View Full Version : se poate obtine o viza pt SUA din Irlanda (cetatean roman)?
O intrebare "off topic":
Stie cineva din experienta proprie sau din auzite, daca este posibil sa obtin o viza pentru SUA de la ambasada SUA in Irlanda, fara sa mai fie nevoie sa fac un drum la Bucuresti?
Multumesc.
santiago
31-08-2007, 23:36
O intrebare "off topic":
Stie cineva din experienta proprie sau din auzite, daca este posibil sa obtin o viza pentru SUA de la ambasada SUA in Irlanda, fara sa mai fie nevoie sa fac un drum la Bucuresti?
Multumesc.
Depinde de acte ai.
Stiu ca romanii cu rezidenta permanenta in UK..(IRL) puteau obtine viza din londra
Nu am rezidenta permanenta. Am green card in IRL.
vasiletina
01-09-2007, 15:05
intra pe pagina consulatului US in Dublin,
http://dublin.usembassy.gov/general.html
vezi ce acte ai nevoie, si apoi decizi.
personal, iti spun ca se poate, dar pentru ati da viza depinde de multi factori (statut, finante, invitatie din US, completarea in totalitate a formularelor DS 156 si DS 157, cazierul judiciar, si ajutorul ofiterului de imigrari).
mult succes.
se poate obtine, chiar mai usor ca si la bucuresti. spun din experienta personala, am luat viza acuma 2 ani cred.
Faci programare, mergi cu extras bancar, green card, contract, etc si nu ar trebui sa fie probleme.
eu chiar imi aduc aminte ca nici nu am avut invitatie, le-am zis ca ma duc la un fost coleg de facultate.
vasiletina
01-09-2007, 23:05
eu am luat viza acum 6 saptamani
Astept sa primesc invitatia si apoi sun sa ma programez.
E necesar sa am biletele de avion?
vasiletina
02-09-2007, 13:22
nu, asta depinde cand vrei sa mergi in US sau ce vrei sa faci.
Vreau sa merg in vacanta de iarna pentru 2 saptamani, ca turist si nimic mai mult.
du-te cu incredere la ambasada.
ia-ti toate documentele necesare si spune-le exact lucru asta: ca vrei sa mergi sa vezi america.
ei iau decizia in asamblu, se uita la probabilitatea ca tu sa ramai acolo ilegal, ceea ce este destul de scazuta daca lucrezi legal aici.
eu nu as lua bilete de avion pana nu ai viza.
vasiletina
02-09-2007, 21:38
subscriu si eu la ceea ce a zis Oliviu.
am specificat pe aplicatie ca nu imi cumpar bilet de avion pana nu am viza in pasaport.