Uniţi prin valori culturale şi tradiţii!

HOME

 


Ziua Națională a României – Gala Centenar, 2 decembrie 2018

Vă invităm la o seară de sărbătoare cu cină, tombolă și program artistic tradițional românesc alături de artiști îndrăgiți: Fireflyes, Anișoara Bobeică, Mihaela Balaşcă, Cristina Ţărean, Anatol Bagrin, Atomic V.

Participarea la eveniment se face numai pe baza unui bilet/donație de 10 euro (include cina și programul artistic; parte din fondurile strânse vor merge către un caz caritabil ce va fi anunțat ȋn timpul evenimentului).

La această Gală a Centenarului se încurajează purtarea portului tradițional românesc sau ținută de seară.

Participarea copiilor este permisă doar dacă au minim 7 ani. Când faceți rezervarea, vă rugăm să specificați dacă biletul este pentru copil la adresa de email info@romaniancommunity.net.

Mulțumim sponsorilor noștri pentru sprijinul acordat acestui eveniment:

Gycu Trans Irlanda
Ria Money Transfer Ireland
EuroWest Media Advertising
Popa & Co. Law Firm
E Koncept
Alex Auto Service
Bucovina Shop

***LOCURILE SUNT LIMITATE***

Un eveniment de suflet, un moment în care ne vom uni cu toții și vom dărui!

 


Concert extraordinar Nicu Alifantis și Mihai Neniță, 7 octombrie 2018

Un concert cât o triplă aniversare:
România-100 / Nicu Alifantis-45 / Romanian Community of Ireland-20

Vă invităm cu deosebită plăcere la Civic Theatre, între orele 6PM – 9PM, la un concert de poveste, să ascultăm muzică rafinată. Nicu Alifantis, muzician, cântăreț, compozitor, actor și poet, este cunoscut pentru frumusețea cu care cântă poezia românească, iar violonistul Mihai Neniță a fost supranumit “magician al viorii”.

Prețul unui bilet este de €20.00 și poate fi achiziționat de la Civic Theatre.
Vârsta minimă 12 ani.

Mulțumim sponsorilor noștri pentru sprijinul acordat acestui eveniment:

EuroWest Media Advertising

Alex Auto Service

Gycu Trans

Ria Money Transfer Ireland

Eveniment dedicat iubitorilor de folk, jazz, rock și poezie!


Regina Maria, ambasador irezistibil al istoriei și artei populare românești, 21-23 septembrie 2018

RCI împreună cu Muzeul de Istorie din Brașov vă invită cu ocazia sărbătoririi centenarului la o suită de evenimente culturale și istorice: expoziții de fotografie istorică despre Regina Maria și dragostea sa pentru arta populară, sesiuni de lectură în limba română din poveștile pentru copii scrise de Regina Maria și ateliere meșteșugărești.

Lectura va fi susținută de doamna Irina Margareta Nistor, vocea istorică a filmelor străine din România anilor ’80, iar atelierele de către 2 meșteri populari de la Castelul Bran și un artist specializat în arta populară.

Promovăm astfel istoria și arta populară românească pentru comunitățile din Dublin, Washington și Montreal.

* Intrare liberă pentru toată familia

Programul va fi următorul:

Culture Night/Noaptea Culturii, vineri 21.09.2018 @18.00 – 23.00
Vernisaj expo, seară de lectură cu Irina Margareta Nistor și demonstrații ateliere de artă populară

Sâmbătă 22.09.2018 @12.00 – 18.00
Expo, ateliere de artă populară, ateliere cu litografii & cărți poștale istorice

Duminică 23.09.2018 @12.00 – 18.00
Expo, ateliere de artă populară, ateliere cu litografii & cărți poștale istorice


Concert extraordinar Gheorghe Zamfir și Orchestra Cazanoi, 9 iunie 2018

Cu ocazia împlinirii a 20 de ani de existență, Romanian Community of Ireland are plăcerea de a vă invita la un concert extraordinar susținut de Gheorghe Zamfir și Orchestra Cazanoi! În acest an sărbătorim și centenarul Marii Uniri, un prilej în plus să ne mândrim cu românii excepționali.
Gheorghe Zamfir s-a născut în Găești, Dâmbovița, la 6 aprilie 1941. A absolvit Conservatorul din București și a adus schimbări inovatoare naiului tradițional românesc. În deceniile care au urmat a susținut concerte pe marile scene ale lumii, a fost invitat să cânte pentru Papa, Casa Regală, a colaborat cu James Last, Andrea Boccelli, Andre Rieu și mulți alții.

Pe 9 iunie, la sala de concerte Helix, de la ora 19:00 avem ocazia să-l ascultăm live pe însuși maestrul Gheorghe Zamfir.

Vă așteptăm alături de prietenii irlandezi și de alte naționalități la o seară de neuitat!

Mulțumim partenerilor și susținătorilor evenimentului:
Gyc Transport Irlanda
Ria Money Transfer Ireland
Alex Autoservice
Expedio Translations Services ​
Morning Dew by Sylvania Foods Ltd ​
DF Medical Centre ​
Popa & Co. Law Firm
Alfa Medics
EuroWest Advertising

* Pentru bilete click aici

Mai multe detalii găsiți pe pagina evenimentului


Invitație la teatru, 2 iunie 2018

Dragi iubitori de teatru, echipa Romanian Community of Ireland va aduce în fața publicului, la Dublin, în data de 2 Iunie, începând cu ora 6pm, la teatrul Draiocht Blanchardstown, o nouă piesă în regia lui Dan Tudor.

Comedia spumoasă “Haimanaua” cu Adela Popescu, Anca Turcasiu, Andrei Duban, Dragoș Ionescu, Tudorel Filimon, Dan Tudor este o adaptare plină de haz, după “Omul care a văzut moartea”, una din cele mai jucate piese ale dramaturgului Victor Eftimiu.

Promitem o seară plină de umor și suspans!

***Pret bilet: 27 euro: https://draiocht.ticketsolve.com/shows/1173587165

Mulțumim partenerilor și susținătorilor evenimentului:
Gyc Transport Irlanda
Ria Money Transfer Ireland
Alex Autoservice
Expedio Translations Services ​
Morning Dew by Sylvania Foods Ltd ​
DF Medical Centre ​
Popa & Co. Law Firm
Alfa Medics
EuroWest Advertising

Mai multe detalii găsiți în linkul evenimentului https://www.facebook.com/events/202224050383324

Vă așteptăm cu drag ca de fiecare dată!

 


Ziua Internațională a Femeii, Carlton Hotel Blanchardstown, 10 martie 2018

Romanian Community of Ireland a organizat pentru a unsprezecea oară consecutiv Ziua Femeii, eveniment la care au participat peste 270 de doamne și domnișoare. Am avut onoarea să avem alături invitați de seamă: E.S. Manuela Breazu, Ambasadorul României în Irlanda și Cllr. Mary McCamley, primarul din Fingal, care ne-au felicitat la cei 20 de existență și ne-au mulțumit pentru eforturile voluntare depuse pentru a crea un nucleu pozitiv în comunitatea românească din Irlanda. De asemenea, RCI a prezentat cea de a treia ediție a “Galei de Excelență pentru Româncele din Irlanda” recunoscând realizările importante și contribuția adusă în societatea irlandeză a unor doamne și domnișoare de excepție, Ioana Constatin Pipelea – soprană, Ofelia Hough – polițist, Camelia Cazacu – promovarea tradițiilor românești.

Cllr. Mary McCamley, primarul din Fingal a susținut un discurs emoționant și captivant punctând importanța femeilor în societate și provocările pe care le-au depășit. Totodată, doamna McCamley a declarat că este încântată că un eveniment de o asemenea anvergură este organizat în Fingal, singura zonă din Irlanda unde 23% din populație provine din imigranți. Irlanda devine puternică prin diversitate, toleranță, acceptare și egalitate. Doamna McCamley a încurajat organizația Romanian Community of Ireland să continue munca de voluntariat și să păstreze valorile culturale și tradițiile românești.

Vă prezentăm integral discursul susținut de Cllr. Mary McCamley, primarul din Fingal: aici

 

 


Ziua Femeii, 10 martie 2018

Romanian Community of Ireland are bucuria de a vă invita la evenimentul mult așteptat de doamnele și domnișoarele din Irlanda, ZIUA INTERNAȚIONALĂ A FEMEII, singurul eveniment exclusiv pentru doamne și domnișoare, devenit deja un simbol în comunitatea românească din Irlanda. În acest an sărbătorim RETRO cu mult dans, voie bună, ținute și accesorii în stil retro. Doamnele și domnișoarele vor avea ocazia să îl cunoască pe VIRGIL IANȚU, care ne va încânta cu șarmul lui specific de prezentator.

Data: Sâmbată, 10 martie 2018, ora 6.30 pm
Locatia: Hotel Carlton Tyrrelstown, Blanchardstown

Eveniment realizat cu sprijinul sponsorilor:

Bucovina Shop – Partener principal
Ria Money Transfer Ireland
Gyc Transport Irlanda
Gerovital Ireland
Parnell Medical Surgery
Morning Dew by Sylvania Foods Ltd
Popa & Co. Law Firm
Floro Company

Partener media: Informatia Irl
Muzica: DJ Marius Bircu – Magic Sound&Lights Events Dublin
Muzica: Mihaela Balașcă
Fotograful serii: Voicu Duma (Perfectlight Photography)

* Preț bilet (spectacol, dans, cină) – €40
Punctele de vânzare sunt următoarele: Dublin Nord (Blanchardstown, Ashbourne): 086 336 2948, Dublin centru: 085 125 65 16
Dublin Sud (Tallaght, Stillorgan, Celbridge): 087 755 33 92, Lucan: 086 169 82 43

Vă așteptăm cu multe surprize la o seară Retro de neuitat!


Întâlnire cu reprezentanții comunităților religioase românești creștine

Romanian Community of Ireland a organizat sâmbătă, 20 ianuarie, la Dublin o întâlnire cu reprezentanții comunităților religioase românești creștine din Irlanda, intitulată “Biserica Creștină – vector principal de coeziune și echilibru în viața românilor din Irlanda”.

Invitația a fost adresată tuturor preoților și pastorilor creștini români care slujesc în comunitățile de diverse confesiuni, de pe teritoriul Irlandei. Au fost invitați 27 de preoți și pastori din 21 de biserici românești din Irlanda. Cu excepția bisericii baptiste, toate celelalte biserici au fost reprezentate la această întâlnire.

Scopul întâlnirii a fost acela de a ne cunoaște unii cu ceilalți și de a găsi împreună numitorul comun pentru o mai bună coeziune și ajutor reciproc în rezolvarea problemelor pe care le întâmpinăm în comunitate și pentru identificarea pârghiilor necesare pentru o mai bună conlucrare a românilor din Irlanda, pentru promovarea valorilor culturale, morale, lingvistice și tradiționale românești, dar și pentru promovarea unei imagini mai bune a diasporei românești în țara de adopție. S-au prezentat, pe de o parte, activitățile și proiectele pentru anul 2018, ale organizației noastre, iar pe de altă parte, proiectele comunităților religioase cu privire la impactul social, cultural și educațional pe care îl urmăresc în rândul românilor din Irlanda.

Considerăm că întâlnirea a avut succes, iar participanții și-au manifestat dorința de a avea o contribuție mai consistentă și de a fi mai implicați în realizarea proiectelor ce vizează construcția temeinică a unei comunități românești în Irlanda, care să capete greutate și apreciere din ce în ce mai mare în societatea irlandeză. Le mulțumim tuturor participanților și le dorim mult succes în proiectele pe care doresc să le realizeze!


Ziua Națională a României, 1 decembrie 2017

Să petrecem românește Ziua Națională a României!

Vă așteptăm de la ora 19:00 la Joullie Room – Ierne Sports Centre, 9 Grace Park Road, Drumcondra, Dublin 9, într-o atmosferă elegantă și primitoare. Degustăm mâncare românească, ne bucurăm de muzică populară interpretată de îndrăgita cântăreață  Mihaela Balașcă, folk pe acordurile formației Fireflyes – Licuricii, DJ Marius Bircu (Magic Sound&Lights Events Dublin), surprize și multă voie bună!

Toți cei cu inima română, să sărbătorim împreună!

Mulțumim partenerilor și colaboratorilor pentru sprijinul acordat în realizarea evenimentului:

Parteneri principali:
Ria Money Transfer Ireland
Dream Events at “The Joullie Room”

Partenerii evenimentului:
Gyc Transport Irlanda
Popa & Co. Law Firm
Linear Office Contracting
Alma Green Services Ltd
Party Food 4U
DF Medical Centre
Morning Dew by Sylvania Foods Ltd
EuroWest Advertising
Cheta’s cakes

Vă așteptăm cu drag să sărbătorim împreună!


INVITAȚIE LA TEATRU

 

Dragi prieteni,

Anul acesta, declarat “anul Caragiale”, aducem pe scena teatrului din Dublin comedia “O NOAPTE FURTUNOASĂ” de I. L. Caragiale. Măiestria regizorală a lui Dan Tudor este susținută impecabil de cunoscuții actori ai teatrelor bucureștene: Dragoș Ionescu, Afrodita Androne, Tudorel Filimon, Orodel Olaru, Oana Drăghici, Florin Dobre, Dan Tudor.

? Teatrul Draiocht Blanchardstown
⌛ Sâmbătă 16 septembrie 2017, ora 18:00
? Bilete: 27 €, draiocht.ie / 01 885 2622

Eveniment realizat cu sprijinul partenerilor noștri:
Blue Air,
Gyc Transport Irlanda,
Popa & Co. Law Firm,
Dooz Energy Ireland,
Morning Dew,
St.Peter’s Square Dental Surgery

Vă așteptăm cu mult drag!

*Datorită popularității crescute a evenimentului vă recomandăm să planificați din timp participarea.

 

 


Zilele Românilor din Irlanda, 27-28 Mai 2017


Vă invităm cu deosebită plăcere la teatru și la o seară de muzică folk:

? BALADE ROMÂNEȘTI, CHITARĂ, SOCIALIZARE
Teachers’ Club, Dublin – centru
Sâmbătă 27 mai, ora 19.00
Intrarea liberă

? “AMOR ÎN FARMACIE”, COMEDIE, HOHOTE DE RÂS
Teatrul Draiocht Blanchardstown
Duminică 28 mai, ora 17:00
Bilete: 25 €, www.draiocht.ie / 01 885 2622

Evenimente marca RCI realizate cu sprijinul:
Popa & Co. Law Firm,
Oas Building Ltd.,
Adrian Driving School,
Dr. Diana Finnegan,
EuroWest Advertising,
Daniel Motors LTD
Gycu Trans
Diana Malcoci – Health Concept

Vă așteptăm cu drag!

 

 

 


RCI AGM (Adunarea Generală Anuală a Organizației RCI) 2017

Joi, 18 mai 2017, începând cu ora 19.30, la sediul RCI din 53 Upper Dorset Street Dublin 1, Romanian Community of Ireland organizează sedința AGM. Participanții vor avea ocazia să cunoască echipa de voluntari, să afle mai multe despre activitățile RCI din ultimul an (2016) dar și despre planurile noastre de viitor.

Cei doritori să participe sunt rugati să confirme prezența prin email la info@romaniancommunity.net până la data de 11 mai 2017.

Vă așteptăm cu mult drag.

Echipa RCIZiua Femeii 2017 – Ediție Aniversară

De 10 ani împreună cu doamnele și domnișoarele din comunitatea noastră!

Romanian Community of Ireland a organizat Ziua Femeii pentru prima dată în 2007 și an de an petrecerile au cunoscut un succes fulminant, peste 300 de doamne și domnișoare sărbătoresc acum alături de noi. Invitați speciali, artiști români consacrați, personalități din România și Irlanda au participat cu bucurie la acest eveniment. În anul 2016 a debutat Gala Premiilor de Excelență pentru Româncele din Irlanda, un demers firesc și necesar, aprecierea muncii și succesului femeilor.

Împreună, prin dans, cântec și voie bună vom marca încă un eveniment reușit in istoria RCI și a comunității românești din Irlanda. Vă mulțumim pentru susținere și pentru căldura cu care ne înconjurați în fiecare an!

Avem bucuria să vă prezentăm detaliile la rubrica EVENIMENTE.

Muzică și entertainment: DJ Marius BîrcuAnișoara Bobeică – muzică populară.
Fotograful serii: Voicu Duma

Sponsori:
Cristina Stamatescu Solicitors
Oas Building Ltd
Floro Company
Expedio Translations
Dr. Diana Finnegan
Salonul S H A D E S Hair & Beauty
Restaurantul Ming Court Blanchardstown
Gyc Transport

*Datorită popularității crescute a evenimentului vă recomandăm să planificați din timp participarea.

 


 

Romanian Community of Ireland – Retrospectiva 2016

Echipa RCI vă invită și în 2017 să ne bucurăm împreună, să ne distrăm și să sărbătorim! Voluntarii au început munca și au dat startul pregătirilor pentru numeroase evenimente si surprize frumoase.

Cu mare plăcere vă oferim o selecție a evenimentelor din 2016, deja consacrate, Ziua Femeii, Zilele Românilor din Irlanda, Ziua Copilului, Ziua Națională, dar și noi, Ziua Limbii Române, Conștientizarea Stărilor Mintale, sau parteneriate pentru Premiile Revistei Itaca, Vizită la Google, Teatrul Arte dell’Anima, Promovarea incluziunii sociale, și multe altele, precum vizita la președintele Irlandei, Michael. D. Higgins.

Rămâneți cu ochii pe noi!

 


 

Vă mulţumim pentru vizita pe website-ul Romanian Community of Ireland!

Aici, românii care intenţioneză să se stabiliească, cei ce vin să lucreze sau doar să studieze în Irlanda pot găsi informaţiile necesare unei “aclimatizări” cât mai line. Aceste informaţii pot fi găsite în primul rând în secţiunea GHIDUL NOULUI VENIT. Apoi, în secţiunea SERVICII ŞI INFORMAŢII puteţi găsi detalii privind cursurile gratuite de limba engleză, programul întâlnirilor tematice, informaţii utile privind serviciile de reprezentare pe lângă instituţiile irlandeze sau române şi, nu în ultimul rând, informaţii privind oportunităţile de călătorie, divertisment şi petrecere a timpului liber.

Accesând secţiunea FORUM veţi putea să citiţi şi să dezbateţi teme de interes pentru românii din Irlanda. În secțiunea BLOG veți găsi articole săptămânale, precum şi informaţii care definesc identitatea românilor.

 

Costul vieţii în Irlanda

Costurile vieṭii în Irlanda diferă, ca în orice altă ṭară, de la zonă la zonă, de la oraş la oraş, sunt mai mari în oraşe şi mai mici în zonele […]

Read More
legislația muncii în Irlanda
Munca și legislația muncii

– Drepturile angajatului în Irlanda – Schimbarea locului de muncă – Salarizarea în Irlanda – Calcularea impozitului pe venit – Despre formularele P45 și P60 – Dreptul la concedii (odihnă, […]

Read More
Sistemul medical în Irlanda

1. Accesul la serviciile medicale Serviciile medicale pentru cei care se află temporar pe teritoriul Irlandei Dacă vă aflaţi temporar în Irlanda şi sunteţi asigurat în sistemul de asigurări de […]

Read More
Sistemul de educaţie

Informații și în limba română despre sistemul de educaţie din Irlanda: http://www.citizensinformation.ie Învățământul preșcolar Educația preșcolară este realizată de organizații private și în majoritatea cazurilor nu este gratuită. Costul variază în […]

Read More
Reprezentare în raport cu instituţiile locale

RCI colaborează cu numeroase organizații și departamente ale instituțiilor publice din Irlanda: • Ambasada României în Irlanda; • Ministerul Afacerilor de Externe- Departamentul Românilor de Pretutindeni • DCC – Dublin […]

Read More