PDA

View Full Version : Cetatenie Irlandeza

Nicoleta
26-04-2007, 13:42
Salut,
Daca stie cineva! Scurt si la obiect: pe formularul de naturalizare scrie la un moment dat" Copy of Documentation from Revenue Commisioners regarding tax affairs if employed". M-am uitat, m-am tot uitaaat, si nu inteleg exact ce anume vor? Deci pt o persoana care este employee, deci este employed, "documentation" vor, P60? Daca da, pt. ce perioada de timp. Daca cineva a completat formularele de naturalisare si are sugestii, please, be my guest!
Multumiri anticipate!
Nicoleta

Oliviu
27-04-2007, 00:24
P21 balancing statement. O poti cere de la Revenue dar dureaza citeva sapt. Practic aia arata toate veniturile. P60 arata doar 1 employer.

Nu stiu daca accepta P60 sau nu. Eu si majatoritatea romanilor si strainilor de care stiu ca au aplicat au trimis P21.

Nicoleta
27-04-2007, 10:37
Multumesc mult de tot pentru raspuns.

mihaimilk
16-05-2007, 11:56
am primit si eu P21, dar imi arata veniturile/taxele doar pe anul 2006. E buna de aplicat? ???

danas
16-05-2007, 18:04
De ce n-ai spus pentru ce perioada iti trebuie P21? Sau macar sa le fi spus ca iti trebuie pentru cetatenie, ca stiau ce sa-ti trimita.
Din cate tin eu minte pentru cetatenie trebuie sa dovedesti ca ai stat legal cel putin 5 ani si ca ti-ai platit taxele catre stat pe perioada angajarii (care nu trebuie sa fie neaparat de 5 ani), daca ai fost angajat. Daca ai lucrat doar in 2006 atunci ti-au dat bine P21, daca ai lucrat mai mult atunci trebuie sa-l ceri din nou. Da-le un telefon sau du-te la ei si explica-le exact pentru ce iti trebuie.

Succes,
Dana

Oliviu
16-05-2007, 22:44
Dana, nu e correct ce ai zis: P21 nu se da numai pe anul fiscal anterior, nu are cum sa iti dea pe anul in curs din moment ce nu s-a incheiat.

mihai, e ok p21 pe 2006

danas
17-05-2007, 11:51
Corect ce spui Oliviu. Dar cred ca ai inteles gresit mesajul meu, fiindca n-am zis ca trebuia sa-i dea P21 pe anul in curs. Eu l-am primit pe 4 ani, deci anul in curs era exclus. Nici nu aveau cum sa stie daca imi voi plati taxele pe anul in curs.
Ideea era ca trebuia sa le ceara P21 pe toata perioada lucrata. Eu nu stiu de cand a inceput sa lucreze mihaimilk.
Pe mine m-au intrebat pentru ce imi trebuie si au zis ca mi-o trimit pentru toata perioada lucrata. Sper ca nu se mai intelege gresit.
Cel mai bine este sa intrebe la Revenue, ca noi doar ne dam cu parerea si dam niste sfaturi. Nu cred ca eu am zis vreodata ca ceea ce spun este perfect.
Numai bine,
Dana

mihaimilk
17-05-2007, 22:19
am 'cerut' p21 pe net, te poti inregistra cu PPS si alte detalii, dar nu m-au intrebat pe ce ani, era doar optiunea de 2006.

Se pare ca ar fi mai bine sa-i sun sau sa trec pe la ei in persoana.

Dar oare mai stau eu 2 ani pe-aici, sa astept respunsul? :D

danas
18-05-2007, 08:54
Mai pune inca 6 luni...

Oliviu
18-05-2007, 18:35
P21 este numai pe un an de aia se numeste balancing statement. Este similar cu p60 dar include toate sursele de venit(in caz ca ai mai mult de 1 angajator)
Eu si toti cei de care stiu ca au aplicat pt cetatenie au trimis pe anul anterior.
Suna la revenue si clarifica. De asemenea poti sa suni la justitie sa intrebi ce vor ei sa trimiti.

Mihai, ai dreptate cu timpul de asteptare. Este nasol de tot. De ex eu am aplicat de peste 1 an, dar acuma plecam la Londra. Nu stiu ce o sa se intimple cu cererea.