Brânzoaice

branzoiaceIngrediente:

pentru aluat: 1 kg de făină, 5 ouă, 180 gr zahăr, 2 pliculețe drojdie uscată, 350 ml lapte, coajă de lămâie, 200 gr. unt, 1 praf de sare

pentru umplutură: 800 gr. brânză de vaci, 2 ouă, vanilie, 5 linguri de zahăr, 100 gr stafide

Mod de preparare:

Pregătim aluatul: cernem făina într-un vas adânc, punem praful de sare și facem o gaură în mijloc. Punem pe foc laptele cu zahărul, drojdia și coaja de lămâie; lăsăm până se topește zahărul. Punem în gaura făcută în făină ouăle și laptele călduț, apoi frământăm bine. Punem untul la topit iar când e călduț il adăugăm treptat, frământând de fiecare dată până se absoarbe tot. Când am terminat de frământat lăsăm la crescut cca 1 oră la loc călduț.

Intre timp pregătim umplutura: punem brânza de vaci într-un castron cu zahărul, ouăle și vanilia și le amestecăm cu mixerul 2-3 min, apoi punem stafidele și amestecăm cu o lingură. Când aluatul e crescut îl împărțim în 18-20 de bucăți iar fiecare bucată o întindem, nu prea subțire și îi dăm forma unui pătrat. Punem în mijlocul fiecărei bubati 1 lingură și jumătate de brânză (chiar 2) apoi închidem colțurile la mijloc ca un plic. Punem brânzoaicele în tavă, le ungem cu ou și le dăm la cuptorul preîncălzit la 150°- 160° până se rumenesc frumos. le scoatem și le presărăm cu zahăr pudră.

Poftă bună!

Sursa: bucataras.ro