PDA

View Full Version : civilizatie in trafic

santiago
26-09-2007, 22:37
Chiar azi vorbeam cu niste amici despre traficul din Romania,ei doar ce au revenit din vacanta si au fost ingroziti de cum INCA se mai circula prin tara si ma compatimeau ca peste cateva saptamani o sa trebuiasca sa suport acel trafic pt 2 sapt.
Anyway..daca ati vazut azi la stiri (protv,primatv,etc)un reportaj despre un van care derapeaza,se rastoarna etc..full story http://www.protv.ro/stiri/eveniment/scene-socante-pe-o-sosea-din-hunedoara.html

Ce m-a surprins ca primele 3 masini care trec pe langa acea duba isi continua nestingherite drumul fara sa le pese ca cineva ar avea nevoie de ajutor ,etc.
chiar asa am ajuns?..o tara de nepasatori?

ovimat
27-09-2007, 10:23
Eu aici fac spume in trafic cu relaxatii de irlandezi iar in Romania stringi din fese cind ii vezi pe inconstientii aia nascuti "soferi grabiti" in trafic. De politete sau sa te lase careva sa treci de pe o banda pe alta sau sa iesi de pe un drum lateral nici vorba.
Unii romani pleaca in starinatate altii in lumea dreptilor.

sfinx
27-09-2007, 11:15
chiar asa am ajuns?..o tara de nepasatori?

ce te face sa crezi ca innainte era altfel? in Bucuresti au inceput sa te mai lase sa iesi de pe o strada laturalnica cei ce au masini noi si au mai fost plecati in tari din vest.(exceptie spania - chiar daca este in vestul Europei, tot salbatici sunt) care vin din Italia................... Dzeu sa ma ierte

cel mai bine , se conduce in UK -o spun din experienta

santiago
27-09-2007, 12:58
Asta cu UK poti sa o mai spui odata.
Acum 6 ani imi spunea cineva in Glasgow..pe tine ori te-au expulzat din Romania for agressive driving :)..conduceam 'a la Romania' si mirat eram cand vedeam cata politete e in trafic in UK..apoi dupa 2 ani de sofat in uk intors pt o mica vacanta in Rom am avut primul meu soc..deabia atunci am realizat cat de agresiv eram si eu in trafic odata :)...din pacate nu am gasit aceasi politete in trafic aici in Ire dar e ok..i can live with that

sfinx
27-09-2007, 23:33
in irlanda de astazi nu mai este la fel ca in Irlanda din 2002.
cand am ajuns in Irlanda in 2002 am fost surprins de felul cum conduceau irlandezii.
acum sunt diferente majore fata de 2002

sansa Romaniei sa ajunga la un nivel de civilizatie acceptabil este ca macar jumatate din romanii cu drept de munca sa emigreze;
dar nu in Italia sau Spania
putini vin de acolo schimbati in bine

asta nu inseamna ca multi care stau aici sau in Anglia se schimba prea mult

trance
28-09-2007, 12:46
O fi traficul din Ro agresis ,dar sincer eu am o mica mare problema si cu irlandezii, mi se pare cea mai tampita idee sa lasi un sofer care nu si-a luat permisul de conducere sa circule nestingherit ,plus nu se compara traficul de aici cu cel din uk ,acolo soferii nu se sperie cand vad un sens giratoriu sau 1 cm de zapada pe sosea (din cate am inteles irlandezii nostrii isi abandoneaza masinile in mijlocul drumului cand ninge un pic :P )

santiago
28-09-2007, 13:10
pai probabil in loc de asimilarea polonezilor si lithuanienilor in trafic aici ,s-au adaptat irlandezii la obiceiurile baltice de aici si schimbarea de dupa 2002

sfinx
28-09-2007, 20:03
in 2002 in Irlanda nu erau asa multi lituanieni. cei mai multi erau chinezii, nigerienii , romanii, etc, etc
dupa aceea au aparut slavii, integrarea in ue 2004.

si in UK e aceeasi problema cand ninge, a nins in dec 2000 si pe o strada laturalnica am numarat vreo 10 masini atinse