PDA

View Full Version : concediu in Ro

dilaura
22-05-2007, 13:19
Buna ziua,

Daca stie cineva daca mai am sau nu nevoie de acordul fostului meu sot, ptr. a reveni in Irlanda, dupa concediul in Ro, cu fiica mea, eu fiind recasatorita cu cetateanul german, aici in Irlanda, iar custodia fiicei e in intregime a mea.

Multumesc anticipat ptr. raspuns

Diana

vasiletina
22-05-2007, 16:08
intreaba autoritatile romane sau cele consulare in acest sens.

in mod normal nu, dar niciodata nu poti stii ce gandeste unul plictisit de munca in vama la iesire din RO.

dilaura
22-05-2007, 18:20
@ Vasile Ros
Multumesc pentru informatie

Diana

geo18
27-06-2007, 11:21
Salut,

Daca fostul sot nu detine custodia copilului nu are nici un drept juridic si deci nu poate impiedica iesirea fiicei tale din tara din moment ce te insoteste, conform conevntiei pt drepturile si protectia copilului. Daca si el ar fi avut dreptul de custodie ar fi fost o alta poveste. Pt orice eventualitate daca intimpini probleme la iesirea din tara din partea celor de la vama e bine sa ai la tine decizia de divort sau hotarirea judecatoreasca prin care se atesta dreptul integral de custodie, nu se stie niciodata ce intilnesti. Distractie placuta in RO.

cmc
11-07-2007, 12:20
Pentru orice minor cetatean Roman se cere acordul ambilor parinti ( declaratie la Notariat ) la parasirea teritoriului Romaniei in cazul in care minorul calatoreste insotit de o terta persoana. Numele si CNP-ul insotitorului trebuie mentionat in declaratia parintilor iar acesta( insotitorul) trebuie sa fie persoana majora si sa prezinte si cazierul. In cazul in care minorul calatoreste insotit de unul dintre parinti, este necesara declaratia celuilalt parinte si e bine sa ai la tine si copie dupa Decizia de divort.

Custodia minorului data unuia dintre parinti nu este suficienta pt a nu avea nevoie de acordul celuilalt parinte.
Doar in cazul in care poti dovedi ca tatal copilui a fost decazut din drepturile parintesti sau a renuntat la acestea, sau in caz de deces ( trebuie prezentat Certificat-ul de deces ) aceasta regula nu se aplica.
Succes!