View Full Version : Se apropie alegerile...
Pe cine ati vota Presedintele Romaniei?
In cazul ca pe 28-Nov mergeti la vot...
Cred ca s-a strecurat o greseala. Iliescu din nou? probabil ca ai vrut sa zici Nastase.
Stiu ca mai intrebase cineva acum catva timp unde se voteaza. La Ambasada, avand pasaportul la purtator.
Iliescu a fost pus din greseala.. sau din nostalgie... :lol:
Valentin
12-11-2004, 16:11
Sus Basescu!
Asa cum v-am spus, am fost impreuna cu sotia, membri in PD Organizatia de Tineret a PD, sector 2 , B.
Off course , ma bucur sa iasa Basescu, plus ca e Constantean de-al meu.
Dar ce parere aveti despre alegerile prezidentiale in Irlanda?Nici macar nu au fost in stare sa gaseasca un contracandidat pentru McAleese!
Eu propun sa o faca REGINA!Noroc ca nu e republica prezidentiala ca am avea dictatura.
catalin
shamrock
13-11-2004, 21:43
Dar ce parere aveti despre alegerile prezidentiale in Irlanda?Nici macar nu au fost in stare sa gaseasca un contracandidat pentru McAleese!
Eu propun sa o faca REGINA!Noroc ca nu e republica prezidentiala ca am avea dictatura.
catalin
Dupa parerea mea e o adevarata lady.
Si irlandezii sunt multumiti de ea.
Si ii respect(pe irlandezi) ca au avut bunul simt sa nu cheltuiasca milioane de euro din buzunarul celor ce muncesc ca sa organizeze niste alegeri fara sens.
Nu neg ca este o Lady,nici faptul ca s-au economisit citeva milioane bune,dar ce bine ar fi daca ar redirectiona banii astia spre sistemul sanitar sau in combaterea criminalitatii juvenile(ca ma exaspereaza cite masini fura joy-raider-ii astia de 15-16 ani)sau in ce stiu eu ce alte probleme,dar cum politicieni sunt peste tot la fel,au The Bertie's boys grija de ei.
shamrock
14-11-2004, 11:18
Catalin,zici tu ceva aici...probabil ca banii economisiti nu au luat-o in cea mai buna directie...si totusi...
Eu nu stiu ce sa zic de sistemul asta sanitar...Stiti ce ma supara la culme?
Din cite stiu nu lipsa spatiului sau a dotarii tehnice e problema ci lipsa personalului calificat...incepind de la doctori si pina la infirmieri.Si e drept ca irlandezii nu se prea inghesuie la facultati daca pot termina liceul si apoi obtine joburi in care sa stea toata ziua cu funduletul pe scaun,pauze lungi si dese,salar bun.
Si atunci de ce naiba nu lasa sa vina personal calificat din alte parti?Acum au inceput sa puna bete in roate si filipinezelor care veneau ca si asistente ,desi teoretic se fac contracte pt asistente practic e destul de dificil.Why??
De aia le merge bine.. ca nu au impartita tzara in 70 de partide fiecare cu candidatul lui .. si irlandezul nu face politica, nu il intereseaza, si asta e bine. Cat despre doamna presedinte, e simpatica :D , si oricum rolul ei e mai mult de papusa, ca sa nu zic marioneta, se implica mai mult in actiuni caritabile, si da mesaje pacifiste, in rest mai nimic.
Pe mine ma intriga mai mult de cit pe tine,Shamrock,pentru ca si in acest domeniu numai irlandezii nu ne recunosc studiile medicale,si este clar ca au o problema cu noi!Cunosc foarte multi romani care sunt cu studii medii efectuate in RO si lucreaza bine mersi in urmatoarele tari: ANGLIA,ELVETIA!!ITALIA,EMIRATE,FRANTA,s.a.m.d. si din cei care sunt pe vasele de croaziera care sunt sub legislatie Americana,numai IRL nu recunoaste diplomele de RO!!!!!!!! Imi poate explica cineva DE CE?
shamrock
14-11-2004, 15:44
Studiile medii sunt recunoscute si aici in sensul ca poti lucra ce vrei atita timp cit nu aspiri la un post specializat.
Studiile superioare nu sunt recunoscute nici in alte tari si trebuiesc date examene de echivalare.Ma refer in particular la medicina,nu stiu despre alte domenii.
In Irlanda nu se recunoaste nici o diploma universitara, trebuiesc date examene sau chiar reluata facultatea de la 0 si nu numai atit dar romanii sunt taxati foarte mult pentru a urma o facultate fiindca nu facem parte din UE.Cred ca ati citit si voi in ziar acu nu demult de cazul acela disperat,cu o eleva romanca emerita ce a terminat aici liceul cu note foarte bune dar nu poate urma nici o facultate fiindca parintii ei nu-si permit taxele de facultate care sunt foarte mari fiindca nu au cetatenie-nici macar rezidenta.
Asta e,tot ce e din afara EU e mai rau decit daca ar fi de pe luna.
Scuze pt. greseala! :oops:
N-am stat sa "rumeg" prea mult subiectul, am fost doar 1 pic prea grabit
sa aflu "pulsul" electoratului.
Probabil ca undeva in subconstientul meu intre acesti doi indivizi exista
semnul "=" si de aici si eroarea.
Oricum greseala mea e de departe mult mai mica, decat cea pe care sper
sa nu o mai faca electoratul roman...
Pe de alta parte... ce se intampla cu acest forum?
Din peste 70 de "vizualizatori" doar 5 voturi (inclusiv al meu)!?!
Frati romani ce aveti in cap?
Nu imi dau seama daca e doar un "sictir" general sau teama de implicare...
Desteapta-te romane... ca mai e putin si se face 12! :(
shamrock
14-11-2004, 15:59
De cind am venit in Irlanda io-s cetateanul turmentat asa ca faceti bine si spuneti-mi voi: eu cu cine sa votez??
Nu cred ca se recunosc nici macar studiile medii.Sti tu pe cineva care a reusit lucru acesta?pe mine ma intereseaza in mod direct,am terminat colegiu de optica si am incercat sa aflu daca ma pot angaja ca optician..NTZ nici o sansa trebuie sa fac colegiul de optica iarasi aici.
Si o alta problema,primul lucru cind m-am prezentat la interviu in Romania la o firma care trimitea oameni in IRL,mi-au spus :"ducem in orice domeniu,numai in sanatate nu!"
Catalin
shamrock
14-11-2004, 16:47
Catalin, ai dreptate, nu sunt recunoscute nici colegiile.
Ma gindesc insa ca daca ai merge la o firma si le-ai spune ce experienta ai poate te-ar angaja.Nu stiu precis,imi dau doar cu presupusul...
Banuiesc insa ca si daca te-ar angaja ca si optician salarul nu va fi cel real cit timp nu ai diploma recunoscuta...Ai intrebat peste tot,nu poti sa dai numai niste examene?
Pe mine ma intriga mai mult de cit pe tine,Shamrock,pentru ca si in acest domeniu numai irlandezii nu ne recunosc studiile medicale,si este clar ca au o problema cu noi!Cunosc foarte multi romani care sunt cu studii medii efectuate in RO si lucreaza bine mersi in urmatoarele tari: ANGLIA,ELVETIA!!ITALIA,EMIRATE,FRANTA,s.a.m.d. si din cei care sunt pe vasele de croaziera care sunt sub legislatie Americana,numai IRL nu recunoaste diplomele de RO!!!!!!!! Imi poate explica cineva DE CE?
"saracia" si nevoile si neamu'!.
Daca o sa va uitati prin statisticile internationale, Irlanda se situeaza
printre primii 20 din lume (17) in privintza invatamantului,
vezi www.nationmaster.com/graph-T/edu_sch_lif_exp_tot .
Eu nu stiu cum s-a ajuns la aceasta clasificare dar oricum mi se pare ridicola.
Nu vreau sa mentionez zecile de "olimpici" romani "vanatzi" ani de ani de renumite asezaminte de invatamant straine si companii de renume din toata lumea.
Nu vreau sa mentionez nici de renumele scolii de medicina romanesti.
Nu vreau nici sa amintesc de ilustre nume de ingineri romani...
Si nici ca sediul universitatii din Dublin pe langa Institutul Politehnic din Bucuresti, arata precum Casa de Cultura din Dolhasca pe langa Sala Palatului din Bucuresti.
De Atheneul Roman ce sa zic? Ce echivalent sa-i gasesc aici?
Cunosc insa cativa proaspeti absolventi de "renumite" colegii irlandeze, care sunt total "OUT".
Si nu vorbesc numai de cunostiintele necesare profesarii domeniului pe care si l-au ales, ci si de cultura generala.
Adevarul e ca nu ai nevoie de cine stie ce mare cultura ca sa te duci sa te faci "muci" seara de seara cu amicii la pub. Asta, adica "drink-ul" fiind o chestie care face parte din cultura irlandeza dupa cum zicea si dragul de Berthie, baiat dulce de altfel.
Sa le traiasca!
Deci eu va ziceam ca isi apara si ei cum pot, nevoile si neamul!
Puneti-va si voi in locul lor...
Pana acu 20-30 cand le-a pus dumnezeu mana in cap si Europa bani in buzunar... erau niste bietzi.
Unii pastori, altii pescari si altii agri cultori. Deci niste bietzi care isi duceau viazta printre cacareze de oaie, la pescuit sau prin noroaiele culturilor de cartofi.
Si acu'... veniti voi, fete si baieti "subtiri" si cu carte sa le faceti lumina-n cap!?!
Ntz.
Nu se poate!
Asa ca... pe schele baiezti, la mistrie si galeata...
Fruntea sus, da' aveti grija sa nu va intre var in ochi!
S-auzim numai de la foarte bine in sus! :roll:
shamrock
14-11-2004, 17:05
Inox,iti spun eu cum s-a ajuns la aceasta clasificare.
De bine de rau sistemul de invatamint irlandez e "racordat"(desi nu-mi place cuvintul) la sistemele internationale, in special europene.Ce se invata in Europa occidentala se invata si aici.
Ce descopera si pun in practica americanii ajunge si aici si se pune si aici in practica.
Ce se intimpla in Ro e de plinsul curcilor.Se invata pe rupte da numai timpenii si descoperiri de pe vremea lui Burebista.Invatamintul romanesc-cel superior in special-e pe nicaieri.Desi studentii sau elevii romani invata de 10 ori mai mult ca cei irlandezi ceea ce invata ei e aproape egal cu 0.Din pacate.Si din proprie experienta
Am lucrat la un moment dat cu o irlandeza a carei sora era opticiana si pe ea am intrebat-o.De mers nu am mers pe la optici sa intreb,nu stiu poate mi-e frica de niste raspunsuri din alea cu care ne-am obisnuit si,si asa sunt suparat pe mentalitatea lor,nu cred ca mai imi trebuie inca un motiv!
Daca nici macar permisul de conducere nu ne este recunoscut...pina la 1 Mai 2004 nici "noii europeni"nu le era recunoscut.Asa ca daca aderam si noi la UE(ca Europa nu vreu sa spun,ca dupa parerea mea noi am fost in Europa inaintea multora.In nici un izvor istoric nu se spune despre daci ca ar fi fost migratori da Galii,Germanii,Grecii,Unguri,Celtii...au venir dinspre Asia) In noaptea de 31 Dec.2006 vom avea o viziune prin care v-om deveni niste soferi mult mai buni decat acum.!
Catalin
shamrock
14-11-2004, 17:06
Si de pe vremea lui Babes n-a mai auzit nimeni de marea scoala de medicina romaneasca...ne imbatam noi cu apa chioara
shamrock
14-11-2004, 17:10
Am lucrat la un moment dat cu o irlandeza a carei sora era opticiana si pe ea am intrebat-o.De mers nu am mers pe la optici sa intreb,nu stiu poate mi-e frica de niste raspunsuri din alea cu care ne-am obisnuit si,si asa sunt suparat pe mentalitatea lor,nu cred ca mai imi trebuie inca un motiv!
Daca nici macar permisul de conducere nu ne este recunoscut...pina la 1 Mai 2004 nici "noii europeni"nu le era recunoscut.Asa ca daca aderam si noi la UE(ca Europa nu vreu sa spun,ca dupa parerea mea noi am fost in Europa inaintea multora.In nici un izvor istoric nu se spune despre daci ca ar fi fost migratori da Galii,Germanii,Grecii,Unguri,Celtii...au venir dinspre Asia) In noaptea de 31 Dec.2006 vom avea o viziune prin care v-om deveni niste soferi mult mai buni decat acum.!
Catalin
Catalin, nu mai intreba pe nimeni, fa-ti niste CV-uri,poti sa mai bagi experienta din burta ca tot nu verifica nimeni si trimite-le la toate opticile, nu stii de unde sare iepurele.
Eu am avut niste probleme mai demult si n-a putut nimeni sa ma lamureasca si pina la urma am trimis o scrisoare la ministrul invatamintului care mi-a raspuns(sau secretara lui,nu conteaza) in timp util si cu informatiile necesare
Incearca tot,nu te lasa!!