Tel:
Email:

Acţiuni umanitare

Pentru a putea sprijini cât mai eficient apelurile umanitare ale comunităţii româneşti din Irlanda, Romanian Community of Ireland a deschis un cont bancar dedicat special pentru acţiuni umanitare de urgenţă. A fost necesar să fie creată această facilitate întrucât mulţi dintre cei care ar fi dorit să facă o donaţie nu au avut posibilitatea să se deplaseze în oraşul în care se află familia aflată în nevoie. Pentru o mai mare transparenţă, precizăm că balanţa acestui cont bancar este momentan €0.

Atunci când ni se aduce la cunoştinţă un caz umanitar, cei dornici să contribuie financiar pot contacta organizația RCI pentru a face un transfer bancar în Contul RCI de urgenţe. Pentru a retrage fondurile depuse în acest cont este nevoie de deplasarea la filiala Bank of Ireland din O’Connell Street, Dublin 1 a doi dintre membrii Comitetului RCI şi un membru al familei care a solicitat ajutorul. Toţi banii depuşi până la data respectivă vor fi înmânaţi membrului de familie, alături de un extras de cont curent, balanţa contului rămânând din nou €0.

Detaliile contului RCI pentru situaţii de urgenţe:

Account Name: Romanian Community of Ireland
Account Number: 238 621 13
Branch Code: 90-00-33
BIC: BOFIIE2D
IBAN: IE35 BOFI 9000 3323 8621 13
Bank of Ireland – O’Connell Street, Dublin 1, Ireland

Detalii suplimentare puteţi obţine trimiţând un email la: info@romaniancommunity.net
Balanţă curentă: €0

Acţiuni umanitare întreprinse de Romanian Community of Ireland:

30 noiembrie 2014

RCI, BD Connects și Centrul De Excelență în Promovarea Creativității Românești de la Dublin vin în sprijinul unui tânăr scriitor

Sebastian Crăciun este un scriitor talentat. Sebastian Crăciun este totodată un băiețel de 11 ani lovit de o tetrapareză spastică. Scrie povești pentru a învinge boala, pentru a strânge fondurile necesare pentru operații și recuperare.

În cadrul Recepției organizate de Ziua Națională, pe 30 noiembrie la Red Cow Moran Hotel, organizația Romanian Community of Ireland a sprijinit inițiativa organizației BD Connect și a organizat un stand de carte cu vânzare. Toți banii strânși, în total suma de 235 Euro au fost donați de către BD Connect lui Seby și familei lui.

Suntem recunoscători Centrului De Excelență în Promovarea Creativității Românești – Dublin și Editurii Singur (Cluj) pentru cărțile donate spre vânzare.

Cei  care doresc în continuare să îl sprijine pe Seby, pot face donații direct în contul bancar al familiei Crăciun:

Detalli cont: cont   RO78RZBR0000060016582400
SWIFT       RZBRROBU
Adresa: Calea Transilvaniei nr. 13-15, parter, Câmpulung Moldovenesc, Județul Suceava
Numele: Crăciun Ancuța Iuliana.

15 septembrie 2014
ANUNȚ UMANITAR! 

Am primit o veste tristă astăzi. Domnul Dan Teodor Daniel (tel 087 289 8265) ne-a contactat și ne-a cerut ajutorul pentru conduce pe un ultim drum, spre România, trupul neînsuflețit al soției sale, Ana Rodica Dan. Doamna Ana Rodica Dan a trecut in neființă după o lungă bătălie împotriva cancerului.

Suntem alături de familia îndoliată și le transmitem condoleanțele noastre sincere!

Costurile repatrierii și ale înmormântării trec de suma de 3500 Euro, iar familia dânsului are mare nevoie de spijin financiar. Haideți să dăm dovadă de solidaritate și să încercăm, fiecare după putere, să îi spijinim financiar! Orice donație, cât de mică, este foarte binevenită și mult apreciată.

Cei care doresc să sprijine această familie, îl pot contacta direct pe dl Dan Teodor Daniel sau pot face o donație în contul de urgențe al organizației Romanian Community of Ireland:

Account Number: 2386 2113
Sort Code: 900 033
IBAN: IE 35 BOFI 9000 3323 862 113
BIC: BOFIIE 2DXXX
Bank of Ireland, O’Connell St, Dublin 1.

Vă mulțumim.
Echipa Romanian Community of Ireland

3 iunie 2014
Romanian Community of Ireland la Flora Women’s Mini Marathon

Flora Women’s Mini Marathon  este cel mai mare eveniment de gen din lume, organizat doar pentru femei. Este un maraton caritabil ce se desfășoară în fiecare an în Dublin, în fiecare primă zi de luni a lunii iunie. Dacă în 1983 a pornit cu 9.000 de participante, pe un traseu de 1.5 km, astăzi maratonul a ajuns la un număr de 40.000 de participante și se desfășoară pe o distanță de 10 km. Înscrierile pentru acest an s-au făcut încă din luna martie.

Este un maraton al femeilor, al sănătății, al carității, dar și al distracției, bifat în calendarul de evenimente irlandez. De mulți ani deja, Flora Marathon a devenit un eveniment de la care fetele din echipa  RCI nu lipsesc.

In 2014 echipa RCI a fost reprezentată de Anca Lupu, Daniela Jurj, Mirela Manea, Diana Nistor şi Elena Saygo Dumitrache.

8 martie 2014
Acţiuni umanitare: 
Donație pentru cazul umanitar semnalat de Daniel Buzdugan 

Ziua Internațională a Femeii este o sărbătoare mult așteptată de doamne și domnișoare.

Romanian Community of Ireland (RCI ) a ajuns la cea de-a 6-a ediție de când sărbătorește Ziua Internațională a Femeii, un eveniment la care au participat nu mai puțin de 350 de doamne și domnișoare. Evenimentul a avut loc la Crowne Plaza Blanchardstown, începând cu orele 18:00.

Anca Lupu, președintele RCI împreună cu Daniel Buzdugan (entertainer la Radio Zu, România) au deschis petrecerea, iar oaspeții noștrii de seamă (Doamna Ambasador Manuela Breazu, Doamna Joan Burton, Ministrul pentru Protecția Socială, Doamna Mary McCamley, consilier și Doamna Ionela Prodan, Reprezentant pentru Românii de Pretutindeni din cadrul Ministerului Afacerilor Externe, Doamna Alina Pop, Prim Secretar, Ambasada României și Doamna Silvana Ghimici, Consulul României în Irlanda) au adresat câteva cuvine de bun venit doamnelor și domnișoarelor. Dorim să le mulțumim pe această cale și să le transmitem că suntem onorați că i-am avut printre noi și îi așteptăm și cu alte ocazii la evenimentele organizate de noi.

Andreea Goja a dat tonul la distracție, iar Dj Ovidiu și Daniel Buzdugan au făcut atmosferă pe tot parcursul serii, (până la oră 1.30) . De asemenea, am avut plăcerea de a o auzi cântând și pe distinsă doamnă Ionela Prodan, care ne-a bucurat cu o parte din repertoriul personal.

Tombola de anul acesta a fost foarte bogată și a numărat mai mult de 20 de premii.

La această tombolă s-au strâns 500 de Euro care i-au fost înmânați lui Daniel Buzdugan pentru un caz umanitar semnalat în emisiunea proprie. Este vorba de o mamă singură, cu 4 copii, aflată momentan într-o situație limită. Aducem mulțumiri sincere pe acesta cale tuturor participantelor pentru generozitatea arătată.

La mulți ani tuturor doamnelor și domnisorelor care au serbat alături de noi Ziua Femeii!  Vă așteptăm să fiți alături de noi și la următoarele evenimente pe care le vom organiza!

2 Decembrie 2013
Acţiuni umanitare: Anunț umanitar venit de la Media Ros 

Facem apel la dvs pentru repatrierea unui conațional român, Florin Vasile Lunca, de 32 de ani, care a decedat luni 25 noiembrie 2013 la JCM Hospital în Blanchardstown.

Florin a crescut la orfelinat și a locuit pe străzi în România de la 11 ani, provenind dintr-o familie cu o situație socială precară și fiind des supus violenței fizice. Fiind prieten cu un băiat român înfiat de către o persoană irlandeză căsătorită cu un cetățean român, care locuiesc în Blanchardstown, a ajuns într-o scurtă vizită în Irlanda în urmă cu 6 săptămâni fără a avea resurse financiare, la invitația prietenului său înfiat. A decedat la scurt timp după prezentarea la spitalul în Blanchardstown.

Acum se cere ajutorul românilor din Irlanda să intervenim pentru a ajuta la acoperirea costurilor de repatriere a trupului lui Florin, însumând aproape 2300 Euro. Florin a fost deja înmormântat sâmbătă la Băicoi în România.

Firma de pompe funebre a acceptat ca plata să se poate face într-un interval de timp rezonabil.

Detaliile unde se adună donațiile sunt următoarele:
Account Name: Romanian Community of Ireland
Account Number: 23862113
Branch Code: 90-00-33
BIC: BOFIIE2D
IBAN: IE35 BOFI 9000 3323 8621 13
Bank of Ireland – O’Connell Street, Dublin 1, Ireland

Cu respect,
Vasile Roș
085 730 6357

17 februarie 2013
Acţiuni umanitare: 
Ni s-a adus la cunoştinţă un caz umanitar care are nevoie din nou de NOI!!

Doamna Diana Harsani  a trimis spre atenția organizaţiei RCI următorul apel umanitar:

Petronela Butnaru are nevoie de suportul nostru moral, dar şi financiar în aceste clipe grele când se luptă cu durerea şi formalităţile pentru a repatria corpul neînsufleţit al soţului ei Iosif Butnaru, Sifu cum îl ştiau cei apropiaţi, care a decedat vineri, 15 februarie 2013, în urma unui atac cerebral.

Iosif Butnaru a venit în Irlanda în ianuarie 2013 la finii lui, Daniel şi Ramona Trefas, cu gândul de a munci câteva luni şi apoi să se întoarcă în România la familia lui, Petronela soţia şi cei doi copilaşi, un băieţel doar de 8 luni şi o fetiţă de 6 ani.

Toţi cei cu bună credinţă şi spirit de solidaritate, să o ajutăm pe Petronela Butnaru care are cea mai mare nevoie de suport financiar pentru acest caz sfâşietor.

Cei care vor să ajute sunt rugaţi să îl contacteze pe Daniel Trefas la nr. de tel 087 328 0625. 

15 martie 2012
Acţiuni umanitare: 
RCI adună fonduri de binefacere la evenimentul organizat de Ziua Femeii 

La petrecerea de Ziua Femeii organizată de RCI, la Crowne Plaza Hotel Blanchardstown, echipa de voluntari RCI, a prezentat cazul unui băiețel, pe nume Michael, născut în Irlanda. Părinţii lui provin din Republica Moldova. Michael suferă de o boală cruntă care l-a imobilizat în căruciorul cu rotile.

Michael are nevoie urgent de 60.000 de Euro pentru o operație și fizioterapie în Statele Unite.

În seara petrecerii de 8 martie, RCI a reușit să strângo suma de 356 de Euro. Mulțumim tuturor doamnelor care au donat bani pentru acest caz și în special doamnei Cristina Ungureanu pentru bunăvoința aratată.

Mai multe detalii despre acest caz aici: http://www.independent.ie/national-n…k-3032192.html
Facebook: Michael’s Hope for Independence

Alte acţiuni umanitare pentru care s-au strâns bani în cadrul comunităţii româneşti:

€  200 – Anca Munte Pop (2013)
€ 3285 – Cătălin Costel Creţu – ucis în Cavan (septembrie 2012)
€ 2900 – Cazul lui Marcel Stânga (Iulie 2011)
€ 2700 – Cazul Eugeniei Bratis, ucisă în Phoenix Park, Dublin (2009)

Page Title 1

Phasellus porta. Fusce suscipit varius mi. Cum sociis natoque pena tibus et magnis dis parturient modayn test.

Read More
Page Title 2

Phasellus porta. Fusce suscipit varius mi. Cum sociis natoque pena tibus et magnis dis parturient modayn test.

Read More
Page Title 3

Phasellus porta. Fusce suscipit varius mi. Cum sociis natoque pena tibus et magnis dis parturient modayn test.

Read More
Page Title 4

Phasellus porta. Fusce suscipit varius mi. Cum sociis natoque pena tibus et magnis dis parturient modayn test.

Read More
Page Title 5

Phasellus porta. Fusce suscipit varius mi. Cum sociis natoque pena tibus et magnis dis parturient modayn test.

Read More