View Full Version : am depaist limita de download la bordband...
pe scurt, asta e problema...
din ianuarie am noi vecini in casa si cum unul din ei nu lucra sta toata ziulica si da jos filme si ce o mai fi...
de exemplu, eu am fost plecat in .ro de Paste, de la finele lui martie pana pe 16 aprilie, cand m-am uitat la status era deja 225%... ???
pana acum n-am mai verificat ca nu am crezut ca e cazul, insa se pare ca este si inca big time...
anyway, le-am zis, si au zis ca nu se poate si din astea...netul e wireless, dar cica e securizat...
in fine, problema mea e urmatoarea...pe martie am o depasire de mi-e jena sa si scriu cat e, dar MARE RAU DE TOT, ce ma paste in cazul asta?
tocmai am primit factura de eircom, nu zice nika de depasire sau ceva de genul asta...
am pachetul eircom broadband home plus, care acum zice ca e unlimited monthly usage, dar cu siguranta acum 2 ani cand am pus brodband nu era unlimited...in mintea mea zic ca n-ar trebui sa conteze de cand am eu broadband, adica sa am unlimited acum, dar atunci de ce mai zic baietii pe pagina lor de support ca am depasit montly allowance?
Nu cred că trebuie să-ţi faci griji... si eu am depăşit de nenumărate ori limita (nu cred că contează cu cāt) şi nu s-a intāmplat nimic...
pe martie, de exemplu, am avut depasire > 700 % ...
cand am vazut, prin minte mi-a trecut ca daca suntem taxati cu 5 centi pe extra mega downloadat, o sa fie o mare factura...
sorinmetea
22-04-2007, 18:44
omg, limită de download īn irlanda?! am şi uitat cum era cu aşa ceva īn romānia! ce ţară e asta?
roadrunner
23-04-2007, 08:22
Depinde de contract, ISP si altele, unii au limita de download altii nu, in general nu prea urmaresc ei cat download faci. O alta clauza interesanta care era in contractul de la un provider de cablu (NTL) era ca nu poti rula servere acasa... numai daca faci contract de business (care era mult mai scump pentru bandwidth comparabil) dar din nou nu verifica nimeni, era doar o clauza scrisa cu litere mici undeva in partea de jos a paginii (in zona unde majoriatea se plictisesc sa mai citeasca)
Roadrunner
sorinmetea
23-04-2007, 09:10
nasol şi de prost gust. ideea e că negrul ăla pe alb cu font de 5 e "spatele" juridic pentru adminul odihnit care īţi filtrează din proprie iniţiativă traficul pe anumite porturi. e tot ceea ce are nevoie.
pe de altă parte comportamentul ăsta e de tip uganda-rwanda īn ceea ce īnseamnă servicii isp azi. tu cumperi o bandă, garantată sau nu, iar īn ţeava pe care se angajează s-o dea, tu faci orice, oricānd şi oricāt. alte stipulări cu privire la trafic, de natură să īnflorească "legile" statului īn bunul plac al ispului sunt penibile.
decāt să plătească jurist care să le "gāndească" contracte şi stipulări mai bine ar pune ban la ban şi ar mai cumpăra un firewall hw sau ar investi īn protecţii antiflood, dos, ddos şi profilaxii de cracking.
īmi face impresia că şi aici e cam varză a la dublin. de exemplu, nu mai departe de site-ul FAS, căruia nu-i merge motorul de search pe criteriu de word/title pentru jobseekeri de vreo 2 luni. şi totuşi e un site şi un serviciu public plătit de stat şi pentru a cărui mentenanţă cineva ia bani frumoşi. ca să nu mai vorbesc de securitatea lui...
roadrunner
23-04-2007, 14:31
Sorin,
e multa mediocritate peste tot, dar pana la urma asta ne bucura pe noi restu'
Roadrunner
mahabharata
24-04-2007, 15:39
Oameni buni, dar asta nu e chestie noua in Irlanda.
Problema cu majoritatea ISP-urilor este ca sunt si furnizori de telefonie. In consecinta, nu le convine cand omul isi pune VoIP acasa si renunta sa mai plateasca pentru telefonie. D-aia baga restrictii la porturi, nu ca sa te opreasca sa servesti pagini de web, li se rupe lor de alea. Motivele folosite sunt praf in ochi. Ei vor sa-ti bage pe gat telefonie+televiziune+internet, fie ca ai nevoie de ele sau nu.
Daca dai un google dupa "vonage verizon patent", afli cum Vonage, un furnizor de VoIP in SUA, care a adunat milioane de abonati in timp record, e acum in prag de faliment, dupa ce au pierdut un proces cu Verizon, al doilea furnizor de telefonie (fix+mobil) din SUA. Pai ce, puteau astia sa stea cu mainile in san si sa lase VoIP-ul sa-si faca de cap?