Uniţi prin valori culturale şi tradiţii!

HOME

Zilele Românilor din Irlanda, 27-28 Mai 2017


Vă invităm cu deosebită plăcere la teatru și la o seară de muzică folk:

🎼 BALADE ROMÂNEȘTI, CHITARĂ, SOCIALIZARE
Teachers’ Club, Dublin – centru
Sâmbătă 27 mai, ora 19.00
Intrarea liberă

🎭 “AMOR ÎN FARMACIE”, COMEDIE, HOHOTE DE RÂS
Teatrul Draiocht Blanchardstown
Duminică 28 mai, ora 17:00
Bilete: 25 €, www.draiocht.ie / 01 885 2622

Evenimente marca RCI realizate cu sprijinul:
Popa & Co. Law Firm,
Oas Building Ltd.,
Adrian Driving School,
Dr. Diana Finnegan,
EuroWest Advertising,
Daniel Motors LTD
Gycu Trans
Diana Malcoci – Health Concept

Vă așteptăm cu drag!

 

 

 


RCI AGM (Adunarea Generală Anuală a Organizației RCI) 2017

Joi, 18 mai 2017, începând cu ora 19.30, la sediul RCI din 53 Upper Dorset Street Dublin 1, Romanian Community of Ireland organizează sedința AGM. Participanții vor avea ocazia să cunoască echipa de voluntari, să afle mai multe despre activitățile RCI din ultimul an (2016) dar și despre planurile noastre de viitor.

Cei doritori să participe sunt rugati să confirme prezența prin email la info@romaniancommunity.net până la data de 11 mai 2017.

Vă așteptăm cu mult drag.

Echipa RCIZiua Femeii 2017 – Ediție Aniversară

De 10 ani împreună cu doamnele și domnișoarele din comunitatea noastră!

Romanian Community of Ireland a organizat Ziua Femeii pentru prima dată în 2007 și an de an petrecerile au cunoscut un succes fulminant, peste 300 de doamne și domnișoare sărbătoresc acum alături de noi. Invitați speciali, artiști români consacrați, personalități din România și Irlanda au participat cu bucurie la acest eveniment. În anul 2016 a debutat Gala Premiilor de Excelență pentru Româncele din Irlanda, un demers firesc și necesar, aprecierea muncii și succesului femeilor.

Împreună, prin dans, cântec și voie bună vom marca încă un eveniment reușit in istoria RCI și a comunității românești din Irlanda. Vă mulțumim pentru susținere și pentru căldura cu care ne înconjurați în fiecare an!

Avem bucuria să vă prezentăm detaliile la rubrica EVENIMENTE.

Muzică și entertainment: DJ Marius BîrcuAnișoara Bobeică – muzică populară.
Fotograful serii: Voicu Duma

Sponsori:
Cristina Stamatescu Solicitors
Oas Building Ltd
Floro Company
Expedio Translations
Dr. Diana Finnegan
Salonul S H A D E S Hair & Beauty
Restaurantul Ming Court Blanchardstown
Gyc Transport

*Datorită popularității crescute a evenimentului vă recomandăm să planificați din timp participarea.

 


 

Romanian Community of Ireland – Retrospectiva 2016

Echipa RCI vă invită și în 2017 să ne bucurăm împreună, să ne distrăm și să sărbătorim! Voluntarii au început munca și au dat startul pregătirilor pentru numeroase evenimente si surprize frumoase.

Cu mare plăcere vă oferim o selecție a evenimentelor din 2016, deja consacrate, Ziua Femeii, Zilele Românilor din Irlanda, Ziua Copilului, Ziua Națională, dar și noi, Ziua Limbii Române, Conștientizarea Stărilor Mintale, sau parteneriate pentru Premiile Revistei Itaca, Vizită la Google, Teatrul Arte dell’Anima, Promovarea incluziunii sociale, și multe altele, precum vizita la președintele Irlandei, Michael. D. Higgins.

Rămâneți cu ochii pe noi!

 


 

Vă mulţumim pentru vizita pe website-ul Romanian Community of Ireland!

Aici, românii care intenţioneză să se stabiliească, cei ce vin să lucreze sau doar să studieze în Irlanda pot găsi informaţiile necesare unei “aclimatizări” cât mai line. Aceste informaţii pot fi găsite în primul rând în secţiunea GHIDUL NOULUI VENIT. Apoi, în secţiunea SERVICII ŞI INFORMAŢII puteţi găsi detalii privind cursurile gratuite de limba engleză, programul întâlnirilor tematice, informaţii utile privind serviciile de reprezentare pe lângă instituţiile irlandeze sau române şi, nu în ultimul rând, informaţii privind oportunităţile de călătorie, divertisment şi petrecere a timpului liber.

Accesând secţiunea FORUM veţi putea să citiţi şi să dezbateţi teme de interes pentru românii din Irlanda. În secțiunea BLOG veți găsi articole săptămânale, precum şi informaţii care definesc identitatea românilor.

 

Costul vieţii în Irlanda

Costurile vieṭii în Irlanda diferă, ca în orice altă ṭară, de la zonă la zonă, de la oraş la oraş, sunt mai mari în oraşe şi mai mici în zonele […]

Read More
legislația muncii în Irlanda
Munca și legislația muncii

– Drepturile angajatului în Irlanda – Schimbarea locului de muncă – Salarizarea în Irlanda – Calcularea impozitului pe venit – Despre formularele P45 și P60 – Dreptul la concedii (odihnă, […]

Read More
Sistemul medical în Irlanda

1. Accesul la serviciile medicale Serviciile medicale pentru cei care se află temporar pe teritoriul Irlandei Dacă vă aflaţi temporar în Irlanda şi sunteţi asigurat în sistemul de asigurări de […]

Read More
Sistemul de educaţie

Informații și în limba română despre sistemul de educaţie din Irlanda: http://www.citizensinformation.ie Învățământul preșcolar Educația preșcolară este realizată de organizații private și în majoritatea cazurilor nu este gratuită. Costul variază în […]

Read More
Reprezentare în raport cu instituţiile locale

RCI colaborează cu numeroase organizații și departamente ale instituțiilor publice din Irlanda: • Ambasada României în Irlanda; • Ministerul Afacerilor de Externe- Departamentul Românilor de Pretutindeni • DCC – Dublin […]

Read More