PDA

View Full Version : Work permit

AlinG
20-08-2007, 22:46
Salut!
As dori sa stiu daca un work permit se poate elibera si la cererea unei persoane fizice, fara sa faca dovada ca este angajata aici in Irl.
Si inca ceva...cunoaste cineva un asistent social roman care sa lucreze in Irl.? As dori sa iau legatura cu un astfel de "personaj". :D

asorin
21-08-2007, 10:36
Din cate stiu un work permit (mai nou e empoyment permit care cuprinde toate categoriile: wp, green card, spousal permit etc) se poate elibera chiar si la cererea unei persoane fizice, dar numai pe baza unei oferte de job. Deci trebuie intai sa gasesti ceva de lucru, dupa care poti aplica sau tu sau angajatorul pentru permis.
In ceea ce priveste meseria de asistent social va trebui intai sa obtii acreditarea de la National Social Work Qualifications Board (www.nswqb.ie). La ei pe site gasesti tot ce-i necesar. Fara aceasta acreditare nu te poti angaja ca asistent social aici. Din pacate e destul de birocratic procesul, poate sa dureze chiar si 6 luni. Sotia mea a depus dosarul in aprilie si inca nu i-au dat acreditarea. Din cate am inteles ar trebui sa o primeasca in septembrie. Partea buna e ca odata obtinuta aceasta acreditare nu va fi greu sa gasesti de lucru ca asistent social, chiar daca nu ai drept de munca. Aceasta meserie e in cautare aici (lipsa de asistenti sociali calificati) si e eligibila pentru green card, un permis care se acorda mult mai usor si mai repede decat un work permit obisnuit (ca si in IT de altfel).
Sotia mea nu lucreaza ca asistent social (inca) dar dupa ce primeste acreditarea isi va cauta.
Daca mai ai nevoie de info... cu placere.
Succes!

AlinG
26-11-2007, 13:22
Salut!
Iti multumesc pentru ca mi-ai raspuns la intrebari!
Eram curios daca sotia ta si-a gasit de lucru ca asistent social.
Eu ar trebui sa primesc acreditarea din partea nswqb acum in decembrie si eram curios daca dupa aceea imi va fi greu sa imi gasesc ceva.
Mersi!

asorin
26-11-2007, 23:20
Sotia mea a primit acreditarea de-abia in octombrie, si asta dupa mai multe amanari si ceva erori din partea lor... initial i-au refuzat acreditarea pe motiv ca diploma din Romania n-ar fi la nivelul celei de aici. Pana la urma sa rezolvat, a inceput sa aplice pentru joburi si acum merge la interviuri, insa deocamdata n-a gasit nimic in asistenta sociala. Am vazut foarte putine joburi in domeniul asta in ultimul timp (ultimele 2 luni) si nu-mi explic de ce. Inainte sa obtina acreditarea era plin de ele si deodata ... nimic. De-abia acum 2 sapt au inceput sa apara ... ceva, ceva.

AlinG
29-11-2007, 10:37
Salut!
Intr-adevar, acum sunt foarte putine locuri de munca in acest domeniu, insa in vara gaseai peste tot! Si pe mine m-au amanat NSWQB cu 3 luni (am aplicat in iunie si trebuia sa primesc acreditarea in septembrie) motivand ca nu au mai acreditat niciodata un master ca cel pe care l-am absovit eu (desi ei trebuia sa imi echivaleze diploma de licenta si nu cea de master). In vara am fost la 2 interviuri iar la unul dintre ele un membru al comisiei a avut un mare soc, auzind ca sunt din Romania (nu incerc sa emit judecati de valoare dar cred ca suntem priviti... intr-un mod defavorizant).
Oricum, speranta moare ultima, asa ca va urez (si tie si sotiei tale) mult succesc!
Mai vorbim!
Alin

asorin
30-11-2007, 18:41
In ceea ce priveste validarea cu NSWQB, daca stii sigur ca ai dreptate (ai diploma acreditata in Romania, ai trimis toate actele etc) si ca esti eligibil pentru acreditare ia-i tare ca altfel s-ar putea sa te mai amane sau sa-ti refuze acreditarea si sa te puna sa dai un test sau sa-ti ceara o perioada de adaptare. Sotia mea a trebuit sa-i ameninte ca-i da judecata ca sa reverifice cu atentie si sa vada ca au gresit. A fost o experienta destul de neplacuta.
In ceea ce priveste tara de origine, nu-mi amintesc sa fi avut cineva vreo reactie de soc ... si au fost destule interviuri.
Oricum, bafta in continuare!