View Full Version : Capsunarii
Un articol interesant: "Capsunarii" au ajuns in librarii" la http://www.evz.ro/article.php?artid=312519
un articol de doi bani care apare intr-un ziar de doi bani!
antropologu lu peste , ala de a scris cartea trebuie sa fie la fel ca cei de la HSE care au luat bani nerambursabili si a facut si el o teza pe care dupa aceea o face carte,
eu unul nu cred ca un milion de romani in Spania culeg capsuni
sunt articole tendentioase
Nu te ambala prea tare ca nu e vorba numai de cei care culeg capsuni. oricum caracteristicile romanilor se pare ca sunt aceleasi indiferent de tara unde au aterizat.
Mie mi se par niste concluzii pertinente, concluzii la care au ajuns multi de pe aici dupa ceva munca in folosul "comunitatii". Ca te simti lezat de apelativul "capsunar' - ma indoiesc ca spaniolul a numit asa emigrantii romani. E un termen care ii apartine exclusiv EVZ. Asa vad unii de acasa modul de a isi bate joc de cei care au avut curajul sa plece din tara sa castige mai bine.
pai nu ne-am inteles ca nu facem festivaluri aici fiindca nu stim sa facem rost de sponsorizare, iar pe de alta parte "sponsorii" clasici (gen ICR) din romania nu se prea inghesuie sa sponsorizeze activitati pe insula asta ?
o fi analiza pertinenta cum zici innrain, insa mi se pare ca se refera mai mult la imigranti din anumite paturi sociale.
fiindca nu din toate mediile sta omul inchis in casa ca sa nu ii afle vecinii ca e roman.
si sa nu uitam ca cine nu e fiinta sociala acasa, nu are cum sa fie nici aici; parerea mea e ca nu ies (si vor sa ramana "invizibili") cei care si acasa au un anturaj limitat. si asa poate mai fac niste economii sa trimita in RO...
unde socializeaza patura sociala din care faci tu parte mva?
ca eu nu am vazut nici o urma de apel la socializare pe acest site sau macar o concluzie in urma socializarii
pai nu vreau sa par io mai speciala, insa ti-as raspunde ca in medii multi-culturale, si ca anturajul nostru nu e format exclusiv din romani.
in general nu cred ca e absolut necesar sa faci apel la socializare pe vreun site (chiar era unul la un moment dat, ca sa te contrazic, si parca ideea era a lui roadrunner) fiindca oamenii care au preocupari comune ies oricum. ca sunt si altii care doar stau in casa, daca e asa si sunt fericiti e iar treaba lor. pentru noi, care suntem fiinte sociale, conteaza si interactiunea cu ceilalti.
adica cei care au preocupari comune se viziteaza unii pe altii daca lucreaza in acelasi domeniu, sau daca sunt amici, prieteni, cumetri, nasi
ziarele trebuie sa-si vanda marfa, antropolugu cartea, noi sa ne dam cu parerea
la ce statut au avut romanii pana acum (in marea majoritate) in tarile din Europa nici nu e de mirare comportamentul
si daca se gaseste un antropolog din Spania sau de oriunde ar fi sa faca el o teza de doctorat, nu poate de cat sa iasa ceva subiectiv
e la fel ca marja de la sondajele de opinie 3% +
cata vreme articolul nu se refera si la "elitele" din spania - om avea si acolo ca peste tot universitari de origine romana, sau oameni de cultura (cum sunt si in IRL de fapt) - nu stiu daca autorul nu mentioneaza nimic, sau articolul pe baza caruia discutam acu e incomplet - da ceva parca lipseste.
ce nu vreau sa imi imaginez e ...cum fac politica partidele romanilor pe acolo ;)
na mai vbim.
PS: studii facute de altii, despre tipuri de emigranti: http://www.hotnews.ro/articol_78258-Tot-mai-multi-tineri-si-persoane-active-migreaza-in-Uniunea-Europeana.htm