Gulaș ca la mama acasă

gulasIngrediente:

600 g carne de vită pulpă sau mușchi, 3 linguri ulei, 30 g unt, 4 cepe mari, 1 lingură praf de paprika, 200 ml vin roșu, 300 ml supă de carne, 400 g cartofi, 2 ardei roșii, 1 gogoșar, 1 ardei verde, boia, sare, piper

Mod de preparare:

Se spală carnea de vită și se curătă de pielițe, dacă este nevoie, și se taie bucăți mici care se pun la prăjit în uleiul încins. Se adaugă untul, sare și piper, după gust.

Se călesc până capătă culoarea arămie și se pune ceapa tăiată solzișori și puțină zeamă de carne și se lasă să scadă pană ce firicelele de ceapă aproape că nu se mai văd. Tot în acest pas se pune și boiaua de ardei și se mai lasă puțin să fiarbă cu ea.

Se curăță și se taie cartofii cubulețe, ardeii se taie fâșii potrivite și se pun în cratiță impreună cu supa de carne rămasă și se mai lasă la fiert câteva minute.

In ultima etapă se pune vinul și dacă mai este nevoie, sare și piper sau boia de ardei. Se bagă la cuptorul încins la o temperatură de 170 de grade și se lasă să scadă aproximativ 30 de minute. Se servește cald, cu pâine proaspătă.

Poftă bună!

Sursa: retete.unica.ro