PDA

View Full Version : Permis de munca

cataratas
20-10-2007, 14:32
Sotul meu si-a gasit un job de nurse in Dublin. As vrea sa stiu ce sanse as avea si care sunt conditiile de obtinere a unui permis de munca odata ce o sa obtin dreptul de rezidenta in Irlanda si daca acest permis de munca ar fi valabil pt orice domeniu. Am un bachelor degree in Relatii industriale obtinut in Canada si o exeprienta de munca in resurse umane tot in Canada. Poate cineva sa-mi spuna ce sanse sunt sa-mi gasesc un job in resurse umane in cazul in care as obtine permisul de munca?

ovimat
21-10-2007, 20:19
Nu cred ca iti poate spune cineva, de aceea aplica tu pentru joburi aici sau fa un pic de research sa vezi ce sanse ai. daca googalesti un pic gasesti o gramada de firme de recrutare. Good luck.

vasiletina
21-10-2007, 22:41
Conditiile pentru tine ca dependent de posesor permis de munca

http://www.romaniancommunity.net/portal/smf1/index.php?topic=1696.0

Permisul de munca este limitat la ocupatia/meseria si locul de munca pentru care a fost emis (sa va fi emis) cel putin pentru primele 12 luni, desi el trebuie sa fie emis pentru 12 luni. Dupa 12 luni esti libera sa faci ce vrei.

Resurse umane, sunt locutri de munca in acest domeniu, insa sansele depind foarte mult de dorinta unuio angajator sa aplice pentru permis de munca in cazul tau.

roadrunner
21-10-2007, 22:45
gasirea unui job depinde de foarte multi factori, ar fi hazardat sa-ti zicem da o sa-ti gasesti sau nu nu o sa gasesti, verifica si tu pe net, ca daca ai nimerit aici nimeresti si pe google sau yahoo (homework)
plus ca din postul tau nu reiese ce cetenie ai, romana, canadiana? tot ce stim e ca sotul e nurse, deci deducem ca el are permis de munca, din pacate cum zicea Vasile asta nu te ajuta prea tare.
Roadrunner

Aloort
28-10-2007, 00:43
Va multumesc pentru raspunsuri.

Am totusi o nelamurire: am inteles din site-ul la care am fost trimisa ca aplicatia pt permisul de munca o poate face fie angajatul, fie angajatorul. Atunci de ce "sansele depind foarte mult de dorinta unuio angajator sa aplice pentru permis de munca"?

Cat despre cautatul de joburi pe google si alte site-uri am facut-o, insa asta nu-mi spune nimic despre realitatea pietei muncii in acest domeniu (ma refer la cerere si oferta) iar de aplicat pt joburi nu vad nici un sens atata timp cat rezidenta mea este inca in Canada. Cred ca nu m-ar suna nici un angajator... :(

Pt roadrunner: am dubla cetatenie, romano-canadiana.

sfinx
28-10-2007, 10:14
Va multumesc pentru raspunsuri.

Atunci de ce "sansele depind foarte mult de dorinta unui angajator sa aplice pentru permis de munca"?

Pt roadrunner: am dubla cetatenie, romano-canadiana.

pentru ca e Irlanda

poate aplica si unul si celalalt , doar ca cel care aplica trebuie sa achite si taxa de procesare

mva
28-10-2007, 12:52
alt amanunt - pt spouse nu se plateste taxa de procesare, in conditiile in care celalalt sot lucreaza cu permis de munca.

Daisy
07-11-2007, 16:21
Hello! Am inteles eu gresit sau daca ai permis de munca pe un an dupa un an nu mai ai nevoie de permis de munca? Am observat o chestie. Sunt f multi romani care iti faciliteaza angajarea in diferite fabrici contra cost (din cite am inteles s-a ajuns la 2000 euro) insa daca te duci tu sa te angajezi ti se spune ca nu ai permis de munca sau ca nu au joburi.

istone
28-11-2007, 01:13
buna
care sint conditiile så aplici pt nurse in dublin
eu am bachelor in nursing

pls reply

Sotul meu si-a gasit un job de nurse in Dublin. As vrea sa stiu ce sanse as avea si care sunt conditiile de obtinere a unui permis de munca odata ce o sa obtin dreptul de rezidenta in Irlanda si daca acest permis de munca ar fi valabil pt orice domeniu. Am un bachelor degree in Relatii industriale obtinut in Canada si o exeprienta de munca in resurse umane tot in Canada. Poate cineva sa-mi spuna ce sanse sunt sa-mi gasesc un job in resurse umane in cazul in care as obtine permisul de munca?