Uniţi prin valori culturale şi tradiţii!

HOME

Culture Night – Romanian Cultural Exhibition, 20 septembrie 2019

Romanian Community of Ireland and Robert Emmet CDP are proudly co-hosting a Romanian Cultural Exhibition and Folk Night as part of Culture Night 2019.

Culture Night is brought to you by the Department of Culture, Heritage and the Gaeltacht in partnership with the regional arts offices, local authorities and cultural organisations throughout the island of Ireland.

The event starts at 6.30pm on 20.09.2019 at Robert Emmet CDP, 3-8 Usher Street Dublin, with Fireflyes performing live from 8pm.

Refreshments and great atmosphere guaranteed!
Free entry. All welcome!

În fiecare an Ministerul de Cultură și Patrimoniu Irlandez împreună cu Consiliile Locale și diferite organizații de artă și cultură, dar și organizații ale comunităților organizează Culture Night (Noaptea Culturii).

Pentru al doilea an consecutiv RCI în colaborare cu Robert Emmet CDP are onoarea și plăcerea de a participa cu o frumoasă expoziție în cinstea Reginei Maria și cu un spectacol de folk românesc al formației Fireflyes Licuricii.

Vă invităm cu drag să ne fiți alături pentru o seară de neuitat vineri, 20 septembrie de la ora 18.30.

Intrarea este liberă.


Invitație la teatru, 8 iunie 2019

Vă așteptăm cu drag din nou la teatru!

“Paiața”, cu Nicolae Urs, Victoria Cociaș, Olimpia Urs
8 iunie 2019
Teatrul Draiocht Blanchardstown
Vârsta minimă a copiilor este de 8 ani
Biletul: €20

Biletele se pot achiziționa online sau de la casa de bilete a teatrului

* Mulțumim colaboratorilor pentru sprijin:
Ria Money Transfer Ireland
Alex Autoservice
E Koncept

Voicu Duma – Perfectlight Photography
Partener media – Informatia Irl

RCI,
Echipa care face bine!


Adunarea Generală Anuală a Membrilor RCI, 30 mai 2019

Vă anunțăm că la data de 30 MAI 2019 va avea loc Adunarea generală a membrilor organizației Romanian Community of Ireland (AGM). Întâlnirea este deschisă publicului larg, începând cu ora 19:30 la Finglas Citizens Information Centre, Finglas Village, Dublin 11. La AGM vor fi prezentate rapoartele de activitate și financiar pentru anul 2018, precum și proiectele de viitor.

Dacă doriți să participați sau să aflați mai multe detalii despre RCI, despre modul de funcționare, să cunoașteți echipa de voluntari, vă rugăm să transmiteți un email la adresa info@romaniancommunity.net

Vă așteptăm cu drag,
RCI
Echipa care face bine!


Ziua Femeii, 9 martie 2019

Doamnelor și domnișoarelor,

Când ne gândim la Ziua Femeii, ne gândim la o atmosferă electrizantă, cu muzică bună, la o petrecere cu fast, la o seară de neuitat!

Vă invităm alături de îndrăgitul prezentator Gabriel Cove la Gala Premiilor de Excelență la CARLTON HOTEL BLANCHARDSTOWN, Church Road Tyrrelstown, Dublin 15, în data de 9 martie 2019, începând cu ora 6:00PM. DJ Marius Bircu și solistele Aleka, Mihaela Balașcă și Cristina Constantin vor aprinde ringul de dans!

* Eveniment realizat cu sprijinul:
Atelier M
EuroWest Advertising
Gyc Transport Irlanda
Popa & Co. Law Firm

Voicu Duma – Perfectlight Photography
Partener media – Informatia Irl

Spre bucuria noastră, în fiecare an evenimentul de Ziua Internațională a Femeii a fost sold out. La fel, în fiecare an, a trebuit, cu regret, să spunem nu doamnelor care au dorit să cumpere bilete pe ultima sută de metri. Pentru a evita acest lucru, vă încurajăm să vă cumpărați biletele din timp.

Vă așteptăm cu drag și cu multe surprize!

 

 

 


Retrospectiva 2018

Retrospectiva 2017

Retrospectiva 2016


 

Vă mulţumim pentru vizita pe website-ul Romanian Community of Ireland!

Aici, românii care intenţioneză să se stabiliească, cei ce vin să lucreze sau doar să studieze în Irlanda pot găsi informaţiile necesare unei “aclimatizări” cât mai line. Aceste informaţii pot fi găsite în primul rând în secţiunea GHIDUL NOULUI VENIT. Apoi, în secţiunea SERVICII ŞI INFORMAŢII puteţi găsi detalii privind cursurile gratuite de limba engleză, programul întâlnirilor tematice, informaţii utile privind serviciile de reprezentare pe lângă instituţiile irlandeze sau române şi, nu în ultimul rând, informaţii privind oportunităţile de călătorie, divertisment şi petrecere a timpului liber.

Costul vieţii în Irlanda

Costurile vieṭii în Irlanda diferă, ca în orice altă ṭară, de la zonă la zonă, de la oraş la oraş, sunt mai mari în oraşe şi mai mici în zonele […]

Read More
legislația muncii în Irlanda
Munca și legislația muncii

– Drepturile angajatului în Irlanda – Schimbarea locului de muncă – Salarizarea în Irlanda – Calcularea impozitului pe venit – Despre formularele P45 și P60 – Dreptul la concedii (odihnă, […]

Read More
Sistemul medical în Irlanda

1. Accesul la serviciile medicale Serviciile medicale pentru cei care se află temporar pe teritoriul Irlandei Dacă vă aflaţi temporar în Irlanda şi sunteţi asigurat în sistemul de asigurări de […]

Read More
Sistemul de educaţie

Informații și în limba română despre sistemul de educaţie din Irlanda: http://www.citizensinformation.ie Învățământul preșcolar Educația preșcolară este realizată de organizații private și în majoritatea cazurilor nu este gratuită. Costul variază în […]

Read More
Reprezentare în raport cu instituţiile locale

RCI colaborează cu numeroase organizații și departamente ale instituțiilor publice din Irlanda: • Ambasada României în Irlanda; • Ministerul Afacerilor de Externe- Departamentul Românilor de Pretutindeni • DCC – Dublin […]

Read More