Uniţi prin valori culturale şi tradiţii!

HOME

COMUNICAT DE PRESĂ, 04.02.2016
– referitor la protestele de la Bucuresti împotriva O.U.G. 13/2017

Urmărind evoluția evenimentelor care s-au petrecut în ultimele zile în România, unde mase numeroase de oameni au manifestat în mod pașnic și civilizat în toată țara, dar și în diaspora, împotriva unei Ordonanțe de Urgență care afectează Codul Penal și Codul de Procedură Penală, organizația românilor din Irlanda, Romanian Community of Ireland, își exprimă îngrijorarea cu privire la efectele ce pot altera buna funcționare a democrației și a statului de drept, liniștea și stabilitatea societății românești, dar și percepția statelor noastre de adopție asupra comunităților de români din diaspora.

Înțelegem că oportunitatea luării acestei măsuri a fost apanajul Guvernului, iar analizarea conținutului Ordonanței revine în sarcina specialiștilor în domeniul justiției. Ceea ce este foarte greu de înțeles este celeritatea cu care s-a recurs la adoptarea Ordonanței, în împrejurări cel puțin discutabile, în condițiile în care mai multe voci din societatea civilă, specialiști în drept, dar și reprezentanți la cel mai înalt nivel din instituții abilitate ale statului, s-au opus sau au dat un aviz negativ, solicitându-se o dezbatere publică și parlamentară pe baza conținutului ce urma să fie asumat, legiferat și publicat în Monitorul Oficial. Lipsa comunicării transparente și oneste a creat mari îndoieli.

Romanian Community of Ireland a ales de-a lungul timpului să rămână imparțială și să nu facă politica niciunui partid, indiferent de doctrina acestuia, politica organizației noastre fiind una de natură socială, armonizată în permanență cu agenda cetățeanului român care a ales să trăiască, să muncească și să își crească copiii în Irlanda, adaptată mereu în funcție de prioritățile și necesitățile acestuia. Misiunea și viziunea organizației noastre au rolul de a face vizibilă și credibilă comunitatea românilor în Irlanda și de a contribui la o bună reputație a românilor în lume. Prima valoare care încheagă Romanian Community of Ireland este INTEGRITATEA, desfășurându-ne activitățile în mod etic și moral, transparent și onest.

Din păcate, lipsa comunicării coerente și sincere a Guvernului, cu privire la Ordonanță, dar și atitudinea indiferentă a acestuia la mișcările de protest care prin amploarea lor au cuprins întreaga Românie, coroborate cu interpretările și luările de poziții ale multor oficiali europeni ce reclamă lipsa de transparență, dar și caracterul imoral al acțiunii în sine, ne-au determinat să luăm atitudine și să ne solidarizăm cu cei din țară, cei care protestează și își manifestă civismul în această mișcare de rezistență, pe care o considerăm Marșul Trezirii Conștiinței Naționale.

Romanian Community of Ireland se alătură astfel celorlalte comunități din diaspora și se va implica activ în organizarea și susținearea unor manifestații pașnice ce au scopul de a atrage atenția Guvernului despre răul incomensurabil deja săvârșit și afectarea gravă a percepției străinilor față de cetățenii români din diaspora și solicităm în mod expres adoptarea imediată a măsurilor necesare pentru restabilirea normalității în societatea românească, dar și a păcii sociale care a fost puternic zdruncinată în ultimele zile.

Prin canalele proprii de comunicare Romanian Community of Ireland va informa cetățenii români din Irlanda despre programul acțiunilor ce vor avea loc în zilele ce vor urma și iși declară disponibilitatea de a susține acest manifest civic atâta timp cât condițiile viitoare o vor impune.

George Brătulescu
Președinte Romanian Community of Ireland
e-mail: info@romaniancommunity.net


Ziua Femeii 2017 – Ediție Aniversară

De 10 ani împreună cu doamnele și domnișoarele din comunitatea noastră!

Romanian Community of Ireland a organizat Ziua Femeii pentru prima dată în 2007 și an de an petrecerile au cunoscut un succes fulminant, peste 300 de doamne și domnișoare sărbătoresc acum alături de noi. Invitați speciali, artiști români consacrați, personalități din România și Irlanda au participat cu bucurie la acest eveniment. În anul 2016 a debutat Gala Premiilor de Excelență pentru Româncele din Irlanda, un demers firesc și necesar, aprecierea muncii și succesului femeilor.

Împreună, prin dans, cântec și voie bună vom marca încă un eveniment reușit in istoria RCI și a comunității românești din Irlanda. Vă mulțumim pentru susținere și pentru căldura cu care ne înconjurați în fiecare an!

Avem bucuria să vă prezentăm detaliile la rubrica EVENIMENTE.

Muzică și entertainment: DJ Marius BîrcuAnișoara Bobeică – muzică populară.
Fotograful serii: Voicu Duma

Sponsori:
Cristina Stamatescu Solicitors
Oas Building Ltd
Floro Company
Expedio Translations
Dr. Diana Finnegan
Salonul S H A D E S Hair & Beauty
Restaurantul Ming Court Blanchardstown
Gyc Transport

*Datorită popularității crescute a evenimentului vă recomandăm să planificați din timp participarea.

 


 

Romanian Community of Ireland – Retrospectiva 2016

Echipa RCI vă invită și în 2017 să ne bucurăm împreună, să ne distrăm și să sărbătorim! Voluntarii au început munca și au dat startul pregătirilor pentru numeroase evenimente si surprize frumoase.

Cu mare plăcere vă oferim o selecție a evenimentelor din 2016, deja consacrate, Ziua Femeii, Zilele Românilor din Irlanda, Ziua Copilului, Ziua Națională, dar și noi, Ziua Limbii Române, Conștientizarea Stărilor Mintale, sau parteneriate pentru Premiile Revistei Itaca, Vizită la Google, Teatrul Arte dell’Anima, Promovarea incluziunii sociale, și multe altele, precum vizita la președintele Irlandei, Michael. D. Higgins.

Rămâneți cu ochii pe noi!

 


 

Vă mulţumim pentru vizita pe website-ul Romanian Community of Ireland!

Aici, românii care intenţioneză să se stabiliească, cei ce vin să lucreze sau doar să studieze în Irlanda pot găsi informaţiile necesare unei “aclimatizări” cât mai line. Aceste informaţii pot fi găsite în primul rând în secţiunea GHIDUL NOULUI VENIT. Apoi, în secţiunea SERVICII ŞI INFORMAŢII puteţi găsi detalii privind cursurile gratuite de limba engleză, programul întâlnirilor tematice, informaţii utile privind serviciile de reprezentare pe lângă instituţiile irlandeze sau române şi, nu în ultimul rând, informaţii privind oportunităţile de călătorie, divertisment şi petrecere a timpului liber.

Accesând secţiunea FORUM veţi putea să citiţi şi să dezbateţi teme de interes pentru românii din Irlanda. În secțiunea BLOG veți găsi articole săptămânale, precum şi informaţii care definesc identitatea românilor.

 

Costul vieţii în Irlanda

Costurile vieṭii în Irlanda diferă, ca în orice altă ṭară, de la zonă la zonă, de la oraş la oraş, sunt mai mari în oraşe şi mai mici în zonele […]

Read More
legislația muncii în Irlanda
Munca și legislația muncii

– Drepturile angajatului în Irlanda – Schimbarea locului de muncă – Salarizarea în Irlanda – Calcularea impozitului pe venit – Despre formularele P45 și P60 – Dreptul la concedii (odihnă, […]

Read More
Sistemul medical în Irlanda

1. Accesul la serviciile medicale Serviciile medicale pentru cei care se află temporar pe teritoriul Irlandei Dacă vă aflaţi temporar în Irlanda şi sunteţi asigurat în sistemul de asigurări de […]

Read More
Sistemul de educaţie

Informații și în limba română despre sistemul de educaţie din Irlanda: http://www.citizensinformation.ie Învățământul preșcolar Educația preșcolară este realizată de organizații private și în majoritatea cazurilor nu este gratuită. Costul variază în […]

Read More
Reprezentare în raport cu instituţiile locale

RCI colaborează cu numeroase organizații și departamente ale instituțiilor publice din Irlanda: • Ambasada României în Irlanda; • Ministerul Afacerilor de Externe- Departamentul Românilor de Pretutindeni • DCC – Dublin […]

Read More