PDA

View Full Version : Au copiii nostri prieteni romani?

Carmensita
04-10-2007, 11:41
Buna ziua!
Sunt nou venita in Irlanda, mai exact la Dublin.
Am trait si in alte tari,asa ca am invatat cate ceva si de la straini. Alte comunitati de straini aveau cate o zi de intalnire, pe saptamana, mamici si copii. Normal, mamele mai o informatie schimbata, mai o barfa mica :), dar ideea de baza, excelenta in opinia mea, era ca acei copii sa poata schimba o vorba in limba lor materna, sa-si faca prieteni de aceeasi nationalitate.
Nu stiu cum vi se pare voua, dar eu i-am admirat.
Din cate am vazut eu, la romani nu exista asa ceva. Daca e, e pe grupulete extrem de mici, doua-trei familii.
Oare romanii, mai vechi, din Irlanda sunt diferiti? Sunteti voi mai buni organizatori? As vrea sa fie asa.
Mai este cineva interesat de chestiunea asta, sau vi se pare efectiv un moft?
Daca vrea cineva sa mai dezbata subiectul, e bine-venit. Pe ironici, ii rog sa isi arate ascutimea spiritului la alta tematica.
Va multumesc!!

catalin
04-10-2007, 13:32
Salut,
Este un subiect pe care vom incerca in perioada imediat urmatoare, mai exact dupa sarbatori, sa gasim o solutie.
Este relativ complicat.Complicat datorita faptului ca noi romanii de obicei tindem sa complicam lucrurile.Ca sa se poata facea asa ceva fiecare trebuie sa contribuie cu ceva.In cazul de fata de exemplu, un spatiu care ar trebui inchiriat sa zicem o data pe saptamana pentru 2 ore.Asta ar fi poate 50-100 euro.Cine contribuie ? Nimeni! sau aproape nimeni, ca sa fiu mai corect. Sunt atatea exemple traite sau auzite incat eu unul cu toate sunt un optimist din fire, nu cred ca s-ar putea realiza foarte usor.
Dar merita incercat.Inca proiectul cu Scoala de Duminica, exista si vom incerca sa il facem operational.

sfinx
04-10-2007, 19:28
putem incerca sa organizam o astfel de intalnire duminca dimineata in Blanchardstown Shoping Center, pentru cei ce stau in zona e un avantaj , cine sta in alta parte poate sa se alature daca doreste.
eu subscriu.
Duminica dimineata la ora 11:00 sa zicem

se poate merge langa Friday`s , Entertaiment, e un € 1 /pers intrarea
acolo copii au unde sa se joace, parintii sa bea un suc

ovimat
04-10-2007, 23:30
Locuri de intilnire se pot gasi si gratis numai sa se vrea sau sa ai pentru cine. La biblioteca in Rathmines se intilnesc mamicile cu copii odata pe saptamina gratis, ba copii mai primesc si o carte de colorat si li se spune o poveste, tot gratis ;)

sfinx
06-10-2007, 15:54
Duminica e deschisa biblioteca?
Pentru parintii care lucreaza amandoi toata saptamana , o solutie e Duminica.

Dar se pare ca o sa ramana la nivel de discutie??[br]Postet at: October 05, 2007, 03:15:12 AM________________________________________________ _se pare ca este doar o discutie ca multe altele de pana acum

suntem cei mai buni in a deschide topicuri si ane da cu parerea

ovimat
06-10-2007, 16:10
@sfinxul
Era vorba de o zi pe saptamina nu neparat duminica.
O sa ramina o discutie ca multa altele pina cind CINEVA va face pasul de a cauta locul si a gasi parintii.
Cine se ofera?

sfinx
06-10-2007, 17:09
in cursul saptamanii cei mai multi lucreaza, sau cel putin asa cred eu
multi copii sunt la scoala sau au program dupa scoala

Duminica era o propunere ptr Blanchardstown , ca tot mai sunt care ies la cumparaturi si era un prilej ptr a face primul pas

din nefericire nu s-a anuntat nimeni, nici chia initiatorul/rea acestui topic

santiago
07-10-2007, 11:01
poate Blanch nu e o locatie la indemana initiatoarei...
[br]Postet at: October 07, 2007, 12:37:23 PM________________________________________________ _Ce spuneti de o tentativa de organizare de intalnire pt duminica 14 oct...si poate incropim o echipa de fotbal daca tot ne-a anuntat Vasile .
Adica cu sau fara fotbal..cel tarziu sambata sa confirme cine vine sau nu ca sa nu mergem 2-3 si sa asteptam o ora pe acolo ca poate mai vine cineva..anyway..e o timida incercare.

sfinx
07-10-2007, 11:59
daca Blanch nu este o locatie buna ptr initiatoarea topicului...........
no problem
poate sa spuna

pentru 14 Oct, locatia si ora

trebuiesc stabilite

propun: Pheonix Park, e in zona centrala. parcare fara plata, , loc de jucat fotbal cat cuprinde

ce culori sa se foloseasca ptr a putea fi deosebiti jucatorii, dat faptul ca nu o sa se cunoasca intre ei

santiago
07-10-2007, 13:20
pai parca fotbalul era la UCD..dar nu e musai ..asta in fericitul caz ca ne-am strange 9 familii,perechi,etc..ca am inteles ca e team de 9 ..oare fetele or sa fie de acord ? :)

sfinx
09-10-2007, 13:06
din pacate femeile de pe un alt forum discutau ce la fac matzele ( miau, miau)

parcul este intr-o zona centrala se poate ajunge usor aproximativ din orice parte a orasului
parcari sunt destule

la UCD se joaca fotbal, dar pe bani
asa se poate incropi o echipa ad-hoc ptr un meci in parc
cei € 10 pot fi folositi ptr o bere dupa meci
sau cere care pierd dau o bere la Pub celor care au castigat
un pub fain este nu departe parc, se numeste the Hall in The Wall are si terasa, asta numai in cazul in care nu ploua
ramane sa decide-ti eventual sa se mai adune adepti indiferent , fete sau baieti

santiago
11-10-2007, 16:19
Conteaza pe noi..eu si sotia..un jucator si un membru al galeriei..:)
amu ca lista e deshisa..asteptam participanti..si daca nu e fotbal..poate altceva..numai sa fie ceva :)[br]Postet at: October 09, 2007, 06:42:01 PM________________________________________________ _Sfinxule la ingramadeala de pe lista asta pt duminica cred ca ajunmgem sa jucam pingpong in doi :)..asta daca mai ajungi si tu

sfinx
12-10-2007, 10:21
de fiecare data cand a fost anuntata o astfel de intalnire am fost la locul stabilit
ca am fost doar eu cu copii si sotia , este altceva

dar poate de data aceasta voi aveti mai mult noroc decat mine si nu o sa fim doar noi
o sa vin
[br]Postet at: October 11, 2007, 09:11:04 PM________________________________________________ _unde ne intalnim?
daca nu ploua propun Pheonix Park acolo unde este crucea papala
,
in apropierea resedintei ambasadorului USA

santiago
12-10-2007, 10:26
Sincer daca venim doar noi parca mai convenabil este Blanch..dar duminica e Sf Paraschiva..poate merge lumea la biserica..cine stie?..ne mai citim pe aici si maine pe la pranz cel tarziu in functie de cine mai subscrie stablim..cand si unde..ok?

Carmensita
12-10-2007, 12:50
Deci se anunta 3 familii, sa inteleg...si am mai dedus ca ati renuntat la ideea cu fotbalul..
Eu vin cu sotul si cu copilul, asta bine-nteles daca pana la urma ne mai intalnim. Cat despre ora, eu as propune 12. Locatia- unde vreti voi, bine ar fi undeva unde sa nu ne ploua :), dar sa aiba si copiii ce face. De gasit, gasim noi locul, nici o problema.

santiago
12-10-2007, 13:09
fotbalul era doar un moft :)

sfinx
12-10-2007, 18:55
in conditia de fata, ca sa nu ne pluoa si sa aiba si copii ce face,
Leisure center langa Friday`s Restaurant in Blanchardstown
copii se pot juca la bilute cum zice fiimea
si adultii pot sa se incinga la un biliard, snooker cine stie, sau la un bowling
ora 12 e ok

Carmensita
12-10-2007, 19:20
Salut!
Locul e O.K., putin mai departe de noi..Venim! daca intarziem 10 minute, sper sa nu va suparati.

santiago
13-10-2007, 11:56
iti acordam 15 min :)

viorica.vesa
13-10-2007, 17:51
Salut tuturor,

Eu mergeam cu baiatul meu la un parent & toddler group intr-o fosta biserica, la St.Kevin Community Centre pe Bloomfield Avenue in Portobello. Era super, am intalnit mamici de diverse nationalitati, nici una romanca...Ar fi super sa reusim sa ne adunam cateva mamici si copii...chiar daca mai putini la inceput, o sa se mai adune cu timpul. Este o sala foarte mare care se inchiriaza pentru diverse evenimente, o sa ma interesez cat ar costa sa o inchiriem, sa zicem o data pe saptamana 2 ore...

Carmensita
13-10-2007, 20:11
Buna idee, Viorica...Ar fi super sa ne putem intalni doua ore pe saptamana!

Santiago,
adevarul este ca NU ne-am propus sa intarziem, dar..pt. ca venim pt. prima oara..
..Deci in Leisure Centre mai exact unde? Este foarte mare? Sau ne reperam noi cumva..

santiago
14-10-2007, 00:07
in fata la mijloc intre Fridays si leisure park

sfinx
14-10-2007, 08:50
eu o sa port un tricou galben al nationalei Romaniei de rugby

santiago
14-10-2007, 10:43
eu..o sa vin cu oarece intarziere..dar sper sa va gasesc inauntru..acum stiu dupa ce sa ma uit :)

sfinx
14-10-2007, 11:28
se pare ca romanii nu vor ca , copii lor sa aiba prieteni romani

sau adultii au altceva mai bun de facut duminica

roadrunner
14-10-2007, 11:35
Sfinx-ule
Cum ai dedus tu asta? cunosti multi romani? si din astia multi care-i cunosti majoritatea nu vor ca copii lor sa aiba prieteni romani?
chiar sunt curios cum ai ajuns sa emiti asa o judecata de valoare?
Roadrunner

sfinx
14-10-2007, 20:00
cunosc multi romani in Dublin; nu am pus ghilimelele de rigoare
pai din cati intra pe acest forum, pana la urma ne-am intilnit tot cei care ne cunoastem, cu exceptia lui carmensita care a propus aceasta intalnire

dar daca nu ai citit printre randuri o sa fiu mai explicit la urmatoarea intalnire

Carmensita
15-10-2007, 15:07
Sfinx-ule, iti multumim ca ai asteptat si oitzele ratacite! Intr-adevar iti meriti tricoul de "Stejar" :)

Roadrunner, nu stiu daca ce a scris Sfinx-ul se verifica, dar eu am trait un episod ciudat aici in Dublin..intru intr-o zi cu copilu' intr-un magazin si aud romaneste...o tipa vorbea cu fi'su..cum m-a auzit ca ii vorbesc si eu romaneste copilului, se intoarce si vorbeste in engleza ;D
M-am inchinat (la figurat) si am trecut mai departe..Nici macar nu incerc sa inteleg o asemenea atitudine.Punct.

roadrunner
15-10-2007, 15:14
Eu n-am zis ca exista padure fara uscaturi, dar hai sa nu generalizam, mai ales ca ieri ne-am intalnit cateva familii de romani cu copii in Phoenix Park, copii s-au jucat adultii au jucat un Rugby si fotbal (mixt) deci nu staulucrurile chair asa rau
daca sunt unii care vor sa dea irlandezi, si sa se faca de ras, n-au decat, e alegerea lor, le dorim success.
Roadrunner

Carmensita
15-10-2007, 17:05
Nici eu n-am zis sa generalizam!!! Am povestit asta doar asa, ca sa ne mai distram un pic :D Am eu o vorba, aia cu "fiecare pasare pre limba ei piere", iar al meu sotz, una mai recenta "daca asa e in creierul unora" :)

Liviu.Onofrei
15-10-2007, 23:36
Sfinx-ule, iti multumim ca ai asteptat si oitzele ratacite! Intr-adevar iti meriti tricoul de "Stejar" :)

Roadrunner, nu stiu daca ce a scris Sfinx-ul se verifica, dar eu am trait un episod ciudat aici in Dublin..intru intr-o zi cu copilu' intr-un magazin si aud romaneste...o tipa vorbea cu fi'su..cum m-a auzit ca ii vorbesc si eu romaneste copilului, se intoarce si vorbeste in engleza ;D
M-am inchinat (la figurat) si am trecut mai departe..Nici macar nu incerc sa inteleg o asemenea atitudine.Punct.

Si mie mi se intampla de multe ori asta..acuma ma amuza chiar !!
Si iau telefonul si vorbesc singur si o dau pe :caut romanii astia de se ascund pe aici,poate ma ajuta unu'...samd !!

Si apoi sa ii vezi cum fug nene sau o dau din colturi !!
Pe bune,nu ii inteleg de ce ar face asta !???

ovimat
16-10-2007, 11:03
@Nexus
Cum nU intelegi asta, SUNT ROMANI. ;)

Carmensita
16-10-2007, 11:12
Ha, ha, ha!!
E greu de spus de ce, iti trebuie o psihanaliza serioasa..Eu nu stiu ce traume au suferit ei in Romania...sau pur si simplu cred ei ca e mai "cool" sa fii orice altceva decat roman....sau na, e la moda acum sa te invarti in cercuri multinationale..etc. dar de ce multinationalele alea n-ar putea include si romani, e o chestie ilogica,,,asa ca...bleahh..e complicat rau sa intelegem..
Pe de alta parte, atunci cand vorbesti in romana nu poti sa te ascunzi, nu poti pretinde ca esti altcineva decat ala care chiar esti, nu poti pacali pe nimeni...cred ca au ei niste conflicte interioare ceva... ??? Nu....o las balta ca oricum nu pot sa inteleg...Oricum, asa cum ai zis, e AMUZANT..intr-un fel.

lucas1977
16-10-2007, 13:02
Relativ off-topic (asta pentru nu e legat de copii).
Aseara am vazut primul cuplu de romani in oraselul unde stau. In supermarket. El avea ochelarii de soare pe nas si privea peste ei la raionul de mezeluri. Nici nu trebuia sa vorbeasca ca sa-mi dau seama ca-i dambovitzean. Am fugit de acolo cat mai repede. Sper ca asta nu inseamna ca-s un om rau ???

santiago
16-10-2007, 13:25
da poate era lumina prea puternica sau avea recomandare de la oftamolog sa poarte acei ochelari

Carmensita
16-10-2007, 15:49
Chiar ca e off topic tot ce am mai scris noi in ultimile replici, si in special ce ai scris tu, Lucas (suna a stereotip). Sper ca nu o iei "personal" :)

In alta ordine de idei, a fost super faina intalnirea de duminica, si poate alta data vor avea si altii curajul sa vina! Am intalnit un grup de oameni simpatici si de treaba.
Numai bine!

lucas1977
16-10-2007, 18:30
Chiar ca e off topic tot ce am mai scris noi in ultimile replici, si in special ce ai scris tu, Lucas (suna a stereotip). Sper ca nu o iei "personal" :)

Nu o iau personal. Chiar imi pare rau putin ca am fugit si nu am incercat sa fac conversatie.

Carmensita
16-10-2007, 18:40
Ei, vezi? :)

Inox
17-10-2007, 15:52
Relativ off-topic (asta pentru nu e legat de copii).
Aseara am vazut primul cuplu de romani in oraselul unde stau. In supermarket. El avea ochelarii de soare pe nas si privea peste ei la raionul de mezeluri. Nici nu trebuia sa vorbeasca ca sa-mi dau seama ca-i dambovitzean. Am fugit de acolo cat mai repede. Sper ca asta nu inseamna ca-s un om rau ???

Asa se intampla cand traiesti mult timp in padure... te salbaticesti!
Cand vezi oameni, o tai de graba in tufisuri... :D

Servus.

+ + +

Cat de cat referitor la "subect":

Acu' f-un an si ceva am "ragusit" intreband pe forum unde se afla Biserica Ortodoxa din Cork!
... si nimic!
De aici concluzia ca nu sunt romani in Cork, ori "aia" care sunt nu stiu sa scrie si sa citeasca.
Adevaru' e ca cei mai multi romanashi de pe aici au sarit de la coada vacii din Cracanatii din Deal, direct pe schelele din Irlanda, unde mucesc cu zor pentru al patriei viitor...
Ori baietzii astia cu ceafa lata si tunsoare zero, au degetele prea butucanoase pt. a bate-n taste!
Poate n-o sa credeti, dar am cunoscut un exemplar din cei descrisi mai sus, iar tipul care avea scoala-n cap cam cat am avut eu vacantza, da' avea baiatu' totusi calculator acasa - luat de la Tesco bineinteles.
Desi habar nu avea cu ce sa mananca un PC, l-a cumparat pt. ca "dedea bine" in sufragerie, ... doar asa ca sa moara colegii de schela de inima rea!
Asta e un tip pe care l-am cunoscut intamplator pe strada.
Acu' viu da va intreb, care e sansa ca din 10 vorbitori de limba romana, intalniti pe strada, vreo 7-8 din ei sa fie de felul celui descris mai sus?
...
Atunci nu mai bine iti vezi de treaba ta decat sa socializezi cu unu din astia!
Eu am incercat da' mi-a trecut.

Toate cele bune :-*

sfinx
18-10-2007, 00:37
asta poate ca ceri ca toti sa aiba scoala cat ai tu
sau poate ca locuiesti la Cork.
eu am cunoscut o persoana care locuieste in Cork si nu era chiar asa cum e cel cu ceafa groasa
vineri seara , ora 19:00 - 19:30 la Fingal County Council, sediul din Blanchardstown este o intalnire intre comunitatile etnicilor din Fingal?

cine mai poate sa participe?

daca e vremea buna poate ne mai intalnim la un rugby? sau un fotbal mix cu fete si baieti?
sau daca ploua poate ne intalnim la un bowling?

santiago
18-10-2007, 08:42
Eu as prefera sa ies la o bere oricand cu un santerist caci sunt oameni muncitorii si de multe ori cu bun simt decat tiganii care cica se aude or sa soseasca in hoarde de indata ce vor fi izgoniti din Italia.
Ca nu sunt educati santeristii asa precum doresti tu asta e altcava..si cu siguranta ca nici ei nu se bat cu pumnul in piept ca nu au 'scoala ta' .
Altfel cine ti-ar mai pune tie faianta si gresie daca toti ar lucra cu tine in acelasi birou si ar purta camasa alba .?

Inox
18-10-2007, 13:09
Cred ca am fost gresit inteles!
Si constat inca odata ca forma e cea care conteaza si nu continutul.

Nu era vorba de cata scoala am eu...
Un rahat de faculate sau mai stiu eu ce, poate face foarte multa lume azi. Problema e ce faci mai departe si la ce-ti serveste scoala facuta! Unora nu le serveste la nimic.

A nu se confunda lipsa de scoala cu lipsa de bun simt.
Lipsa de scoala nu inseamna automat ca esti idiot.
Am intalnit destui oameni isteti cu care, desi au numai 6 sau 8 clase la baza, e o placere sa stai la taclale.

Nu sunt nici pe departe un tip scortos cu nasu' pe sus, si nu imi aleg prietenii numai dintr-o anumita categorie sociala.
Nu ma deranjaza lipsurile in cultura generala a unora, atata timp cat sunt acestia sunt oameni.
In conversatiile cu prietenii, si cu necunoscutii, incerc pe cat se poate sa ma inteleg bine cu toata lumea si sa creez o atmosfera placuta.

Problema e ca nu agreez prostia si fitzele mai ales la cei care nu au motive sa fie fitzosi.
Si Gigi Becali, sa zicem, e fitzos, dar la el e mai mult sau mai putin scuzabil.

Si la irlandezi intalnesti fitzosi, lor insa li se potriveste mai bine termenul de snobi.
Am observat ca snobismul e direct proportional cu prostia.
Cu cat o persoana e mai deschisa in gandire si dezinvolta cu atat are mai putine fitze.

Acum referitor la romanasi nostri aterizati pe meleaguri irlandeze.
Multi dintre noi, trebuie sa recunostem, sunt tare saraci cu duhul.
Eu la acestia m-am referit in mesajul anterior.
Si spre marea mea bucurie, sper, inexistenti pe acest forum.

Refuz sa cred ca exista persoane de bun simt, si care sa fi avut o slujba si o pozitie "cat de cat" in Romania, ce au devenit brusc posh cand a ajuns aici.

X X X

sfinx
18-10-2007, 14:12
sunt invitati doar cei care au carte
nu sunt invitati santieristii

sau sunt invitati doar santieristii nu si cei cu carte
o sa facem preselectia pe baza de diplomele aduse din Ro cu stampile si parafate la notar

eu am vazut un conational de-al nostru care este doctor sau cam asa ceva invitat la ziua Nationala organizata de ambasada si cand vorbea cu preotul statea sucit sa nu cumva sa auzim noi ce discuta , de parca nu puteam eu sa beau vinul dat mocca de ambasada, de ceeea ce avea el sa-i spuna lu popa

din nefericire aceste delimitari le fac unii din cei care au diplome si lucreaza intre 4 pereti
din experienta
la urmatoarele postari o sa va fac cunoscut

Carmensita
18-10-2007, 14:44
Inox,
O.K.! ....dar nu stiu de ce :) am dedus eu din postarea ta ca aia fara bun-simt e mai probabil sa provina de la tara (v. "coada vacii") sau dintre oamenii care nu au studii prea multe...dar asa cum spui tu, uneori forma conteaza mai mult! :)

Sfinx-ule...vineri nu e o zi buna pt. noi.

santiago
18-10-2007, 14:50
[quote=sfinx-ul ]
sunt invitati doar cei care au carte
nu sunt invitati santieristii

sau sunt invitati doar santieristii nu si cei cu carte
o sa facem preselectia pe baza de diplomele aduse din Ro cu stampile si parafate la notar

Si e musai sa aiba stampila de la sectia de votare in buletin..ca stim noi cu cine voteaza unii :)

Inox
18-10-2007, 16:31
Eu as prefera sa ies la o bere oricand cu un santerist caci sunt oameni muncitorii si de multe ori cu bun simt decat tiganii care cica se aude or sa soseasca in hoarde de indata ce vor fi izgoniti din Italia.
Ca nu sunt educati santeristii asa precum doresti tu asta e altcava..si cu siguranta ca nici ei nu se bat cu pumnul in piept ca nu au 'scoala ta' .
Altfel cine ti-ar mai pune tie faianta si gresie daca toti ar lucra cu tine in acelasi birou si ar purta camasa alba .?

Record de platidudini intr-un singur mesaj!

E adevarat ca poti la merge la bere cu oricine. Si cu calu' daca vrei!
Ca doar nu te duci sa joci sah... te duci sa te faci muci.

Partea cu vorbele insa... e mai grea.

Eu faiantza imi pun singur, pt. ca "daca vrei poti"!

Bafta!

sfinx
18-10-2007, 21:31
tu tre sa fii cel mai tare mesereas

ca doar rumanu le stie pe toate ca nascut stiutor

doar nu era sa faci tu exceptie

ovimat
18-10-2007, 23:12
Si tocmai am aflat daca copii nostri au "pretini" romani ;D

roadrunner
19-10-2007, 08:44
Eu personal as definii "santierist" - cel ce a venit sa faca bani multi si repede, care nu vrea sa plateasca nimic (nici macar internetul, ca-l ia de la vecinul) care suna de prin birouri acasa in RO, merge cu luas-ul si coboara repede ca s-a urcat controlul, circula cu masina cu nct facut la "xerox" isi face asigurare la masina plateste o rata dupa care face cancel si circula cu discul care trebuie inapoiat, se plange incontinuu, dar se duce in vacanta in Ro si se sparge in figuri, sta in casa cu alti 10 si se plange ce mare e chiria, si cel mai important ... daca ies cu el la bere in primele 5 minute ma intreaba cat am salariu.
Roadrunner

catalin
19-10-2007, 09:51
...ehe, si asta e numai o mica parte din descriere !!

Inox
19-10-2007, 10:11
Si tocmai am aflat daca copii nostri au "pretini" romani ;D

Ce sa-i faci faci asa e rumanu nostru. Sta prost cu puterea de concentrare!
In loc sa se concentze pe subiect, vesel si dezinvolt isi da cu parerea cand chiar n-are nimic de spus!

Am prezentat o experientza negativa avuta cu niste persoane cunoscute absolut intamplator pe strada.
Si ma intrebam care ar fi sansele ca si altora sa le se fi intamplat acelasi lucru.
Poate ca asta e unul din motivele pentru care se feresc unii de altii romanii din diaspora.

In Romania mediul insasi in care te invarteai (casa, servici, prieteni, prietenii prietenilor etc.) era deja un filtru de selectie a anturajului.
Aici in schimb au ajuns de-a valma persoane din toate categoriile sociale si cu diferite pregatiri, deci e normal sa mergi "pe incercate" si sa mai iei si tzepe pana iti construiesti un grup solid de prieteni.

Acum revenind la subiect.
Am doua fetizte in varsta de 9 si respectiv 16 ani.
In prezent nu au prieteni copii romani, pentru simplul motiv ca in zona in care locuim nu prea sunt romani.
Cea mica a avut, in trecut, parteneri de joaca copii romani, am simtizt totusi insa ca prefera sa se joace cu copii irlandezi.
Cand am intrebat-o de ce prefera sa se joace cu copii irlandezi, mi-a raspuns ca: "... nu sunt asa laudarosi".

Trageti voi concluziile.

x x x

santiago
19-10-2007, 10:34
Deci Inox ..tu daca iesi la o bere..te faci muci?...g thanks dar o sa refuz sa ies la o bere daca ajungi si tu ..nu de alta dar sa nu se simta lezati UNII irlandezi ca le imiti fidel stilul de viata.
Cat despre fetite..sa va traiasca..sa dai de baut..well mai bine nu ca te faci muci..dar hai sa nu generalizam..ca am vazut o gramada de copii care imi spuneau..parintii mei sunt f bogati..uite in casa aia mare locuim...scuze vorbesc de non-romanian kids.Iar in cercul meu de prieteni nu i-am auzit pe copii lor sa se laude ca are tasu case,etc.Cum spuneam hai sa nu generalizam.

sfinx
19-10-2007, 11:02
copii au prieteni copii prietenilor parintilor

daca tu te invarti doar in cercuri de irlandezi nu au copii cum sa aiba prieteni chinezi
fetita mea merge la o scoala multinationala "Educate Toghether"
are prieteni de toate culorile sunt vreo 46 de nationalitati
a venit acasa si a zis ca prietena ei Fiona care e irlandez are Toyota jeep - care e problema

copii, copiaza parintii, ce vad si aud in casa asa fac si ei

Inox
19-10-2007, 11:09
Deci Inox ..tu daca iesi la o bere..te faci muci?...g thanks dar o sa refuz sa ies la o bere daca ajungi si tu ..nu de alta dar sa nu se simta lezati UNII irlandezi ca le imiti fidel stilul de viata.
Cat despre fetite..sa va traiasca..sa dai de baut..well mai bine nu ca te faci muci..dar hai sa nu generalizam..ca am vazut o gramada de copii care imi spuneau..parintii mei sunt f bogati..uite in casa aia mare locuim...scuze vorbesc de non-romanian kids.Iar in cercul meu de prieteni nu i-am auzit pe copii lor sa se laude ca are tasu case,etc.Cum spuneam hai sa nu generalizam.

In primul rand nu stiu cum ai tras concluzia ca eu generalizez!?!
Am prezentat un caz cat se poate de particular.
Si desi nu ma indoiesc ca foarte multi dintre romanii din irlanda sunt intradevar mocofani, departe de mine gandul de a considera ca toti romanii din diaspora ar fi in aceeasi oala.

In al doilea rand sa fii absoult convins ca nu voi iesi niciodata impreuna cu tine la o bere.
Poate doar daca-ti mai speli un pic camasa (macar pe la guler) ca sa re-devina alba ca alora care lucreaza inchisi intre 4 pereti si pe care probabil ii detesti (sau mai stii... ii invidiezi).

Despre irlandezi... personal nu dau 2 bani pe ei, nu prea ai ce invata de la ei. Sunt insa la ei acasa, deci ii iau ca atare si ma port cuvincios cu dansii.
Nu se cade cand esti in vizita sa-ti faci gazda de kko.

Kind regards.

Carmensita
19-10-2007, 11:23
"Ce sa-i faci faci asa e rumanu nostru. Sta prost cu puterea de concentrare!
In loc sa se concentze pe subiect, vesel si dezinvolt isi da cu parerea cand chiar n-are nimic de spus!"
Inox,
tu exemplifici lucrul asta cel mai bine, dintre toti cei care am mai postat pe aici...
si din pacate, vad acum, la tine nu e o problema de forma, ci de continut..ori poate nu poti analiza ceea ce ai scris tu cu obiectivitate.
Am deschis topicul asta pentru oamenii care sunt interesati de subiect. Cine scrie aici sa faca pe talentosu', scuzati expresia, sau sa faca generalizari, e poftit sa isi deschida singur singurel alt topic. Cei cu opinii similare il pot urma.
Deci Inox, e treaba ta cum gandesti tu, e treaba lor cum gandesc fetele tale. Bravo tie si bravo lor.
Noi incercam sa facem altceva acum. Nu mai incerca sa atragi toata atentia asupra ta si sa sperii lumea pe aici.
Data trecuta ne-am intalnit si a fost foarte frumos. Iar copiii nostri fac parte din categoria celor care vor sa aiba prieteni romani.
Iar apropos de "santieristi", am un var "santierist" care lucreaza in Anglia. Sunt tare mandra de el, a realizat multe in viata, si mai ales nu corespunde deloc descrierilor voastre. Nu, nu e intelectual, dar ma pot baza pe el la o adica mult mai mult decat pe alte rude "intelectuale" de-ale mele.
Una peste alta, ha sa nu ne mai atacam atata, ca sunt destui cei care o fac "gladly"..e de ajuns sa cititi ce se scrie despre romani si va puteti convinge.

santiago
19-10-2007, 11:24
pai tocmai ai generalizat..fetita ta putea spune..prefer sa ma joc cu irlandezii deoarece nu sunt asa laudarosi precum Ghita a lui opinca a petrei din deal la vale cu al carui tata te faci tu muci mereu.

cat despre gulerul camasii te asigur ca e prea alb pt tine...si nu invidiez pe nimeni ..si poate chiar lucrez intre 4 pereti...cum spuneam..poate

Inox
19-10-2007, 13:47
copii au prieteni copii prietenilor parintilor

daca tu te invarti doar in cercuri de irlandezi nu au copii cum sa aiba prieteni chinezi
fetita mea merge la o scoala multinationala "Educate Toghether"
are prieteni de toate culorile sunt vreo 46 de nationalitati
a venit acasa si a zis ca prietena ei Fiona care e irlandez are Toyota jeep - care e problema

copii, copiaza parintii, ce vad si aud in casa asa fac si ei

Excelent zis. Jos cu palaria.
Singura observatie ca forma corecta pentru copii plural articulat, e copiii cu 3 de i! Da?

Multumesc
[br]Postet at: 19 October 2007, 12:17:25__________________________________________ _______

"Ce sa-i faci faci asa e rumanu nostru. Sta prost cu puterea de concentrare!
In loc sa se concentze pe subiect, vesel si dezinvolt isi da cu parerea cand chiar n-are nimic de spus!"
Inox,
tu exemplifici lucrul asta cel mai bine, dintre toti cei care am mai postat pe aici...
si din pacate, vad acum, la tine nu e o problema de forma, ci de continut..ori poate nu poti analiza ceea ce ai scris tu cu obiectivitate.
Am deschis topicul asta pentru oamenii care sunt interesati de subiect. Cine scrie aici sa faca pe talentosu', scuzati expresia, sau sa faca generalizari, e poftit sa isi deschida singur singurel alt topic. Cei cu opinii similare il pot urma.
Deci Inox, e treaba ta cum gandesti tu, e treaba lor cum gandesc fetele tale. Bravo tie si bravo lor.
Noi incercam sa facem altceva acum. Nu mai incerca sa atragi toata atentia asupra ta si sa sperii lumea pe aici.
Data trecuta ne-am intalnit si a fost foarte frumos. Iar copiii nostri fac parte din categoria celor care vor sa aiba prieteni romani.
Iar apropos de "santieristi", am un var "santierist" care lucreaza in Anglia. Sunt tare mandra de el, a realizat multe in viata, si mai ales nu corespunde deloc descrierilor voastre. Nu, nu e intelectual, dar ma pot baza pe el la o adica mult mai mult decat pe alte rude "intelectuale" de-ale mele.
Una peste alta, ha sa nu ne mai atacam atata, ca sunt destui cei care o fac "gladly"..e de ajuns sa cititi ce se scrie despre romani si va puteti convinge.

Carmensita Draga,

Acest topic a inceput sa ma plictiseasca si e clar ca nu se va ajunge nicaieri in final, de aceea doresc pe aceasta cale sa-mi cer scuze pentru formele de stil si limbajul colorat folosit, pe care unii nu le gusta (sau poate nu le inteleg).

Nu a fost intentia mea sa fac pe talentosu' - dar daca tie si altor indivizi asa vi s-a parut asta nu e problema mea.
Daca v-ati simtit lezati pentru faptul ca eu personal nu agreez mocofanii, iar nu e problema mea (si e nasol).
Celor speriosi le recomand sa stinga calculatorul si sa se apuce de ceva mai putin periculos cum ar fi crosetatul.

Sa clarific niste aspecte:
1. Nicaieri in posturile mele la acest subiect, nu am generalizat si nu am afirmat ca toti romanii ar fii o apa si un pamant.
2. Prin afirmatiile mele nu am atacat pe nimeni, din cei care au postat pe acest topic. Iar daca o sa citesti mesajele anterioare o sa vezi ca eu am fost cel dintai atacat pentru opiniile mele.
3. Am mentionat clar in posturile mele ca nu am nimic impotriva personelor fara educatie superioara. Exista destule jigodii si mocofani cu studii.
4. Referitor la cazul prezentat despre prietenii copiilor mei, acesta este unul singular si se aplica numai unei fetite care era intradevar prost crescuta. Copiii mei isi aleg singuri prietenii si partenerii de joaca si te asigur ca nu fac discriminare nici de limba nici de rasa.
5. Nu am nimic cu santieristii. Nu i-am adus eu in discutie si nu i-am calificat in nici 1 fel. (Inca o dovada ca nu se citesc atent mesajele si se raspunde cu naduf la ceea ce credem noi ca a cam zis conlocutorul. Dar cu rabdare si mult antrenament la citit cred ca se poate remedia acest aspect!)

In incheiere:
Nu consider ca fiind copil sau fiind adult e musai sa-ti faci prieteni romani doar pentru ca sunt romani.
Pana una alta nu s-a demonstrat ca fiind roman e neaparat o calitate. Iar apoi o prietenie sau un grup de prieteni se cladeste de persoane care au cam aceleasi preocupari, obiceiuri, traditii etc.
Cat crezi ca va tine o casnicie intre un vashnic tanar lacatus si o tanara absolventa de medicina (admitand prin absurd ca ar exista astfel de mariaj)?

...cam asta e ceea ce am vrut sa spun, din pacate cu niste forme de stil cam neinspirat alese!
Ata ete, cat traieste omu' invatza!

P.S.
Sa nu uit! Fiica mea cea mare are doua prietene romance la liceul unde invatza. (Si invatza nene nu gluma, as putea sa spun aici ca e sefa clasei si prefecta anului 4, da' nu spun, ca iar imi vor zice unii ca sunt talentos. :D)
Problema e ca nu sunt romance decat prin nastere si nici macar nu sunt romance sadea ci tzigancuse. Au fost infiate de mici si habar nu au de Romania si limba romana, dar sunt extraordinar de simpatice si curioase.
Fii-mea e singura romanca din liceu si cand au aflat de ea au asaltat-o cu intrebari, vor sa afle absolut tot despre Romania si sa invetze cuvinte romanesti.

Pace voua!

santiago
19-10-2007, 14:21
In incheiere:
Nu consider ca fiind copil sau fiind adult e musai sa-ti faci prieteni romani doar pentru ca sunt romani.
Pana una alta nu s-a demonstrat ca fiind roman e neaparat o calitate. Iar apoi o prietenie sau un grup de prieteni se cladeste de persoane care au cam aceleasi preocupari, obiceiuri, traditii etc.

Deci eliminand preocuparile,principalele puncte comune ale unor prieteni ar fi obiceiurile si traditiile
Frumos..dar nu musai sa fie romani.
cu multa nerabdare astept sa citesc in ziarele irlandeze relatarii despre taiatul porcului de craciun in curtile irlandeze prietene ,sa citesc despre .... las la alegerea fiecaruia sa aleaga dintre multele obiceiuri sau traditii pure romanesti pe care nu o sa le vezi la nici un alt popor.
cat iti place sa te mai contrazici dl INOX..care spui ca nu ai atacat pe nimeni ..

roadrunner
19-10-2007, 14:39
Trebuie sa ma autosesizez, si sa-i iau apararea lui Inox, in cativa ani (vro 3) de cand posteaza chiar nu a suparat pe nimeni, toti am mai glumit, si de multe ori lucrurile s-au terminat ca-n divertis "prostu nu rade...se supara" asta e o sa-i treaca cu timpul cui nu rade (supararea)
pana la urma nu exista reteta perfecta pentru a traii printre straini si totul se reduce la sistemul de valori pesonal (foarte diferit de la individ la individ)
Roadrunner

PS Copii meu au prieteni romani, si chiar moldoveni, intr-o seara una din ficele mele m-a intrebat daca poate sa 'priveasca televizorul' (i-am raspuns ca da, si ca daca vrea poate sa-l si porneasca)

santiago
19-10-2007, 14:46
ai perfecta dreptate ..ne umflam in pene pt nimic..fiecare e liber sa isi faca cercul lui de prieteni si de ce ne-ar interesa pe noi ce face sau cum gandeste celalat atat timp cat ce face sau ce gandeste nu ne afecteaza personal...slava Domnului traim intr-o tara libera.

Carmensita
19-10-2007, 15:38
Cred ca numele topicului deschis de mine suna a intrebare "filozofica" :D, tocmai de aceea a atras atatea comentarii off-topic (nu-i vorba, la unele am subscris si eu ;))...
Cred ca ar fi fost mai simplu sa pun intrebarea...cine vrea sa se mai adune, cu copil, cu tot..sa ne mai cunoastem si noi, sa se cunoasca si copiii..de, cat traieste omu' invata!
Nu stiu cine zicea la inceput ca romanii se complica prea mult, mare dreptate avea!
Numai bine!

sfinx
19-10-2007, 20:04
daca vremea tine cu noi, putem sa o facem duminica ce vine , adica poimaine
majoritatea poate alege locul de intalnire

inox moshule
daca ai inteles ce a vrut sa spuna copii si nu copiii e si mai bine

mai era una la tv la o emisiune unde trebuia analizata muzica si vocea
si ea s-a apucat sa faca analiza pe text

ovimat
19-10-2007, 21:58
De mult nu ma mai vazut o activitate asa sustinuta pe un topic.
Mama lor de copii ;)

sfinx
20-10-2007, 10:15
ovimat
macar copiii sa aduca activitate pe forum
ca alte subiecte nu sunt asa interesante ptr unii sau altii

sfinx
21-10-2007, 00:08
i se trage de la microprocesoare, probabil[br]Postet at: October 21, 2007, 02:06:46 AM________________________________________________ _i se trage de la microprocesoare, probabil

mai era unu pe aici care facea pui stroganof

e ca si cum ai face mici din carne de pui
sau sarmale invelite in foi de praz, un fel de sushi moldovenesc

mai bine suna intrebarea:

parintii copiilor nostri au prieteni romani?
sau sunt dispusi sa se cunoasca cu alti romani?

Carmensita
21-10-2007, 10:46
"parintii copiilor nostri au prieteni romani?
sau sunt dispusi sa se cunoasca cu alti romani?"

Pai sa deschidem alt topic, poate are mai mult succes. Dar dupa aia o sa ne alegem iar cu tot felul de comentarii off topic, despre cat de ... si cat de...sunt romanii, sau unii dintre ei... E asa de previzibil.

Nu Sfinxule, intrebarea trebuie pusa la obiect. Veniti la ora de, data de, in locul cutare? Alminteri, o sa sara cu presupusu' unii care de fapt nu au nici o treaba cu actiunea respectiva (sunt pa undeva pin Cork ;D), dar fie sunt negativisti din convingere, fie platiti ;).
Cand am pus intrebarea, sincer, credeam ca am putea dezbate chestiuni practice, cum ar fi sa inchiriem un loc o data pe saptamana sau pe luna, poftim, sau ce alte locuri ar fi potrivite pt. treaba asta. Aveam in minte modelul altora, de alta nationalitate adica, si credeam ca si la noi se poate ceva de genul asta. Dar lumea de pe forumul asta a preferat sa intre in alte detalii, asa ca asta este. Oricum, au raspuns foarte putini oameni, chiar si asa. Si chiar le multumesc ca am discutat chestia asta.
Imi este clar ca nu exista un interes general.
Asa cum banuiam, si am si zis la inceput, fiecare are deja cercul lui, mai larg sau mai restrans, si cam asta e...asta nu e un lucru rau! nu, dar inseamna ca o initiativa de genul asta....hm...sincer, ma indoiesc ca va avea succes.
Numai bine, tuturor!

roadrunner
21-10-2007, 10:53
Carmensita,
eu zic sa-i dai eun pic de credit lui Inox, ca nu e de ieri pe aici, nu-ti datoreaza nimic si nici tu lui. Daca vrei sa fi respectata trebuie sa respecti, daca eu ma iau peste picior cu sfinxu-ul e pentru ca ne cunostem si ne putem vedea duminica sa ne tragem palme reciproc. Parere mea e ca ai sarit calul, cu "ca nu avem nevoie de pareri despre romani de la unii din Cork care de fapt nu au prieteni romani si pe care nu ii cunoaste nimeni..sau te plateste cineva sa faci valuri pe aici"
respectul nu costa nimic, daca nu ai nevoie de parerile nimanui nu mai pune intrebari sau ignora raspunsurile.
Roadrunner

sfinx
21-10-2007, 11:04
roadrunner ai trecut de la microprocesoare la avocatura?

pretenu tua a venit duminica trecuta tocmai din Cork sau a zis doar ca sa mai schimbe atmosfera?

o sa merg luni la biblioteca din Blanch sa intreb daca se poate sa inchiriem o sala ptr duminica dimineata

roadrunner
21-10-2007, 11:09
prietenu meu, a fost in vacanta in Cork, e din Dublin.
Roadrunner

Carmensita
21-10-2007, 11:53
Roadrunner, eu cred ca am fost cea care a incercat sa respecte pe toata lumea de aici...
eu nu m-am luat de nimeni, de nici o categorie socio-profesionala etc., nici de aia de la "Cracanatii din deal", nici de cei care nu folosesc inalbitori pt. gulerele de la camasa, nici de cei care debiteaza platitudini intr-o singura fraza etc.
Daca citesti cu atentie postarile lui Inox vei vedea ca sunt pline de jigniri la adresa tuturor care au indraznit sa aiba o parere diferita...stam prost cu puterea de concentrare, etc, etc. Sau poate asa are el, un limbaj mai "colorat", pe care nu TOATA lumea il gusta. Asta e.
Daca e mai vechi pe aici, asta nu inseamna ca trebuie sa ii jigneasca pe altii.
Si da-mi te rog, voie, sa decid eu cand sa ma simt "jignita"....daca tot vorbim de respect...
[br]Postet at: October 21, 2007, 01:33:43 PM________________________________________________ _Oricum, din punctul meu de vedere, topicul asta s-a incheiat.
Scuze daca am suparat pe cineva, chiar si prin simpla mea aparitie pe aici.
:)

roadrunner
21-10-2007, 12:01
Hai sa-ti spun eu cum stau lucrurile pe aici, in general cei ajunsi de curand sunt plini de elan si hei rup (toti am trecut prin asta) ne uitam cum lumea e divizata (de parca in Ro nu era) bate cate unul la usa forumului si vine cu o propunere de multe ori bine intentionata de care se alege praful (de cele mai multe ori) din diverse motive.
Prima reactie a noului venit e sa-i sara tzandara, si sa-i judece in 5 minute pe useri, ala e asa ala e invers. Multi dintre cei ce se dau pe forumul asta se cunosc (chestiune de timp) sau pur si simplu au trecut prin multe experiente personale in anii de sedere aici (unele bune unele rele) gradul de expunere la probleme emigratiei ne-au schimbat pe toti pe unii in bine pe altii in rau. Habar n-ai cati d'astia ca tine am vazut noi pe forumul asta (in sensul de noi veniti) si cate propuneri in vant am auzit...
Nu poti sa-ti faci o parere despre un om din zece posturi a le lui pe un forum, sau dupa faptul da sta in Cork, crezi ca e relevant unde sta? Daca nu-i gusti glumele unuia ce inseamna ca e prost?
Revin la Irlanda si la gradul de expunere cu minunatiile vietii de emigrant, mai vorbim peste cativa ani de Irlanda cand o sa intelegi cam ce inseamna sa te intalnesti cu o romanca care te aude vorbind romaneste pe strada si-si striga repede copilul "Kevin com to mother" si se face ca ploua (dar ea uita ca poarta o haina de piele pana in talie si o coafura de est europeanca, sau telefonul atarnat la gat, sau o punga de plastic in mana) si pana la urma ce inseamna asta, ca persoana respectiva nu se simte bine su ea insasi, incearca sa para ca e ceva ce nu va fi niciodata.
Dambovoteanu' cu ochelari de soare prin shopping center, dand tura printre carnati, e tipicul fraierului cu bmw tunat, care vorbeste limba gimnastica la servici, si e mandru ca romanii o trag cu cardul. Si o sa mai vezi ca ziarele din Irlanda nu vorbesc despre romanii care si-au deschis o afacere sau lucreaza prin universitati ci despre damboviteii cu ochelari de soare si despre tigani. Si o sa-i iubesti la fel cum ii iubim noi toti. De abia astept sa te vad cum le iei apararea, si mai zici ca ne agatam de niste stereotipuri.
noroc ca ajuns internetul in calculatoare...
Roadrunner

BASMATIK
21-10-2007, 19:46
Vreau sa fac o lamurire si astept o erata de rigoare.
Eu sunt pretenu lu RodRannar si am fost in vacanta la Corck, si eu am skoda netunata cu roti de fier si cauciuc debica.
Daca vrea cineva sa se certe si cu mine va rog, ma simt singur si ma ofer voluntar. Astept si provincia.
Also cum zice neamtu, Sfinxu nu mai fi suparat ca ai luat bataie la fotbal de la niste ingineri IT si IS si femei.
Se intampla si la burti mai mari. ;D
Cred ca cineva il ataca din greseala care este nevinovat, singurul lucru de care este acuzat este ca este bucurestean si sta in Cork.
Vedeti voi, de aceea nu vreau eu sa ma mut acolo de tot, tocmai sa evit situatii din acestea.
Inox imi cer scuze dar cred ca cineva a crezut ca tu esti eu si pe mine vroia sa ma comenteze eu sunt cel care are o problema cu cersetorii romales si alte issues. Oricum ma bucur ca nu sunt chiar singur.
Va iubesc!

ovimat
21-10-2007, 20:08
Ca sa ma repet, imi place sa citesc pe topicul asta.
Ca sa nu ma repet va intreb: de ce tot intrebati daca ora aia sau locul ala sunt bune etc?
sa ia unul/una initiativa si sa zica: duminica la ora... in locul ... ne intilnim si gata.
asa o sa va tot intrebati piiiina luni.
trebe ceva leadership si in chestia asta ca si in multe alte actiuni cu si despre romani.