Ok, va rog frumos sa nu credeti ca sunt Valentin cu fusta, dar atunci cand faci o investitie intr-o casa te gandesti ca vei locui acolo vreo 10 ani in sus. Parerea mea asta e si nu cred ca iti trebuie locuinta daca vrei sa te muti cu cortul din 5 in 5 ani. Mai bine cumperi o casa de vacanta unde te retragi la batraneti, daca le mai prinzi.
In cazul de fata trebuie sa te astepti ca in decursul vietii pretul casei tale sa fie mai mic decat cel de cumparare. E posibil sa nu se intample, dar mai posibil este sa se intample. Recesiunea econimica (va rog sa nu o confruntati cu criza economica) e un fenomen economic firesc. E foarte posibil ca multi din cei care au cumparat case in 2005-2006 sa fie nevoiti sa-si vanda acum proprietatile, din diferse cauze (dar cea cu nu pot plati ipoteca e stupida, ca trebuiau sa se gandeasca atunci la asa ceva). Ei bine, ei intradevar pierd bani in cazul de fata dar cei care locuiesc in casele lor si nu au de gand sa le vanda in viitorul apropriat nu au pierdut nimic. Pe scurt, nu poti castiga sau nu poti pierde decat daca faci o tranzactie. Nu faci, atunci adaosul sau pierderea de valoare sunt teoretice. Da, stiu e ipoteca pe o casa care acum valoreaza mai putin dar valoarea mica sau mare e fictiva atat timp cat nu ai de gand sa o transformi in lichiditati.
Nu esti mai bogat atunci cand iti valoreaza casa mai mult si nici mai sarac cand valoare scade ci doar atunci cand decizi sa vinzi proprietatea. Exceptie fac antreprenorii din motive de la sine intelese. Nu stiu cati dintre voi sunteti antreprenori dar daca aveti casa voastra si o mosteniti pe a bunicii nu va puteti numi antreprenori.
Nimic nu iti garanteaza tie Catalin ca propritatea care o vei lua tu dupa 3-6 luni de crestere a pretului nu se va devaloriza in 3-5-10 ani de la cumparare.
@Bend, casele noi au acum robinete de tip european. Eu tot ce am vizitat avea acest tip de robinete. Irlandezii insa tin mult la robinetele lor, care li se par mai atragatoare si atunci cand au posibilitatea de a construi aleg de multe ori aceste robinete pentru aspectul lor rustic![]()

Reply With Quote

Bookmarks