View Full Version : Cazier Judiciar
Salut!
Stie cineva daca se poate obtine prin ambasada un cazier judiciar? Si daca da, cam cat costa si cat dureaza?
vasiletina
20-03-2007, 19:09
ai nevoie:
de pasaport
doua facturi (curent, gas, telefon, ntl)
si un plic cu timbru de 55 cents cu adresa ta pe el la rubrica "destinatar", care sa iti fie trimis in momentul in care iti elibereaza certificatul de cazier
cu acestea te duci la An Garda Siochana unde locuiesti si aplici pentru "Police Certificate of Character" care iti va fi eliberat in 2 saptamani.
SAU in engleza
Police Certificate of Character
Information
A "Police Certificate of Character" is a statement about you issued by the Gardai. The certificate, which is normally valid for one year, states your name, address, date of birth and also includes information about whether or not you have a criminal record or have ever come to the attention of the Gardai in Ireland.
Rules
You can only get a Police Certificate in certain circumstances. They are issued when required by Consular Authorities and foreign Adoptions Boards. For example, Police Certificates of Character are often required before you can apply for a visa to visit or travel to other countries. They are not issued for employment or any other purpose. However, they can be issued for the setting up or registering a business in another EU Member State.
Requests for Certificates of Character are not processed in your local Garda station but instead, are sent to the Central Records Office in Garda Headquarters. Your completed Certificate of Character will be issued directly from Garda Headquarters.
Rates
There is no charge for a police Certificate of Character.
How to apply
You should visit your local police station to request a Certificate of Character. You should remember to bring:
- at least one piece of photo identification (i.e., identity card, passport, driving licence) and
- two items of evidence of your address (i.e., bank statement, household utility bill, etc.) along with a stamped addressed envelope
The officer in charge at your local police station will verify the information you have with you and complete a form to say that you have requested a Certificate of Character. Your application will take approximately two weeks to process and will be sent directly to your address or to the embassy that will issue your visa.
Where to apply
Contact information for all Garda stations in Ireland is available here or at the front of all public telephone directories.
sorinmetea
20-03-2007, 20:17
cred că vroia cazier de romānia. evidenţa populaţiei/cazier nu ştiu dacă sunt reprezentate de misiunile consulare/ambasade. iar īn romānia, pentru a prezenta cerere de cazier, ştiu că trebuie prezenţă personală cu CI.
Multumesc Vasile si Sorin. Intr-adevar ma refeream la cazier eliberat de politia romana. Pe pagina lor de net http://www.politiaromana.ro/acte_necesare_cazier.htm spun: "Persoanele domiciliate/rezidente īn străinătate pot solicita certificat de cazier judiciar prin intermediul misiunilor diplomatice sau oficiilor consulare ale Romāniei." Credeam ca cineva a obtinut vreunul la ambasada de aici.
vasiletina
20-03-2007, 22:42
scuze,
m-am grabit sa postez mai ales ca primisem pe e-mail cateva intrebari pe aceasta tema - insa in Irlanda.
oricum informatia va fi bine primita de cei interesati.
buna,
eu mi-am facut rost de cazier eliberat de romania, cu procura de la ambasada. l-a scos mama mea si mi-i l-a trimis in irlanda pe posta, se poate, fara probleme.
buna
cazierul din romania e si pe engleza sau l-ai tradus aici, daca l-ai tradus aici, unde anume
merci
Dan Tudor
21-12-2007, 13:15
"Persoanele domiciliate/rezidente īn străinătate pot solicita certificat de cazier judiciar prin intermediul misiunilor diplomatice sau oficiilor consulare ale Romāniei." Credeam ca cineva a obtinut vreunul la ambasada de aici.
Din pacate dureaza aberant de mult, pentru ca cererea o vom trimite cu curierul diplomatic la Bucuresti, de unde va ajunge la judetul de unde este solicitantul. Mult mai simpla este varianta de imputernicire (procura).