Chec Marlena

Chec Marlena

ChecMarlenaIngrediente:

8 ouă, 16 linguri de zahăr, 16 linguri de ulei, 14 linguri de făină(000), 2 linguri de cacao, (14+2= 16 linguri de pulbere asta, pt. a păstra echilibrul), un vf. de linguriță de praf de copt, 1 linguriță de zeamă de lămâie, esența de vanilie, esență de rom, coajă rasă de portocală (sau lămâie), miezul de la 6 nuci mărunțite, zahăr pudra pentru finisat.

Mod de preparare:

Mai întâi se pun la îndemână toate ingredientele, se unge tava cu ulei și se tapetează cu făină.
Se separă ouăle și se bat albușurile spumă cu un praf de sar.
Tot bătând se adaugă în ploaie zahărul (16 linguri), apoi galbenușurile câte unul și uleiul (16 linguri).
În acest punct se termină cu bătutul și se adaugă făina în ploaie cernută doar 12 linguri, amestecând cu grijă cu lingura de lemn să nu se strice spuma, de sus în jos. În făină se amestecă și un vârf. de linguriță de praf de copt nestins și adaug în aluat 1 linguriță de zeamă de lămâie (praful de copt se activează astfel în aluat).
În acest punct imparte aluatul în aproximativ jumate,1/2 se lasă alb, iar în cealaltă  jumătate se va pune cacao.
În aluatul care va rămâne alb se mai cern cele 2 linguri de făină rămase, se pune esența de vanilie și coaja rasă.
În cel cu cacao se pun 2 linguri pline vârf de cacao, esența de rom și 1 lingură de apă pentru că devine prea lipicios si astfel nu se mai poate turna în fir.
Acum pe mijlocul tăvii de la un capăt nî altul se toarnă în fir o panglică de aluat alb. Deasupra ei tot de la un capăt la alutul și pe mijlocul ei o panglică neagră. Și tot așa cu talent se fac straturi mai multe și mai subțiri sau mai groase și mai puține după plac, în functie de cât îl doriți de vărgat. La final se presară cu miez de nucă.
Se coace până trece testul cu scobitoarea, adică nu se mai prinde aluat de ea (cca. 45 min.)

Poftă bună!

Sursa: culinar.ro