PDA

View Full Version : Am luat bani de la guvern!

mahabharata
04-04-2007, 15:53
Nu va speriati, erau banii mei. Cititi si poate se aplica si in cazul dvs.

A aparut ROS (revenue online services) si mi-am facut cont. Dupa ce m-au autentificat si am intrat pe site, aflu cu uimire ca aveam dreptul la o reducere de taxe (tax credits) de care habar n-am avut. Din cauza ca nevasta-mea nu lucreaza, ci sta acasa si are grija de copil, am dreptul la Home Carer's Tax Credits, care sunt 770 de euro pe an. Am cerut si mi s-a aprobat returnarea banilor respectivi pe ultimii 3 ani (varsta copilului) si ne-am pomenit cu un cec pentru 2700 de euro. De ce 2700 si nu 2310 (3 x 770)? Se pare ca am fost taxat mai mult decat trebuia. Revenue au analizat ultimii 3 ani (pe baza de P60), mi-au re-calculat impozitele care trebuia sa le platesc, le-au scazut din cat am platit si mi-au trimis cec pentru diferenta. Impreuna cu cate un P21 (balancing statement) care corecteaza erorile din P60, cate unul pentru fiecare an.

Mai multe informatii despre Home Carer's Tax Credits, inclusiv conditiile in care se acorda, le gasiti aici (http://www.revenue.ie/index.htm?/revguide/homecarerstaxcredit.htm).

Va rog sa nu ma injurati daca erati deja la curent cu treaba asta.

roadrunner
04-04-2007, 19:38
Pai cine e de vina ca tu ai aflat ultimul? unii habar n-au ca se califica la mortgage releif sau rent relief, sau ca pot sa faca claim la o parte din taxele scolare...

Roadrunner

PS - nu ai luat bani de la guvern ai dat pre multi initial si i-au tinut ei fara dobanda.