PDA

View Full Version : malai

brumbar
26-07-2007, 22:12
Domnilor (sau doamnelor),

Sunt de vreo 3 luni si ceva in Irlanda si as vrea sa va intreb daca aici exista malai, ca imi e dor de o mamaliga!
Prin supermarketuri nu am gasit; nu cred ca la ei exista cuvantul ,,malai" asa ca am intrebat de "corn flour" si intr-adevar, exista o astfel de faina de porumb, dar foarte fina, din care nu se poate face mamaliga.

Ati gasit/cautat vreunul dintre voi asa ceva?

Va multumesc

Madalina Timis
26-07-2007, 22:24
Hello brumbar,

Eu imi cumpar malai de la magazinul rusesc.Poti gasi insa si la magazinul romanesc din centru Dublinului daca stai prin zona.

Pofta mare cand e gata mamaliguta!

brumbar
26-07-2007, 22:41
Madalina...esti din Timis? Si eu vin tot din Timisoara, dar nu stau in Dublin acum, ci stau intr-un mic orasel de langa Galway. Cel mai est-european loc cu mancare de aici este raionul de mancare poloneza, dar nici acolo nu au asa ceva.

Oricum multumesc de suggestie, inseamna ca malaiul se poate aduce si mai de aproape, nu trebuie sa merg pana in Ro!

Mamaliga o sa fac...cat pentru toata lumea!

Cristi

Madalina Timis
26-07-2007, 22:58
Salutare Cristi,

Am rude in Timis dar de loc mi-s din Maramu'. Iti dai seama ca te-am inteles tare bine cand ai spus ca ti-e dor de o mamaliga ca la noi e la mare pret "colesa cu branza si cu jumari" udata cu palinka.
Eu am cautat malai aproape un an si nu am gasit decat un fel de gris mai galben care nici acum nu-mi dau seama ce a fost de fapt.
Chiar nu stiu daca in zona ta au deschis rusii magazine (ca sa zic asa nu am rude in Galway). De nu' gasesti da de stire si iti trimit pachet de aici.

sa auzim de bine...

danas
27-07-2007, 10:56
Brumbar
Intreaba de polenta (este malai grisat italian) si-l poti gasi in Superquinn sau Dunnes Stores, parca si in Tesco, dar nu-s chiar sigura. De asemenea poti gasi malai in magazinele turcesti/arabesti/sarbesti, nu stiu cum se numeste, dar se vede cu ochiul liber. Si nu este atat de fin precum cornflour, care aici se foloseste pentru ingrosat sosurile.
Numai bine,

Mihaela
27-07-2007, 11:02
Se mai gaseste malai (mai fin sau mai zgruntzuros) pe la magazinele de "health foods", alea cu ceaiuri, licori din plante si alte bazaconii. Tot acolo am gasit fasole boabe uscata, de multe feluri. Dar trebuie sa ai noroc si rabdare, sa te uiti prin toate rafturile.

brumbar
30-07-2007, 08:28
Va multumesc la toti (ma rog...la toate :))!

Am acum o gramada de perspective sa gasesc!

Multumesc din nou.

Cristi