View Full Version : Traian Basescu suspendat!
Traian Basescu Presedintele Romaniei a fost suspendat, si probabil va urma conform promisiunei lui Demisia!
Super, traiasca Paharoiu presedinte!
mihaimilk
19-04-2007, 14:09
Super, traiasca Paharoiu presedinte!
sau jiji cu 22% :'(
l-au suspendat pt a putea fura in liniste!!! :o
Frumoasa tara, pacat ca-i (inca) locuita!!
http://www.petitiononline.com/mod_perl/signed.cgi?ProBase&7401
Frumoasa tara, pacat ca-i (inca) locuita!!
pe 30 aprilie o parasesc! bye bye romania! ;)
mie mi se pare ca ... invata si el ca nu e intangibil, cum ar trebui sa stie toti presedintii (guvernantii/parlamentarii ...sa nu fiu inteleasa gresit) unei tari democratice.
dar cum inca nu are contracandidat mai acatarii ... vad toata treaba ca pe un exercitiu, hai sa ne jucam de-a limitele constitutiei. ce nu inteleg ...unde au fost pd-ii / pld-ii ...de fapt care e distributia politica a voturilor care au fost pentru suspendare. da presupun ca trebe sa mai astept alte "dezvaluiri".
din toata tevatura ce o facut-o domnu base, mai bine se desemna pe el prim ministru de la inceput daca tot voia sa controleze toata scena politica. adica se pare ca e facut pentru rol executiv ;)
sincer, asa as vota pe cineva care nu vine din sfera politicianismului asta murdar ce se intampla in ro ...care sa nu fi fost obligatoriu in nici unul din guvernele care au fost la bucuresti ...cunoasteti pe cineva ce ar vrea sa candideze ??? (un patapievici de ex ...).
sper insa sa nu iasa mare scandal cu manifestatiile din tara zilele astea. fiindca nu mai cred in revolutii (si de catifea) de multa vreme ...
PS: in cazul unui referendum si noi din afara tarii putem participa ma intreb ? daca da, cum presedintele parca e presedinte de onoare al institutului cultural roman ...putem sa ne organizam cu o petitie, sa cerem sponsorizari pt actiunile culturale ce s-ar putea face si in IRL, da' nu sunt fonduri ...
Valentin
19-04-2007, 21:43
Si inca o data , trebuie sa ma repet, cred ca putem recunoaste oricare dintre noi care suntem aici in IRE, de ce am plecat de acasa!
Coruptie, manevre politice, aranjamente, relatii, cunostinte, o tara instabila politic si economic!
O tara in care iti faci loc si nume cu legea pumnului, cu fatarnicia, cu tupeul, cu monologul si nu cu dialogul.
Pentru cetateanul de rand ROMAN si vest european, ce reprezinta aceasta suspendare: un semnal ca ne intoarcem la mineriadele lui Cozma, la perioadele lui Petre Roman si altele.
Inseamna instabilitate politica care genereaza instabilitate economica. O luasem pe un drum bun de 7% crestere economica anul trecut, iar am cazut in put!
Adica iar manifestatii de strada, iar intoarcere in timp cu 10 ani de zile.
Dezgust total! Cand vom putea avea o evolutie constanta, prin care sa ne depasim conditia de sarantocii Europei, de legislatia cea mai schimbata din Europa, instabilitate si nesiguranta de zi cu zi a cetateanului!
Are dreptate Ovidiu! Pacat ca unii nu inteleg ca merita o viata mai buna altundeva. Cand vor realiza asta, in ziua aia aeropoartele vor fi pline!
Problema e ca unii chiar merita ceea ce li se intampla prin aceea ca inghit mizeria guvernantilor , ca accepta situatia asta!
Si ne mai intrebam de ce suntem circarii Europei? Nu poti spune decat : No comment!
Si ca sa nu fiu interpretat gresit, spun ca sunt membru PD din 1996, sect.2 Bucuresti si il sustin pe Basescu, ca singura solutie posibila la momentul asta!
lucas1977
20-04-2007, 06:13
Eu nu as lua lucrurile asa de in tragic. E ceva tipic pentru zona fost comunista a UE. In Polonia sunt scandaluri politice, in Ungaria zburau cockteiluri Molotov pe strazi acum cateva luni. La noi l-au dat jos pe Baselu si s-au adunat 1000 de sustinatori si au demostrat pentru el in mod pasnic si civilizat.
Romania e o tara saraca, tampita de comunism care se chinuie sa isi revina. Si deocamdata atat o duce capul.
@chris: nu am votat pentru ca ...intrebarea nu mi se pare corecta ;) decizia cui ...fiindca parlamentul a votat. votul presupun ca reflecta distributia actuala din parlament, nu pot sa zic ca e corect sau incorect ...
cum zicea cineva, daca se merge pe cursul normal al lucrurilor ...in limita constitutiei, si o sa avem referendum sau alegeri prezidentiale anticipate, nu e nici o problema: votam cum ne dicteaza constiinta. insa daca apar alte "comploturi" pe parcurs, de ambele tabere, atunci sa ne gandim ca e de rau.
Intrebare pentru cei cu mai multa "experienta electorala consulara": daca a expirat pasaportul, se poate vota la ambasada cu CI?
Ma gindeam eu sa nu ma mai bag la alegerile din RO, ca votul meu n-o sa mai poata schimba nimic, dar ce s-a intimplat ieri in parlament m-a suparat atit de tare incit m-am razgindit: vreau sa votez!
roadrunner
20-04-2007, 08:09
Multumim, din inima clasei politice din Romania ca este asa cum este si ne-a facut sa ne luam lumea in cap si s-avem joburi bune, vacante frumoase, bani in banca, case, apartamente, masini bengoase...
Oricit ne bucuram noi ca suntem afara, tot suntem afectati de ce se intimpla in Ro prin intermediul familiei, prietenilor sau de ce nu a patriotismului. Mizeria de acolo tre oprita cumva sau cel putin redusa si cel care a incercat ceva a luat-o in freza chiar si de la cei pe care i-a propulsat la guvernare. Sa ne mai miram de ce suntem "apreciati" ca tradatori in special de nemti?
Vai de tara unde cetateanul are rol de sluga pe mosia onor lichelelor securisto-comuniste imbogatite dupa Lovilutie.
nu pot semna petitiaonline!!! ???
Rad toti si cu c.. de noi.
Mari magari mai avem in tara.
dupa referendumul din 19 Mai , presedintele daca iese castigator nu poate sa dizolve parlamentul, si sa faca alegeri anticipate?
teoretic ... nu, si probabil nici practic
Decizia nu a fost corecta pentru simplul fapt ca nu exista un motiv pentru care Base a fost suspendat.
Constitutia n-a incalcat-o.
Ideea e alta, sa ne spunem parerea.
In germania romanii s-au strans intr-un miting organizat zilele trecute.
In franta se organizeaza un alt minting, de protest impotriva felului in care parlamentarii acctioneaza.
Haideti sa ne intalnim si noi duminica in fata ambasadei si sa ne spunem parerea. Civilizat, pasnic.
@maria,
Las' ca ne intilnim civilizat si pasnic la ambasada pe 19 mai, daca nu cumva le-o da prin cap sa puna referendumul intr-o zi lucratoare - cum face Bertie - ca sa nu ajunga sa voteze cei care locuiesc departe de ambasade si consulate.
Nimic nu s-a facut si nu se face neplanificat.
Parerea mea este ca totul este pus la punct pana in cel mai mic detaliu.
Scenariul dupa cum il vad eu:
Base a vrut sa aiba de partea lui alegatorii, si atunci a trebuit sa ii intoarca impotriva opozantilor lui, ceea ce se intampla acum.Odata iesit castigator in referendum( care normal il va castiga oricat de mult se chinuie unii sa creada ca nu ) va incepe sa dea cu ei de pamant pana cand, int-un fel sau altul dizolva parlamentul si organizeza alegeri anticipate.La acele alegeri, in urma discreditarilor de care vor avea parte multe partide, nici macar nu vor mai prinde 5%.Astfel, PD castiga alegerile cu Stolo presedinte si Basescu prim ministru.Partea mai proasta este ca in momentul de fata din situatia data, castiga cei din afara parlamentului, in spetza ...Gigi ! ;D
Vom traii si vom vedea.
La cit de mult interes exista cred ca e mai bine sa ne spunem parerile aici, pe forum.
La ce serveste? Cu-i ii pasa de parerea romanilor din Irlanda, in afara prietenilor si familiilor lor? Ca dealtfel si de a celor din Franta, Germania, Canada...In mod sigur oligarhilor, NU! La ritmul in care modifica ei legile incepind din 19 aprilie...cred ca pot sa scorneasca inca o batjocura de lege care sa ne interzica sa participam la referendum...[br]Postet at: April 24, 2007, 06:36:53 PM________________________________________________ _
Base... int-un fel sau altul dizolva parlamentul si organizeza alegeri anticipate...
Din cite stiu eu Presedintele nu are aceste prerogative (inca) in trusa cu unelte. Daca era asa dizolva parlamentul din 2005 cind a spus prima data ca sustine ideea alegerilor anticipate. Dar, aveam acelasi parlament si atunci, mai putin relatia psd-pnl la vedere.
Dece sa nu ne dam si noi cu parerea...ca e ca busuiocul...nici rau dar nici bine nu face ! :D
Pot sa pariez ca ceva se va intampla cu actualul parlament, ca nu nu este posibil, ca sa mai existe o relatie Basescu-Guvern sau Basescu-Parlament, in conditiile date, deci slabe sperante intr-o astfel de colaborare pana in 2008 in iarna.
Cu interesatul de noi, te inseli, ii intereseaza foarte mult, adica ii intereseaza atata timp cat trimitem bani acasa, ca sa aiba ei de unde sa isi umple gusile. ;), ca in rest ai dreptate isi aduc aminte de noi pe la alegeri!
Organizatii ale romanilor care locuiesc si traiesc in Italia, Spania ,Franta, vor cere parlamentului Romaniei sa includa in legea electorala un amendament care sa le garanteze locuri in Parlamentul Romaniei care sa-i reprezinte.
Ar putea fi, sau e nevoie sa fie reprezentati romanii din Irlanda in parlamentul Romaniei?
Ce numai ei sa doarma sa mai dormim si noi in Parlament ;D
@sfinx: asta nu mi se pare o idee stralucita, chiar din contra. daca domnii emigranti nu gasesc nici un partid care sa ii reprezinte in tara de origine, sa ceara reprezentare in parlamentul din tara de rezidenta, fiindca pana la urma acolo platesc taxele. asta e parerea mea. cum fiecare padure are uscaturile ei, probabil ca si din organizatiile de care zici sunt unii mai smecheri ce vor sa iasa in fata, categorie pe care io nu as vota-o oricum ;)
hai as intelege sa fie consultate organizatiile cand se aleg ambasadori/consuli/atasati culturali blabla, asta mi s-ar parea decent. adica se poate sa dam feedback despre ce relatie am avut cu ambasada pana acu. da de aici pana la parlament // e distanta de la cer la pamant. numa ca inteleg ca daca asta e perceptia unora despre ce inseamna parlamentul romaniei, probabil ca li se pare foarte accesibil sa ajunga acolo. si mie nu imi vine decat sa zambesc.
eu am ramas surprins cand am fost intrebat ieri, daca vreau sa particip la o astfel de dezbatere la Bucuresti
personal nici mie nu-mi surade ideea ca rezultat am postat initiativa celor din Italia