PDA

View Full Version : E-mail primit de la DETE

vasiletina
27-03-2007, 23:16
Nationals of Bulgaria and Romania who have been resident in the State as the holder of an employment permit for an uninterrupted period of 12 months or longer prior to and including the 31st December 2006 or persons who were in the country on a Stamp 4 previous to 31st December 2006 will not require a permit after the

Cetatenii Romani si Bulgari care au fost rezidenti in Irlanda pe baza unui permis de munca (working visa/work authorisation/work permit/intra company transfer) pentru o perioada neintrerupta (continua) de 12 luni sau peste, inainte si incluzand data de 31 Decembrie 2006 sau persoanele care au fost in Irlanda posesoare de stampila 4 inainte de 31 Decembrie 2006 nu mai au nevoie de permis de munca.

acum au scris negru pe alb ceea ce in comunicatul oficial era neclar sau incomplet: inainte si incluzand data de 31 Decembrie 2006

katt
28-03-2007, 13:25
"....incluzind 31.12.2006 ... si cei care cumuleaza 12 luni dupa 31.12.2006"
Am fost personal la DETE si am primit urmatorul raspuns:
Cazul meu: am cumulat cele 12 luni in martie anul aceasta, sotia mea a intrat cu Join Spouse Visa in nov anul trecut (inainte de 1 ian 2007). La intrebarea daca are nevoie de work permit pt a lucra mi s-a raspuns ca NU. Nu are nevoie de work permit. Mi s-a aratat acelasi document , Position in relation to Romania and Bulgarian nationals de pe site-ul www.entemp.ie (http://www.entemp.ie/labour/workpermits/elements/Bulgaria%20and%20Romania.doc) si mi s-a explicat clar: pina am cumulat 12 luni am fost in situatia 4 : I am resident in the State on a valid employment permit for less than 12 months – will my Spouse or Dependents require a work permit? . Dupa ce am cumulat cele 12 luni, in martie, automat ma incadrez in situatia 2: I am resident in the State on a valid employment permit for more than 12 months – will my Spouse or Dependants require a work permit?
Si eu am trimit 5 e-mail-uri la DETE si am primit 2 raspunsuri pozitive si 3 negative, iar cind am sunat mi s-a spus ca nu are nevoie de work permit, de accea am preferat sa merg personal. I-am explicat situatia celui de la ghiseu (raspunsurile contradictorii primite) si l-am rugat sa mai verifice inca o data. Ne-a luat pasaportul meu si al sotiei, green card-urile (al meu stamp 4 al ei stamp 3), s-a dus la seful lui si dupa 20 minute de asteptare s-a intors si mi-a spus clar: NU ARE NEVOIE DE WORK PERMIT PT A LUCRA IN IRLANDA!!!

mva
28-03-2007, 15:05
pai in cazul asta (si sper sa fie adevarat) ...suntem si altii bucurosi. si noi o sa fim in aceeasi situatie curand ...ce mi-o atras mie atentia din postul lui Vasile e faza cu stamp 4:
-deja cu work authorisation am stamp 4 pe GNIB, atunci mai am sau nu mai am nevoie de drept special de munca ...pana la implinirea celor 12 luni ?

vasiletina
28-03-2007, 19:58
@mva

mai ai pana implinesti cele 12 luni (asta este cerinta minima)

@ katt

nu ma suprinde degringolada din gradina DETE. de aceea si eventuala contradictie in interpretarea pasajelor din lege.

mva
28-03-2007, 20:20
pai mie mi se pare ca fac parte si din categoria "persons who were in the country on a Stamp 4 previous to 31st December 2006" ... ;)

o fi insemnand conditia de stamp 4 altceva ...ce io probabil ca nu stiu ? fiindca orice mi-ar zice ei, am stamp 4 pe GNIB.

-probabil ca ar trebui sa mai cheltuie astia niste bani pe specializarea agentilor din tot felul de organizatii bugetare ...