Tel:
Email:

Echipa RCI 2022-2024

Rodica Apopei – Președintele Comitetului Director al RCI

Rodica este originara din Piatra-Neamt si locuieste impreuna cu familia in Irlanda de peste 29 de ani. Face muncă voluntară chiar din primii ani de cand a ajuns în Irlanda, la diferite agenții de traducere, la școli private sau de stat, la stații de radio și ziare. Plecata de-acasa la varsta tineretii, Rodica și-a continuat educația academică în Irlanda și a terminat Adult Guidance and Counselling in Maynooth University, 2007. A lucrat peste 21 de ani pentru Department of Social Protection și iubește sa ajute oamenii din orice colț al lumii. În prezent lucrează în cadrul Departamentului de Agricultura, ca Executive Officer. S-a alaturat echipei de voluntari al RCI în ianuarie 2018, tot din dorința de a ajuta comunitatea și membrii ei și își dorește să aducă un plus de valoare și contribuție la eforturile organizației, de promovare a valorilor culturale și tradiționale românești.

Rodica is originally from Piatra-Neamt and has been living with her family in Ireland for over 29 years. She has been doing voluntary work since the first years she arrived in Ireland, at various translation agencies, at private or state schools, at radio stations and newspapers. Left home at a young age, Rodica continued her academic education in Ireland and completed Adult Guidance and Counseling in Maynooth University, graduated in 2007. She has worked for over 21 years for the Department of Social Protection and loves helping people from all the world. She currently works in the Department of Agriculture, as an Executive Officer. She joined the RCI volunteer team in January 2018, also out of a desire to help the community and its members and wants to add value and contribution to the organization’s efforts, to promote Romanian cultural and traditional values.

Anca Lupu – Preşedintele onorific al RCI

Anca Lupu locuiește în Irlanda din anul 2000 și activează în sectorul ONG-urilor de 18 ani, oferind sprijin, consiliere, coordonare și consultanță persoanelor, grupurilor etnice minoritare și multor organizații de stat din Irlanda, dedicând mult timp voluntariatului. Anca este manager la un centru de psihoterapie si consiliere din Dublin însă a lucrat și la agenția națională Citizens Information Service și în alte organizații naționale și locale din sectorul ONG-urilor irlandeze. Anca și-a început cariera ca învățătoare însă ajungând în Irlanda a fost atrasă de Community Development, Interculturalism și Coaching pe care le practică zilnic, calificându-se ulterior ca Life & Parent Coach și Professional trainer. Anca are o experiență variată în domeniul comunităților din Irlanda și o energie pozitivă molipsitoare. Anca își dedică mult timp voluntariatului pentru diferite cauze culturale, educaționale, umanitare și de integrare. Abilitățile sale, personalitatea puternică și atitudinea pozitivă au influențat și dezvoltat enorm, atât organizația noastră, cât si a altor comunități și organizații din Irlanda.

Anca Lupu has been living in Ireland since 2000 and has been a community activist in the NGO sector for more than 18 years providing support, guidance, facilitation and consultancy to both individuals and groups from diverse communities, dedicating a lot of her time to cultural, educational, humanitarian and integration events in Ireland. She currently works as Manager in a Psychotherapy and Counselling centre in Dublin, and held other management positions in the Irish community sector throughout the years including Citizens Information Service. She qualified as a teacher in Romania, but since her arrival in Ireland she trained in Community Development and Interculturalism, Life and Parent Coaching, Volunteer Facilitation and Management. Anca is an inspiring person with extensive knowledge and experience of the community sector in Ireland and a true people’s person. Her various skills, inspiring character and positive attitude influenced hugely the running and the development of many organisations in Ireland including RCI.

Florin Andreiu – Vicepreşedintele Comitetului Director al RCI

Florin este originar din orașul Brăila, de pe malul Dunării, unde a locuit până în 2001, când a decis să emigreze în Scoția. Pe durata celor cinci ani petrecuți în Glasgow a fost implicat în organizația Romanians in UK, participând la întâlnirile lor frecvente din Londra. De asemenea, a activat și în comunitatea Romanians in Glasgow. Dupa ce s-a mutat în Irlanda, către sfârșitul anului 2006, Florin a dorit să-și continuie implicarea în sectorul de voluntariat și din anul 2007 a devenit un simpatizant al demersurilor RCI, iar începând cu anul 2012 a devenit membru deplin al oranizației.

Florin was born in the lovely Danube city of Braila, where he lived until 2001, when later decided to migrate to Scotland. During his 5 year stay in Glasgow, he was involved with the community organisation Romanians in UK and participated to their frequent meetings in London. He was also an active member in the small community of Romanians in Glasgow. Following his relocation to Ireland (end of 2006), Florin decided to continue his involvement in the voluntary sector and became a supporter of the RCI’s activities since 2007 and a full member of the board since 2012.

Nicoleta Gabriela Pavel – Secretar al Comitetului Director al RCI

Nicoleta Gabriela Pavel, stabilita in Iralnda din 2007, originara din Transilvania, judetul Alba, a studiat Advertising and Marketing Communication la TU Dublin. In Ianuarie 2020, dupa ani plini de experiente diversificate, aici, in Dublin, m-am alaturat echipei RCI cu scopul de a contribui si aduce un plus de creativitate, inspirata fiind de pasiunea si devotamentul membrilor si din dorinta de a invata si evolua alaturi de oameni placuti sufletului meu. Sunt o persoana pozitiva cu privire la fiecare aspect al vietii.

Nicoleta Gabriela Pavel, settled in Ireland since 2007, originally from Transylvania, Alba county, studied Advertising and Marketing Communication at TU Dublin, and Innovation and Enterprise Development at Trinity College. In January 2020, after years full of diversified experiences, here in Dublin, I joined the RCI team with the aim of contributing and bringing more creativity, inspired by the passion and dedication of the members and by the desire to learn and evolve alongside pleasing people to my soul. I am a positive person regarding every aspect of life.

Cristina Bălăucă – Casier al Comitetului Director al RCI

Am venit în Irlanda in anul 2000 din Tămașeni, Județul Neamț și de la început pentru mine această “insulă de smarald” a fost si va fi mereu ca o a doua casă. M-am alăturat echipei RCI în mai 2019 deoarece cred în oameni și în puterea acestora de a (se) schimba si a se ajuta unii pe ceilalți. Nu ne-am născut doar ca să ne facem un trai decent pentru noi însuși, ne-am născut ca să realizăm ceva specific, să contribuim, și împreună vom putem schimba ceva în lume și în conștiința semenilor.
“Orice zi poate să fie un nou început. Respirați adânc, zâmbiți și ÎNCEPEȚI DIN NOU.” – Tamara Kulish

I came to Ireland in 2000 from Tamaseni, Neamt and from the beginning for me this “emerald Island” was and will always feel like home. I joined the RCI team in May 2019 because I believe in people and in their power to change and together we can help one another. We were not born just to make a decent living for ourselves, we were born to achieve something specific, to contribute, and together we can change something in the world and in the consciousness of our fellow humans.
“Everyday is a new beginning. Take a deep breath, smile, and START AGAIN.” – Tamara Kulish

Mari Preda – Voluntar și membru al Comitetului Director al RCI

M-am născut şi am crescut la poalele Tâmpei, în frumosul oraș Brașov. In anul 2000 am decis să vin în Irlanda pentru un trai mai bun. Am descoperit voluntariatul în anii adolescenţei când am început să lucrez cu copiii din orfelinate sau din familii mai puțin înstărite. Am descoperit organizația Romanian Community of Ireland după mulți ani şi în același timp am văzut nevoia tot mai mare de a ajuta comunitatea noastră din Irlanda. Căldura şi entuziasmul acestor oameni frumoși m-au „atras”, astfel alăturându-mă echipei în Iunie 2016. A deținut și funcția de vicepreședinte în perioada 2017 – 2018.

I was born and raised in the beautiful town Brasov which is situated at the bottom of Tâmpa Mountain. In 2000 I decided to move to Ireland, for a better life. I discovered volunteering during teenage years when I started working with children in orphanages and less fortunate families. After many years, I discovered Romanian Community of Ireland and the increasing need of helping our community in Ireland. The warmth and enthusiasm of these beautiful people “fascinated” me; therefore I joined the team in June 2016. Mari was vice-president between 2017- 2018.

Cristina Mîrț – Voluntar și membru al Comitetului Director al RCI

M-am nascut in Roman, dar am copilarit pe valea Siretului in satul Adjudeni din Judetul Neamt. In anul 1999, am venit in Irlanda pentru a fi alaturi de sotul meu. Iubesc Irlanda si oamenii de aici; clima nu ma deranjeaza deloc, ba chiar iubesc iernile nu foarte friguroase si verile nu foarte fierbinti. Initial, am venit in Irlanda pentru un an.Dupa 20 de ani, sunt tot aici. Am descoperit voluntariatul in anii copilariei, cand tatal meu a sustinut echipa locala de fotbal din fonduri proprii; in fiecare duminica, era singura activitate pentru tinerii din sat. M-am alaturat echipei RCI in Mai 2017, ma bucur de fiecare clipa petrecuta alaturi de entuziasmul si energia membrilor. Am urmat cursurile de contabilitate si finante la “The Institute of Commercial Management” (ICM). Actualmente, lucrez ca retail manager in sectorul de turism. Iubesc sa fiu in contact cu persoane diferite, cu povesti si personalitati diferite. I’m a people’s person. Motto: Invata ceva nou in fiecare zi.

I was born in Roman, but I lived in a small village situated in the Valley of the river Siret. I came in Ireland in 1999 to follow my spouse. I love Ireland and all the friendly people; the weather doesn’t bother me at all, I actually love Irelands mild winters and cool summers. Initially, I came in Ireland for one year. After 20 years I’m still here. I discovered voluntary work in my childhood, my father was looking after the local soccer team. Every Sunday it was the only activity for the young people in the village. I’ve joined RCI in May 2017, I’m enjoy every moment spent with the enthusiastic and energetic RCI team. I’ve attended “The Institute of Commercial Management “ ICM accounting and finance. Currently I work as a retail manager in the tourism industry. I love being in contact with different people. I’m a people’s person. Motto: Learn something new everyday.

Daniela Kocis Fitzgerald – Voluntar și membru al Comitetului Director al RCI

Daniela este o Ardeleanca din Judetul Alba si este in Irlanda din 2009, unde locuieste alaturi de familia ei. S-a alaturat RCI in vara anului 2019, dupa un an in Comitetul Director al Citizens Information unde a activat ca si voluntar. Daniela este Consultant Resurse umane si legislatia muncii si este pasionata de consiliere si dezvoltare profesionala, in special a femeilor. Citatul preferat al Danielei vine de la Emily Taft Douglas “Dacă femeile ar înțelege și și-ar exercita puterea, ar putea reface lumea.”

Daniela is from Transylvania, county Alba and has been in Ireland since 2009, where she lives with her family. She joined RCI in the summer of 2019, after serving as a volunteer Director on the Board of Citizens Information. Daniela is a Human Resources and Employment Law Consultant and is passionate about career coaching and professional development, especially for women. Her favorite quote comes from Emily Taft Douglas ” If women understood and exercised their power they could remake the world.”

Anca Sovagau – Voluntar și membru al Comitetului Director al RCI

Mă numesc Anca Sovagau și sunt originară din Livezile un sat din Județul Bistrița Năsăud. Locuiesc în Irlanda de 8 ani și sunt încântată că am avut oportunitatea de a veni aici, recunoscătoare pentru toate realizările mele și pentru persoanele minunate pe care le-am cunoscut aici. Profesez într-o școală secundară din Dublin ca și profesor de limba Română, Engleză ca și limbă adițională și limba Spaniolă. M-am alăturat echipei RCI deoarece iubesc oamenii și mereu am dorit să dau înapoi din tot binele pe care l-am primit de la viață și consider că sunt în locul potrivit pentru a o face.

My name is Anca Sovagau and I am originally from Livezile, a village in Bistrita Năsăud County. I have lived in Ireland for 8 years and I am delighted to have had the opportunity to come here, grateful for all my achievements and the wonderful people I have met here. I work in a secondary school in Dublin as a teacher of Romanian, English as an additional language and Spanish. I joined the RCI team because I love people and I always wanted to give back from all the good that I have received from life and I believe that I am in the right place to do it.

Anamaria-Floarea Purcea – Voluntar și membru al Comitetului Director al RCI

Sunt o beclenară de pe Valea Someșului Mare (orașul Beclean, Bistrița-Năsăud) iubitoare de poezie, istorie și tradiții! Fiind profesor timp de 20 de ani am încercat mereu să promovez tot ceea ce înseamnă valori culturale! Ulterior am terminat o școală de asistent medical generalist, iar în 2021 am venit în Irlanda să profesez. La scurt timp am cunoscut echipa RCI (printr-o pură întâmplare) și m-am alăturat lor din dorința de a face în continuare ceea ce iubesc! Cred cu tărie că ”natura ne aseamănă, iar educația ne deosebește!”

I am a Beclean resident from Valea Someșului Mare (Beclean city, Bistrita-Năsăud) lover of poetry, history and traditions! Being a teacher for 20 years I always tried to promote everything that means cultural values! I later completed a general nursing school and in 2021 I came to Ireland to practice. I soon met the RCI team (by pure chance) and joined them out of a desire to continue doing what I love! I firmly believe that “nature makes us alike, and education makes us different!”

Codrina Șerbănescu – Voluntar și membru al Comitetului Director al RCI

Sunt născută în Bacău, România, stabilită în Irlanda din 2020. Absolventă a Facultății de Economia Afacerilor, momentan lucrând ca legal secretary la o firmă de avocatură din Dublin. Pentru mine a fi voluntar înseamnă a dărui, iar a da ceva înapoi comunităţii în care trăieşti este o experienţă de neegalat. Din acest motiv m-am alăturat minunatei echipe RCI în anul 2021, dar și din dorința de a cunoaște oameni noi, cu interese similare.

Codrina Șerbănescu, born in Bacău, Romania, settled in Ireland since 2020. Graduated from the Faculty of Business Economics, currently working as a legal secretary at a law firm in Dublin. For me, being a volunteer means giving, and giving something back to the community you live in is an unparalleled experience. For this reason I joined the wonderful RCI team in 2021, but also because of the desire to meet new people with similar interests.

Daniela Pana – Voluntar și membru al Comitetului Director al RCI

Sunt Economist licentiat in Finante, Bănci si Burse de Valori si Masterand al Academiei de Studii Economice Bucuresti cu o experienta de 15 ani in industria de IT. Din dorința de a castiga experienta internationala, am decis relocarea in Irlanda pentru un an si de atunci am numărat șase ani minunati! Fiind recunoascatoare pentru tot ce am invatat, găsesc o sursa imensă de energie în sesiuni de coaching si mentorship iar principiul meu fundamental este legat de faptul ca prin acțiuni de voluntariat vei primi mult mai mult decat daruiesti. Experiența mea in voluntariat este legată atât de România, focusata fiind pe o creștere a prezentei feminine in IT dar si de Irlanda, sustinand reintegrarea profesionala a adultilor, integrarea in societate a copiilor din medii defavorizate cat si sustinerea tinerilor in ceea ce privește cariera profesională. La RCI am intalnit oameni minunati, cu DOR de casa care muncesc din greu sa construiasca si sa mențină o comunitate puternica de români. Cu tot dragul, in 2023, m-am decis sa ma implic find convinsa ca voi beneficia de o incomensurabil satisfacție! Rostesc cu mandrie faptul ca sunt Româncă și încerc ori de cate ori am ocazia sa vorbesc despre frumoasa noastra Romanie.

Economist, with a Bachelor in Finance, Banking and Stock Exchange and a Master degree at the University of Economic Studies Bucharest, followed by 15 years of experience in IT industry. Aiming to gain international experience, I decided to relocate to Ireland for one year and since then I have been counting six amazing years. Being thankful for everything that I learned, I always found coaching and mentoring sessions as massive source of energy and my fundamental believe is related to the fact that through voluntary actions you receive much more than you can give. My experience as volunteer is related to Romania, advocating for an extended presence of girls in IT but also related to Ireland, being supportive with back to workplaces initiatives, make a better world program for young kids in need and business mentorship for teens in secondary schools. At RCI I found lovely people, with “DOR” of their beloved memories who are working hard to build and maintain a strong Romanian community. Having my full commitment, in 2023, I decided to join them, looking forward to offer support and to get endless satisfaction. I’m proud to say that I’m Romanian and without hesitation, I’m taking any opportunity to speak about our beautiful country.

 

Colaboratori si foști voluntari ai echipei RCI

Daniela Jurj – A deținut funcția de preşedinte al Comitetului Director al RCI

Daniela a fost membru al Comitetului Director RCI din 2007 și vicepreședinte al organizației din anul 2016. Locuiește în Irlanda din 2001 și este o veritabilă bănățeancă din Lugoj, județul Timiș. Daniela este coordonator național pentru NCP Migrant Family Support Service, un serviciu care oferă informații și sprijin familiilor cu privire la protecția copilului pe teritoriul Irlandei. De asemenea, Daniela este implicată, ca Freelance Event Manager, în organizarea multor festivaluri și evenimente culturale locale și naționale. În timpul liber Daniela contribuie la diferite proiecte de caritate, locale și internaționale, din sectorul comunitar, cum ar fi voluntariatul pentru ISPCC (Irish Society for Prevention of Cruelty to Children) din 2004. Etosul profesional al Danielei este acela de a inspira încredere și de a-i motiva pe cei din jurul ei să își atingă potențialul. Pe lângă pasiunea pentru voluntariat, Daniela mai declară că este fan impatimit al rugby-ului irlandez și internațional, membru al unui cor amator și fidel participant la festivalurile de film. A deținut funcțiile de președinte în 2014/2015 și de vicepreședinte în 2016.

Daniela was a Board member of RCI since 2007 and the Vicepresident of the organization since 2016. She is living in Ireland since 2001, proudly coming from Western Romania. Daniela is the National Coordinator of the NCP Migrant Family Support Service. She is working closely to support and advocate for migrant parents experiencing child protection interventions. She is also a dedicated freelance Event Manager, having been involved in organizing a series of festivals, cultural and corporate events. In her spare time, Daniela is involved in a number of charity projects, locally and internationally in the voluntary and community initiative arena. As such she has vast experience volunteering for the ISPCC (Irish Society for Prevention of Cruelty to Children) since 2004. Building confidence and capacity in those around her is the core of Daniela’s work ethos. Apart from the charity and the community work, Daniela is a follower of Irish and international rugby, keen choral music singer and a (not so secret) film festivals enthusiast. Daniela was Chair of the Board in 2014/2015 and vice-president between 2016.

George Brătulescu – A deținut funcția de preşedinte al Comitetului Director al RCI

George este membru al Comitetului Director RCI din 2014 și Preşedinte al organizației de la 1 iunie 2016. Este prahovean la origine, însă continuarea studiilor și apoi cariera profesională l-au determinat să devină bucureștean. În toamna lui 2013 a hotărât să dea un “restart” vieții sale și a părăsit România cu destinația Irlanda. Cu un Master în Comunicare și Relații Publice și licențiat în Management Turistic și Comercial, George a acumulat o bogată experiență în marketing, management, comunicare socială și organizațională. Se descrie ca fiind o “Balanță” autentică, cu un acut spirit justițiar de dreptate și corectitudine și continuu însetat de cunoaștere. George este membru activ al Romanian Community of Ireland din primăvara anului 2014 și își dorește să aducă un plus de valoare și contribuție la eforturile organizației, de promovare a valorilor culturale și tradiționale românești.

George is a Board member of RCI since 2014 and the Chairman of the organization since June 2016. He is originally from Prahova, Romania, but later he had to move to Bucharest to continue his studies and professional carrier. In autumn of 2013 he decided to leave Romania for Ireland for a new “re-start”. George has Master degree in Communications and Public Relations, diploma in Tourist and Commercial Management, which made him get a vast experience in marketing, management, social and organisational communications. He describes himself as an authentic “Libra” with spirit of Justice, fairness and trustworthy and has ongoing thirst for knowledge and personal development. George is a member of Romanian Community of Ireland since spring of 2014 and he wishes to contribute to the efforts of organization to promote Romanian cultural and traditional values.

Rareș-Mihai Nicula – A deținut funcția de preşedinte al Comitetului Director al RCI

Originar din Bistrița, Transilvania, Rareș este absolvent al Facultății de Istorie și Filosofie a Universității Babeș-Bolyai și Doctor în Sociologia Relațiilor Internaționale la Universitatea din Trieste. Printre ariile de cercetare care i-au acaparat atenția se numără sociologia migrației, diplomația și sistemele politice. Rareș este un iubitor al muzicii folk și cântă la chitară. Locuiește în Irlanda din 2007 și este membru al echipei RCI din anul 2013.

Originally from Bistrita, in the heart of Transylvania, Rares was awarded a Hon. BA at Babes Bolyai University and a PhD degree in Sociology in International Relations at the University of Trieste, Italy. Among his research interests are sociology of migrations, diplomacy and political systems. Rares is also a folk music lover and plays guitar. He has been living in Ireland since 2007 and decided to join the RCI team in 2013.

Emanuel Silaghi – A deținut funcția de preşedinte al Comitetului Director al RCI

Emanuel Silaghi vine din Oradea, Jud. Bihor unde a crescut alaturi de o mama si inca un frate. Nici bine dupa terminarea liceului, din pasiune pentru arta si dorinta de a-si pune imaginatia in actiune, studiaza timp de trei ani, Jurnalism. Provocat fiind de circumstantele vietii, alaturi de sotia lui se muta pentru o scurta perioada in Austria iar mai apoi dupa o alta perioada de timp isi incepe o noua fila din viata lor in Germania. Aici fara nici un studiu de limba germana, accepta provocarea de a studia o noua meserie, aceea de Asistent Medical, pentru ai ajuta pe oamenii in varsta si pe cei in nevoi. Timp de trei ani si-a dedicat energia si cunostintele pentru a reda o speranta oamenilor in comunitatea nemteasca. Dar pentru ca ii place sa traiasca viata, sa creeze emotii si amintiri, impreuna cu sotia lui Manuela Silaghi continua sa poposeasca in cele din urma si in Irlanda. Stabilit de la inceputul luni Iunie 2017 reuseste sa se integreze atat in comunitatea Romanieasca cat si in cea Irlandeza prin faptul ca se alatura echipei RCI ca si voluntar. In momentul de fata este angajat al companiei Accenture din Dublin (Data Management Operation) si noul director al Comunitatii Romanilor din Irlanda (RCI).

Emanuel Silaghi comes from Oradea, County Bihor where he grew up with his mother and another brother. As soon as he finished high-school, out of passion for art and desire to practice his imagination, he studied Journalism for 3 years. Challenged by the circumstances of live, together with his wife, he moved for a short period of time to Austria and then continued another page of their life in Germany. Here, without any knowledge of German language, he accepted a new challenge: to study for Medical Nurse, in order to help the elderly and the ones in need. For three years, he dedicated his energy and knowledge in order to bring some hope to the people in the German community. However, because he loves to live life to the full, to create emotions and memories, together with his wife Manuela Silaghi, goes on and decides to live in Ireland. Arriving at the beginning of the month of June 2017, he succeeds to settle both in the Romanian community and the Irish community by joining the RCI team as a volunteer. At present, he is employed by Accenture in Dublin (Data Management Operation) and he is the Chairman of the Romanian Community of Ireland (RCI).

Mirela Mânea – A deținut funcția de casier al Comitetului Director al RCI

Mirela este originară din Onești și locuieste în Irlanda din iulie 2013. Economist și masterand al Academiei de Studii Economice București, Facultatea Economia și Dreptul afacerilor, promoția 1999, Mirela lucrează în Dublin și deține funcția de contabil și manager de birou la compania Merry Mullen. A lucrat timp de 11 ani ca economist în Direcția Financiar Contabilitate a Autorității Naționale de Reglementare pentru Servicii Comunitare de Utilități Publice, București.
Mirela a participat activ ca voluntar al Romanian Community of Ireland începând din Ianuarie 2014 și a dezvoltat o foarte bună relație comunicațională, atât cu membrii echipei, cât și cu alți români din comunitatea noastră. Este o fire pozitivă, exprimă opinii pertinente, se solidarizează cu echipa și este permanent dornică să-și ajute semenii.

Mirela has been living in Ireland since July 2013. With a Bachelor in Economics and a Master degree at the University of Economic Studies – Economics and Business Administration, promotion 1999, Mirela currently works in Dublin as a practice accountant and office manager at Merry Mullen. She was working as an accountant and financial controller for 11 years at National Regulatory Authority for Municipal Services in Bucharest. She joined Romanian Community of Ireland in January 2014 and has developed good communication skills with the team, as well as with local and national authorities, is a good team player with strong opinions.

Manuela Silaghi – A deținut funcția de secretar al Comitetului Director al RCI

Manuela Silaghi vine din București unde a locuit până la vârsta de 18 ani, mutându-se apoi în vestul țării, mai exact în Oradea, orașul care care i-a oferit lectiile independenței, a curajului de a fi flexibila si de a încerca lucruri noi. Aventura schimbărilor a continuat când împreună cu soțul ei, Emanuel Silaghi, a decis să răspundă invitației necunoscutului și în speranța unui viitor mai luminos, a ales în 2013 să se mute în străinătate. A avut parte de bucuria șederii în Austria apoi în Germania, ca mai apoi chemarea schimbării sa îi aducă pe cei doi pe meleagurile Irlandei, in iunie 2017. Mânată mereu de dorința de a lăsa ceva în urma trăirii ei, a văzut șansa de a face voluntariat in cadrul comunității române ca pe o valoare cu satisfacție personală, cât și ca pe o valoare prin care poate îmbogăți pe alții prin lucruri destinate sa ajunga direct la sufletul românilor aflați in Dublin. Sufletele calde, pline de pasiune si profesionalism întâlnite în cadrul echipei RCI au determinat-o să urmeze toate aceste formidabile exemple și să se alăture scopului lor de promovare a valorilor culturale si tradiționale românești.

Manuela Silaghi comes from Bucharest where she lived till the age of 18; then she moved to the West of the country, in Oradea, the town which taught her the independence and the courage to be flexible and to try new things. The adventure continued when, together with her husband Emanuel Silaghi, decided to answer to the invitation of the unknown and, hoping for a brighter future, in 2013 she decided to move abroad. She enjoyed her stay in Austria and then Germany; afterwards the call for change brought them to Ireland, in June 2017. Always motivated by the desire to leave something behind, she saw the chance to do volunteering work within the Romanian community as something valuable on a personal level and a way to enrich the souls of the Romanian people living in Dublin. The warm hearts, full of passion and professionalism met within the team of RCI determined her to follow these wonderful examples and to join their goal of promoting Romanian traditions and culture.

Maria Nicula – A fost voluntar și membru al Comitetului Director al RCI

Maria a ajuns pe meleagurile Irlandei în anul 2008 pentru a se reuni cu familia. Este originară din Bistrița și este absolventă a Facultății de Biologie din cadrul Universității Babeș-Bolyai, cu Masterat în Gestiunea și Protecția Resurselor Naturale. Maria este o persoană entuziastă, cu o atenție deosebită la detalii, pasionată de etologie, herpetologie, fotografie și artele handmade. Dorința de a menține vii cultura și tradițiile românești, de a interacționa cu românii stabiliți în Irlanda au încurajat-o să se alăture cu mult drag echipei RCI în anul 2014.

Arrived in Ireland in 2008 to reunite with her spouse, originally from Bistrița, a graduate of Babeș Bolyai University with a BA Degree in Biology and a MA in Natural Resources, Management and Protection. Maria is an enthusiastic person with a great attention to detail, strong passion for ethology, herpetology, photography, arts and crafts. The desire to keep the traditions and the Romanian culture alive, to interact with Romanian people living in Ireland made her join the RCI team in 2014.

Anita Dumitrache – A deținut funcția de secretar al Comitetului Director al RCI

Anita este din București, dar se simte gorjeancă prin bunici. A absolvit Facultatea de Științe Politice din cadrul Universității București și studii de masterat în domeniul fondurilor europene în cadrul Academiei de Studii Economice. A descoperit voluntariatul în timpul studenției și consideră că în România voluntariatul trebuie promovat la același nivel ca în Irlanda. Entuziasmul și profesionalismul membrilor RCI, dar și dorința de fi în mijlocul comunității românești au determinat-o să se alăture echipei RCI în anul 2015.

Anita is from Bucharest, but she spent her childhood in Gorj with her grandparents. She graduated Political Science from the University of Bucharest and Master studies in the field of structural funds management from the University of Economic Studies. She has started volunteering as a student and believes that in Romania volunteering should be promoted at the same level as in Ireland. The enthusiasm and professionalism of RCI members and the strong desire to be among Romanians led her to join the RCI team in 2015.

Maria Deac – Voluntar și membru al Comitetului Director al RCI

Maria Deac, ardeleancă din Maramureș, a venit în Irlanda în anul 2015 pentru a-și urma soțul și pentru un trai mai bun.
M-am alăturat ca voluntar echipei RCI care m-a primit cu mult drag în 2019 ca să fiu în mijlocul comunității Românești, pentru a învăța lucruri noi și să evoluez. Sunt foarte sociabilă și îmi place să îmi fac prieteni noi ca să învăț de la fiecare câte ceva.

Maria Deac, from Transylvania from Maramures, came to Ireland in 2015 to follow her husband and for a better life.
I gladly joined the RCI team as a volunteer in 2019 to connect with Romanian community, to learn new things and to evolve. I am very sociable and I like to make new friends and to learn something from everyone.

Cireșica Rus – A fost voluntar și membru al Comitetului Director al RCI

Ciresica este Năsăudeancă cum se spune pe valea Somesului. Licențiată in Științe Economice  din februarie 2010  / Facultatea de Management Brașov, fost Secretar de Bancă in anii ’95, Redactor de stiri si muzical in perioada anilor ’96 / ’00 la Radio Balada (Radio 21) si Consultant de vanzari la Clinica Optilens din Cluj Napoca timp de peste 12 ani, Ciresica a facut o artă din comunicarea cu cei din jurul său. Ciresica locuiește in Irlanda din septembrie 2013. Entuziasmată si cu o mare dorința de comunicare ea a devenit voluntar in cadrul RCI în toamna lui 2017 plăcut surprinsă fiind de evenimentele acestei comunități.

I am from Năsăud, a local town near the valley of the river Someș. With a degree in management and economics, since February 2010 at the Management University in Brașov. Former secretary at the bank in 1995, music and news editor in 1996 and 2000 at the Balada Radio ( Radio 21 ) and sales consultant at the Optilens Clinic in Cluj Napoca for over 12 years. I love communicating with other people. I live in Ireland since 2013. And I joined this volunteer group for RCI in the autumn of 2017, pleased by the nice events that occured in this community.

Page Title 1

Phasellus porta. Fusce suscipit varius mi. Cum sociis natoque pena tibus et magnis dis parturient modayn test.

Read More
Page Title 2

Phasellus porta. Fusce suscipit varius mi. Cum sociis natoque pena tibus et magnis dis parturient modayn test.

Read More
Page Title 3

Phasellus porta. Fusce suscipit varius mi. Cum sociis natoque pena tibus et magnis dis parturient modayn test.

Read More
Page Title 4

Phasellus porta. Fusce suscipit varius mi. Cum sociis natoque pena tibus et magnis dis parturient modayn test.

Read More
Page Title 5

Phasellus porta. Fusce suscipit varius mi. Cum sociis natoque pena tibus et magnis dis parturient modayn test.

Read More