View Full Version : help
am terminat o sc post lic sanitara in tara..pr mea este aceea ca nu am profesat.au trecut de atunci 5ani....sunt in irlanda de 4..intrebarea mea este.. pot lucra ca infirmiera<care assist>doar cu diploma tradusa in engleza si.....fara experienta.stiu ca pt a lucra ca nursa trebuie sa fii inregistrat in acel..an board...un sfat va rog si multumesc anticipat celor care imi vor raspunde
vasiletina
03-09-2007, 15:43
buna marta,
nu ar trebuii sa fie vreo problema a munci ca si care assistant, desi depinde foarte mult de angajatorul care este dispus sa te primeasca, si mai ales daca ai dreptul legal de munca.
incearca, desi sunt ecele mai multe locuri de munca prin agentii, care fac legea in acest domeniu.
bontasoana
27-10-2007, 11:45
Buna,
Eu sunt asistenta medicala si am absolvit postliceala sanitara ca si tine dar profesez de 7 ani in Romania.In momentul de fata astept inregistrarea mea la An Bord Altranais(Colegiul Irlandez al asistentilor medicali).Eu vreau sa vin in Irlanda sa muncesc ca asistenta si am apelat la o firma din Bucuresti de mediere.Ei nu cereau decat 3 luni vechime.Dar daca ai orele de studiu care se cer nu cred ca e o problema sa te inregistrezi la An Bord Altranais.Daca vrei mai multe detalii despre actele necesare si procedura trimite-mi un e-mail pe adresa: bontasoana@yahoo.com
Cred ca in yrma cu o luna citeam in ziarele din Ro ca din 20 octombrie 2007 romanii pot profesa in vreo 7 meserii in orice tara din EU fara alte aprobari si asistentii medicali sunt in aceasta categorie. Verificati si voi.
sofis_68
27-10-2007, 23:08
Am gasit si eu asta:
http://www.healthlaw.nl/bo8_.html
Fratele meu e veterinar si ma intreb o fi valabil? Nici nu stiu daca sa spun acasa, sa nu le fac sperante false.
Sper sa nu ne faca iar vreo figura cu vreo exceptie, noua, romanilor.
M-am uitat pe pagina de web a VCI si Romania nu apare la Registrable Qualifications.
http://www.vci.ie/index.cfm/loc/3-1
Stie cineva ceva sigur?
Multumesc
Postet at: October 27, 2007, 11:16:44 PM________________________________________________ _....Si ma intreb, chiar daca studiile lor sunt recunoscute, tot au nevoie de work permit, nu?[br]Postet at: October 27, 2007, 11:30:12 PM________________________________________________ _http://ec.europa.eu/youreurope/nav/en/citizens/working/qualification-recognition/nurses/index_en.html
[br]Postet at: October 28, 2007, 12:54:39 AM________________________________________________ _citesc la adresa de mai sus:
[b]right of establishment as a self-employed or employed person in a Member State of the European Union,
deci ar putea fi interpretat ca pentru aceste categorii de messerii, nu mai ai nevoie de work permit?
Ma indoiesc
daca-si deschide afacerea lui si profeseaza pe cont propriu nu ai de ce sa te indoiesti
daca se inregistreaza ca self employed chiar functioneaza.
sofis_68
31-10-2007, 22:05
Multumesc pentru raspuns. O sa astept raspuns de la VCI, sa vad daca se poate inregistra. Dar daca esti self employed cred ca trebuie contabil, asigurare profesionala, etc...?[br]Postet at: October 28, 2007, 01:36:36 PM________________________________________________ _In caz ca mai sunt alti interesati, am primit replica de la VCI, cum ca un roman se poate inregistra, chiar daca Romania nu apare pe lista.