PDA

View Full Version : Valentin

ovimat
21-03-2007, 17:37
Consider ca, dupa activitatea intensa la toate capitolele, Valentin merita sa aiba un topic numai al lui pe acest forum.
Daca nu sunteti de acord il rog pe admin sa-l stearga.

Valentin
21-03-2007, 21:28
Vezi Ovidiu,
Lumea considera ca sunt normal, nu deranjez pe nimeni, numai unii nu au loc de mine!
Oricum nu reactionez decat atunci cand sunt atacat! Fie in engleza, fie in romana.
O seara placuta!

ovimat
22-03-2007, 10:48
Am zis eu altceva?? ???

ppalko
23-03-2007, 00:21
Ma tot macina o intrebare in legatura cu Valentin, si acum ca s-a deschis un topic dedicat numai lui profit de ocazie sa-i pun o intrebare.
Deci, Valentine te-as ruga sa ne dezvalui si noua cum ai reusit pana la urma sa te "legalizezi"? Caci prin 2004 scriai pe forum ca lucrezi pe acte false si presupun ca nu mai e asa (daca da intrebarea nu e valabila).
Si asta nu din rautate, numai ca sa mai invatam si noi cei mai putin "descurcareti" cite ceva.

Valentin
23-03-2007, 01:44
In 3 Martie 2005 am primit rezidenta stamp 4 pe baza IBC,probabil toata lumea stie, pe baza baiatului meu, Patrick Brian, care nu vorbeste inca romaneste!
De atunci lucrez legal!

mishulyna
23-03-2007, 09:41
Sa fii sanatos si sa-ti traiasca baiatul!

Valentin
24-03-2007, 12:50
Sa fii sanatos si sa-ti traiasca baiatul!

Mersi!
Ieri am fost cu baiatul intr-un parc in Rathmines, si cum se juca cu 2 fetite irish, mama lor vine la mine si ma intreaba daca sunt din Polonia.
Ii zic ca sunt din Romania. Apoi zice:- Dar baiatul e irish! E sotia irish?
Zic:- Ambii parinti sunt romani! El e si roman chiar daca nu vorbeste RO.
Ea replica: - Da dar s-a nascut aici, e de la inceput aici nu?
Zic: -Este nascut aici!
Ea: -Vorbeste ca si ceilalti copii irishi si nu ai putea sa-ti dai seama ca are parinti imigranti! Altii care nu sunt nascuti aici si vin dupa un timp, nu vorbesc perfect engleza!
Eu:-Vorbeste perfect doar engleza.

Apoi copiii s-au jucat o ora impreuna!
Nu vreau sa spun decat ca integrarea perfecta in comunitate conteaza, indiferent ce nationalitate ai avea!
Daca unii vor sa faca separatism etnic si sa fluture steagul romanesc numai ca sa arate ca sunt" altfel" decat irishii, categoric mult mai destepti, eu sunt multumit cu ei. Vorbim de licentiati in drept, sau alte meserii, care pot conversa fara a le iesi flacarile de "smecheri" pe nas.
Sunt oameni simpli, ii vezi in parc, nu incearca sa para nimic altceva, decat ceea ce sunt.
Toate cele bune!

sorinmetea
24-03-2007, 12:57
eu sunt de părere că puteai vorbi de integrare perfectă dacă nu te întreba nimeni nimic şi în condiţiile astea se jucau copiii o oră împreună. până atunci, femeia va merge acasă, soţul îi va întreba ce au făcut afară şi ei vor spune că s-a jucat copilul cu un "non national" sau cu un copil de "non national".

Valentin
24-03-2007, 13:47
eu sunt de părere că puteai vorbi de integrare perfectă dacă nu te întreba nimeni nimic şi în condiţiile astea se jucau copiii o oră împreună. până atunci, femeia va merge acasă, soţul îi va întreba ce au făcut afară şi ei vor spune că s-a jucat copilul cu un "non national" sau cu un copil de "non national".

1.Tocmai asta nu ai inteles. Exista o tranzitie. Patrick e prima generatie de irish-romanians in familia mea, si asta au inteles si irishii.
Ca e prima generatie pe care o identifica si iei in Dublin, care vorbesc perfect dialect irish si care indiferent de unde sunt parintii, sunt imposibil de deosebit fata de ceilalti irishi , nativi de generatii.
Daca e mai usor cand e vorba de un indian, arab sau chinez, sau chiar italian, portughez, etc,la romanii care au tenul alb, e greu de stabilit, in mod special, daca asa cum a spus si femeia, sunt nascuti aici.
2. Daca nu ma intreba nimeni nimic, si stateam si eu si femeia la 2 m unul de altul, eu cred ca era rea crestere sa nu spui:-Hi, how are you? How are you doing? Faptul ca ma intrebat e normal, in special in comunitatea asta!
Femeia m-a intrebat daca copill e nascut aici, si am raspuns da!
Toti irishii stiu ca daca esti nascut aici esti indreptatit sa ai pasaport irish, asa ca a gasit perfect justificat ca vorbea perfect engleza cu irish dialect.
Ca sunt non-national nu am negat, insa copilul meu nu e non-national, este irish-romanian, fie ca le place irishilor sau romanilor, de-aia si au pasaport irish, deci nu sunt non-nationals!

Daisy
24-03-2007, 19:38
este gresit sa zici ca esti non-national care inseamna fara nationalitate. multi irlandezi spun asa si mie mi se pare discriminator sa ti se spuna non-national. eu zic sa incerci sa-i corectezi pe cei care ti se adreseaza cu non-national.

sfinx
24-03-2007, 23:08
au inceput sa ti se vada flacarile pe narile de smecher

tu stai in Clondalkin si mergi cu copilul in park in Rathmines, se mai intampla si de astea

si acu vrei sa arati ce integrat esti tu in societatea irlandeza, o natie care in afara de a fi mandrie nu mai au aproape nimic
cred ca femeia aceea din parc nici nu a mai putut de bucurie ca fetita ei s-a jucat cu un irish-roman national care vorbeste perfect engleza cu accent de dublin dar nu e in stare sa vorbeasca limba materna, de altfel ca irlandezii , aici exista o asemanare

cum interpretezi faptul ca scolile de stat fac selectie pe criterii religioase
in polita lor scrie cam asa:
a). au intatietate copii din zona de religie catolica
b). copii catolici din alte zone
c). copii de alte religii din zona
d). copii de alte religii din alte zone

si asta nu se intampla unde pe un deal , ci chiar in Dublin

Liviu.Onofrei
25-03-2007, 03:03
este gresit sa zici ca esti non-national care inseamna fara nationalitate. multi irlandezi spun asa si mie mi se pare discriminator sa ti se spuna non-national. eu zic sa incerci sa-i corectezi pe cei care ti se adreseaza cu non-national.

'non-national' nu e fara nationalitate ci...fara nationalitate irlandeza !Asa vad ei lucrurile :)

@valentin

cu toate eforturile si resursele tale/ale mele financiare,copiii vor fi non-nationals in Irlanda si ...straini in Romania !!
asta pana la adanci batraneti si multe generatii.....si pasapoarte !!!

Valentin
25-03-2007, 11:08
au inceput sa ti se vada flacarile pe narile de smecher

tu stai in Clondalkin si mergi cu copilul in park in Rathmines, se mai intampla si de astea

si acu vrei sa arati ce integrat esti tu in societatea irlandeza, o natie care in afara de a fi mandrie nu mai au aproape nimic
cred ca femeia aceea din parc nici nu a mai putut de bucurie ca fetita ei s-a jucat cu un irish-roman national care vorbeste perfect engleza cu accent de dublin dar nu e in stare sa vorbeasca limba materna, de altfel ca irlandezii , aici exista o asemanare

cum interpretezi faptul ca scolile de stat fac selectie pe criterii religioase
in polita lor scrie cam asa:
a). au intatietate copii din zona de religie catolica
b). copii catolici din alte zone
c). copii de alte religii din zona
d). copii de alte religii din alte zone

si asta nu se intampla unde pe un deal , ci chiar in Dublin

@Sfinx, incep sa cred ca stai prost cu memoria, am spus de nu stiu cate ori pe site ca stau in Celbridge.
Cand zici ca stau in Castleknock cand zici in Clondalkin.
De curiozitate, sa stii ca Celbridge e lux residential area comparat cu Clondalkin, unde se stie ca stau nakerii la greu.
2. Copilul meu nu a fost selectat la St Louis in Rathmines, doar l-am inscris fara nici o problema.
Cei care sunt/au fost discriminati la inscrierea copilului la o scoala, trebuie sa protestati impotriva tratamentului! Mie nu mi s-a intamplat.
3. Daca crezi ca e smecher sa duci copilul in oras , te inseli.
Sunt nevoit sa las copilul in oras, intrucat scolile deschid la 8:50 si nu lucrez in Celbridge, motiv pt care petrece toata ziua , scoala, afterschool, parc in oras. Venim doar seara in Celbridge.
[br]Postet at: March 25, 2007, 12:59:14 PM________________________________________________ _

'non-national' nu e fara nationalitate ci...fara nationalitate irlandeza !Asa vad ei lucrurile :)

@valentin

cu toate eforturile si resursele tale/ale mele financiare,copiii vor fi non-nationals in Irlanda si ...straini in Romania !!
asta pana la adanci batraneti si multe generatii.....si pasapoarte !!!

Nexus,
Cu tot respectul, copilul meu e deja integrat!Nu stiu despre alti copii cum e, dar copilul meu e integrat perfect si chiar foarte popular.
Daca de curiozitate vrei sa verifici, suna te rog la St Louis Junior Infants School in Rathmines si intreaba Principalul ( Directorul),daca il stie pe Patrick Brian si ce copil este.
In rest , no comment!
Apoi, totul tine de atitudine,unii se considera dominati, altii dominanti! nu toti suntem la fel.
Eu unul nu ma consider discriminat, nici Patrick, motiv pt care nu vad ca as avea vreo problema cu modul in care copilul meu e perceput ca irish sau irish romanian.
Faptul ca unii dintre romani au fost asa discriminati pana acum, ca nu mai pot intelege de ce unii sunt priviti foarte bine, nu ma surprinde.
Iarasi trebuie sa intelegem, ca toti suntem diferiti. Acolo unde unii nu au nici o problema, altii pot avea!
Succese la toti!

sfinx
25-03-2007, 13:24
eu unul nu ma consider discriminat cand merg la scoala unde inavata Ioana (fiica mea) si colegii o striga Ioana nu Joana si stiu ca e romanca nascuta in Irlanda, vorbeste in engleza la scoala (nu chiar perfecta ca altii) si romaneste acasa
cand mergem in vizita la prietenii nostri irlandezi , toti stiu ca suntem romani,
copii vorbesc intre ei in engleza si Ioana cand vrea sa vorbeasca sau sa ne intrebe ceva o face in romaneste (nici in romaneste nu vorbeste corect- dar are timp sa le perfectioneze pe amandoua, probabil o sa invete si gaelic in scoala primara)

in rest toate cele bune

Valentin
25-03-2007, 13:39
eu unul nu ma consider discriminat cand merg la scoala unde inavata Ioana (fiica mea) si colegii o striga Ioana nu Joana si stiu ca e romanca nascuta in Irlanda, vorbeste in engleza la scoala (nu chiar perfecta ca altii) si romaneste acasa
cand mergem in vizita la prietenii nostri irlandezi , toti stiu ca suntem romani,
copii vorbesc intre ei in engleza si Ioana cand vrea sa vorbeasca sau sa ne intrebe ceva o face in romaneste (nici in romaneste nu vorbeste corect- dar are timp sa le perfectioneze pe amandoua, probabil o sa invete si gaelic in scoala primara)

in rest toate cele bune

Sfinx,
nu vad de ce am posta in contradictoriu! Daca vorbesti in Romana in familie si iti strigi fata la scoala in romaneste, care-i problema?
Si prietenii/vecinii mei vad foarte usor ca sunt roman, dupa fanionul cu Steaua pe care scrie Steaua- ROMANIA.
Acum vrei sa faci un test sa vedem care e mai roman dintre noi doi? Iti spun eu, amandoi suntem!Nu inteleg de ce ne certam?

Claudia
30-03-2007, 15:48
Ani de zile m-am simtit jenata si cumva vinovata de faptul ca baiatul nostru nu m-ai vorbeste romaneste, iar fetita noastra nu a invatat niciodata. Am acceptat critica din partea familiei si a prietenilor care au pastrat limba romana activa.
Dar in ultimii ani, am descoperit ca nu sint singura; atitia si atitia copii romani sau romani-irlandezi (fiica mea) nu (mai) vorbesc limba mamá, in special copii celor care muncesc amindoi full time.

sfinx
30-03-2007, 21:33
asta e de inteles, ca atunci cand ambii parinti lucreaza toata ziua , copii sa nu aiba posibilitatea de a invata limba "mama"

ce fac parintii in acest caz?
este bine venita o scoala de limba romana?
este un "handicap" limba romana pt copii?

vasiletina
30-03-2007, 23:20
Western Union ar dori sa se implice financiar in acest sens si sa sponsorizeze pentru o scoala in limba romana. Deocamdata acesta este un prim pas, ramane de discutat restul detaliilor si a face un proiect in acest sens (in jur de 4-5 mii de euro).

Valentin
12-04-2007, 21:49
Eu as vrea ca Patrick sa frecventeze "Scoala de duminica".
Ramane de vazut daca proiectul se va finaliza. Iar Departamentul acela al Romanilor de pretutindeni ar trebui sa-si faca datoria, si sa aiba activitati prin IRE, ca doar asta e menirea lui nu, sa tina cultura romaneasca vie pe aici!
A angaja membri permanenti ai CRI numai ca sa substituie alte organisme, printre care Ministerul de Externe, Departamentul amintit mai inainte, Consulatul RO, Ministerul Culturii si Educatiei, nu reprezinta o solutie.
Ca si aceea de a aduna bani din donatii pt familii sarace, cand ei ar trebui sa vina de la social welfare services.
Ministerele trebuie sa sustina cu bani aceasta comunitate, ca doar de aceea platim taxe la ambasada!
Milioane de euro s-au dat la Moldovenii de peste Prut.
Mii de burse de 8-10 mil/luna pt fiecare student moldovean de peste Prut la ASE Bucuresti, da Ministerul invatamantului in toata RO, in timp ce pentru romanii care incearca sa aiba o alta viata in afara RO, pentru mentinerea si salvarea culturii romane in strainatate nu se da nici un ban, trebuie sa ne scoatem din buzunare ca sa legam de-o scoala de duminica.
Si asta in timp ce "baietii destepti" fac firmulite cu 2 angajati si trag miliarde din banii publici, sau "Cocosii" baga mare la autostrade in RO, si multi alti "destepti", care peste un an , vor alerga dupa fiecare vot, si vor cerceta fiecare ambasada si consulat, numai sa iasa ei "alesii".
Cand o sa vad ca Ministerul Culturii sau Invatamantului se va autosesiza despre aceasta oribila situatie, in care trebuie ca romanii sa obtina sponsorizari ca sa poata pastra limba si traditia, si va trimite fondurile necesare?
Niciodata! Ca doar de aia am plecat din RO.
Din cauza nepasarii ce domneste in Societate. Daca tie iti merge, si este secretar de stat, si iei "caimacul", ce mai conteaza fraierii?
De ce se ma cheama Ministerul Invatamantului si educatiei daca nu ajuta romanii, din taxele luate tot de la noi, sa invete macar limba romana!
Lasa matematica, fizica. Macar limba , ca sa ne putem intelege. Cand s-o intoarce fiu-meu prin RO, o sa zica: - Ce bine ca au venit irlandezii, astia sigur ne salveaza!
Ca de obicei, in timp ce in lumea civilizata se aplica pt grant-uri pt orice, la noi trebuie sa te scotocesti prin buzunare.....ca sa inveti limba romana! ...Patetic, ca de obicei!
Nu vreau sa spun decat ca.........acum mi-am amintit de ce am plecat in 2001 de acasa....de nepasare si imposibilitate de a face ceva, de perspectiva, de...imposibil! Asta iti arata ca defapt in RO nu prea s-au schimbat multe! Cu parere de rau!

sfinx
12-04-2007, 23:12
"cine a plecat din Romania , a plecat pe proprie raspundere"
raspuns dat de Tov Mihai Gheorghiu, Secretar de Stat in MAE Romania, la intalnirea din Aprilie 2006 la Ambasada Romaniei

MAE tine cultura romaneasca activa prin spectacolele sustinute de Damian and brothers la Dublin , Londra si alte capitale europene

un grup de 19 conationali care au fost platiti cam € 1000 de fiecare /reprezentatie la care se mai adauga cazare, transport, diurna si inchirierea Clubului
toti banii platiti de MAE, afirmatie facuta de brotherul Damian in direct la B1Tv cu o saptamana de a ajunge la Dublin

Valentin
12-04-2007, 23:45
"cine a plecat din Romania , a plecat pe proprie raspundere"
raspuns dat de Tov Mihai Gheorghiu, Secretar de Stat in MAE Romania, la intalnirea din Aprilie 2006 la Ambasada Romaniei

MAE tine cultura romaneasca activa prin spectacolele sustinute de Damian and brothers la Dublin , Londra si alte capitale europene

un grup de 19 conationali care au fost platiti cam € 1000 de fiecare /reprezentatie la care se mai adauga cazare, transport, diurna si inchirierea Clubului
toti banii platiti de MAE, afirmatie facuta de brotherul Damian in direct la B1Tv cu o saptamana de a ajunge la Dublin

Si asa putem intelege mai bine de ce trebuie sa ne facem scoala romaneasca singuri, ....ca doar suntem romani.
Iar Ministerele de resort sponsorizeaza rromi pt promovarea culturii romanesti. E clar de ce irishii zic ca suntem toti rromi. Cand te uiti ce spectacole avem prin strainatate, cu care ne "promovam", e normal ca si cei care impart "Big issues" ca si 80% din cei care fac coada la ambasada sa fie tot rromi, doar suntem o tara RRomana.?!?
Si cei 19 "conationali" Brothers-i ziceau ca dau 5000 din cei 19.000 pt scoala noastra , nu?
Si sa mai ziceti ca baiatul meu sa nu fie mandru ca nu plateste meditatii de engleza, cand face scoala pe gratis, plus un ajutor de 1000 eur pe an!
Ce primeste daca vrea pasaportul roman?
Acelasi sut in fund pe care l-am luat si noi cand am plecat!
Iar domnul Gheorghiu sau cum il cheama pe secretarul ala de stat , sa faca bine sa-si primeasca diurna si sa-si tina ciocul mic, ca de figuranti ca el suntem satuli! De facut nu fac nimic, tot isi baga mainile in buzunare si spun ca " cei care au plecat au facut-o pe propria raspundere"!
Asta stiam deja! Bataia de joc a guvernarilor care tot se succed!
Ca de-aia nu mai stiu romanii unde s-o apuce! Stilul"dai cu capul in gura, sau primesti unul daca te gandesti de doua ori!"
La nenea Gheorghiu nu i-a spus nimeni ca de-aia a fost ales, sa rezolve probleme ale romanilor...de pretutindeni. Sau a uitat si gramatica?
Bineinteles ca suntem pe cont propriu,... si la bine si la rau!
Si sa nu se mai mire nimeni, ca si pe noi cand ne vom mai intoarce acasa, o sa ne doara tot ...acolo! Unde ii doare si pe ei de noi!
Sper sa-si dreseze cainii , ca sa mai ia voturi electorale , ca de la mine nu cred!
MAE si toate celelalte organisme a romanilor de pretutindeni sa faca un foc mare cu toate pasapoartele , dupa ce le vom schimba in altele oricare ar fi ele, ca sa uit asemenea rusine care se face tuturor celor care inca mai vorbesc romana.
Peste ani si ani vor fi vreo 15 mil de vorbitori de romana si probabil ca vom sti de ce! Nu cred ca Bernie Ahern la durut in spate de irlandezii din State, de aceea mai au inca unitate nationala si cultura, ca si asta costa sa o mentii, din banii statului.
De intrebat irlandezii cum au reusit sa stea uniti oriunde s-au dus, nu cumva prin limba asta cu accent de cartier?

Nu in cele din urma ...Nea Gheorghiu, nu e Gheorghiu destul..daca nu vorbeste ..mult! Fratii"Brothers" stiu de ce! Bergenbier!

sfinx
13-04-2007, 18:42
in aceasta situatie, trebuie sa ne unim fortele si sa sprijinim financiar aceasta actiune

am vazut in Anglia acum 9 ani, comunitatea indiana care merge in fiecare Duminica dimineata la scoala de duminica pe cont propriu, fara sa primeasca ajutor de la guvernul indian

daca asteptam sa se implice guvernanti o sa uitam si cum ne cheama si de unde venim

astept propuneri

Alex
13-04-2007, 23:12
A propos de Damian Brothers, decit sa-i catalogam ca tigani, gipsy, brothers, etc cum "sta bine" romanului sa vorbeasca despre tzigani, mai bine sa ne documentam si sa vedem ce au facut acesti Brothers si ce ce se ocupa. Damian a studiat la cel mai rivnit colegiu de muzica din America unde dupa auditia initiala seful comisiei a scris in dreptul lui - „Natural God given talent”
Eu nu am fost la concertul lor din Dublin fiindca am aflat despre ei cu intarziere, insa autoritatile de la Bucuresti au vrut sa demonstreze mai multe lucruri pe care gandirea noastra infestata de peconceptiile vis a vis de tigani nu a putut sa treaca. Au vrut sa arate celor din Europa care cunosc mai mult decit majoritatea romanilor despre originile si traditiile comunitatii roma si care nicidecum nu fac confuzia roman = rrom, ca am facut un pas inainte prin a ne reprezenta un artist care apartine etnic unei minoritati care traieste linga o majoritate care se vrea integrata in aceasta Europa.

Inainte de ne da cu opinia hai sa citim aricolul lui DAMIAN DRAGHICI „La orice interviu, la orice spectacol, spun cu mandrie ca sunt rrom din Romania"
http://www.formula-as.ro/reviste_754__177__damian-draghici.html

Dupa ce ati citit articolul, ce spuneti? Cu citi romani va puteti lauda ca au ajuns la performanta tiganului din Romania???

ppalko
14-04-2007, 10:26
Bine, exista si exceptii.Dar cu ce se ocupa majoritatea? Ar trebui sa fim mandri si de cei care fac de rusine Romania? Am vazut ca mafia cersitoare a rromilor nostri opereaza cu succes si in Dublin, reusind sa profite de bunavointa celor mai naivi.

romania
14-04-2007, 13:34
Asta este intradevar o mare exceptie...! Si nu cred ca inseamna ca trebuie sa ne scoatem marfa la taraba ca n-am avea ce!
Da, articolul e interesant si jos palaria pentru ce poate si a realizat dar nu cred ca a fost potrivit sa incercam sa ne facem cunoscuti ca romani integrati in EU printr-o gasca de rromi.
Am fi avut destul folclor autohton cu care faceam cu siguranta fata aici in Dublin si atunci aduceam un plus de imagine Romaniei nu acum cand am accentuat poate ca Romania nu are decat cersetori/tigani si copii orfani dupa cum bine stim ca ne cunosc toti pe-aici din reclama facuta de canalele media in trecut.

Cu cati romani ne laudam ca au ajuns la performanta aceasta a lui Damian Draghici??
Raspunsul e f simplu. Cu fffff multi!
Si atunci pune in balanta rusinea care ne-o aduc natiei acesti rromi si faima si vezi cum inclina.
Te las pe tine sa evaluezi.

O zi buna!

Valentin
14-04-2007, 14:43
Tipic romanesc! Ca sa probam ca majoritatea e buna, scoatem minoritatea si o fluturam.
Asa facem si in multe alte domenii! Daca ii merge excelent lui Copos, sigur e mai bine acasa nu?
Am uitat iarasi esentialul din pacate.
Ca la cat de romani vrem sa aparem, Guvernului nostru nu prea ii pasa daca vorbim majoritatea " romana", sau alta limba: rroma sau fie ea a altei minoritati. Nu sunt rasist , dar sunt .roman. Voi ce sunteti?

romania
04-06-2007, 21:54
Desi numele topicului nu are legatura cu articolul urmator, am gasit de cuviinta sa-l postez aici dat fiind ca s-a mai discutat aici despre Damian & Brothers:

http://www.gardianul.ro/2007/06/05/diaspora-c51/romanii_din_luxemburg_scandalizati_de_un_afis_cu_r omi_care_promoveaza_un_spectacol_de_muzica_romanea sca-s95782.html

sfinx
21-06-2007, 01:26
de ce acest maestru damian nu spune in interviurile lui ca este un rrom din romania si nu romman din \romania
mai nou au fost mediatizatii fratii lui cum stau in corturi in boschetii de la sensul giratoriu de pe M 50 cu iesirea spre Ballymun

trance
22-06-2007, 02:04
Tipic romanesc! Ca sa probam ca majoritatea e buna, scoatem minoritatea si o fluturam.
Asa facem si in multe alte domenii! Daca ii merge excelent lui Copos, sigur e mai bine acasa nu?
Am uitat iarasi esentialul din pacate.
Ca la cat de romani vrem sa aparem, Guvernului nostru nu prea ii pasa daca vorbim majoritatea " romana", sau alta limba: rroma sau fie ea a altei minoritati. Nu sunt rasist , dar sunt .roman. Voi ce sunteti?

* Nu e nimeni rasist e vorba de faptele lor si nu de limba care o vorbesc** ,saptamana asta 2 zile la radio s-a discutat despre Romanii ce dorm in boscheti in spatele aeroportului :http://www.rte.ie/2fm/ryanshow/archive.html
** Irlandezii cred ca toti Romii sunt Romani ,acu poate pe tine nu te afecteaza dar sunt sigur ca multi* romani au fost devantajati de treaba asta ,si sincer ei nu se considera romani EU de ce trebuie sa fac treaba asta?
* Apropo cand nukerii irlandezi au plecat in masa prin lume irishpeople au avut grija sa se stie cine sunt
daca e cineva interesat si are posibilitatea sa duca o companie in privinta asta ar fi bine sa o faca ,lumea trebuie sa inteleaga ca* ROM* nu inseamna ROMAN** ,e doar un sfat al unui irlandez* care crede ca o sa avem mult de suferit pe seama acestei confuzii
* * Ar fi bine sa mai lasam draq rasismu deoparte si sa nu mai faceti atata caz ca sunt o minoritate din Romania ,toti tiganii din estu Europei zic ca sunt romi* ,* si ce face aceasta mareata natie ?* in Irlanda?* sigur nu* isi rup oasele pe santier*
* Poate multi au uitat si trebuie sa le reamintesc ce palate au SEFII TRIBURILOR* back home*

sfinx
14-07-2007, 00:57
unde esti valentine ca nu mai are consistenta forumul

Valentin
29-07-2007, 23:09
unde esti valentine ca nu mai are consistenta forumul

Draga Sfinx-ule si Comunitate:
Cand eu va spuneam ca Strategia si Politica MAE si a altor Gheorghiu sau cum ii mai cheama zilele astea pe domnii astia care conduc "interesele" romanilor prin Ambasadele romanesti de prin strainatate sau prin MAE, voi ziceati ca behei aiurea.
-Unde mi-esti tu Valentine, sa mi-i iei si sa-i tragi in teapa...!

Cand eu va spuneam ca evenimente ca Ballymun Roundabout sunt doar "dupa colt" sa se intample, "Romania" imi dadea lectii de unitate nationala a majoritatii romane cu minoritatile.
Uite, acum cred ca esti multumit cu emblema pe care o primesti , dupa evenimentele cu Ballymun roundabout!
Cred ca nu e irlandez sa nu stie ca tiganii erau romani sau cu pasapoarte Ro, si ca veneau din RO.
Sper sa gasiti destule argumente sa explicati de ce rrom nu e roman, sau de ce detinatorii de pasapoarte Ro nu-s acelasi lucru cu nationalitate romana.
Pentru ei cetatenia si nationalitatea sunt acelasi lucru.(citizenship=nationality).
Nu vreau sa spun decat ca sangele apa nu se face, si nu a fost o ideea deloc buna sa ne lasam reprezentati de minoritati, oricat ar fi ele de bune.
Mai ales atunci cand de obicei sunt ciuca scandalurilor si bataliilor interne, a furturilor si a intimidarilor si bandelor mafiote care cer taxe de protectie, etc.
Mai nou rromii ucid in Spania, dau lovituri peste tot in Eu, si au pasapoartele la vedere.
nu cred ca e un lucru bun sa ii scoatem sa ne reprezinte in lume, cand putem gasi si de-ai nostri, chiar daca sunt mai timizi decat ai lor, care sar urgent la inaintare.
Inca un exemplu de a nu incerca sa aratam bine cu ceva care nu e a nostru, si nu va fi niciodata: CULTURA SI TRADITIILE RROME".
N-am nici o problema cu ei, dar eu unul nu cred ca o sa vezi vreun copil in echipa nationala de fotbal a Irlandei, desi ar fi cativa talentati poate, desi au toti pasapoarte irish, decat daca toti irishii s-ar naste cu 2 picioare stangi!
Succese la toti!

sfinx
30-07-2007, 00:07
lectiile de nationalism si unitate nationala (in astfel de cazuri) pe acest forum le da altcineva

am fost sunat saptamana trecuta de cei de la TV 3 sa merg sa-mi exprim parerea in direct la 7AM despre situatia celor din Ballymun
am refuzat categoric si i-am cerut acelei realizatoare sa faca un material cu romanii din Irlanda care sunt in firme de renume, in universitati, spitale, etc, etc
nu am mai primit nici un telefon de la ea, deci se traduce ca televiziunile si media in general cauta doar senzationalul

ma efeream unde esti ca nu te-am mai vazut pe aci.

ovimat
30-07-2007, 10:13
@Valentin
Vezi ca in echipa nationala de fotbal "underage" sunt si africani, unul dintre ei, pe care il cunosc, Emeka a obtinut irish citizenship ca sa poata juca si meciurile in deplasare ale nationalei sun 17 ani. E adevarat ca daca nu ii dadeau citizenship pleca in Anglia sau Olanda de unde avea oferte atragatoare.
Deci se poate.

Valentin
30-07-2007, 22:44
Exemple de "fosti" africani sunt si in echipa de seniori a Irlandei, bunica irish.
Ma refeream ca sansele de a vedea un baiat de origine RO in nationala IRe sunt nule.
Decat doar daca ne vom boteza copilul Emeka. No offence otherwise!
Nu mi-a contrargumentat nimeni de ce ne-am trezit foarte bine reprezentati de brothersi si ne-am putut"da in spectacol" ca la noi, in Romaneste?
Se pare ca asa talente ca Damian nu se nasc decat in famili rome. De Enescu si altii nu a auzit nimeni se pare. Deh, daca nu te cheama Damian si n-ai pile in Ministerul Culturii si la ambasade....
Nu de alta dar mi s-a parut foarte suspect, anul trecut pe 16 August, m-am dus la Teatrul de vara din Costinesti pt un spectacol cu Ana Lesko si altii, si in loc de ea , am dat de niste dansuri rrome ce au tinut vreo 40 minute, si Corina Chiriac.
Se pare ca artistii s-au ratacit, si am dat de dansurile si traditiile rrome prezentati de Ministerul Culturii ca mare minoritate talentata.
Se pare ca s-au intors multe lucruri pe invers de cand am plecat din RO, daca au ajuns minoritatile sa domine majoritatile.
Cand o sa aiba si minoritatea RO in Ire spectacole la echivalentul RDS in Dublin, asa cum au tiganii la Teatrul de vara din Costinesti, atunci jos palaria.
Pana una alta lumea RO din sala a fost nemultumita si a fluierat. Cine are de cand sa spuna ca sunt rasist, sa spuna, dar va spun eu ca cine fluierau in sala la rromi..erau majoritari.
Doar pt ca suntem majoritari nu am sa-mi cer scuze, mai ales ca tara in care eram majoritar, eu de origine romana, era ...ROMANIA!
Succese la toti !

ovimat
30-07-2007, 23:19
Ca sa faci spectacole la RDS ai nevoie doar de banii de inchiriere. Cine cinta, danseaza sau merge la spectacol nu are nici o importanta.
Fac pariu ca daca aduci ceva rromales cu manele ai ca si ocupate/furate 5000 de scaune ;)

mva
31-07-2007, 12:20
un articol de azi pe aceeasi tema ...cand aveti vreme sa cititi asa ceva.

http://www.hotnews.ro/articol_79963-Europa-vrea-cultura-rroma-fara-rromi-de-Sorin-Ionita.htm

PS: mi se pare funny observatia ca de fapt saracii de ei ...nu amenintau deloc piata muncii de aici ;)

ovimat
31-07-2007, 12:28
Cititi si forumul la acest subiect in Evenimentul Zilei ;)

Valentin
31-07-2007, 14:02
un articol de azi pe aceeasi tema ...cand aveti vreme sa cititi asa ceva.

http://www.hotnews.ro/articol_79963-Europa-vrea-cultura-rroma-fara-rromi-de-Sorin-Ionita.htm

PS: mi se pare funny observatia ca de fapt saracii de ei ...nu amenintau deloc piata muncii de aici ;)

mai bine ne-am concentra sa scoatem cultura romaneasca la suprafata, decat sa ma concentrez la problemele sau succesele culturii rrome.
Ca de-aia nu am invatat romanes sau ungureste!
Si cine ziceati ca da pe aici lectiile alea de unitate nationala?
Eu unul nu l-am vazut pe aici.
Tot ce vad sunt romani care incearca sa argumenteze ca tiganii sunt o moda in EU a momentului si ca MInisterul Culturii sunt o floare de primavara.
Slabe sanse sa ma convingeti!
Propun pt fanii acestor "sarmani" tigani, infiintarea unor cursuri romanes, Care vorba cuiva , mai te miri dar ar si prinde !
Toate bune!

sfinx
31-07-2007, 19:32
pai mihnea maruta daca e tigan de a cui parte vrei sa fie
in toate cartile care apareau in Europa cu ani in urma le spunea Gipsy acum le zice rroma de unde mama dreacu vine cuvantu rroma?
intr-o buna zi o sa se adevereasca ceea ce spunea Doru Octavian Dumitru: peste vreo 10 ani o sa se scrie Romania cam asa RRomania si sunt toate sansele
de cand cu human rights, rasism., stc, stc all this bull shits
I`m feed up lads