View Full Version : Permis de Muncă = Green Card ?
catalin_can
26-03-2007, 15:48
Poate cineva sa-mi clarifice va rog, Permisul de Muncă este acelasi lucru ca Green Cardul ?* Am aplicat zilele astea pentru un job si am fost intrebat daca am nevoie de viza. Ca cetatean roman ma intreb si eu .... am nevoie de viza ?*
Va multumesc mult pentru raspunsuri,
Catalin T.*
vasiletina
26-03-2007, 17:03
Green Card - drept de sedere si uneori de munca (Stamp 4 in general, Stamp 1 - contract de munca, Stamp 2 - student deci 20 ore de munca saptamanal, Stamp 3 - nu ai drept de munca)
Permis de Munca - eliberat de Ministerul Muncii - drept de munca la compania precizata pe permis, in conditiile si durata precizata.
Viza de sedere/intrare/re-intrare - nu mai este nevoie pentru cetatenii ROmani.
Deci in functie de ce ai sau nu, ai nevoie de prima (Green Card - care nu se mai elibereaza cetateniilor romani din 01.01.2007) sau a doua (Permis de Munca - in conditiile actualei legislatii)
sorinmetea
26-03-2007, 19:15
cum adică Green Card - care nu se mai elibereaza cetateniilor romani din 01.01.2007 ?!
sigur nu Working Visa?
catalin_can
26-03-2007, 19:37
Permisul de Munca cum se numeste ? Va intreb asta pentru ca se pare ca nu mai am nevoie de o viza, ci de un permis de munca ....
Multumesc,
Catalin
sorinmetea
26-03-2007, 20:30
două feluri:
- green card pentru oricine cu un venit de peste 60.000 E pe an, în orice meserie sau pentru anumite meserii cu venit între 30.000 şi 60.000
- work permit pentru unele meserii cu venit de peste 30.000 de Euro pe an, dar trebuie să se treacă de un test de publicare a locului de muncă vacant la FAS, EURES şi în ziare, timp de 1 lună. unele meserii nu sunt eligibile.
detalii şi ghid de aplicare în ambele cazuri precum şi documentaţie completă pe http://www.entemp.ie/labour/workpermits/
vasiletina
26-03-2007, 23:08
Green Cardul - ca drept de rezidenta si drept de munca nu se mai elibereaza de catre Ministerul de Justitie (vezi si postul de mai sus)
Permisul "Green Card" - ca drept de munca pentru supermeserii si salar de peste 60.000 euro se elibereaza de Ministerul Muncii.
intre cele doua este diferenta mare, chiar daca numele seamana.