PDA

View Full Version : Ce trebuie si ce nu trebuie facut in Irlanda

catalin
18-07-2007, 06:52
Poate ar trebui sa realizam o lista la care sa contribuim cu totii, o lista cu ce anume trebuie sau nu trebuie facut in Irlanda.
Atunci cand aveti bani de recuperat de la firme ori institutii irlandeze,NU CEDATI !!! ca altfel nu o sa va dea banii niciodata.Au un principiu foarte pervers pe care il aplica marea majoritate.Daca nu insisti sa iti trimita banii, poti sa iti iei adio de la ei.
Doua exemple : de aproape 3 luni ma lupt cu Hibernian sa imi plateasca un claim.Am trimis actele originale,dupa 3 saptamani ii sun si cica nu au primit nimic!Le trimit si copiile (BTW, pastrati in copie toata corespondenta ),iarasi nici un semn de la ei, ii sun si URA actele sunt acolo : We are able to make the payment !! Dupa alte doua saptamani imi trimit acasa un alt tip de formular ca cica primul nu era cel bun !! Si guess what?-documentele in original(care mai devreme imi spusesera ca se pierdusera!!!)Deci acum am trimis in alt loc, prin Galway si ma astept ca primul rand de acte sa nu "ajunga" si tot asa...Se merge pe sistemul acesta, pentru ca din experienta lor au constatat ca foarte multi cedeza "psihic" la toata situatia asta si renunta, astfel ei raman cu banii :Nici usturoi n-au mancat, nici gura nu le miroase ! Daca nu ne-au trimis actele solicitate,noi nu am putut sa facem plata !!
Al doilea exemplu, trimit o factura la o companie si dupa vreo doua luni nimic!! nici o plata.Aflu pana la urma ca factura zacea in contabilitate la ei, dar nu s-a platit, BECAUSE I DIDN'T REQUEST THE MONEY !!!!
Deci puneti mana pe telefonsi stresatii, pana va platesc!
Astept ca toti care au trecut prin diferite situati specifice Irlandei, sa ne impartaseasca din experienta lor, pentru a ne prevenii si pe noi ceilalti.

ovimat
18-07-2007, 10:13
Cum ziceam ieri in experienta mea cu irshit broadband tre sa ii ameninti cu presa ori sa le trimiti vre-o scrisoare de la avocat sa isi faca meseria.
Pricipiul de baza: NU CEDA, CERE-TI DREPTURILE (daca le stii, daca nu informeaza-te).

santiago
18-07-2007, 10:41
Cum ziceam ieri in experienta mea cu irshit broadband tre sa ii ameninti cu presa ori sa le trimiti vre-o scrisoare de la avocat sa isi faca meseria.
Pricipiul de baza: NU CEDA, CERE-TI DREPTURILE (daca le stii, daca nu informeaza-te).

Din cate stiu sunt organizatii gen protectia consumatorului..numiti watchdogs in mai toate domeniile..trebuie stiut cum se numesc si cand faceti un complain spuneti ca o sa contactez si respectiva organizatie imediat ce termina de vb cu dvs..si o sa observati o radicala schimbare in atitudinea lor

catalin
18-07-2007, 12:04
Intradevar, cand am avut probleme cu Talk Talk si ma amenintau ca ma dau in judecata, le-am spus frumos ca ce au facut este in afara legii si ca am contactat deja ComReg !! N-am mai auzit nimic de ei pana in ziua de azi.
Deci, daca aveti ori ce fel de problema in domeniul comunicatiilor publice apelati la :
COMMISSION FOR COMMUNICATIONS REGULATION - ComReg
Motto-ul lor: Should you have a problem with your phone provider please ring us.
01-8049600
LoCall 1890.22.9600

sorinmetea
18-07-2007, 19:15
ontopic. nu întindeţi mâna să daţi mâna cu ei... cel puţin nu toată ziua, cu aceleaşi persoane. nu agrează scuturăturile de mâini şi contactul fizic. probabil au coşmaruri cu foreigners cu exeme şi ciume bubonice pe mâini care vor să-i infecteze.

offtopic: mda. comreg. să vedeţi ce gaşcă de competenţi şi de prune uscate e înăuntru acolo. cine chiar are probleme şi îşi închipuie că ăia vor trimite cruciaţii şi teutonii să-i apere flancurile, cred că mai are de cugetat la asta.

Alex
19-07-2007, 09:25
A propos de corespondenta care implica acte in original, ca regula generala trebuie trimise prin "registered post" (echivalentul scrisorii recom
andate) si pastrat receipt-ul. Problemele cu pierderea actelor se minimizeaza vizibil, in aceste cazuri o "covering letter" unde trebuie mentionata lista cu documentele originale atasate precum si rugamintea de a le returna daca este cazul, este mai mult decit necesara.