PDA

View Full Version : Rroma in sensul giratoriu M50/Ballymun

vasiletina
22-06-2007, 15:51
pararea unor irish

http://www.politics.ie/viewtopic.php?t=23500

http://www.dublinpeople.com/cms/index.php?option=com_content&task=view&id=2720&Itemid=49

http://www.ireland.com/newspaper/ireland/2007/0621/1181771507629.html

http://www.independent.ie/national-news/romas-living-rough-by-motorway-705937.html

sfinx
22-06-2007, 18:32
jenant
in fata acestor denigratori de tara , guvernele (nici cel irlandez nici cel roman) nu fac nimic
nu pot fi adusi in fata judecatorului sub acuzatia de denigrare a tarii din care fac parte?
in USA este pedeapsa federala pentru denigrarea statului si a insemnelor nationale -aici nu e cazul de denigrarea insemnelor

sorinmetea
22-06-2007, 21:57
wankers! se plâng că vai de mine ce le fac ţiganii că stau pe spaţiul verde. chestia asta nu trebuia să ajungă niciodată în presă. cu atât mai puţin pe site-uri şi forumuri. trebuia o simplă ştire: ţigani evacuaţi de gardai. tulburarea liniştii şi ordinii publice. scurt.
ce tot atâta plâns şi jale? doar că aici gardaii sunt mai preocupaţi de manichiură decât de pus osu.
nu e nici o denigrare. spre wicklow, înainte de bray, parcă... pe partea dreaptă a autostrăzii, e un cârd de ţigani roşcaţi, cu aceeaşi şatră pe marginea drumului şi acelaşi jeg. doar că au rulote. să se mai mute şi acolo şi să se miaune şi de ei.
wankers.
nu văd cu ce au denigrat ţiganii românia? pentru că vorbesc româneşte?
eu m-aş uita mai degrabă în ograda proprie, decât la nişte aiuriţi desculţi şi flămânzi. peştii mari care put cel mai tare acolo sunt. de unde şi până unde dat în judecată nişte aurolaci? în românia se denigrează românia. nu afară. din câte îmi amintesc lebedele de pe grand canal sunt întregi. încă.

Liviu.Onofrei
24-06-2007, 00:57
wankers! se plâng că vai de mine ce le fac ţiganii că stau pe spaţiul verde. chestia asta nu trebuia să ajungă niciodată în presă. cu atât mai puţin pe site-uri şi forumuri. trebuia o simplă ştire: ţigani evacuaţi de gardai. tulburarea liniştii şi ordinii publice. scurt.
ce tot atâta plâns şi jale? doar că aici gardaii sunt mai preocupaţi de manichiură decât de pus osu.
nu e nici o denigrare. spre wicklow, înainte de bray, parcă... pe partea dreaptă a autostrăzii, e un cârd de ţigani roşcaţi, cu aceeaşi şatră pe marginea drumului şi acelaşi jeg. doar că au rulote. să se mai mute şi acolo şi să se miaune şi de ei.
wankers.
nu văd cu ce au denigrat ţiganii românia? pentru că vorbesc româneşte?
eu m-aş uita mai degrabă în ograda proprie, decât la nişte aiuriţi desculţi şi flămânzi. peştii mari care put cel mai tare acolo sunt. de unde şi până unde dat în judecată nişte aurolaci? în românia se denigrează românia. nu afară. din câte îmi amintesc lebedele de pe grand canal sunt întregi. încă.

Care e problema ta,barbate ??

Mihaela
24-06-2007, 07:46
Mai usor, Sorine, aici toata lumea are drepturi peste drepturi, mai ales travellers (tiganii tai roscati cu rulote), care au super-drepturi ;) (nu glumesc, e legislatie).

Daca Garda ii evacueaza pe tiganii romani de pe sensul giratoriu de la Ballymun, se muta pe urmatorul, nici o problema, ca doar sint destule pe linga M50. Trebuie sa gaseasca o solutie mai eficace decit evacuarea fortata, care le-ar scula in cap toate ONG-urile perocupate de drepturile omului.

In alta ordine de idei, am auzit nu mai departe de alaltaieri ca inca mai exista romani (tigani?) azilanti politic cazati in centrul din Sligo!!! E posibil asa ceva???

sorinmetea
24-06-2007, 09:35
vă puneţi cenuşă în cap pentru că nişte boschetari flămânzi şi desculţi, care acasă cumpărau novolac cu 5 ron şi s-au mutat în nuşce roundabout care, chipurile reprezintă românia. parcă văd că deja lucrează la o versiune proprie a ţeapei dublineze, pe care să trântească tricolorul. în mijlocul giratoriului.
problema e că ăştia nu reprezintă românia. ăştia au făcut un pas greşit, instalându-se acolo. iar pasul greşit trebuie corectat de autorităţi cu un singur scop: prevenirea recidivării. şi aici intră orice măsuri de cuviinţă. e problema autorităţilor, nu problema voastră. dacă ei nu o rezolvă şi se complac în propovăduirea "drepturilor"... foarte bine.
de fapt, nu am de ce să mă mir... la fantomele pe care le văd pe stradă cu aspect de gardai... nici nu ai la ce să te aştepţi la altceva.
revenind la postul iniţial... ce reprezintă românia mai bine? raportul european care spune că românia e o ţară atât de coruptă că nu merită efortul, publicat acu' câteva zile? boschetarii din giratoriu? "diaspora" care în cor face auăleu şi vai (de ei, bieţii occidentali)?

vasiletina
24-06-2007, 10:30
Astia sunt deja recidivisti:

acum doua luni au fost mutati de langa Sword-Airport Road, pentru ca ocupasera un teren privat

au interdictia de a intra in Dublin Centru din partea unui judecator pentru delicvente

si vor continua sa fie o problema cat timp traieste neamul lor (si au sanse da aiba multe generatii - ca au copii mici) si doar cativa din ei sunt in varsta

Ei constituie o problema pentru Romania, prin declaratiile belicoase pe care le dau iar IRLdistii le cred si le plang de mila, desi nu a curajul sa afle adevarul pentru ca senzationalul este extraordinar pentru a vinde un ziar sau altul. De ce sa spui adevarul cand poti castiga bine din minciuna.

Nu pot sa va pun faxul trimis de la Pavee Point (ONG-ul unde se afla cazata si Rroma Support Group) dar acolo arata clar ce gandesc acestia. >:(

sfinx
24-06-2007, 15:35
sa le dea permise de munca si de lucru la ceea ce se pricep (maturat strazi, etc, etc ) cu conditia ca daca parasesc locul de munca atunci trebuie sa paraseasca si teritoriul Irl, nu multa vreme in urma garda de emigrari aresta romani pe strada sau in autobuze si ii facea pachet spre Ro

cei de la Pavee Point sunt o adunatura de mediocri ori de creduli botanisti care incearca sa obtina fonduri guvernamentale pentru asa zisele scopuri nobile; si cum dupa nume sunt irish nu te poti astepta la ei sa faca vreun efort si sa afle realitate din ro

prin scrisorile pe care le-au trimis catre departamentele guvernamentale si catre presa nu fac altceva de cat sa denigreze imaginea Romaniei care este si asa vai de ea
nu pot fi dati in judecata pentru denigrare si prejudicii aduse unui stat? care mai este si membru UE

Liviu.Onofrei
24-06-2007, 17:28
vă puneţi cenuşă în cap pentru că nişte boschetari flămânzi şi desculţi, care acasă cumpărau novolac cu 5 ron şi s-au mutat în nuşce roundabout care, chipurile reprezintă românia. parcă văd că deja lucrează la o versiune proprie a ţeapei dublineze, pe care să trântească tricolorul. în mijlocul giratoriului.
problema e că ăştia nu reprezintă românia. ăştia au făcut un pas greşit, instalându-se acolo. iar pasul greşit trebuie corectat de autorităţi cu un singur scop: prevenirea recidivării. şi aici intră orice măsuri de cuviinţă. e problema autorităţilor, nu problema voastră. dacă ei nu o rezolvă şi se complac în propovăduirea "drepturilor"... foarte bine.
de fapt, nu am de ce să mă mir... la fantomele pe care le văd pe stradă cu aspect de gardai... nici nu ai la ce să te aştepţi la altceva.
revenind la postul iniţial... ce reprezintă românia mai bine? raportul european care spune că românia e o ţară atât de coruptă că nu merită efortul, publicat acu' câteva zile? boschetarii din giratoriu? "diaspora" care în cor face auăleu şi vai (de ei, bieţii occidentali)?

In afar alimbajului tau,care mi-a trebuit ceva timp sa il deslusesc,m-a dereanjeaza faptul ca perceptia alor nostri bastinashi este ca ei nu sunt Roma,RRoma,tigani sau mai stiu eu ce exotice denumiri !!!

Pentru Irish,ei sunt...romani sau veniti din Romania !!!
Asta e problema,Barbate !!
Eticheta e pusa si o ducem de mult si pentru mult !

Eu am ajutat unul in magazin sa isi semneze ceva aplicatie de Medical Card si am rugat-o pe aia de la till sa imi imprumute un pen.Dupa ce am completat si semnat,i-am dat pen-ul inapoi!Stiice am fost intrebat:ea stie ce e gipsy from Romania,dar eu de unde sunt cum de stiu limba lor !? I-am spus ca sunt Romanian,ea:>pai,nu sunteti toti brown !????

Alta:in Shopping Ctr Blanch,erau un grup de Romi,la vorba sub scari,in fata la Dixons !Vreo 5 minute,nu au injurat de mama,pixda sau puxa cum fac alti Romani romanashi prin Shops,KFC sau drum .Vorbeau de cum sa stranga bani sa trimita acasa pentru o biserica si sa ii plateasca salariul la nu stiu ce popa !
Deci ,diferenta este si trebuie sa fie analizata si aplicata !

Bafto...

trance
25-06-2007, 03:59
hmm , ce biserica frate? astia nu au nici un Dumnezeu :P

ovimat
25-06-2007, 10:34
I-auzi ce zice Evenimentu Zilei:

Rromii romani, subiect de discutii intre Roma si Bucuresti
25 Iunie 2007

Primarul Romei discuta azi si maine cu primarul general al Capitalei despre repatrierea rromilor stabiliti in capitala italiana, informeaza Il Tempo.

Potrivit cotidianului italian, demnitarul ii va propune lui Videanu un acord privind repatrierea rromilor care au plecat din Romania inainte de aderarea europeana si care nu mai au motive pentru a refuza intoarcerea in tara.

Vizita face parte dintr-o serie de initiative ale autoritatilor italiene, alarmate de inmultirea taberelor improvizate de rromi in orasele din Peninsula.

Alex
29-06-2007, 09:54
Probleme cu tiganii sunt o multime incepind de la sifonarea imaginii si pina la delicvente insa daca ati citit in ziarul de astazi au sustinut ca si conditiile in care traiesc acum sunt mai bune decit in Romania. Nu vreau sa stirnesc controverse insa problema noastra este cum am putea sa-i ajutam cumva pentru ca au printre ei si o femeie care a nascut de curind iar conditiile in care stau sunt inumane, le maninca sobolanii mancarea noaptea, nu au apa curenta, etc.
Hai sa ne adunam (eu pot sa fac pe curierul) si sa le donam ceva haine macar copilului nascut, mancare si alte lucruri care i-ar putea ajuta. Problema trebuie pusa si dintr-un alt unghi inafara celui publicitar, pentru ca exista o problema umanitara grava. Majoritatea romanilor veniti aici au trecut prin momente grele insa s-au adaptat usor. Ei bine, tiganii nu se pot adapta pentru ca societatea lor inca este patriarhala si chiar daca se opun unor schimbari, trebuie sa le respectam decizia pentru ca vina nu este a lor in exclusivitate. Am mai luat apararea tiganilor pe forum si desi am cunoscut citiva personal cu ani in urma, nu am contacte cu ei si initiativa de fata o fac doar din motive unamitare sau crestinesti, luati-o cum doriti.
Am lansat un apel si la Biserica Ortodoxa din Leeson Street. Sper sa se rezolve cit de cit problema pentru ca ignoranta nu mai ajuta intr-o societate civilizata.
Multumesc.

ovimat
29-06-2007, 12:21
Are baiat sau fetita?

sfinx
29-06-2007, 20:07
Alex, incearca sa iei legatura cu reprezentantul de la Rroma Suport Group sau cu cei de la Pavee Point ca ei sunt cei mai in masura sa te sprijine atat pe tine cat si pe cei din roundabout.
Dancea este unul din cei care au semnat memoriile de denigrare a Romaniei la mai toate organizatiile din Irlanda. Sunt de acord ca e greu sa traiesti in situatia de acolo!
Dar de ce au plecat din Ro cand stia ca tebuie sa nasca? sau mare minune sa nu fie din trupa aceea gonita de catre italieni. Daca mergi acolo anunta-ma ca eu vin sa fac pozele'

liviud
30-06-2007, 00:05
Stimate Mr.Alex,

Naivitatea ta e dezarmanta.Nu stiu cati ani ai dar se pare ca tu inca mai crezi ca ei au venit aici " pentru a munci pentru binele copiilor lor,deoarece in Romania sunt discriminati ".
Sa fim seriosi,cersetoria e o industrie extrem de profitabila si inca nu am vazut ,nici in Romanika nici oriunde in Europa, vreun Rrom mergand cu teancul de CV-uri in mana sa-si caute de munca.
Nu vreau sa ma intelegi gresit,nu am nimic cu ei pentru faptul ca sunt Rromi.Dac-ar fi galbeni,gri sau roz la culoare la fel as vorbi.

Din partea mea ii poti lua si in gazda ( gratuit of course ) dar vei avea o mare dezamagire.Ofera-le haine si-ti vor cere detergent ca sa le spele ( DERO pe care-l vor vinde,bineinteles),ofera-le drept de munca si un job si-ti vor cere masina ,ca-i prea departe samd...plus ca e de-ajuns sa se creeze un precedent si o sa vezi familii nomade in fiecare sens giratoriu din Ire. ca de,mergeee...
Personal si eu cred in umanitarism si ajutorarea aproapelui,dar de la asta pana la a fi luat de fraier e un pas extrem de mic....
Despre faptul ca nu se pot adapta iar trebuie sa te contrazic.Crede-ma asa cum se pot adapta la tehnologia moderna ( tel.mobil,condusul Mertzanului etc) se pot adapta si la altele.Treaba e ca,surprize...surprize, nu vor.

Numai bine,
Liviud

roadrunner
30-06-2007, 10:23
Can s'o inventa tigan cinstit eu ma las de meserie si m-apuc de cersit. (si am o meserie destul de buna)
Roadrunner

trance
03-07-2007, 01:13
In drum spre Swords aproape de aeroport la o intersectie am intalnit o "romanca" cu piciorul drept indoit la spate :) am intrebat in engleza de unde e si sincer s-a cam codit sa imi spuna ca e din Romania ,oricum am ramas impresionat de cat de bine stie engleza ,acu ma intreb oare nu ar putea sa mearga frumos sa isi caute de lucru ???

ovimat
03-07-2007, 10:10
Pai ceea ce facea ea era munca. ;)

sfinx
14-07-2007, 00:51
aceea care sta aproape de Airside shoping center nu are piciorul indoit ci este amputat, si lucreaza pentru sefu ei care o duce dimineata la prima ora acolo la cersit si o colecteaza seara cu tot cu malai
din pacate nu mai este chiar asa rentabila afacerea
ca cica``astia s-o zgarcit si nu mai dau asa cum dadeau mai dedemult``
daca e aceea pe care o stiu si eu ea face aceasta treaba de mai mult de 5 ani, cel putin de atunci o stiu eu[br]Postet at: July 03, 2007, 11:38:59 PM________________________________________________ _sunt tot acolo
la 7:00 ies la cersit juniorii si unu mai batran sta in tufe si urmareste sa vada daca pica ceva sau nu

sorinmetea
16-07-2007, 21:29
http://img521.imageshack.us/img521/7702/p1000063je6.th.jpg (http://img521.imageshack.us/my.php?image=p1000063je6.jpg)

so keres mo? prinţule, importantule... vino la piranda să-ţi ghîcească.

s-a umplut oraşul de ei. ceea ce e un lucru bun (r)români cuceriţi irlanda! irlanda - pământ românesc! ;D

sfinx
16-07-2007, 21:40
pe drumul de costisa
ce duce direct in centru
, Dublinului bineinteleshttp://img525.imageshack.us/img525/3667/038au4.th.jpg (http://img525.imageshack.us/my.php?image=038au4.jpg)

sorinmetea
16-07-2007, 21:44
am mai văzut o gaşcă veselă. îngrămădiţi lângă capota ridicată, "reparau" o oboseală de bmw 525 hatchback, cred că 91. interesant unde îl reparau... pe banda 1 de la toll bridge, ruta northbound. avariile puse, încă o maşină în spatele lor.
absolut hilar. personal prefer să dau de ei decât de junkies şi knackers care încearcă să te hărţuiască. nu că ar fi un lucru bun, dar, vorba aia... în tot răul şi un gram de bine.

sfinx
20-07-2007, 15:58
asa fac ei sa-si imbunatateasca nivelul de trai, prin munca cinstita
http://img375.imageshack.us/img375/2070/029gw7.th.jpg (http://img375.imageshack.us/my.php?image=029gw7.jpg)
[img=http://img465.imageshack.us/img465/1327/052ti4.th.jpg] (http://img465.imageshack.us/my.php?image=052ti4.jpg)

lucas1977
20-07-2007, 17:21
Hihi. A trebuit sa le explic colegilor cum sta treaba cu tiganii si ce e cu ei. Habar n-aveau ca tiganii vorbesc o alta limba sau ca sunt minoritari in Ro (o colega credea ca in RO sunt, Darwin fereste!, jumatate tigani, jumatate romani).

vasiletina
21-07-2007, 11:06
cine are acces online la "irish times" rog sa ne puna articolul pe forum. vreau sa vad ce mi-au redat din ceea ce am spus.

vasiletina
21-07-2007, 11:07
se pare ca au fost adresati de GNIB/Garda cu scrisori prin care li se pune in vederea deportarea lor fortata din IRL spre RO.

ma voi intlani cu cineva de la RTE astazi.

ovimat
21-07-2007, 12:05
Uite ca a ramas si ceva "bun" de la Mc Dowell: pot fi deportati dupa 3 luni daca nu primesc drept de sedere de la GNIB. Si nu o sa primeasca fiindca nu se pot intretine singuri. media e interesata de parerea noastra, ai grija Vasile ca din situatii de astea de obicei "nu iesi bine", nu-i poti multumi pe toti. Situatia creata e problema rromilor si a statului irlandez si ei tre sa o rezolve nu noi. Exista legi, sa le aplice. Pentru mine e clar ca rromii au venit aici pe baza unor informatii false ca ar lua social, dar ... s-a dus baba cu colacii.
Acum ca NGO-urile irlandeze le ofera suport umanitar, da toata stima, dar daca statul iii va favoriza asta va crea mai multe probleme.
Daca media e asa interesata de ei de ce nu a trimis un reporter in Ro in localitatea de unde sunt ei sa vada ca situatie au acolo. Ei cica ar fi zis ca e mai bine aici decit in Ro, asta-i greu de digerat, cel ptin pentru stomacul meu.
Aseara era la TV3 un romales cu nevasta condamnati la puscarie, el ea libera/suspendata ca are 5 copii, pentru ca au santajat un preot.
in plus astia de la social ar putea, cu putin efort, sa afle citi romales au recut de pe social la munca, asta ar fi cel mai bun exemplu de ce harnici sunt.

sfinx
21-07-2007, 15:33
vreo 2 luni in urma se punea problema in presa ca celor care sunt pe social sa le dea termen 3 luni sa-si gaseasca de munca, altfel sa le taie indemnizatia. a ramas doar la nivelul de discutii

trance
22-07-2007, 01:26
"Mai bine mor decat sa se intoarca acasa" :D "am auzit-o pe una azi la radio ,zicea : da intradevar nu au drept sa stea aici in conditiile alea dar nici sa ii trimitem inapoi in romania sa traiasca printre gunoaie nu putem".
serios daca se poate mediatiza(radio si tv nu numai ziar ) si parerea comunitatii romane de aici sa o faceti
si mai ales linku lui florin trebuie afisat http://www.geocities.com/~Patrin/timeline.htm sau cel putin pasaju urmator :Rom, Roma, and Romani should not connected or confused with the country of Romania, or Rome the city. These names have separate, distinct etymological origins and are not related.

aa si daca se poate spune ca oriunde ar fi in lume nu le place sa lucreze, ***** in gura de marsavi cum stau acolo si se gandesc ca "irlandezu e prost si ne da casa si masa si dupa belim **** la soare toata ziua"
scuze da in fiecare zi se vorbeste la radio despre ei si e dureros cand auzi cum ti se face tara de rusine pentru o mana de nimicuri ,o fi ea Romania naspa dar de foame nu moare nimeni daca lucreaza
am vazut ca era pe site un anunt in care s-ar aduna bani pentru ei ,sper ca a fost o gluma proasta

ovimat
22-07-2007, 10:21
Human crisis or welfare tourism?

Roma on the roadside: Maria Dungou with her three month old baby Antei Rostas
Photograph: Kate GeraghtyThe Roma family living in squalor beside the M50 in Ballymun say their life is better here than at home, but the authorities are sceptical, writes Alison Healy .

A Roma man emerges from shrubbery in the centre of the busy M50 roundabout, up the road from Ballymun, in north Dublin. Lorries roar past as he beckons at The Irish Times across the two lanes of traffic.

He leads the way over a road barrier and down a muddy track, through broken trees and bushes. It leads to a ramshackle collection of makeshift tents, cobbled together with planks of wood and plastic sheeting.

Discarded election posters for Fianna Fáil and Sinn Féin have survived the rain of recent weeks. A poster of the Taoiseach, Bertie Ahern, can be seen holding up the roof of one tent, while a Dessie Ellis poster is supporting a side wall of another.

The ground is mucky, with pools of water collecting in the centre of the encampment. Empty water bottles, discarded footwear and broken buggies are strewn in the bushes with other rubbish. In the midst of the chaos, a green vase of flowers sits incongruously on a locker in one tent.

This is part of the controversial Roma camp which has been home to some of the 32 adults and 22 children who have been living here since early May. Cars whizz by, aircraft fly overhead to nearby Dublin Airport and an occasional horn sounds as motorists warn the Roma off the road. If it were not for the handful of people begging on the roundabout, a motorist driving past would be unaware of the Roma camp beside them.

The rest of the group lives across the road, next to a two-lane slip road leading off the M50. All that separates this camp from the road is a grey barrier. It would offer no obstacle to the toddlers who are playing with an old bike just yards away.

A driver glances into the shrubbery as he waits at the junction and does a double-take when he sees the women and children behind the barrier.

There are no sanitation facilities or running water, and a child goes to the toilet in the corner while we speak to his parents.

There is no smell of food from the makeshift kitchen, where a packet of sugar sits beside a drum of salt.

The group, all part of the extended Rostas family, has become smaller in recent weeks. Three young children have now been taken into care, while a 63-year-old is being treated in hospital for liver and kidney problems.

Mariora Rostas sits with her head in her hands. Her six-month-old baby was taken into care last Friday after she was caught begging in the city centre. "She cries every day for baby," says George Dancea, director of the Roma Support Group, which was set up by Pavee Point Travellers' Centre.

"She no eating anything, just cry, cry for baby," he says. "When I see this it breaks my heart."

The youngest member of the camp is a six-week-old baby who came from Romania in recent weeks.

The conditions resemble a refugee camp but, when the people are asked why they don't take up a Government offer to be flown home, the answer is always the same. "I no want to go back to Romania. I die from the hunger in Romania," says Augustin Rostas. "Here I have somewhere where I can sleep," he says, gesturing at his makeshift shelter covered by a sheet.

"Never in my life would I want to go back to Romania," says Anton Rostas, father of a 16-week-old baby. "Never in my life," he stresses again. "This is nice here."

DEPENDING ON WHO you speak to, the plight of this Roma group is either a major humanitarian crisis or a cynical ploy to attract Government handouts.

Callers to radio stations had little sympathy for the group this week, with most people asking why they came here without work permits when they knew they were not entitled to State benefits and could not work.

While Romania and Bulgaria joined the EU in January, their citizens do not enjoy the same rights here as citizens from other EU states. They must hold a valid work permit or be self-employed if they wish to work in Ireland. Nor are they entitled to social welfare payments, child benefits or a range of other supports such as emergency accommodation. The former minister for justice, Michael McDowell, introduced these restrictions to guard against so-called "welfare tourism".

The Rostas family told Pavee Point that they came from Tileagd in Bihor, north-west Romania. They said they had been living in mud huts, tents and makeshift houses at a rubbish dump. They had no family connections here already.

They said they thought they could get farm work here but, when this did not work out, they had nowhere to go. They first camped on the Swords Road but were moved on and ended up at the M50.

The Government has twice offered to fund their flights back to Romania, but they have not accepted the offer.

"Nobody is crazy [ enough] to stay in these conditions if they have a choice," says Dancea. "They don't need the Hilton Hotel. They just want one chance to work."

However, the Romanian embassy in Dublin questions the family's assertions. A spokesman says their claims that they had lived on a dump are "totally untrue". He says the embassy had been informed that the families had sold their houses to fund their trip to Ireland.

He also questions their claim that they did not realise the restrictions on working here. The Romanian government has been telling people about the situation in Ireland and they should have researched this before they travelled, the embassy spokesman says.

"They did not come [ to the embassy] for help," he says. But he adds that the embassy could do little for them except to encourage them to return home.

Pavee Point is calling on the Government to intervene and provide emergency accommodation for the group. This call is supported by more than 20 non-governmental organisations such as the Irish Association of Social Workers, the Conference of Religious in Ireland and the National Women's Council. But the Romanian Community of Ireland group warns against "quick solutions".

The group's chairman, Vasile Ros, says he feels sorry for the Rostas and is concerned about the children. But he adds that if the Government provides accommodation "they will be followed by many others looking for the same thing".

He wonders whether someone in Romania funded their trip as a test case to to see if the Government would help them. "This is how the Roma work. They will try to gain access. Give them a finger and they will take both hands."

He says the "legend" of the Celtic Tiger is well known in Romania and he has warned on radio there about the labour restrictions on Romanian people coming here.

Ros believes that the anti-social behaviour practised by some Roma people reflects badly on the 40,000-strong Romanian population in Ireland. "I feel embarrassed when I see them begging or looking in waste areas and bins," he says.

He has noticed that people frequently equate all Romanians with anti-social behaviour such as begging, credit-card scamming and ATM robberies. "But it's not right. We come to Ireland to work. We try to make a living honestly," he says. "But it's not a simple issue. It's very sensitive."

Pavee Point disputes the claims about anti-social behaviour, saying the majority of Roma people live law-abiding lives here. However, it accepts that people have concerns that thousands more Roma will follow. This must be dealt with at EU level, says Sara Russell, Roma coordinator with Pavee Point. She says the Irish Government must put pressure on the Romanian government to improve conditions for the Roma people so that they do not want to leave.

The Romanian embassy's scepticism about the group's claims comes as no surprise to Pavee Point, she says, as the embassy has not engaged with the issue. "The families told us they were living on the side of a rubbish tip in Bihor," says Russell, adding that a Roma politician was planning to send over photos to prove their story. "We can only go on what the people tell us and take it on face value."

CLAIMS OF AN influx of Roma to Ireland are a "distraction" from the real issue, according to the Irish Association of Social Workers. Its members have visited the site and assessed the situation, but they don't have the power to do much more. The families are in a legal limbo, according to spokesman Declan Coogan. He describes the families' living conditions as "deplorable and hazardous" and warns that someone will be injured by the fast-moving traffic on the roundabout. He urges the Government to step in on humanitarian grounds.

The National Consultative Committee on Racism and Interculturalism (NCCRI) echoes this call. Chief executive, Philip Watt says the Government should put pressure on its EU counterparts to set up a European taskforce to address the issues facing Roma communities.

But there has been only silence from the Government. A spokesman referred queries to the Department of Justice, which says the situation is being monitored.

Pavee Point chief executive Ronnie Fay finds it ironic that the Roma people have fewer rights now that they are EU citizens than they did before. They can no longer claim asylum here, but they cannot benefit from the rights and entitlements of EU citizens from other member states.

Fay says the problem needs to be tackled head-on at EU level. "In the words of a well-known politician, they are not going to go away, you know. The Roma will be here so it is important that the immediate needs are addressed, as well as the longer term needs."

In the meantime, children will emerge from the shrubbery on the M50 roundabout as motorists waiting at traffic lights watch them curiously. "Look at the children," says Dancea. "This is 2007. They have no education. They want only one chance. After 20 years, where will they be?"

© 2007 The Irish Times

Daca ii doare asa tare capu pe irlandezi de ce nu au sunat la primarie in Tilegd sa afle care-i situatia lor acolo. Daca traiau in mizerie cum au avut bani de avion pentru 54 persoane, una aproape sa nasca? daca au avut case si le-au vindut trebuiau sa fie case bune ca altfel nu le cumpara nimeni, deci nu erau saraci.
Pina la urma e problema romilor, autoritatile sa aplice legea si se pare ca o vor face.

chris
22-07-2007, 11:00
E un lucru pe care ei nu il inteleg, ei au venit aici sa "munceasca" si "muncesc" singura munca pe care o stiu: cersitul, si atata vreme cat catziva le dau cate 50c pe zi, pentru ei Irlanda e un paradis, cand toata lumea o sa evite sa le mai dea ceva, si nu o sa mai fie plansi de mila, atunci or sa se mute in Anglia, Italia, Spania.. unde cersitul inca mai merge.

catalin
22-07-2007, 21:01
Foarte sugestiv noul avatar ! ;)

santiago
22-07-2007, 21:35
atunci or sa se mute in Anglia, Italia, Spania.. unde cersitul inca mai merge.

Pai deja au umplut Anglia.si Scotia

catalin
22-07-2007, 22:18
Referitor la tigani, ar trebuii ca toti sa cautam pe net acum fotografi cu palatele si mertzanurile pe care le au unii dintre ei si cum le curg aurul de la gat, si cum ii doare pe alde astia la "banana" de tigani mai prapaditi.Pe aia nu-i intereseaza, sa ne intereseze pe noi sau pe irlandezi??
Haideti ca eu am inceput sa caut fotografii si sa incepemsa inundam media irlandeza cu ele:
http://www.stari.ro/wp-content/uploads/2006/03/palate_de_tigani_%20Buzescu_Teleorman_www.stari.ro _5.JPG
http://www.stari.ro/wp-content/uploads/2006/03/palate_de_tigani_%20Buzescu_Teleorman_www.stari.ro _7.JPG
http://ro.altermedia.info/images/01.jpg
http://www.ziaruldeiasi.ro/files/cms/z_is/archive/2006/8/28/LOCAL/VILE-TIGANI-GRAJDURI.jpg
http://www.smh.com.au/ffxImage/urlpicture_id_1064819976975_2003/10/01/main_gypsywedding,0.jpg
http://images.google.ie/imgres?imgurl=http://www.evz.ro/files/POZE/SEPTEMBRIE/11/03%2520Aur%25202AP.jpg&imgrefurl=http://www.evz.ro/article.php%3Fartid%3D271582&h=823&w=550&sz=87&hl=en&start=69&um=1&tbnid=UuEjTQr0wgm6UM:&tbnh=144&tbnw=96&prev=/images%3Fq%3Dbulibasa%26start%3D60%26ndsp%3D20%26s vnum%3D10%26um%3D1%26hl%3Den%26client%3Dfirefox-a%26rls%3Dorg.mozilla:en-US:official%26sa%3DN
asta m-a spart ....pe Wikipedia !!!
http://images.google.ie/imgres?imgurl=http://upload.wikimedia.org/wikipedia/ro/thumb/0/0a/IonCioaba.jpg/250px-IonCioaba.jpg&imgrefurl=http://ro.wikipedia.org/wiki/Ion_Cioab%25C4%2583&h=360&w=250&sz=14&hl=en&start=85&um=1&tbnid=sj3xHl2gHSsAqM:&tbnh=121&tbnw=84&prev=/images%3Fq%3Dbulibasa%26start%3D80%26ndsp%3D20%26s vnum%3D10%26um%3D1%26hl%3Den%26client%3Dfirefox-a%26rls%3Dorg.mozilla:en-US:official%26sa%3DN
http://www.ziarul21.ro/upload/2007/martie/12/vila%20iti.jpg
http://www.sibianulonline.ro/upload/descriere_stanga/20212.jpg
http://www.antena3.ro/imagini/ingurapresei/rromi1.jpg ...cine stie, poate ca cei din roundabout au fost trimisi la cersit de unii ca astia!

vasiletina
22-07-2007, 22:45
Catalin,

este in capul listei de infractori cautati de bulibasele alea de pe plaja cu ghiulurile de 5 tone. ;D

imi place colectia asta de foto. o sa o salvez pe pc-ul meu si o trimit la toate organizatiile si mass media din IRL.

sper ca o sa poti dormi la noapte de atata aur descoperit.

sfinx
23-07-2007, 01:03
cea mai tare e aia cu Cioaba nascut la bailesti
adica in acelasi sat cu Anghel
aurul direct proprtional cu prostia

chris
23-07-2007, 11:57
Se pare ca problema se apropie de sfarsit, dar risca sa creeze alte probleme, se pare ca v-or fi deportati deoarece nu indeplinesc trei conditii de baza pentru a ramane in stat, cea mai importanta fiind incapacitatea de a se sustine financiar pe perioada sederii. Nu m-ar mira de aici sa intre si alti romani in vizorul celor de la emigration, neavand dreptul de munca.

mva
23-07-2007, 13:39
mai nu stiu ce vorbiti voi cu colegii vostri ...da unul dintre cei de la mine din echipa doar ce mi-o zis ca au si ei traveller-sii lor cu masini de 07 si cu ditamai casele ... numa ca probabil ca ai lor nu exporta mizeriile din Borat in toata Europa.
chiar, nu am intrebat daca cei de aici ii recunosc pe careva din "monarhii" din romania ...ca atunci poate ca ar trebui sa aiba/ceara aceleasi drepturi ca travelersii locali in tara asta ;)

-catalin, e buna colectia ta de poze.

sfinx
23-07-2007, 15:26
Se pare ca problema se apropie de sfarsit, dar risca sa creeze alte probleme, se pare ca v-or fi deportati deoarece nu indeplinesc trei conditii de baza pentru a ramane in stat, cea mai importanta fiind incapacitatea de a se sustine financiar pe perioada sederii. Nu m-ar mira de aici sa intre si alti romani in vizorul celor de la emigration, neavand dreptul de munca.

sa nu uitam ca cetatenii romani ca si cetateni ai UE pot sa se inregistreze ca self-employed sau saa inregistreze LTD-uri

santiago
23-07-2007, 17:56

Ascultam la radio azi ca una din top firmele de avocati o sa-i reprezinte cica 'free of charge' in fata la judge impotriva deportarii :)..desi ma indoisesc ca e free of charge..deci se fac bani nu gluma din ceea ce fac ei.
Deunazi un coleg ma intreaba:ai auzit ce au facut tiganii tai romani?..cica pradasera nu stiu ce hotel..dupa clasicul mod de operare..3-4 refuza sa plateasca billul in bar ..toti managerii vin acolo si altii 5-6 intra si cu cutitu obliga reception staff sa deschida seif-ul,etc.Si asta duminica seara .cand stiau baietii ca e cash-ul din weekend...in cazul de fata cica au plecat cu 35mii...ma rog..spune lumea.

vasiletina
23-07-2007, 20:45
-referitor la ce se va intampla: greu de spus cu precizie dar vor fi deportati in final. Nu vor putea satisface cerinta de a se suporta singuri in IRL si in plus am bazat toata teoria lor pe minciuna.

- ca au fost rromi sa nu cei care au dat o gaura de 10 mii, asta vom afla mai tarziu. am auzit si eu stirea la radio dar nu anuntasera detalii ale celor implicati.

vasiletina
23-07-2007, 21:47
http://www.bihon.ro/stiri/oradea-bihor/articol/primarul-din-tileagd-confirma/cn/bihon-news-editor8-20070723-121100

23.07.2007 Ora 12:13

Primarul din Tileagd confirmă

TILEAGD - Primarul comunei Tileagd confirmă că este la curent cu situaţia din Dublin.

„Am auzit ce fac consătenii noştri în Irlanda chiar de la alţi rromi din comuna noastră. Ei ţin legătura între ei telefonic şi se cheamă unul pe altul. Chiar săptămâna trecută a mai plecat spre Irlanda încă o familie din colonia de lângă Gară. Eu tot i-am atenţionat să nu plece să ne facă de râs pe-acolo. Dar parcă le pasă lor de asta? Şi când au venit consilieri de la AJOFM Bihor la noi în comună să le ofere locuri de muncă ei stăteau şi râdeau de ei.”, spune primarul Gheorghe Groza.

Cum rromii intraţi în atenţia autorităţilor din Dublin susţin că au condiţii de trai mai bune acolo decât acasă, l-am întrebat pe prim-gospodarul Tileagdului ce situaţie aveau acasă rromii care au plecat în Irlanda.

„E vorba şi de rromi din colonie dar şi care stau în rând cu oamenii din sat. Au ajutor social, au cai pe care îi lasă liberi peste păşunile oamenilor şi au şi bani, că merg în Dublin cu avionul din Budapesta. Doar poftă de lucru nu au. Îi cheamă sătenii să îi ajute la sapă sau la alte munci ale câmpului dar nici nu se sinchisesc. Preferă să trăiască pe spinarea altora. O mie de procese verbale am primit de la Poliţie pentru furturi în comună şi alte isprăvi în Oradea. Merg cu trenul în fiecare dimineaţă, fără bilet, şi asta se întâmplă de ani de zile. Nu ştiu ce va fi peste cinci ani dacă autorităţile nu fac ceva concret. Mie mi-au scos peri albi.”, mai declară primarul Tileagdului.

În ce priveşte ajutorul fundaţiilor care se ocupă de problemele rromilor, Gheorghe Groza apreciază: „Multe fundaţii trăiesc bine pe seama rromilor cu banii pe care îi primesc pentru proiecte. Fac o droaie de dosare dar prea puţine lucruri concrete. La noi, cu ajutorul fundaţiei Smile, s-au asigurat condiţii deosebite în şcoală, cu cantină pentru copiii rromi şi chiar baie, să se spele. Însă majoritatea copiilor de rromi sunt luaţi la cerşit de mamele lor, în Oradea. Acum urmează să primim zeci de tone de făină ca ajutor de la Consiliul Judeţean Bihor. Dar de obicei, ce primesc ca ajutoare vând imediat la piaţă iar a doua zi ies iarăşi la cerut.”
Protecţia Copilului, sesizată

Dat fiind că în grupul de rromi plecaţi din Tileagd în Dublin se numără mai bine de o duzină de copii, am sesizat situaţia şi către Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Bihor.

Dealtfel, DGSPAC Bihor mai monitorizează reîntoacerea acasă, în Rontău, celor zece copii rromi a căror mamă a fost omorâtă în Spania chiar de tatăl lor, din gelozie. „Ultima oară când am sunat la Agentia Naţională pentru Protecţia Drepturilor Copilului, săptămâna trecută, ni s-a confirmat că sunt în derulare procedurile de aducere acasă a copiilor aflaţi într-un Centru de Plasament din Spania. Ei ar trebui să sosească luna viitoare”, precizează Ciprian Novac, purtătorul de cuvând al DGASPC Bihor.

asta de la primarul comunei.

sfinx
24-07-2007, 01:45
trebuie tradus si trimis la presa irlandeza

vasiletina
24-07-2007, 08:54
Stiri proaspete:

- au fost saltati de dimineata de GNIB majoritatea, desi sunt cativa care au ramas (deci nu e chiar asa de rau in RO cum se zice)

- am prezentat pe scurt mesajul primarului la TV3 in jur de 7.70am

- ne gandim la un eventual follow-up si sa includem si mesajul primarului, pe langa ceea ce stim noi.

vasiletina
24-07-2007, 18:33
PRESS RELEASE

- The situation on the M50 roundabout -

For immediate release

The Embassy of Romania in Ireland takes note with deep concern of the allegations repeatedly made both by some of the persons living in the makeshift camp in Ballymun and by various NGOs, particularly Pavee Point and Roma Support Group, regarding the treatment and living conditions in Romania of the campers in the M50 roundabout.

For almost two months now we are witnessing a campaign, spearheaded by the Pavee Point and The Roma Support Group, which uses mendacious assertions aimed at misleading the Irish public into believing that for the Roma persons in the M50 roundabout returning back to Romania and thus putting an end to their difficult situation is by no means an option.

We are fore and foremost concerned about the attempts to manipulate the Irish public with a blend of untrue declarations and distortions of facts.

As soon as the Ballymun camp started to receive media coverage and the Pavee Point and The Roma Support Group issued a press release regarding the “humanitarian crisis” and the need to address it, the sentence “the conditions in Romania are worse than here” started to be repeatedly used by some of the campers, as justification to their refusing the free flights back home.

For the sake of correctly informing the Irish citizens, we have to mention that the persons in the M50 roundabout were not homeless in Romania, some of them having permanent addresses at apartments situated in blocks of flats.

The claim of living in makeshift tents in a rubbish dump back in Romania is a deliberately repeated falsity. We ask those persons who, for various reasons, believe such assertions: how can whole families living in rubbish dumps, therefore having no property or financial means, finance their flights to Ireland? How much do more than fifty flight tickets to Ireland cost? And how can families with no resources or property support such costs?

The alleged impossibility to work in Romania as Romas is another false assertion repeated by those in the Ballymun roundabout. Members of the Roma community in the area were offered jobs, back home, by an Italian shoe making factory. The job offer was taken by some and refused by others, yet one of their mantras is that they are not allowed to work in Romania. Moreover, in the region where the Rostas family comes from, the local authorities are implementing a PHARE project aiming at putting land at the disposal of poor families, in order to support them making a decent living. Besides, the welfare grants they were benefiting from in Romania are considered for being cut off because they left the country.

It is regrettable that some Irish NGOs and even part of the mass media are ready to embrace stereotypes about the supposed discrimination the Roma minority is suffering in Romania. These NGOs are obviously not familiar with the considerable progress Romania has made over the last years in addressing the minority issues. We remind all those prone to believe that Romania discriminates against its ethnic minorities, particularly against the Romas, that the observance of the minority rights was a prerequisite in fulfilling the European Union’s political criteria. Had the political criteria not been fulfilled, accession to the EU would have been impossible.

In this context, it is indeed surprising to see that NGOs like “Pavee Point” – which is well connected to the developments at the OSCE and Council of Europe level – start now to launch appeals to the European bodies to treat “the Roma minority problem as an European one”, while it has always been tackled as an European issue by all the above mentioned institutions. We have always believed that the problems of the Roma minority should be approached at European level. We also find worth mentioning that Romania was the first country in the Eastern block to adopt anti-discrimination legislation.

We consider that it is our duty to remind anyone with an interest in this topic that several European institutions have developed during the past years projects and programmes – in which Romania is taking part – aimed at improving the living conditions of Roma people in the countries where they are residing.

We regret that the persons in the makeshift camp are using this difficult situation, which they got into by ignoring the Irish legislation regarding the access on the Irish labour market, in order to accuse the Romanian government of discrimination.

We also express our readiness to facilitate to any journalist or group of journalists a trip to Romania, in case they want to research for themselves which are the real policies pursued by the Government regarding this particular minority and the real living conditions, back home, of the Roma community.

We hope that our explanations will help the Irish citizens to understand the whole situation and to discern the truth from the deliberate falsities aimed at deceiving them.

Silvia Davidoiu

Ambassador

ENDS

chris
25-07-2007, 10:54
Well Done, cred ca e prima data cand vad o declaratie de presa atat de acida din partea ambasadei mai ales la adresa unor organizatii nonguvernamentale din Irlanda, sper ca declaratia sa ajunga unde trebuie si sa fie publicata. De aici e un pas mic in a culege si pe cei care cersesc pe Graffton St. :)

vasiletina
25-07-2007, 11:14
declaratia a fost facuta publica deja luni in jurul orei 14.00 si a fost trimisa tuturor celor interesati (guvern, ong, mass-media audio, video, scrisa).

eu am primit-o prin e-mail dar si de la un post de radio in ziua respectiva.

au facut ceva bun si constructiv, insa abia la miscarea celor de la GNIB. trebuia eventual mai repede, insa probabil din lipsa probelor au asteptat.

sfinx
25-07-2007, 13:04
sunt asteptati azi pe aeroport rromi romani( apartine PRO Tv) deportati din Irlanda si Italia

sa nu se foloseasca precedentul in a trimite in ro si pe cei care nu pot face dovada ca au din ce sa se intretina

sorinmetea
25-07-2007, 18:58
http://img116.imageshack.us/img116/8972/c0873120ko5.jpg
http://img116.imageshack.us/img116/7392/c2173408mn2.jpg
http://img116.imageshack.us/img116/6386/c3658782aq3.jpg
neapărat de observat Chivas-ul şi telecomenzile în pungi. bestial.

am trecut azi pe la 17:30 prin "zonă". când zic zonă şi ştim cu toţii cum arată giratoriul după trecerea lor, mă gândesc la accepţiunea termenului conform nuvelei fraţilor Strugaţki - "Picnic la marginea drumului", sau, pentru cei ce au văzut filmul Călăuza. se pare că nu era nimeni acolo... doar gunoaiele. ghostbusterii nu erau prezenţi. nici presa. se pare că am rămas fără subiect de bârfă. now what?

vasiletina
26-07-2007, 09:30
Sorin,

ala din fotografii este vreun mormant de bulibasa?

interesanta inmormantare, daca este adevarata ;D

chris
26-07-2007, 11:18
Dimineata la Antena3 ... declaratii din partea rromilor - "era fain acolo daca romanii nu ne dau bani (ajutor social) ne urcam in urmatorul avion catre Dublin, acolo ne-au dat de mancare buna la o cantina"

danas
26-07-2007, 12:55
Iar ONG-urile de aici le plang de mila si considera ca inca sunt discriminati in Romania. Nu trimiteti niste poze ziaristilor de aici sau astora de la ONG-urile care-i compatimesc, poate realizeaza si ei cum e cu sinceritatea tiganilor? Chiar m-am enervat ascultand un comentariu la radio, dar am auzit doar finalul si n-am auzit numele celor care-i compatimeau pe bietii tigani.

zuza
26-07-2007, 13:25
O sa aflam numele lor cand s-or plange ca le lipseste ceasul sau portofelul.

sfinx
26-07-2007, 15:07
Sarah Russel de la Pavee Point
Collins cred ca tot de la pavee poin
si mai sunt cei de la rroma suport group (dancea si zatreanu)

sorinmetea
26-07-2007, 21:00
Vasile,

http://www.protv.ro/stiri/social/inmormantare-cum-nu-s-a-mai-vazut-intr-o-familie-de-romi.html

Alex
27-07-2007, 09:12
Deleted

hei voi ce tineti forumul.. nu vedeti ce aberatii scriu unii... vezi citatul de mai sus. A propos, daca ne nasteam noi rromi... banuiesc ca nu mai gandeam la fel. Cum nu sta in puterea noastra sa decidem din ce parinti sa ne nastem, trebuie sa ne abtinem de la catalogari cel putin rasiste. Lectia tolerantei inca trebuie invatata de foarte multi. A propos de razboiul mondial, ar trebui sa mai citim putina istorie si sa vedem ca deportarile tiganilor in Transnistria au avut loc la inceputul razboilui si nu la sfirsit... deci afirmatia de mai sus este eronata si plina de ura. Si ca o situatie paradoxala, in timp ce unii tigani luptau pe frontul de rasarit alaturi de romani si pentru Romania, familiile lor mureau in Transnistria de foame, pentru aceeasi Romanie. Daca noi urim tiganii care stim cu totii ce fac, sa nu asteptam de la celelalte natii sa ne simpatizeze, cind cu totii stim ce fac confratii nostri de acelasi singe.

vasiletina
27-07-2007, 10:45
Alex,

nu e vorba de ura, dar nici placere nu ne face cand vedem o parte a minoritatilor din RO, denigrandu-e pentru a profita de o haina, o masa, o baie si un mormant (normal ca in timpul vietii nu au avut timp de cultura) cu ultimele inovatii tehnice :-[

nu sunt de acord cu ce a facut Antonescu sau Ceausescu, dar nici cu comportamentul lor specific de a primi pe gratis si a injura in gura mare ca se omoara daca nu sunt lasati sa fure in continuare. Iar eu sunt facut responsabil de impiedicarea evolutiei lor pe scara infractionalitatii pana la atingerea perfectiunii ;D

atat doar.

in rest este loc in lumea larga de oamanei care sa munceasca, sa invete, sa fie cinstiti si sa traiasca chiar mai bine decat mine.

Alex
27-07-2007, 11:40
Ok, daca nu e vorba de ura, atunci de ce este vorba cind cineva poate spune pe forum ca, citez din memoria recenta (de azi dimineata) "... mai bine ar mai fi fost ca cel de-al doilea razboi mondial sa fi tinut inca vreo doi ani pentru a scapa de tigani" si am citat din post-ul sters de tine. Cu alte cuvinte se incearca sa se ia apararea unor oameni care indirect indeamna la ura. Eu zic sa-ti reconsideri opinia si sa-ti clarifici pozitia. Desi esti reprezentantul tuturor romanilor pot extrage cel putin 3 citate de ale tale de pe forum in care ai facut remarci partinitioare si chiar cu tenta rasista. Unul din ele ar fi "on: June 24, 2007, 12:30:36 PM
si vor continua sa fie o problema cat timp traieste neamul lor (si au sanse da aiba multe generatii - ca au copii mici) si doar cativa din ei sunt in varsta"
Mi-am inghitit limba de nenumarate ori pina acum insa nu uita ca si eu am facut parte din conducerea comunitatii romanesti o buna bucata de vreme (5 ani - a propos, domain-ul romaniancommunity.net inca este inregistrat pe numele meu, si nu ma laud ci vreau doar sa-ti spun ca nu vorbesc in vint) si sincer sa spun, declaratii oficiale/neoficiale ca ale tale nu am mai auzit la nici unul din liderii anteriori. Iti admir munca si efortul pe care nici unul din presedintii anteriori nu au resusit sa o faca insa putina moderatie (si nu inactiune) nu strica cind e vorba de declaratii care implica minoritatile romanesti.

vasiletina
27-07-2007, 12:30
Alex,

Eu nu am sters nici un post, specific cel scris de brumbar.

Eu personal am citit postul respectiv. Este o parere personala a celui care a scris postul. Nu o critic sau laud.

Referitor la citatele din declaratiile mele, nu am de retractat nimic. Am spus si repet nu am nimic impotriva rromilor in general, ci sunt impotriva oricui (roman sau rrom) care se ocupa cu fapte de natura criminala sau importiva bunului mers al civilizatiei umane (inclusiv asupra bunului simt) si apoi dau vina pe noi societatea in general ca nu ii lasam sa traiasca cum vor ei. Aceasta minoritate cu amprente criminale, are sanse sa traiasca si inmulteasca multe generatii pentru ca copii sunt unelte in atingerea scopului mai sus amintit.

Daca ai urmarit reportajul de la RTE1 - six o'clock news, ai fi fost si tu de acord ca nimic din ceea ce au sustinut ei, nu putea fi documentate la fata locului, ca toti aveau case, terenuri, locuri de munca, scoala - dar nu erau intersati decat de banii primiti din cersit, mancarea pe gratis la ong, dusul la nu stiu ce centru, si plimbarea pe gratis cu autobusul.

Deci daca prin mesajele mele incit la ura, am sa meditez asupra lor. Dar daca am prezentat o pozitie corecta, care spune adevarul asa cum este, atunci nu am pentru ce sa imi fac mea culpa.

ovimat
27-07-2007, 13:21
Fratilor, oricum o dai la intors cu tiganii tot nu iesi bine, ca nu-i poti multumi si pe unii si pe altii.
Nu am citit postul amintit de Alex, dar parerile personale sunt PERSONALE, iar faptul ca a fost sters inseamna ca unii mai iau si atitudine. Ca au si tiganii oameni seriosi nu o contesta nimeni, dar noi ca romani stim destul de bine cam ce face marea lor majoritate si nu ecazul sa le plingem de mila.
In ultima perioada media mai uitase de romani si tiganii au reusit sa ne umple de cacao urgent.
De ce nu se face scandal cind stirea de baza in media e: x romani au fost deportati, in loc sa spuna tigani romani? Eu personal nu accept sa fiu considerat tigan sau sa fiu asociat cu ei, dar din pacate asta se intimpla acum, cind cei care doar citesc ziare sau se uita la televizor, fara sa gindeasca, fac conectia roman = tigan.[br]Postet at: July 27, 2007, 02:54:40 PM________________________________________________ _Cititi si articolul asta: http://www.evz.ro/article.php?artid=315714, dar si comentariile de pe forum.

catalin
27-07-2007, 19:20
Alex, tot respectul pentru atitudinea ta, dar nu putem toti sa fim la fel.Si cu totii cred ca suntem destul de responsabili sa discenrnem cele scrise prin posturile de pe forum.Totodata nu cred ca ne incita(pe mine unlul in nici un caz) la violenta sau rasism o astfel de remarca.Este pura istorie, si trebuie luata ca atare.Ce sa facem, acum in cazul acesta, sa ne punem cenusa in cap cum fac nemtii pe tema evreiasca? Sa fie invinovatita si a 3-4a generatie pentru ce au facut altii?Eu unul zic ca, trebuie sa luam atitudine ca altfel in felul lor de a fi o sa ni se urce in cap si o sa ne copleseasca.Ca de, ei nu sunt toleranti si nici "rasisti" cand declara tot felul de bazaconii despre romani si Romania pentru a obtine tot felul de beneficii. Pentru asta nu am auzit din partea ta nici un comentariu??!!
Despre ce atitudine a adoptat Vasile, eu unul sunt mai mult decat de acord, poate chiar ar fi fost oportuna una mai agresiva, dar nu se face atunci cand e vorba de tigani, ca deh, ei nu prea "are" cunostinta de toleranta...
Nu as da in cap nici unui tigan, Doamne fereste, dar nici nu l-as lua acasa sa ii dau de mancare sau sa il spal !Nici tu nu cred ca ai face asa ceva.Sa se ocupe de traba asta bulibasii lor plini de aur sau manelistii aia plini de bani, care btw, nu platesc nici un fel de impozit pe ceea ce castiga, la fel ca "rasistii' de romani care muncesc !
Oricum e un subiect fara de sfarsit...

sfinx
28-07-2007, 00:04
unde e ste postu ala??
ca pe mine m-a incitat pana peste cap si acum sunt incitat la veolenta si la huraaaaaaaa

Alex trebe sa inteleg ca esti jignit de atitudinea lui bumbar despre neamuri conlocuitoare. Chiar asa ai fost sa faci pe curieru?? Ca zicea ca roamnii nu le dadea si lor bani.

din nefericire am fost intrebat de vreo 4 irlandezi daca-i cunosc sau daca am neamuri printre ei
de ce ar trebui sa fiu asemanat cu ei? doar ca vin din Romania si nu am ascuns nici-o-data acest fapt?

bine ca au fost deportati -fara urma de raasisssssmmmmm din partea mea

roadrunner
29-07-2007, 09:03
eu m-am cam plictisit de subiectul asta cu tziganii. cand un iraladez ma intreaba raspund sec - populatia romaniei e formata in marea majoritate din romani, maghiari, si tigani (engl.gispsy) plus alte nationalitati in numar mic (sarbi tatari, aromani, machedoni, turci etc) ce tot alimentam confuzia asta cu rroma, pe cine dreaq' ati auzit voi in scumpa patrie zicand rroma? eu numa' tzigan am auzit de cand ma stiu, de acolo si confuzia.
iar daca au dubii irlandezii in a diferentia care sunt uni si altii, sa se duca pe un santier si aia cu casti galbene e clar ca nu sunt tigani. Daca vor sa-i alunge la se dea de lucru, sa le zica va dam papa si case dar trebuie sa lucrati opt ore pe zi timp de trei luni, si gata au plecat toti, ca se teme tiganu' de munca ca dracu de tamaie.
Roadrunner

chris
29-07-2007, 10:28
Postul cu pricina pe ca Alex ne acuza ca nu facem nimic nu luam atitudine l-am sters eu, nu cred ca trecuse mai mult de jumatate de ora de cand fusese postat, dar se pare ca l-am sters degeaba, ar fi trebuit in mod normal sa sterg si postul acuzator al lui Alex intrucat nu mai era subiectul, iar Alex desi ne-a acuzat continua sa citeze acel post desi el nu mai exista, acel post poate fi gasit usor in posturile lui Alex, sunt opinii prezente si decizii trecute asa consider eu toata istoria tiganilor.

brumbar
29-07-2007, 10:38
Domnilor, se pare ca am starnit (involuntar) o mica controversa. Post-ul a fost sters...ok, nu eu decid asta. Dar atentie, sa nu cadem in extrema cealalta. Nici nu este greu cu prostia asta de ,,politically correctness" care ni se serveste de niste ani buni incoace si care te invata ca daca esti alb, heterosexual si familist nu meriti nimic; in schimb daca esti negru/tigan, homosexual si iti place sa traiesti pe strada, atunci meriti tot ajutorul...

Cuvintele mele incitau la violenta? Bine, atunci voi propune o alta metoda: un mini-referendum, intre toti cei care participa la discutiile de pe acest forum. As vrea sa stiu daca am fi bucurosi sa ne scapam prin orice metode de tiganii din tara. Cred ca daca 99% dintre ei sunt asa de rai cum noi ii stim, nu are rost sa ne para rau de ceilalti 1%, tinand cont de cat sufera tara din cauza lor (si aici ma refer nu numai la problemele de imagine ale diasporei, ci la crima organizata de acasa, la cardasia cu politia, la clanurile cu sabii si cu taxe de protectie, la rapirile fetelor de pe strada si fortarea la prostitutie; si la (cel mai grav efect dupa parerea mea) aparitia unei noi categorii sociale in plina expansiune: romanii tiganizati, care ii imita si se poarta ca ei).

Referendum-ul (poll-ul) este doar o intrebare (ATENTIE, intrebarea nu poate incita la nimic...eventual raspunsul). Cred ca majoritatea populatiei din Romania ar fi bucuroasa daca am avea 2 milioane de tigani mai putin in tara; spun asta pe baza unor pareri auzite de la multe alte persoane, care trec in ochii mei drept oameni cu opinii politice si sociale ultra-moderate...Sa vedem daca se confirma aici.

Si oricum, cred ca si in cazul in care nu ar folosi denumirea de (rroma) distinctia tot nu ar fi facuta de catre irlandezi. Oricum ii vor intreba din ce tara vin si daca ar raspunde ,,suntem tigani din Romania" irlandezii tot nu ar face efortul de a afla ca nu ei reprezinta majoritatea acasa...pur si simplu au prea multa informatie publicitara in jurul lor, ca sa mai faca investigatii dintr-astea (dar asta este doar pretul pe care il cere bunastarea in care se scalda societatea de aici)

V-am salutat,
Cristi

ovimat
31-07-2007, 11:27
I-auzi inca una:

''Tiganilor plecati de aici!''

O banda de rromi din Romania a vrut sa rapeasca un baietel in varsta de trei ani de pe o plaja aflata la trei kilometri de orasul italian Palermo.

Politia a fost alertata de cele intamplate, iar carabinierii au reusit sa-i prinda pe rromi la cativa kilometri de plaja.

''Nici la plaja nu mai avem liniste din cauza tiganilor romani. Cand vom scapa de ei? Plecati de la noi tiganilor!'', se precizeaza intr-un articol publicat ieri de ziarul La Republica.

''Ne e teama de ce se poate intampla. Nu mai avem liniste nici in vacanta. Trebuie pedepsiti aspru acesti nomazi'', a precizat un oficial din Palermo.

Sursa: Evenimentul Zilei

sfinx
31-07-2007, 19:34
pai nu este Europa fermecata de cultura lor?
nu organizatii ca Pavee Point le da tot sprijinul. ( numai ca Pavee Point este intr-un big sheet la ora asta- din cate am auzit-o fi adevarat , nu o fi??????)

Valentin
01-08-2007, 10:45
Si cand zici ca s-a terminat cu ei, rasar in alta parte. Pe oriunde sunt "sparturi" de legislatie.
Imediat cum se pune la punct legislatie ref la "nomazi" si cerseala, imediat ii vezi ca dispar rromii, ca doar de muncit 8 ore pe zi, nu..!
Ei vor bani pe moca, ..."macar de-o tigara...mancati-as!"
Cheers!

ovimat
08-08-2007, 13:14
Autoritatile din Finlanda nu ii pot expulza pe cersetorii rromi, proveniti din Romania, deoarece acestia au statut de cetateni ai Uniunii Europene.

Persoanele de etnie rroma au devenit o problema pentru autoritatile din Helsinki. Capitala Finlandei a devenit o atractie pentru cersetorii de etnie rroma care agreseaza localnicii cerandu-le bani si mancare.

Politia nu poate face nimic impotriva acestora pentru ca "ocupatia" numita cersetorie nu mai este ilegala, iar "practicantii" pot fi retinuti de politie doar daca tulbura ordinea publica.

De asemenea, copiii care sunt obligati sa cerseasca nu pot fi dati in grija asistentilor sociali, deoarece legea, care prevede decaderea din drepturile parintesti, poate fi aplicata doar rezidentilor orasului.

Sursa: Evenimentul Zilei

mva
08-08-2007, 13:47
pai ar trebui sa permita cersetoria doar pentru cetatenii proprii ...asta in toate tarile din EU.
fiindca si asta e un aspect ce tine de munca sau lipsa ei, si poate fi interpretat ca pe ...o forma de ajutorare privata, nu de la stat.

ce ziceti, sa le propunem asta ;)

sfinx
08-08-2007, 21:48
ce ar fi sa le spunem tigani si nu rromi
si sa fie deportati daca cersesc sau obliga minorii sa cerseasca

sorinmetea
10-08-2007, 23:03
http://i9.tinypic.com/6877fj6.jpg

statistic, românul ciordeşte şi bagă botu'. tot statistic, câţi dintre cei 15 sunt tuciurii la piele din naştere?
din vestul îndepărtat, un călduros şi tradiţional so keres mo!

admin
15-08-2007, 21:35
ce are imaginea aia cu statistica mentionata?

roadrunner
05-11-2007, 09:50
Cam simplista logica domnu' Sorin, ce daca 50 - 35 = 15 insemna ca erau 15 useri., mai bine imparteai la "miercuri" si scadeai 49 si vedeai ca de fapt erau blonzi.
Roadrunner
[br]Postet at: August 20, 2007, 03:36:36 PM________________________________________________ _Cica iar s-au intors tiganii la Dublin (sper sa fie zvon)
Roadrunner

santiago
05-11-2007, 10:17
pai daca la Roma nu mai e loc..unde vrei sa vina? :)
cand se gasesc asa multe ONG sa-i ajute.

asorin
05-11-2007, 11:25
am auzit si eu ca cica s-ar fi intors... cu forte proaspete >:(

sorinmetea
05-11-2007, 20:03
e pline intersecţiile de ei, mânca-şi-aş. confirm.

vasiletina
05-11-2007, 23:25
si la radio (Newstalk vineri dimineata la 8.00) s-a discutat revenirea in forta a rromilor din Tileagd dar si situatia celor din Italia, si spre surprinderea mea, doar filozofista de la Irish Immigrant Council o tinea cu statisticile de discriminare la nivel national (in Romania) impotriva rromilor, desi o contrazicea un sef de ong britanic, prezent de cativa ani in Romania chiar in satul cu pricina, Tileagd, si deasemenea corespondentul The Guardian din Roma Italia, insa emancipata in lege din Irlanda, era ferm convinsa ca toata lumea minte doar statisticile ei au dreptate (conform carora mai poate cere cateva milioane de euro de la bugetul IRL pentru a mai face ceva rapoarte in anii viitori).

Cu asa viitor, la ce ne mai uitam in trecut, ca doar nu vor invata nimic, nici unii nici altii atat timp cat au de unde cersiiiiiiiiiiii.

roadrunner
06-11-2007, 09:11
Eu am pornit o campanie contra cesetorilor din intersectii, am sa le dau la toti un "fuck off" sa vad daca le tine de foame si de sete, si am sa le spun la toti pe care-i cunosc sa faca acelasi lucru. Si mai mult am sa le spun la toti colegii de servici ca asta e cea mai buna metoda. Daca nu le dai nu mai stau eu degeaba pe acolo in frig. Cred ca primii care trebuie sa luam atitudine impotriva lor suntem noi toti, nu sa asteptam guverne care o tin cu bullshit-ul specific cu toleranta si vorba buna, s-a terminat faza aia. Puteti sa spuneti ca sunt rasist, mi se rupe, DA sunt rasist cu toti tiganii gainari care se ocupa de cacaturi si cersit. Auzi tupeu pe ei , intr-un inteviu luat intr-o tabara improvizata din Italia un tigan zice "...nu noi sefu, astia ca e veniti acu e criminali si violatori, noi traim cinstit din furat..." gata copii e timpul sa trecem la mitraliera, si daca mai auz pe vreunul cu "sa fim toleranti" cu ei, le zic un singur lucru: sa-i ia acasa, si sa le dea de mancare, si o parte din salariu daca vor.
Roadrunner

santiago
06-11-2007, 09:52
pai asa ar trebui..si nu esti rasist atat timp cat iti aperi interesele..desi nu prea i-am bagat in seama pe strainii care aratau cu degetu din cauza tiganilor..si cand mentionau si orfelinatele pline..si le spuneam ca sunt pline cu tigani abandonati pt ca statul sa-i creasca si la 18 ani inapoi in satra..mai ca imi plangeau de mila..cica voi tare suferiti din cauza lor.
deci daca am spune cu glas tare ce e de spus..poate se mai schimba ceva.

vasiletina
06-11-2007, 11:44
intr-un interviu cu mama lui Mailat (sau cum l-a numi pe individul pe care si rromi il discrimineaza ca fiind rudar si nu rrom) se plangea ca de acum inainte nu vor mai putea merge in Italia la furat ;D ;D ;D ;D ;D

deci lor nu este problema ca nu pot merge in Italia sau IRL ci ca nu mai pot fura legal.

de mai traia vreo 10-15 ani doi dintre oamenii controversati ai Romaniei, astazi aveam de a face doar cu guvernul si parlamentul. ;D ;D ;D ;D sau poate nici cu astia ca nu s-ar mai fi necajit parintii sa ii nasca.

Carmensita
08-11-2007, 14:44
Mda...s-ar putea zice ca nimeni nu-i rasist dar toata lumea s-a saturat de problema rromilor...pacat de cei care chiar vor sa se integreze si sa fie persoane respectabile, ca mai sunt si din astia printre ei, dar care inevitabil vor fi priviti cu aceeasi suspiciune....
Nu numai ei sunt de vina..ce au facut autoritatile din Romania??? La cata populatie rroma este la noi, cu "bolile ei culturale" (furtul, necinstea, etc. sunt considerate valori), ai nostri iubiti conducatori s-au culcat pe-o ureche ca suntem in democratie acum, si le-a mai cantat lautaru' tigan ceva pe la chefuri...cata inconstienta..s-a dovedit a fi o bomba cu ceas, care iata, a explodat din plin si acum, la 17 ani de la Revolutie....si platim cu totii, intr-un fel sau altul, caci nu cred ca e vreun roman caruia sa ii fie indiferente lucrurile astea care se intampla acum..totusi, parerea mea este ca nu putem veni cu discursuri din astea anti-tigani in fata strainilor, pt. ca nu vor zice decat ca noi cautam un tap ispasitor..asta este..

roadrunner
08-11-2007, 15:10
Lasa-i pe politicieni da' tu personal ce ai facut? le-ai dat un ban prin intersectii ca n-au ce manca saracii? orice ban dat la tigani incurajeaza ne-munca.
altii au venit pe aici si s-au dat raniti ca in Romania i-au persecutat romanii, n-am auzit nici o organizatie romanesca sau individ sa sara de cur in sus si obiecteze la minciunile lor. Toti suntem vinovati ca nu am luat atitudine, dar e mai simplu sa dai vina pe politicieni care oricum nu fac nimic nici in tari mai civilizate. Si mai lasa-ma cu tigani cinstiti, du-te pe la Garda si interesaeza-te, sau uita-te prin intersectii, sau mai bine du-te pe un santier unde muncesc romani si cauta tigani pe acolo, sa ne zici cati ai gasit (ai 10 ani sa-i cauti)
Roadrunner

Carmensita
08-11-2007, 18:27
Unii, nu spun cine, zic ca exista si tigani cinstiti :)..Am cunoscut si eu vreo doua cazuri, dar nu aici, e drept, ci in Romania. Erau doua familii foarte civilizate, doar culoarea le trada apartenenta la etnie..
Eu personal, ii ocolesc cum pot in general, pt. ca am avut in copilarie o experienta naspa, m-am batut cu un tiganus pt. ca vroia sa imi ia geaca (de piele :)) de pe mine...asa, pur si simplu mi-a zis sa o scot de pe mine ca e a lui...nu a reusit...am detestat etnia asta o buna vreme...
Da, am mai gresit cu datul la cersetori, cred ca dintr-o pornire launtrica de a ajuta...
De sarit de c.. in sus am sarit ori de cate ori am auzit de la altii (straini) cum ca ar fi discriminati in Romania, povestindu-le cum in fiecare an aveam colegi tiganusi dupa care alergau invatatoarele sau dirigintii cu arcanu' sa ii aduca la scoala, si nu prea reuseau, ei fiind campioni la absente...asta apropos de faptul ca nu le dam noi acces la scolarizare..(in mintea mea, mi-am amintit totusi si de o colega tiganca, din liceu, care era O.K.)..
Vezi tu, dupa cum realitatea nu este numai in alb si negru, nici noi, ca indivizi, nu putem avea mereu dreptate, mereu aceleasi sentimente(in cazul asta, de ura fata de tigani), zau, e obositor sa urasti cu sarg.. si nici nu actionam constant...
Sa imi torn cenusa in cap acum??? :)
Pana la urma, de ce mama d...u iau aia sus acolo, bani, sa imi bat eu capul cu programe de integrare sociala, scolarizare, inasprire a legilor, etc.??
Ambasadele ce fac, in sensul asta?? Doar cumparaturi la Paris? De ce nu iau legatura cu presa (mass media) si cu grupurile astea ale lor "caritabile", hm?
In afara de a nu le da bani prin intersectii (am mai gresit-o, recunosc), de a face distinctia intre rromi si romani in fata strainilor (aici n-am gresit niciodata), sincer, nu vad ce as putea face eu, ca individ...
Spune-mi te rog, daca gresesc..

Innrain
09-11-2007, 10:17
Recent a fost efectuat un sondaj de opinie in Italia, in care intrebarea era: "Credeti ca sunt prea multi straini in tara?"

Rezultatele au fost dupa cum urmeaza:

20% dintre respondenti au spus "Si"
10% dintre respondenti au spus "No"
70% dintre respondenti au spus: "E, pe dracu"

Carmensita
09-11-2007, 13:57
Nu inteleg de ce le-au dat italienii voie la rromi sa se aciueze prin taberele alea infecte..ce credeau, ca o sa iasa ceva bun din chestia asta...Trebuie sa fii prost sa iti inchipui ca un grup care efectiv traieste la marginea societatii va cultiva valorile ei...Ei au venit acolo cu "valorile" lor, stim noi care, si cu alea pleaca....
Mutarea lor de colo colo nu va rezolva nimic, pana cand aia de la Bucuresti nu se gandesc la o strategie pe termen lung....parerea mea ;)
Iar cand le explici strainilor, infocat, cam care le este naravul si ce crezi tu ca ar trebui facut, se uita la tine stramb si iti zic "let them be" ..
..na ca au vazut cum e, nu ii compatimesc deloc pe italieni..

sfinx
10-11-2007, 10:47
din incompetenta

si goluri legislative,

sa nu cumva sa discrimineze aceste capuse ale societatii

o sa sara careva sa spuna ca au si ei drepturi, ca e parte a traditiei si culturii lor, etc, etc

parte a traditiei si culturii era , cand umblau cu carutata cu coviltir se opreau la marginea unui sat , de obicei pe valea unui parau si se apucau sa confectioneze cazane fie ele si ptr tuica, ceauane, tot felu de unelte ptr agricultori , etc, etc dupa care le vindeau ca sa aiba din ce trai.

mai rar se intampla sa fure cate o gaina sau rata , altfel nu izgoniti si nu mai aveau ce cauta in zona respectiva veci.

roadrunner
10-11-2007, 14:25
Tiganii trebuie amenintati cu MUNCA, si fug ca dracu' de tamaie. Care nu vor sa munceasca si mor de foame... asta e... life sucks.
asta ar trebui sa fie strategia pe termen lung.
Roadrunner

Carmensita
10-11-2007, 18:45
Si poate si cu aplicarea legilor, care chiar exista, dar, ciudat, nu se aplica si in cazul lor?
Exemplu, navalesc cu topoare si sabii in fata spitalelor, cand vreun membru al familiei e internat acolo, sa ameninte ca ataca
medicii ca vezi Doamne nu se ocupa de Mercedesa pe care a taiat-o barba'su manca-ti-as'...Se intampla ceva???Nu!!! Sunt cel mult invitati de tov. militian sa paraseaca locul...
Prin lege e interzisa casatoria minorilor...Ha, ha...Se intampla ceva cand se casatoresc ei la 13-14 ani??? Nu mai zic ca fiziologic, probabilitatea sa se nasca oligofreni din mariajele astea e destul de ridicata...Si in general, se intampla mare lucru cand calca ei pe bec? Nu!!! Si multe, si multe altele...
Ia sa faci tu, ca roman, din astea...sa vezi ce ultra-metodici vor fi tov. militieni...
Nu stiu, nu imi pot explica de ce se intampla asa...
Legi exista, dupa cum spuneam, insa in cazul lor se aplica foarte rar...Cred ca si asta ar trebui sa faca parte din "strategia pe termen lung"...

sorinmetea
03-02-2008, 11:54
errrm... am o veste proastă. corturile au reapărut. tot acolo.
oricum, prin sectoarele impare, pe la intersecţiile importante, e cam plin de ţigani.

asorin
03-02-2008, 12:00
aoleeeeeu... ascutiti cutzitili

stallo999
03-02-2008, 13:06
Corturile din Ballymun din sensul giratoriu nu au reaparut,ele au ramas acolo ,dupa ce romii au fost ridicati si deportati (marea majoritate au acceptat sa se repatrieze cind au aflat ca nu primesc nici un ajutor social),autoritatile nu au curatat zona

brumbar
08-03-2008, 23:39
n-am auzit nici o organizatie romanesca sau individ sa sara de cur in sus si obiecteze la minciunile lor

Wrong! Noua Dreapta a atras de mult timp in tara asupra acestei plagi sociale. Din pacate, atunci cand lupti in felul asta pentru interesele natiunii esti etichetat drept rasist...ma rog, pt unii asta e o insulta. Pentru mine nu. Traiasca Romania!

sfinx
24-03-2008, 11:06
din Ballymun la capra podului
[img=http://img520.imageshack.us/img520/3149/march8009ty9.th.jpg] (http://img520.imageshack.us/my.php?image=march8009ty9.jpg)
[img=http://img526.imageshack.us/img526/2730/march8008bv9.th.jpg] (http://img526.imageshack.us/my.php?image=march8008bv9.jpg)