PDA

View Full Version : Pasaport Copil?!?

Lagunairl
08-05-2007, 20:38
Salutare,
Imi cer mii de scuze daca am postat gresit dar am nevoie de o informatie de la cineva care a trecut prin asta de curind. De citeva zile sotia mea a nascut o fetita superba si vrem sa-i facem pasaport Romanesc, dar citiva prieteni ne-au spus ca ii potem face pasaport Irlandez. Am verificat pe site-ul departamentului de justitie si se pare ca fetita are dreptul pa cetatenie si implicit la pasaport.A, am uitat sa spun ca sunt in Irlanda din august 2002 iar sotia din 2003 amindoi cu drept de munca.Intrebarea este-Pot aplica direct pentru pasaport? sau ce sa fac?

Sunt putin cam confuz, pe site-ul lor da un formular de complectat dar nu spune unde trebuie trimes( catre departamentul de justitie sau catre papsapoarte)

Va multumesc din suflet pentru orice informatie

Adi
08-05-2007, 22:20
Salut,

Am fost intr-o situatie asemanatoare anul trecut. Ce imi aduc aminte despre pasaportul romanesc. Pentru asta iti trebuie in primul rand un certificat de nastere romanesc. Pt a obtine certificatul de nastere romanesc ai nevoie din cate imi aduc aminte de un certificat de nastere irlandez (sa iei mai multe la iesirea din spital) pe care trebuie o apostila. Pasii urmatori nu ii mai stiu exact, te sfatuiesc sa il suni pe dl consul Vintila si iti va da toate detaliile.

Din cate am inteles pentru pasaportul irlandez procedura este ceva mai simpla. Este nevoie de un formular pe care il poti lua de la Gardai si (ca si pt cel romanesc) niste poze. Intreaba la Gardai ce acte mai trebuie si daca e cazul sa dovedesti sederea ta in Irlanda in ultimii 4 ani (parca). Eu nu am putut aplica pentru pasaport irlandez caci eram doar de vreo 2 ani si ceva angajat.

Mult succes si sa va traiasca si sa va bucurati de ea!

vasiletina
08-05-2007, 23:00
Pasaport Romanesc - ai nevoie de traducerea legalizata a certificatului de nastere, certificatul de nastere original irlandez cu apostila, si apoi Domnul Consul Dumitru Vintila te va indruma mai departe.

Pasaport Irlandez - ai nevoie de certficatul de nastere, formularul de aplicatie pentru pasaport, copii dupa contractele de munca atat ale tale cat si sotiei (pentru a dovedi 3 ani de rezidenta continua in Irlanda premergatoare nasterii copilului), taxa de pasaport pentru 3 ani valabilitate, 2 fotografii ale micutei, prezenta voastra la statia de Garda (aveti nevoie de pasaporatele voastre pentru identificare), si apoi mersul la posta unde puteti aplica pentru passport express (in 10 zile aveti pasaportul acasa).

IN rest multa sanatate si rabdare cu cea mica.

Lagunairl
10-05-2007, 01:44
Multumesc foarte mult,voi aplicat zilele acestea si voi post din nou cind voi avea rezultatul.

Mult noroc la toata lumea