View Full Version : ntl irlanda
ciprimik1
26-08-2007, 21:56
ce parere aveti de ntl irlanda? ati avut probeleme ? am ntl irlanda la 6mb.si uneori e dezastru.spuntti-um un bun program cu care pot verifica viteza?
santiago
26-08-2007, 22:42
ce parere aveti de ntl irlanda? ati avut probeleme ? am ntl irlanda la 6mb.si uneori e dezastru.spuntti-um un bun program cu care pot verifica viteza?
google it
roadrunner
28-08-2007, 08:12
o metoda simpla e sa faci un FTP up/si down la un fisier relativ mare (100MB sa zicem) pe contul de FTP care ti-l face provideru. Si vezi cat de repede merge transerul cu ntl (mai departe nu mai conteaza asa mult ca oricum nu mai e sub controlul lor) si repeta testul la ore de varf cand e mai probabil sa fie si alti useri pe segmentul care-l impartiti.
Roadrunner
Si care e legatura cu ziarul ?
...secreta ! sau de ceapa ;D
ciprimik1
01-09-2007, 17:09
MULTUMESC DE RASPUNS....EXPLICA-MI PUTIN CE E CU CONTUL FTP?.....
sorinmetea
01-09-2007, 19:02
contul ftp în topicul de faţă e scărpinătura făcută de inginer cu mâna dreaptă, pe după cap, la urechea stângă.
pentru măsurarea comparativă a propriei conexiuni download/upload cu diferite servere din lume, vizitează http://www.speedtest.net/ . alegi cu un click cu ce server vrei să rulezi testul de lăţime de bandă pe care ţi-o oferă furnizorul tău.
google îţi poate da o mulţime de alte site-uri care oferă servicii similare.
roadrunner
02-09-2007, 09:53
parca topicul era NTL Irlanda? deci pe om il interesa viteza la ISP-ul lui ca ce-i dup'aia nu mai are legatura cu contactul de furnizare al ISP-ului, dom' inginer...
oricum daca merge incet pana la primul router al ISP-ului geaba' merge google struna. Cel mai probabil sa ai contention, e de la tine la provider, (cablu coax NTL) si sunt mai multi useri care au alocat acelasi canal. Dup'aia dupa ce ajunge in metro network nu mai e problema asa mare (de obicei problemele sunt pe last mile sau la ISP)
Roadrunner
PS - pana la urma ai drepate nici nu stiu ce m-am bagat eu in discutie, ma intorc lin parcarea unde spalam parbrize... ca doar cu asta ma ocup.
sorinmetea
02-09-2007, 12:19
n-are rost să te ataci. nu asta a fost intenţia mea. s-a vrut o glumă în breasla din care ambii facem parte. îmi cer scuze dacă te-ai simţit jignit.
despre subiect se poate discuta la nesfârşit, argumente, contra-argumente, contra-contra-argumente etc. părerea mea e că a întrebat de extern, nu de trafic cu propriul provider. nu văd nicăieri să fi întrebat de banda lui cu propriul provider. în fine...
roadrunner
02-09-2007, 12:23
?????????????????????
e parere aveti de ntl irlanda? ati avut probeleme ?
parca asta e intrebarea, sau postez eu gresit pe la offtopic? daca postez gresit imi cer scuze
Roadrunner
PS- Ma duc sa schimb apa din galeata, ca se plang clientii....
roadrunner... mergi si la domiciliul clientului? :D
roadrunner
03-09-2007, 07:45
In general nu, dar am niste baieti aici in cartier si daca vrei neaparat pot sa-i rog sa-mi aduca parbrizul tau aici.
Roadrunner
... nu esti normal ! :D :D :D
E un adevarat de-stress sa mai intru pe forum !
te costa cam scump ca stai departe... ;)
ciprimik1
05-09-2007, 22:01
ok.....ca sa nu ma supar ;)...........spune-mi tu,ce furnizor ai,cat platesti, pentru ce platesti(v.downlod,restrictii downlod)si cate secunde asteptii sa se deschida pagina la yahoo.....ca eu am ntl la 6mb 40 G restrictii downlod,platesc 123 e net 80 restu tv(si pagina la yahoo mi se deschide cand sunt fericit sub o secunda......iar de cele mai multe ori cand sunt nervos cam 4 5 secunde....si nu stiu de ce dar am senzatia ca problema este chiar la cei de la ntl.i-am sunat si le-am spus ca va platesc 6 mb.dar eu vreau sa am tot timpul nu 5mb.nu 4 mb nu 3mb ci cel putin 2!!!!!2!!!2!!!!2mb....nu ai cu cine sa vorbesti......pentru ca stiu ca nu prea ai ce le face...numai bine
roadrunner
06-09-2007, 08:06
undeva pe contract trebuie sa scrie care e "contention ratio", daca-mi amintesc eu bine la ntl e 8:1, asta inseamna ca pe canalul pe care esti mai sunt inca 8 utilizatori, daca toti faceti download in acelasi timp tie-ti revine 1/8 din 6Mb. Totusi e putin probabil ca sa faceti toti download in acelasi timp (1/8 e worst case) din pacate asta nu mai poate controla providerul si nici tu.
Un alt motiv pentru care merge cu fluctuatii poate fi serverul de la destinatie, PC-ul tau care ruleaza o gramada de software de antivirus sau mici messenger-uri google-talk skype-uri si ce-o mai rula lumea acum, toate aplicatiile astea mici genereaza trafic ascuns si sunt in competitie pentru latimea de banda, plus un milion de alte motive intre tine si server. Sunt o multime de factori care pot contribui la viteza scazuta, si e destul sa fie un punct slab in lantul asta de factori si totul va merge cu viteza scazuta a acestui punct.
Eu am fost cu ntl aproape 5 ani (2Mb/s) si am fost tare multumit, dar nu as generaliza, am avut colegi de servici care au avut mari problrme cu NTL, ce-i drept locuiaiu in alte zone. Oricum daca factorul decisiv i(n a decide daca provideru e bun sau rau) e in cate secunde se incarca pagina de la yahoo imi spune ca ai putea trai si cu 2Mb/s ca nu ar fi mare diferenta pentru tine. Cand am avut eu contract cu ei pentru mine era important sa nu se intrerupa legatura ca sa mai pot lucra de acasa nu ma durea asa mult viteza, dar fiecare cu problemele lui.
Roadrunner
ciprimik1
06-09-2007, 22:09
mersi mult de raspun ,sa stii ca nu am gasit rata de conexiune dar totusi nu cred ca ar fi normal e ca si cum as deschide lumina in camera si din cauza ca este frig afara, foarte multa lumea foloseste radiatoare sa se incalzeasca iar becul meu de o 100de vati sa-mi lumineze ca unul de 20 de vati.hai ca mai accept unul de 40 de vati e ridicol..DA asa e sunt o multime de factori poate zeci de factori,dar cand incepi sa elimini din ei,nu ruleaza alte programe un singur antivirus calculator curatat(win proaspat instalat).renuntat la router.resetat modemul cautat diferite situri de downlodsi multe altele ajunji la concluzia ca platesti ceva si....noroc
roadrunner
07-09-2007, 13:47
http://www.broadband.gov.ie/List+all++Services/
uite toti providerii din IRL cu contention ratios - se pare ca NTL sta bine de tot
Roadrunner
Liviu.Onofrei
10-09-2007, 13:44
http://getbroadband.ie/