Tort Intercontinental

Tort Intercontinental

TortIntercontinentalIngrediente:

Blat: 7 albușuri de ou, 7 linguri zahăr, 7 linguri de făină, 14 linguri nucă măcinată, 1 praf de copt

Cremă:7 gălbenușuri, 7 linguri zahăr, 2 linguri făină, 2 linguri amidon, 500 ml lapte, esență de vanilie, 50 g zahăr pudră, 250 g unt, 200 g ciocolată amăruie, 100 g nucă de cocos

Mod de preparare:

Blat:Albușurile se mixează cu un praf de sare și cu zahăr adăugat treptat, până începe să facă țurțuri. Încet se adaugă și făina amestecată cu praf de copt, apoi nucă și se omogenizează. Se împarte aluatul în 3 și se coace fiecare strat într-o tavă (20cm/20cm) tapetată cu hârtie de copt.  Se lasă la răcit.

Crema: Gălbenușurile se mixează cu zahăr și vanilie, până se omogezizeaza și se topește zahărul.  Se adaugă 1 cană de lapte (din cei 500 ml), făină și amidonul.  Se pune restul de lapte să fiarbă. Atunci când e aproape de fierbere, se adaugă amestecul de gălbenuș, treptat, amestecând cât se poate de bine, să nu facă cocoloașe. Se reduce focul și se amestecă încontinuu, până se îngroașă. Crema se transferă într-un castron și se lasă să se răcească un pic înainte de a pune în frigider să se răcească complet.
După care se amestecă în untul, pe care l-am mixat cu zahăr pudră.
Împărțim crema obținută în trei. În 2 treimi se adaugă ciocolata topită (sau ciocolată și nucă), iar în cealaltă nuca de cocos, măcinată fin.
Blaturile răcite se însiropează cu 1/4 pahar de lapte cald, apoi se umplu cu cremă.

Se ornează cu frișcă.

Pofta bună!
Sursa: gustos.ro