Tel:
Email:

Retrospectiva 2018

Vă invităm să urmăriți evenimentele RCI din 2018!


Ziua Națională a României – Gala Centenar, 2 decembrie 2018

Vă invităm la o seară de sărbătoare cu cină, tombolă și program artistic tradițional românesc alături de artiști îndrăgiți: Fireflyes, Anișoara Bobeică, Mihaela Balaşcă, Cristina Ţărean, Anatol Bagrin, Atomic V.

Participarea la eveniment se face numai pe baza unui bilet/donație de 10 euro (include cina și programul artistic; parte din fondurile strânse vor merge către un caz caritabil ce va fi anunțat ȋn timpul evenimentului).

La această Gală a Centenarului se încurajează purtarea portului tradițional românesc sau ținută de seară.

Participarea copiilor este permisă doar dacă au minim 7 ani. Când faceți rezervarea, vă rugăm să specificați dacă biletul este pentru copil la adresa de email info@romaniancommunity.net.

Mulțumim sponsorilor noștri pentru sprijinul acordat acestui eveniment:

Gycu Trans Irlanda
Ria Money Transfer Ireland
EuroWest Media Advertising
Popa & Co. Law Firm
E Koncept
Alex Auto Service
Bucovina Shop

***LOCURILE SUNT LIMITATE***

Un eveniment de suflet, un moment în care ne vom uni cu toții și vom dărui!

 


Concert extraordinar Nicu Alifantis și Mihai Neniță, 7 octombrie 2018

Un concert cât o triplă aniversare:
România-100 / Nicu Alifantis-45 / Romanian Community of Ireland-20

Vă invităm cu deosebită plăcere la Civic Theatre, între orele 6PM – 9PM, la un concert de poveste, să ascultăm muzică rafinată. Nicu Alifantis, muzician, cântăreț, compozitor, actor și poet, este cunoscut pentru frumusețea cu care cântă poezia românească, iar violonistul Mihai Neniță a fost supranumit “magician al viorii”.

Prețul unui bilet este de €20.00 și poate fi achiziționat de la Civic Theatre.
Vârsta minimă 12 ani.

Mulțumim sponsorilor noștri pentru sprijinul acordat acestui eveniment:

EuroWest Media Advertising

Alex Auto Service

Gycu Trans

Ria Money Transfer Ireland

Eveniment dedicat iubitorilor de folk, jazz, rock și poezie!


Regina Maria, ambasador irezistibil al istoriei și artei populare românești, 21-23 septembrie 2018

RCI împreună cu Muzeul de Istorie din Brașov vă invită cu ocazia sărbătoririi centenarului la o suită de evenimente culturale și istorice: expoziții de fotografie istorică despre Regina Maria și dragostea sa pentru arta populară, sesiuni de lectură în limba română din poveștile pentru copii scrise de Regina Maria și ateliere meșteșugărești.

Lectura va fi susținută de doamna Irina Margareta Nistor, vocea istorică a filmelor străine din România anilor ’80, iar atelierele de către 2 meșteri populari de la Castelul Bran și un artist specializat în arta populară.

Promovăm astfel istoria și arta populară românească pentru comunitățile din Dublin, Washington și Montreal.

* Intrare liberă pentru toată familia

Programul va fi următorul:

Culture Night/Noaptea Culturii, vineri 21.09.2018 @18.00 – 23.00
Vernisaj expo, seară de lectură cu Irina Margareta Nistor și demonstrații ateliere de artă populară

Sâmbătă 22.09.2018 @12.00 – 18.00
Expo, ateliere de artă populară, ateliere cu litografii & cărți poștale istorice

Duminică 23.09.2018 @12.00 – 18.00
Expo, ateliere de artă populară, ateliere cu litografii & cărți poștale istorice


Concert extraordinar Gheorghe Zamfir și Orchestra Cazanoi, 9 iunie 2018

Cu ocazia împlinirii a 20 de ani de existență, Romanian Community of Ireland are plăcerea de a vă invita la un concert extraordinar susținut de Gheorghe Zamfir și Orchestra Cazanoi! În acest an sărbătorim și centenarul Marii Uniri, un prilej în plus să ne mândrim cu românii excepționali.
Gheorghe Zamfir s-a născut în Găești, Dâmbovița, la 6 aprilie 1941. A absolvit Conservatorul din București și a adus schimbări inovatoare naiului tradițional românesc. În deceniile care au urmat a susținut concerte pe marile scene ale lumii, a fost invitat să cânte pentru Papa, Casa Regală, a colaborat cu James Last, Andrea Boccelli, Andre Rieu și mulți alții.

Pe 9 iunie, la sala de concerte Helix, de la ora 19:00 avem ocazia să-l ascultăm live pe însuși maestrul Gheorghe Zamfir.

Vă așteptăm alături de prietenii irlandezi și de alte naționalități la o seară de neuitat!

Mulțumim partenerilor și susținătorilor evenimentului:
Gyc Transport Irlanda
Ria Money Transfer Ireland
Alex Autoservice
Expedio Translations Services ​
Morning Dew by Sylvania Foods Ltd ​
DF Medical Centre ​
Popa & Co. Law Firm
Alfa Medics
EuroWest Advertising

* Pentru bilete click aici

Mai multe detalii găsiți pe pagina evenimentului


Invitație la teatru, 2 iunie 2018

Dragi iubitori de teatru, echipa Romanian Community of Ireland va aduce în fața publicului, la Dublin, în data de 2 Iunie, începând cu ora 6pm, la teatrul Draiocht Blanchardstown, o nouă piesă în regia lui Dan Tudor.

Comedia spumoasă “Haimanaua” cu Adela Popescu, Anca Turcasiu, Andrei Duban, Dragoș Ionescu, Tudorel Filimon, Dan Tudor este o adaptare plină de haz, după “Omul care a văzut moartea”, una din cele mai jucate piese ale dramaturgului Victor Eftimiu.

Promitem o seară plină de umor și suspans!

***Pret bilet: 27 euro: https://draiocht.ticketsolve.com/shows/1173587165

Mulțumim partenerilor și susținătorilor evenimentului:
Gyc Transport Irlanda
Ria Money Transfer Ireland
Alex Autoservice
Expedio Translations Services ​
Morning Dew by Sylvania Foods Ltd ​
DF Medical Centre ​
Popa & Co. Law Firm
Alfa Medics
EuroWest Advertising

Mai multe detalii găsiți în linkul evenimentului https://www.facebook.com/events/202224050383324

Vă așteptăm cu drag ca de fiecare dată!

 


Ziua Internațională a Femeii, Carlton Hotel Blanchardstown, 10 martie 2018

Romanian Community of Ireland a organizat pentru a unsprezecea oară consecutiv Ziua Femeii, eveniment la care au participat peste 270 de doamne și domnișoare. Am avut onoarea să avem alături invitați de seamă: E.S. Manuela Breazu, Ambasadorul României în Irlanda și Cllr. Mary McCamley, primarul din Fingal, care ne-au felicitat la cei 20 de existență și ne-au mulțumit pentru eforturile voluntare depuse pentru a crea un nucleu pozitiv în comunitatea românească din Irlanda. De asemenea, RCI a prezentat cea de a treia ediție a “Galei de Excelență pentru Româncele din Irlanda” recunoscând realizările importante și contribuția adusă în societatea irlandeză a unor doamne și domnișoare de excepție, Ioana Constatin Pipelea – soprană, Ofelia Hough – polițist, Camelia Cazacu – promovarea tradițiilor românești.

Cllr. Mary McCamley, primarul din Fingal a susținut un discurs emoționant și captivant punctând importanța femeilor în societate și provocările pe care le-au depășit. Totodată, doamna McCamley a declarat că este încântată că un eveniment de o asemenea anvergură este organizat în Fingal, singura zonă din Irlanda unde 23% din populație provine din imigranți. Irlanda devine puternică prin diversitate, toleranță, acceptare și egalitate. Doamna McCamley a încurajat organizația Romanian Community of Ireland să continue munca de voluntariat și să păstreze valorile culturale și tradițiile românești.

Vă prezentăm integral discursul susținut de Cllr. Mary McCamley, primarul din Fingal: aici

 

 


Ziua Femeii, 10 martie 2018

Romanian Community of Ireland are bucuria de a vă invita la evenimentul mult așteptat de doamnele și domnișoarele din Irlanda, ZIUA INTERNAȚIONALĂ A FEMEII, singurul eveniment exclusiv pentru doamne și domnișoare, devenit deja un simbol în comunitatea românească din Irlanda. În acest an sărbătorim RETRO cu mult dans, voie bună, ținute și accesorii în stil retro. Doamnele și domnișoarele vor avea ocazia să îl cunoască pe VIRGIL IANȚU, care ne va încânta cu șarmul lui specific de prezentator.

Data: Sâmbată, 10 martie 2018, ora 6.30 pm
Locatia: Hotel Carlton Tyrrelstown, Blanchardstown

Eveniment realizat cu sprijinul sponsorilor:

Bucovina Shop – Partener principal
Ria Money Transfer Ireland
Gyc Transport Irlanda
Gerovital Ireland
Parnell Medical Surgery
Morning Dew by Sylvania Foods Ltd
Popa & Co. Law Firm
Floro Company

Partener media: Informatia Irl
Muzica: DJ Marius Bircu – Magic Sound&Lights Events Dublin
Muzica: Mihaela Balașcă
Fotograful serii: Voicu Duma (Perfectlight Photography)

* Preț bilet (spectacol, dans, cină) – €40
Punctele de vânzare sunt următoarele: Dublin Nord (Blanchardstown, Ashbourne): 086 336 2948, Dublin centru: 085 125 65 16
Dublin Sud (Tallaght, Stillorgan, Celbridge): 087 755 33 92, Lucan: 086 169 82 43

Vă așteptăm cu multe surprize la o seară Retro de neuitat!


Întâlnire cu reprezentanții comunităților religioase românești creștine

Romanian Community of Ireland a organizat sâmbătă, 20 ianuarie, la Dublin o întâlnire cu reprezentanții comunităților religioase românești creștine din Irlanda, intitulată “Biserica Creștină – vector principal de coeziune și echilibru în viața românilor din Irlanda”.

Invitația a fost adresată tuturor preoților și pastorilor creștini români care slujesc în comunitățile de diverse confesiuni, de pe teritoriul Irlandei. Au fost invitați 27 de preoți și pastori din 21 de biserici românești din Irlanda. Cu excepția bisericii baptiste, toate celelalte biserici au fost reprezentate la această întâlnire.

Scopul întâlnirii a fost acela de a ne cunoaște unii cu ceilalți și de a găsi împreună numitorul comun pentru o mai bună coeziune și ajutor reciproc în rezolvarea problemelor pe care le întâmpinăm în comunitate și pentru identificarea pârghiilor necesare pentru o mai bună conlucrare a românilor din Irlanda, pentru promovarea valorilor culturale, morale, lingvistice și tradiționale românești, dar și pentru promovarea unei imagini mai bune a diasporei românești în țara de adopție. S-au prezentat, pe de o parte, activitățile și proiectele pentru anul 2018, ale organizației noastre, iar pe de altă parte, proiectele comunităților religioase cu privire la impactul social, cultural și educațional pe care îl urmăresc în rândul românilor din Irlanda.

Considerăm că întâlnirea a avut succes, iar participanții și-au manifestat dorința de a avea o contribuție mai consistentă și de a fi mai implicați în realizarea proiectelor ce vizează construcția temeinică a unei comunități românești în Irlanda, care să capete greutate și apreciere din ce în ce mai mare în societatea irlandeză. Le mulțumim tuturor participanților și le dorim mult succes în proiectele pe care doresc să le realizeze!

Page Title 1

Phasellus porta. Fusce suscipit varius mi. Cum sociis natoque pena tibus et magnis dis parturient modayn test.

Read More
Page Title 2

Phasellus porta. Fusce suscipit varius mi. Cum sociis natoque pena tibus et magnis dis parturient modayn test.

Read More
Page Title 3

Phasellus porta. Fusce suscipit varius mi. Cum sociis natoque pena tibus et magnis dis parturient modayn test.

Read More
Page Title 4

Phasellus porta. Fusce suscipit varius mi. Cum sociis natoque pena tibus et magnis dis parturient modayn test.

Read More
Page Title 5

Phasellus porta. Fusce suscipit varius mi. Cum sociis natoque pena tibus et magnis dis parturient modayn test.

Read More