View Full Version : Aici e loc de enuntat si dezbatut toate prejudecatile voastre
Carmensita
19-10-2007, 11:42
Uite, pt. ca nu are nimeni curajul...
aici e loc de exprimare a "parerilor", generalizarilor, frustrarilor..etc. de tot felul.
Va fac un serviciu si sintetizez ultimile "adevaruri".
Bucurestenii, pardon, dambovitenii sunt ghertzoi, tigani, neamuri proaste si ce mai vreti voi..
Taranii sunt prost-crescuti...
Santieristii sunt saraci cu duhul..
Now, debate! ;D
Iubire
Eu sunt ghertzoi smecher de Bucuresti?
Tu de unde vii? Si de ce?
Pupici!
santiago
19-10-2007, 12:10
despre generalizare..
Nu vreau sa devin avocatul neplatit al unora dintre santieristi dar chiar am cativa amici in aceastra breasla,nu multi ce-i drept care nu corespund tiparelor vazute aici.
Din punctul meu de vedere totul se rezuma la alegerea pe care au facuto in momentul plecarii din Romania.
Caz concret..unul a plecat cu datorii de 35k usd si ca atare modul lui de viata a fost..cheltuieli minime..profit maxim ca sa plateasca datoria.
Altu a plecat ca sa se reintoarca..clasicul cliseu...murea de foame de sgarcenie aici ca sa trimita ultimul cent care a ajuns investit in imobiliare,etc..omu e bine mersi in Rom acum.
Altu a plecat ca sa nu se mai intoarca...singur cu sotia in 2 bed apart ,asta pana si-a luat mortgage..si sta singur cu famila in casa desi ar putea inchiria un dormitor.A plecat omu in vacante,ar fi plecat si mai mult dar ii expirase pasaportul de italian,portughez,etc.Asta la inceput.pana a reusit sa faca actele necesare acum 4-5 ani.
Si exemplele ar putea continua cred eu.
Ca multi dintre ei provin din medii unde nu au fost invatati sa zica un mersi dupa ce-l intretii pana isi gasesc de munca e un adevar.
Cum adevar e ca printre miile de santeristi sunt si oameni cu studii superioare si cu f mult bun simt care au ales calea cea mai usoara de a face banii ..ma refer in comp cu a a aplica pt work permit,echivalarea studiilor,etc.
Am cam batut apa in piua amuzat de unu care se vede ca foloseste mult inalbitor la camasa dar degeaba...nu conteaza cat de lung ai parul..important e ce si cum gandesti...canta raposatul pitis.[br]Postet at: October 19, 2007, 02:06:21 PM________________________________________________ _ghertzoi cu sigurantza..smecher..ramane de vazut
Carmensita
19-10-2007, 12:51
Inox,
nu ca as raspunde la apelativul folosit de tine "iubire" (denota prost gust sa te adresezi cuiva necunoscut asa, chiar si pe un forum unde ne "bucuram" de anonimitate), ca nu sunt iubirea ta...
Se vede ca nu ai citit chiar toate postarile (sau nu cu destula atentie) de la "Au copiii..."..Era acolo cineva, care scria cum fuge el de ghertzoii (ma rog, nu a folosit cuvantul asta, dar asta se intelegea) de "damboviteni"...tu nu faci decat sa ii "reinforce" opinia. Pacat. Din fericire, nu esti singurul bucurestean din Irlanda.
Nu e treaba ta de ce am venit eu aici. Tu de ce ai venit? Nu te obosi sa raspunzi, ca efectiv nu ma intereseaza.
Desi nu meriti nici un raspuns, si cu atat mai putin unul decent, totusi ti l-am oferit din dorinta de a
clarifica urmatorul lucru:
Prejudecatile enuntate mai sus sunt culese din diferite postari, nu ale mele, iar topicul asta s-a dorit a fi mai mult o gluma.
E treaba voastra ce vreti sa faceti cu acest topic.
roadrunner
19-10-2007, 13:53
Carmensita,
nimeni nu-i judeca pe santieristi, daca ma respecta si eu ii respect, si chiar aplic prezumtia de nevinovatie si mai ies la bere cu cate unul, pana isi da cu mucii in fasole...
eu nu judec pe un esantion de cateva luni ci pe 7 ani petecuti in minunata republica, si in toti anii astia am cunoscut romani de valoare dar si cazatura. Eu sunt din Ardeal, si daca cineva ma calca pe sistem i-o spun verde in fata, daca e ghertzoi nu discut cu el din principiu, la urma urmei ce am eu in comun cu ala cu ochelari de soare care se plimba printre carnati, mai nimic. Oamenii de valoare ies in evidenta de la prima conversatie (si nu consider conversatie ce facem noi aici pe web) la mine conversatia se face la masa la un pahar de vin (pahar cu picior, nu de mustar, sau de plastic) sau la o bere (din pahar, pint sau sticla, exclus cans)
Unii prefera sa creada despre romanii plecati ca nu sunt uniti si cearta unii cu altii, e adevarat daca te uiti la anumite categorii sociale, si neadevarat pentru altele. Dupa 7 ani de IRL cel putin din punctul meu de vedere s-au creat paturi sociale (vorbesc de societate restransa, sa zic asa multimea romanior cu care am ajuns eu in contact) si grupuri de interese, unele pe criterii profesionale. IT-stii vechi se cam stiu, chiar daca numai de pe net, cei cu antenele de satelit, cei care au lucrat sau lucreaza in security (o gramada de Brasoveni printre ei) cei de la Romannian Community, cei care se vad la biserica etc. Deci lipsa de informare creaza impresia ca romanii ar fi niste entitati izolate, cu parul extrem de lung si lucreaza pe un strung, dar nu cred ca e valabil.
Inca ceva, nu pun etichete la oameni dupa cinci minute, ci re-evaluez situatia de la un an la altul, o sa fiti surprinsi cum unii progreseaza pe termen lung iar altii raman la statut de victima sociala cu totate ca au plecat cu acelasi avion din Romania, si au muncit la aceeasi firma la inceput deci au plecat de pe picior de egaliate, dar asta e viata "unii e mai ambitiosi" ...
Totdeauna o sa am respect pentru cei ce muncesc cinstit fara sa fure sau sa insele, indiferent ce muncesc, dar sa nu vina un ciurli burli numa cu furaciuni in cap sa-mi tina lectii de emigratie...ca-l trimit la origini in no time.
Roadrunner
Carmensita
19-10-2007, 14:27
:)...cred ca am vrut sa scriu ne "bucuram" de animozitate...scuze, era "anonimat"..
Repet, topicul asta a fost o gluma....totusi imi pare bine ca unii au ales sa discute rational.
Inox,
nu ca as raspunde la apelativul folosit de tine "iubire" (denota prost gust sa te adresezi cuiva necunoscut asa, chiar si pe un forum unde ne "bucuram" de anonimitate), ca nu sunt iubirea ta...
Se vede ca nu ai citit chiar toate postarile (sau nu cu destula atentie) de la "Au copiii..."..Era acolo cineva, care scria cum fuge el de ghertzoii (ma rog, nu a folosit cuvantul asta, dar asta se intelegea) de "damboviteni"...tu nu faci decat sa ii "reinforce" opinia. Pacat. Din fericire, nu esti singurul bucurestean din Irlanda.
Nu e treaba ta de ce am venit eu aici. Tu de ce ai venit? Nu te obosi sa raspunzi, ca efectiv nu ma intereseaza.
Desi nu meriti nici un raspuns, si cu atat mai putin unul decent, totusi ti l-am oferit din dorinta de a
clarifica urmatorul lucru:
Prejudecatile enuntate mai sus sunt culese din diferite postari, nu ale mele, iar topicul asta s-a dorit a fi mai mult o gluma.
E treaba voastra ce vreti sa faceti cu acest topic.
Da' constat ca chiar nu ai simtul umorului!
Referitor la "iubire" am sa-ti spun o povestioara...
Inainte sa ma mut in Cork (din Wexford) aveam langa casa un off-licence de unde imi mai procuram chimicale.
Ei, in magazinul asta era vanzatoare o irlandezoaica la vreo 50-60 de ani, 1 metru si 80 si vreo 140 de kile.
Vanzatoarea asta avea un tic verbal. In fiecare propozitie folosea de cel putin 1 sau de 2 ori cuvantul love.
Asa ca inca de la inceput ma luat cu... Hi, love... Are you OK love?
Si nu m-am suparat... nici n-aveam cum!
Si apoi iubirea inseamna respect, incredere, sinceriate... :)
Referitor la mesajul cu fugitul de ghertoi... daca te vei uita in topic, ai sa vezi ca primul post al meu a fost ca raspuns la acel mesaj. Deci data viitoare cand iti mai dai cu presupusul despre mine sper sa-ti faci lectiile mai bine.
Kind regards.
Carmensita
19-10-2007, 15:47
....iti multumesc pt. "complimentele" tale...Esti un dragut! :D
P.S. nu mai aburi poporu', ca nu se simte nimeni flatata cand i se zice "iubire" "dulceata" "pasarica"etc. Nu stiu cum suna in engleza, da' in romana suna "naspa"...
da, trebuia sa ma ranjesc, sa iti arat tie ca am simtu' umorului.. ;D
in PUB-ul in care merg de obicei, irlandezii - saraci sau bogati cu studii sau fara stau de vorba cu oricine este un pub chiar daca e santierist sau emigrant,
au un anunt pe perete care suna cam asa: in acest pub nu sunt "straini" ci doar prieteni cu care nu am facut constinta inca
este o frustrare a unora ajunsi mai devreme in Irlanda, Anglia sau oriunde
doi draci se intalnesc la o bere
povestesc cum mai merge treaba prin iad
zice unu ; e ok -lucrez la apovizionare mai o spaga mai o atentie alea, alea, delegatii
tu?
sunt la sectia unde sunt evreii, munca multa trebuie sa-i indes ca sunt multi
si cum mai vine cate unu cum ceilalti incearca sa-l ridice la suprafata
il roaga pe cel de la aprovizinare ca poate are vreo pila ceva sa-l schimbe
dupa vreo 2 luni se intalnesc iara?
asta amaratu acum bine dispus , rotofei da si el o bere ca a fost ajutat sa-si schimbe locul de munca
ei cum e la noul loc de munca?
multumes e super, chiar nu ma asteptam sa fie asa bine
da unde te-au detasat?
m-au dat la sectia unde sunt romanii
trai pe vatrai frate acolo
cum vine unu nou si incearca sa scoata capu la suprafata , cum
ceilalti il trag la fund
Carmensita
20-10-2007, 10:02
Bun banc, Sfinx-ule...
Si totusi, chiar si pe forumul asta trebuie sa ne straduim sa fim mai politicosi unii cu altii...In sfarsit, asta e doar opinia mea..La fel si cu generalizarile de tot felul, care ar putea jigni pe altcineva...
Dar daca unora li se incurajeaza felul de exprimare mai "colorat", doar pt. ca sunt contribuitori mai vechi..asta este!
poate li se trage din armata
sau poate ca nu au facut-o
cind e vorba de prejudecati eu nu sunt politicos asa ca ma abtin de la postari
santiago
22-10-2007, 13:38
Imi aduce aminte de obiceiul anilor trecuti (nu stiu daca mai e valabil) din Rom.
cand o femeie se lauda alteia cu ginerele/nora ei spunea..vai fiul meu a luat o doctorita..sau fiica mea a luat un avocat...deci trebuia mentionata profesia inainte de toate.