Uniţi prin valori culturale şi tradiţii!

Echipa

George Brătulescu – Preşedintele Comitetului Director al RCI

GeorgeBratulescu

George este membru al Comitetului Director RCI din 2014 și Preşedinte al organizației de la 1 iunie 2016. Este prahovean la origine, însă continuarea studiilor și apoi cariera profesională l-au determinat să devină bucureștean. În toamna lui 2013 a hotărât să dea un “restart” vieții sale și a părăsit România cu destinația Irlanda. Cu un Master în Comunicare și Relații Publice și licențiat în Management Turistic și Comercial, George a acumulat o bogată experiență în marketing, management, comunicare socială și organizațională. Se descrie ca fiind o “Balanță” autentică, cu un acut spirit justițiar de dreptate și corectitudine și continuu însetat de cunoaștere. George este membru activ al Romanian Community of Ireland din primăvara anului 2014 și își dorește să aducă un plus de valoare și contribuție la eforturile organizației, de promovare a valorilor culturale și tradiționale românești.

George is a Board member of RCI since 2014 and the Chairman of the organization since June 2016. He is originally from Prahova, Romania, but later he had to move to Bucharest to continue his studies and professional carrier. In autumn of 2013 he decided to leave Romania for Ireland for a new “re-start”. George has Master degree in Communications and Public Relations, diploma in Tourist and Commercial Management, which made him get a vast experience in marketing, management, social and organisational communications. He describes himself as an authentic “Libra” with spirit of Justice, fairness and trustworthy and has ongoing thirst for knowledge and personal development. George is a member of Romanian Community of Ireland since spring of 2014 and he wishes to contribute to the efforts of organization to promote Romanian cultural and traditional values.

Anca Lupu – Preşedintele Onorific al RCI

AncaLupu

Anca locuiește în Irlanda din anul 2000 și este Director General al organizației naționale New Communities Partnership, un parteneriat al tuturor organizațiilor și grupurilor etnice din Irlanda fondat acum 10 ani; Romanian Community of Ireland fiind unul din membrii fondatori ai acestui parteneriat. Anca lucrează în sectorul ONG-urilor de 13 ani, oferind sprijin, consiliere, coordonare și consultanță persoanelor, grupurilor etnice minoritare și organizațiilor de stat din Irlanda. Anca și-a început cariera ca învățătoare însă ajungând în Irlanda a fost atrasă de Community Development și Interculturalism pe care le practică zilnic, calificându-se ulterior ca Life & Parent Coach și Professional trainer. Pe lângă managementul NCP, Anca predă și cursuri de parenting și dezvoltare personală în mai multe centre comunitare din Dublin. Anca are o experiență variată în domeniul comunităților din Irlanda și un simț al responsabilității față de oamenii care o înconjoară, foarte dezvoltat. Anca își dedică mult timp voluntariatului pentru diferite cauze umanitare și de integrare. Abilitățile sale, personalitatea puternică și atitudinea pozitivă au influențat și dezvoltat enorm, atât organizația noastră, cât si a altor comunități și organizații din Irlanda.

Anca has been living in Ireland since 2000 and works as General Manager with New Communities Partnership of which RCI is a founding member. Anca has been a community activist in the NGO sector for more than 13 years providing support, guidance, facilitation and consultancy to both individuals and groups from diverse communities. She qualified as a teacher in Romania, but since her arrival in Ireland she trained in Community Development and Interculturalism, Life and Parent Coaching, Volunteer Facilitation and Management. On top of her NCP management, Anca is also delivering sessions on parenting and personal development in a number of community centres around Dublin. Anca has been dedicating a lot of time to humanitarian and integration events in Ireland. Anca is an inspiring person with extensive knowledge and experience of the community sector in Ireland and a true people’s person. Her various skills, inspiring character and positive attitude influenced hugely the running and the development of many organisations in Ireland including RCI.

Mari Preda – Vicepreşedintele Comitetului Director al RCI

M-am născut şi am crescut la poalele Tâmpei, în frumosul oraș Brașov. In anul 2000 am decis să vin în Irlanda pentru un trai mai bun. Am descoperit voluntariatul în anii adolescenţei când am început să lucrez cu copiii din orfelinate sau din familii mai puțin înstărite. Am descoperit organizația Romanian Community of Ireland după mulți ani şi în același timp am văzut nevoia tot mai mare de a ajuta comunitatea noastră din Irlanda. Căldura şi entuziasmul acestor oameni frumoși m-au „atras”, astfel alăturându-mă echipei în Iunie 2016.

I was born and raised in the beautiful town Brasov which is situated at the bottom of Tâmpa Mountain. In 2000 I decided to move to Ireland, for a better life. I discovered volunteering during teenage years when I started working with children in orphanages and less fortunate families. After many years, I discovered Romanian Community of Ireland and the increasing need of helping our community in Ireland. The warmth and enthusiasm of these beautiful people “fascinated” me; therefore I joined the team in June 2016.

Florin Andreiu – Voluntar, membru al Comitetului Director al RCI

Florin Andreiu_RCIFlorin este originar din orașul Brăila, de pe malul Dunării, unde a locuit până în 2001, când a decis să emigreze în Scoția. Pe durata celor cinci ani petrecuți în Glasgow a fost implicat în organizația Romanians in UK, participând la întâlnirile lor frecvente din Londra. De asemenea, a activat și în comunitatea Romanians in Glasgow. Dupa ce s-a mutat în Irlanda, către sfârșitul anului 2006, Florin a dorit să-și continuie implicarea în sectorul de voluntariat și din anul 2007 a devenit un simpatizant al demersurilor RCI, iar începând cu anul 2012 a devenit membru deplin al oranizației.

Florin was born in the lovely Danube city of Braila, where he lived until 2001, when later decided to migrate to Scotland. During his 5 year stay in Glasgow, he was involved with the community organisation Romanians in UK and participated to their frequent meetings in London. He was also an active member in the small community of Romanians in Glasgow. Following his relocation to Ireland (end of 2006), Florin decided to continue his involvement in the voluntary sector and became a supporter of the RCI’s activities since 2007 and a full member of the board since 2012.

Rareș-Mihai Nicula – Responsabil financiar al Comitetului Director al RCI

RaresNiculaOriginar din Bistrița, Transilvania, Rareș este absolvent al Facultății de Istorie și Filosofie a Universității Babeș-Bolyai și Doctor în Sociologia Relațiilor Internaționale la Universitatea din Trieste. Printre ariile de cercetare care i-au acaparat atenția se numără sociologia migrației, diplomația și sistemele politice. Rareș este un iubitor al muzicii folk și cântă la chitară. Locuiește în Irlanda din 2007 și este membru al echipei RCI din anul 2013.

Originally from Bistrita, in the heart of Transylvania, Rares was awarded a Hon. BA at Babes Bolyai University and a PhD degree in Sociology in International Relations at the University of Trieste, Italy. Among his research interests are sociology of migrations, diplomacy and political systems. Rares is also a folk music lover and plays guitar. He has been living in Ireland since 2007 and decided to join the RCI team in 2013.

Anita Dumitrache – Secretar al Comitetului Director al RCI

RaresNiculaAnita este din București, dar se simte gorjeancă prin bunici. A absolvit Facultatea de Științe Politice din cadrul Universității București și studii de masterat în domeniul fondurilor europene în cadrul Academiei de Studii Economice. A descoperit voluntariatul în timpul studenției și consideră că în România voluntariatul trebuie promovat la același nivel ca în Irlanda. Entuziasmul și profesionalismul membrilor RCI, dar și dorința de fi în mijlocul comunității românești au determinat-o să se alăture echipei RCI în anul 2015.

Anita is from Bucharest, but her soul lies in Gorj with her grandparents. She graduated Political Science from the University of Bucharest and Master studies in the field of structural funds management from the University of Economic Studies. She has started volunteering as a student and believes that in Romania volunteering should be promoted at the same level as in Ireland. The enthusiasm and professionalism of RCI members and the strong desire to be among Romanians led her to join the RCI team in 2015.

Mulțumim colaboratorilor RCI
Daniela Jurj – A deținut funcția de vicepreşedinte al Comitetului Director al RCI

DanielaJurjDaniela a fost membru al Comitetului Director RCI din 2007 și vicepreședinte al organizației din anul 2016. Locuiește în Irlanda din 2001 și este o veritabilă bănățeancă din Lugoj, județul Timiș.
Daniela este coordonator național pentru NCP Migrant Family Support Service, un serviciu care oferă informații și sprijin familiilor cu privire la protecția copilului pe teritoriul Irlandei. De asemenea, Daniela este implicată, ca Freelance Event Manager, în organizarea multor festivaluri și evenimente culturale locale și naționale. În timpul liber Daniela contribuie la diferite proiecte de caritate, locale și internaționale, din sectorul comunitar, cum ar fi voluntariatul pentru ISPCC (Irish Society for Prevention of Cruelty to Children) din 2004.
Etosul profesional al Danielei este acela de a inspira încredere și de a-i motiva pe cei din jurul ei să își atingă potențialul.
Pe lângă pasiunea pentru voluntariat, Daniela mai declară că este fan impatimit al rugby-ului irlandez și internațional, membru al unui cor amator și fidel participant la festivalurile de film.

Daniela was a Board member of RCI since 2007 and the Vicepresident of the organization since 2016. She is living in Ireland since 2001, proudly coming from Western Romania. Daniela is the National Coordinator of the NCP Migrant Family Support Service. She is working closely to support and advocate for migrant parents experiencing child protection interventions. She is also a dedicated freelance Event Manager, having been involved in organizing a series of festivals, cultural and corporate events. In her spare time, Daniela is involved in a number of charity projects, locally and internationally in the voluntary and community initiative arena. As such she has vast experience volunteering for the ISPCC (Irish Society for Prevention of Cruelty to Children) since 2004. Building confidence and capacity in those around her is the core of Daniela’s work ethos. Apart from the charity and the community work, Daniela is a follower of Irish and international rugby, keen choral music singer and a (not so secret) film festivals enthusiast.

Maria Nicula – A fost voluntar și membru al Comitetului Director al RCI
MariaNicula

Maria a ajuns pe meleagurile Irlandei în anul 2008 pentru a se reuni cu familia. Este originară din Bistrița și este absolventă a Facultății de Biologie din cadrul Universității Babeș-Bolyai, cu Masterat în Gestiunea și Protecția Resurselor Naturale. Maria este o persoană entuziastă, cu o atenție deosebită la detalii, pasionată de etologie, herpetologie, fotografie și artele handmade. Dorința de a menține vii cultura și tradițiile românești, de a interacționa cu românii stabiliți în Irlanda au încurajat-o să se alăture cu mult drag echipei RCI în anul 2014.

Arrived in Ireland in 2008 to reunite with her spouse, originally from Bistrița, a graduate of Babeș Bolyai University with a BA Degree in Biology and a MA in Natural Resources, Management and Protection. Maria is an enthusiastic person with a great attention to detail, strong passion for ethology, herpetology, photography, arts and crafts. The desire to keep the traditions and the Romanian culture alive, to interact with Romanian people living in Ireland made her join the RCI team in 2014.

Mirela Mânea – A deținut funcția de casier al Comitetului Director al RCI

MirelaManeaMirela este originară din Onești și locuieste în Irlanda din iulie 2013. Economist și masterand al Academiei de Studii Economice București, Facultatea Economia și Dreptul afacerilor, promoția 1999, Mirela lucrează în Dublin și deține funcția de contabil și manager de birou la compania Merry Mullen. A lucrat timp de 11 ani ca economist în Direcția Financiar Contabilitate a Autorității Naționale de Reglementare pentru Servicii Comunitare de Utilități Publice, București.
Mirela a participat activ ca voluntar al Romanian Community of Ireland începând din Ianuarie 2014 și a dezvoltat o foarte bună relație comunicațională, atât cu membrii echipei, cât și cu alți români din comunitatea noastră. Este o fire pozitivă, exprimă opinii pertinente, se solidarizează cu echipa și este permanent dornică să-și ajute semenii.

Mirela has been living in Ireland since July 2013. With a Bachelor in Economics and a Master degree at the University of Economic Studies – Economics and Business Administration, promotion 1999, Mirela currently works in Dublin as a practice accountant and office manager at Merry Mullen. She was working as an accountant and financial controller for 11 years at National Regulatory Authority for Municipal Services in Bucharest. She joined Romanian Community of Ireland in January 2014 and has developed good communication skills with the team, as well as with local and national authorities, is a good team player with strong opinions.

Costul vieţii în Irlanda

Costurile vieṭii în Irlanda diferă, ca în orice altă ṭară, de la zonă la zonă, de la oraş la oraş, sunt mai mari în oraşe şi mai mici în zonele […]

Read More
legislația muncii în Irlanda
Munca și legislația muncii

– Drepturile angajatului în Irlanda – Schimbarea locului de muncă – Salarizarea în Irlanda – Calcularea impozitului pe venit – Despre formularele P45 și P60 – Dreptul la concedii (odihnă, […]

Read More
Sistemul medical în Irlanda

1. Accesul la serviciile medicale Serviciile medicale pentru cei care se află temporar pe teritoriul Irlandei Dacă vă aflaţi temporar în Irlanda şi sunteţi asigurat în sistemul de asigurări de […]

Read More
Sistemul de educaţie

Informații și în limba română despre sistemul de educaţie din Irlanda: http://www.citizensinformation.ie Învățământul preșcolar Educația preșcolară este realizată de organizații private și în majoritatea cazurilor nu este gratuită. Costul variază în […]

Read More
Reprezentare în raport cu instituţiile locale

RCI colaborează cu numeroase organizații și departamente ale instituțiilor publice din Irlanda: • Ambasada României în Irlanda; • Ministerul Afacerilor de Externe- Departamentul Românilor de Pretutindeni • DCC – Dublin […]

Read More