View Full Version : Procura pentru mama cu copil
Salutare!
Am facut pasaport pentru copil si ma framinta o intrebare. Mama si copilul au planificat o calatorie intr-o tara UE.
ambii sunt cetateni Romani. Va trebui sa fac o procura/permisiune pentru a permite mamei sa calatoreasca ? ca pe http://www.citizensinformation.ie/ nu am gasit nimic despre calatorii cu copil.
Va multumesc!
Cred ca de procura au nevoie numai daca se intorc din Ro. Asta e, Ro e ALTA TARA.
dar e MINUNATA SI FASCINANTA ... :D
DA! Copii (minorii) au nevoie de acesta procura pentru a iesi din Ro!
NU ARE NEVOIE
daca merge intr-o alta tara europeana
daca intra in Romania
ARE NEVOIE
numai cand iese din Romania
sursa
Consulatul Romaniei in Irlanda
Cred ca de procura au nevoie numai daca se intorc din Ro. Asta e, Ro e ALTA TARA.
nu e alta :) da e o tara mai speciala:)
Postet at: October 19, 2007, 05:32:34 PM________________________________________________ _
[b]NU ARE NEVOIE
daca merge intr-o alta tara europeana
daca intra in Romania
ARE NEVOIE
numai cand iese din Romania
sursa
Consulatul Romaniei in Irlanda
Multumesc sfinxule:)
ok. deci NU procura!!! URA!!!!
apropo mi se pare stranie atitudinea mUE fata de alte tari. adic au o atitudine de discriminare. au bagat niste tari intr-o lista neagra a traficului de copii/femei si drept masura au impus prezenta a astfel de procuri..
pe cind in tarile unde e "piata de desfacere" aceste reguli lipsesc.
aiurea nu ? discriminatoriu as zice
roadrunner
19-10-2007, 16:53
bey frate, aia e introdusa de statul roman nu de UE, si e acolo cu un scop (de inteles) ca se destrama famillile prin Spania si Italia si-si iau parintii plozii pe sus fara sa mai treaca printr-un divort si sa stabileasca custodia - caz concret, mama e la buci-buci in Italia (sanki, cica dansatoare exotica) si vine acasa val vartej cu un accent puternic de Bologna doua saptamani de sedere in Italia (in diferite pozitii, si prin diferite parcari) si ia copilu' in Italia ca sa-i fie bine, tatal copilului din Ro nu stie nimic si habar nu are pe unde s-a dus poama de nevasta-sa cu copil cu tot, pricepusi frate.
Roadrunner
bey frate, aia e introdusa de statul roman nu de UE,
as zice ca legea a fost adoptata la sugestia UE..
atunci cum vine ca acelasi regulament este si in RM?
familiile se destrama si cu legea si fara legea de doi bani initiata de incompetentii de la Bucuresti
o ineptie introdusa de guvernantii romani
alta ineptie : cand intrii in Ro, cu copilul minor nascut in afara Ro , si nu are pasaport romanesc ,trebuie ca parintele care insoteste minorul, sa completeze un formular , care atesta, ca tov militian a spus parintelui ca trebuie sa-i faca pasaport copilului daca vrea sa mai iasa cu el din tara
si mai sunt o multime de legi facute pe genunchi la un spritz
asta cu pasaportul nu e departe de : apa calda este intrerupta la Sc B , Bl X ca locatarul gigel de la apart 3 are datorii
marishica pleaca la dansuri exotice prin bosketii din Italia cu intelegerea lu` sotu, dupa ce realizeaza la ce sunt angajati deja e prea tarziu
apropo de procuri..
acu citiva ani in urma fusese un scandal cu judecatori germani.. care au platit bine parinti sa le faca procura pentru copil.. si mergeau copii prin germania la nene-pedofil cu acordul parintilor.
asa ca aceste legi sunt facute pentru nene-comisar-european sa nu frece menta despre Ro si MD.. sa-si motiveze salaru si sa arate alegatorilor ca munceste la greu.
ca sa nu uitam ca pedofilii sunt chiar linga noi peste Irish Sea..
roadrunner
21-10-2007, 10:34
Chestia asta cu procura nu e noua dragilor, are ani buni vechime de pe vremea cand copii (mici) au inceput sa aiba pasapoarte idividuale... nu e de ieri.
acum 6 ani un cunoscut de-al meu s-a lovit de ea (nici nu se vorbea de aderare p'atunci)
ceva ce e cert , numai fraierii cad victime sistemului de la politia de frontiera, daca stii legea si te tii tare nu au ce sa faca.
Roadrunner
nu toata lumea e "citita"si nici totata lumea nu are tupeu si sange-n pompita
de ce trebuie sa fie o astfel de lege?
de ce orice cetatean care nu are tupeu si nu stie legea trebuie sa cada victima?
nu e obligatoriu sa stii toate legile doar nu esti jurist
sau romanii sunt nascuti sa le stie pe toate
roadrunner
21-10-2007, 11:03
vezi c-am explicat mai sus cu cateva posturi (un scenariu sinistru)
Roadrunner
Carmensita
22-10-2007, 11:19
Da' chiar, ce pot sa iti faca, nu te mai lasa sa iesi din tara (adica din Ro)? Nu am fost pusa in situatia asta pt. ca am fost mereu amandoi cu copilul...si nici n-am vazut vreo faza din asta la granita...ca e nasol daca te intorc din drum la aeroport..
Se cunosc destule cazuri in care efectiv nu au fost lasati sa se urce in avion. A trebuit ca cel de al 2-lea parinte sa trimita o procura din tara de rezindenta, sau in alt caz pe care il cunosc, sa zboare catre Romania ca sa isi recupereze familia! :o
Carmensita
22-10-2007, 13:28
:o
dar cred ca se cunosc si destule cazuri in care au trecut puradeii fara nici o procura, ca de'....asa e la noi :(