PDA

View Full Version : Un festival de promovare a Romanilor din Irlanda

vasiletina
18-03-2007, 15:38
Ideea:

este de a realiza un festival de promovare a Romanilor din Irlanda (1-2 zile maxim) prin care sa avem:

- o lansare oficiala a Comunitatii Romane din Irlanda (unificata)
- invitarea presedintei IRL
- invitatea unor ministrii irlandezi (prim-ministru, justitie, muncii, social, comunitati)
- invitarea liderilor partidelor politice si a sindicatelor (SIPTU, IMPACT, etc) dar si IDA, IBEC
- invitarea reprezentantilor celorlalte ONG-uri de profil (inclusiv a NCP, Cairde, SICCDA, Immigrant Council, Migrant Centre, etc)
- invitatea presei (TV, Radio, Ziare)

dar si din RO:
- Personalul Dimplomatic al RO in IRL
- liderii partidelor politice din RO
- Ministrii RO (Prim Ministru, Externe, etc)

- o campanie culturala cu expozitii de pictura, arta traditionala, spectacol de muzica si dansuri populare
- o campanie de promovare a Romaniei etnografice (agroturism, turism montan sau marin)
- si binenteles sarmale, carnati si alte plante agatatoare tradionale romanesti

pentru asta, rog pe aceasta cale persoanele implicate in conducerea celordoua organizatii (actuale) sa ne punem la munca si sa terminam marea unire, iar pentru ceilalti conational ii rugam sa ne ajute cu donatiile lor in contul organizatiei, pentru a demara acest proces.

Contul CRI este:

Bank of Ireland, O'Connell Street,
Account 80842514
Sort/Code 90 00 33

Comentariile si opiinile voastre sunt binevenite.

mva
18-03-2007, 17:22
pai trebuie avuta grija sa nu se amestece capra cu varza: expozitie de pictura nu vad sa se realizeze in acelasi loc cu sarmale si muzica populara, decat cel mult daca e vorba de icoane sau nu mai stiu ce arta traditionala. si spun asta fiindca avem ceva "cunostinte" in arta contemporana din ro ...
daca gandesti ca pe o lansare a unei serii de evenimente in care sa se implice si organizatia ... atunci poti sa incerci sa ai in deschidere ceva mai artistic. cu unele idei prezentate de exemplu in discutiile pentru 1 decembrie de anu trecut ...adica sa nu tintim prea sus in cazul asta, sa iasa ceva pana la urma ...

-probabil ca o sa fie o discutie deschisa pe tema asta ;)

sfinx
18-03-2007, 18:30
ne anunti si pe noi cand incepe avalansa de sponsorizari????

putem face un proiect de finantare?

de cati bani avem nevoie ca sa se poata face un astfel de proiect?

vasiletina
18-03-2007, 22:45
Ideea este o unei serii de evenimente (in spatiu inchis)

- in sala in care are loc expozitia de pictura si/sau arta e adevarat cu nu putem servi mancarea, insa sunt spatii unde este si acest lucru posibil avand o sala mai mica pentru mancare

- tot acolo pot avea loc si ceremoniile oficiale

- si intr-o sala (chiar improvizata scena) sa aiba loc spectacole artistice

nu le putem avea pe toate in aceasi zi si in acelasi spatiu, dar am putea organiza astfel incat sa mearga toate bine.

pentru asta rog pe cei care erau dornici de ceva bun si frumos in Decembrie sa revina cu opiniile si ajutorul lor acum. iar pentru toti rugan o participare prin sponsorizare individuala si colectiva in contul comunitatii.

costurile sunt direct influentate de ceea ce vrem sa facem, insa putem gasi sali la pret avantajos tosusi inclin sa cred si chiar central (Dublin City Centre)

am chiar o idee ca Biserica Grace (28A Pearse Street) langa Trinity Hotel unde merge familia mea (este o sala de circa 200 de locuri care in cursul zilei este folosita de FAS/JOBcare) are sala aceasta, apoi bucatarie, grup sanitar si o alta sala mai mica pentru mancare. Locurile sunt pe scaune care nu sunt fixate si pot fi aranjate sau adunate dupa cum dorim, iar pe pereti si pe panouri se pot pune exponatele de pictura sau arta. si putem face acest lucru de vineri pana sambata inclusiv si ne asiguram si ceva publicitate gratuita prin ei.

pentru spectacolul artistic putem cauta la SIPTU care nu sunt departe de Pearse Street si au pana la circa 400 de locuri parca.

mutu
19-03-2007, 01:03
NU DA-TI BANII PE PROSTII LUATI PSP LA COPII :D

sorinmetea
19-03-2007, 06:07
alternativ, mai merge-ţi şi pe la şcoală.

super idee, Vasile. sunt convins că iese ceva bun, superior ca efect demersului din toamnă-iarnă.

sfinx
19-03-2007, 10:36
sala de la SIPTU costa € 1500/6h , probabill mai trebuie platit si ceva (aprox €5-600) pt asigurare
programul artistic are nevoie de pregatire (sala pt repetitie a grupului de dansatori)
sala de desfasurarea Festivalului trebuie sa fie intr-o locatie centrala, la vedere cu impact

subscriu pentru organizare

cine se mai inscrie?

mva
19-03-2007, 11:33
si io m-as inscrie, da locuiesc la 2 ore de bus de dublin, cu drumurile nu mi-e chiar asa de la indemana ...numa ca poate ca s-o gasi ceva de facut si pt mine.

despre expo: daca nu e pictura poate fi fotografie in spatiul in care faceti voi prezentarile. si la expo se da ceva finger food sau bautura de obicei ...la vernisaje. dar nu sarmale ;)

daca incepeti in mai/iunie cu un event ...si cum in vara e plin de evenimente prin dublin, poate ca ar trebui marcata cate o prezenta romaneasca la astea, daca tot au publicitate inclusa ...

PS: si poate ca ar trebui sa cerem sponsorizare si de la unii cu afaceri de succes de pe aici, nu ? ;D

sfinx
19-03-2007, 12:14
este Liberty Festival in perioada 22-29 iunie, unde RSI este chiar in consiliu de administratie
a treia saptamana din august se desfasoara Festival of World Culture care se desfasoara la Dun Loughaire, unde RSI a participat la ultimele 3 editii
toate aceste participari se fac din fonduri proprii speram sa vina ziua aceea cand cei cu afaceri prospere o sa finateze sau sa sponsorizeze astfel de actiuni

mva
19-03-2007, 12:31
la event-urile astea voi cu ce ati participat ...cu ce se poate participa ? pare interesant, si parca imi aduc aminte de ceva post de-al lui catalin in care se plangea ca nu ati prea avut sprijin/interes din partea altora.

vasiletina
19-03-2007, 13:58
orice idee este binevenita (cu exceptia ideei lui "Mutu")

am fost contactati de catre ceva pictori (artisti) romani care doresc sa ne ajute in acest sens. merge si fotografia, impreuna cu pictura.

ideea cu liberty festival nu este rea, ci doar ca nu este numai pentru romani, trebuie facut ceva sa aratam altfel si asta nu intr-un aglomerat de alte natiuni.

chiar si asa sala de la Siptu (Liberty Hall) nu este chiar scumpa pentru un scop nobil. Poate ne fac reducere ca sunt o multime de romani care platesc taxe la Siptu.

astept in conitnuare parerile voastre.

catalin
19-03-2007, 15:03
Si eu sunt pentru , dar trebuie ceva mult mai serios decat a culege idei de pe forum.
Nu este rau pentru inceput, dar ma tem ca o sa ramana la acelasi stadiu la care a ramas si initiativa din Decembrie .. bla,bla,bla
Eu unul, Multumesc inca odata Danas, am destule materiale de promovare a Romaniei, cel putin in latura ei turistica : afise, pliante, harti, albume, reviste de turism...

Sincer trebuie gandita o data la care se poate organiza, trebuie stabilita locatia, identificat bugetul necesar si sursele de finantare, si numai dupa aceea vazut care sunt cele mai bune idei! Altfel ne consumam energia pe niste idei care de cele mai multe ori sunt extraordinare, dar pe care nu vom apuca niciodat sa le punem in aplicare din diferite probleme legate strict de organizare.
@Vasile,
Crede-ma ca iti spun din experienta a doua spectacole de 1 Decembrie, locatia si data sunt lucrurile cu care trebuie sa incepi un asemenea proiect , restul vin pe parcurs.

mva
19-03-2007, 15:10
pai vasile, sa ne ajute sau sa se lase ajutati ? ca e diferenta ;)

si pictura ...sustinuta de CV bogat...si care ne-ar face onoarea sa fie prezente aici ??? ceva nume sa ii google-im ? adica ...apar in culturebase.net de ex sau nu?

daca am avea proiecte serioase ...am putea oare sa obtinem sponsorizari prin ICR-ul ala ?

cine se intelege mai bine cu atasatul cultural de la ambasada ? pana la urma la ambasada nu s-ar putea "vernisa" nimic ? fiindca ma gandesc ca suna mai bine ...ambasada romaniei impreuna cu organizatia ...va invita sa participati la vernisarea expozitiei blabla.

@catalin: sa ne pregatim de pe acu pentru 1 decembrie, sau deja ati inceput ?

sfinx
19-03-2007, 16:18
ok
cine face parte din lista?
Vasile
Sfinx
Catalin
cine se mai inscrie?

vasiletina
19-03-2007, 17:24
dorim ca pana la finele lunii sa putem avea detaliile (ideiile) complete pentru a stii ce facem in acest sens.

mva@

si una si alta (noi le facilitam spatiul in cadrul festivalului, ei participa cu lucrarile) eventual luam un leu/euroi din vanzari.

dupa ce avem un proiect pus la punct, batem si la usile Ambasadei pentru co-operare, iar sponsori gasim (Western Union, firmele romanesti din IRL, ceva banci chiar) si vom face ceva cu care sa iesim in fata ca si natiune "proud to be Romanian"

Catalin,

sunt intru totul de acord cu tine.

Hai sa ne intalnim saptamana viitoare (miercuri/joi seara) sa analizam si sa facem proiectul, in Cairde, si il mediatizam apoi pentru sponsorizari.

mva
19-03-2007, 18:15
sa nu riscam sa prezentam drept arta contemporana romaneasca niste kitch-uri.

se poate face un concurs cu jurizare, in cazul in care expozantii nu sunt consacrati (ie sunt inca studenti la arte), da oricum trebuie stabilita o tema comuna si pentru concurs. pentru a organiza o expozitie in cazul in care sunt mai multi artisti trebuie un curator, care sa asigure omogenitatea expozitiei...si trebuie un spatiu expozitional pe care sa il ai la indemana 2 saptamani.

o alta observatie e ca nu se pune problema sa castige nimeni bani din lucrarile altora decat artistii...cred ca e dreptul lor, altceva doar daca ti-au donat lucrarile pentru ...sponsorizarea organizatiei. dar nu cred ca e profi sa te gandesti ca mai faci un ban ca ii vinzi unuia o lucrare, plus ca artistii care se respecta nu se vand asa ieftin...si sigur nu ar avea nevoie de CRI sa isi vanda lucrarile.

da tot revin la ideea mea cu ambasada: ambasada de aici nu obisnuieste sa gazduiasca expozitii din tara ? intreb pentru ca nu stiu.

prea multe directii care sa fie irealizabile pana la urma strica. mai bine mai putin anu asta, si se extinde in mers anii urmatori. dar daca nici macar nu e definit proiectul, cred ca e cam strans timpul pentru mai.

ma intreb ce e mai realizabil: transportul lucrarilor (pictura sau altceva) in IRL, sau organizarea unui festival de film ...intr-un spatiu mai putin conventional (cu toate drepturile de autor in regula) ???

sfinx
19-03-2007, 20:27
@mva
acest proiect este doar la faza de discutii
suntem cei mai buni la a propune, nu ne intrece nimeni, fac pariu

mva
19-03-2007, 21:27
pai daca nu este inca definit proiect-ul, nu avem habar de sponsorizare, asta zic si eu ca e prea repede sa ne imaginam ca in mai/iunie se poate realiza un festival de ...arta romaneasca sa zicem.

si de asta am intrebat cu ce ati participat pana acu la festivalurile respective, nu sa ma iau in seama sau sa critic, ci ca vreau sa imi fac idee cu ce se poate merge acolo: alea au deja date concrete, presupun ca si pentru inscriere. am niste prieteni - artisti mai neconventionali - care stiu ca isi cauta sponsorizari in RO, fiind invitati la vara de niste artisti din Belfast. m-ar interesa si pentru ei sa stiu daca nu e vreun event la care sa se implice pe aici ...

mai ce: cei ce ati fost implicati alta data in asa ceva, puteti sa aveti idee cu ce va poate ajuta cineva care e dispus sa mearga ocazional in weekend la DUB ...

liviud
20-03-2007, 01:06
Stiu ca e de anul trecut dar pun pariu ca vor fi valabile si anul acesta:

http://www.mae.ro/poze_editare/2006.08.16_Programe2006.pdf

( aici se poate include chiar si "proiectul" Scoala De Duminica ).

Linkul de mai jos sigur il stiti si stiu ca pare frumos pe hartie dar...nu sti niciodata:

http://www.cdep.ro/proiecte/2006/500/30/4/leg_pl534_06.pdf

Numai bine...

P.S.

Personal nu cred ca o sa vina nici macar 50% din cei pe care vreti sa-i invitati la ceea ce va propuneti DAR sunt mai mult ca si convins ca le-ar fi foarte greu sa refuze o invitatie la deschiderea unei scoli romanesti ( fie chiar si de week-end ) ...

sfinx
20-03-2007, 07:42
sunt asa de frumos editate aceste legi ca daca mai si crezi ca se poate realiza am trecut in alta dimensiune
in conceptia tovarasilor de la bucuresti, toate aceste proiecte , mai ales acelea de pastrare a identitatii romanesti , si cele de pastrare a limbii se face cu ajutorul unor reviste editate prin diferite edituri obscure din toata tara(Oradea, Caracal, etc, etc) care apartin unor acoliti si trimise catre comunitatile romanesti din Europa

vasiletina
26-03-2007, 23:10
Ce ziceti, ne intalnim joi (29) sau vineri (30) saptamana asta pentru o discutie serioasa cu cele doua organizatii si toti cei interesati de proiectul acesta?

sfinx
27-03-2007, 06:39
comitetul executiv al SRI a decis aseara unirea celor doua organizatii
trebuie doar sa ne intalnim!

vasiletina
27-03-2007, 11:05
SUPER !

Ne bucuram si salutam in acelasi timp decizia comitetului executiv al SRI!

Joi seara (daca se doreste ne putem intalni) in Cairde la 19.00 pm.

ovimat
28-03-2007, 10:13
Daca te uiti in lege vezi ca "ai nostri" finanteaza de toate mai putin salarii.
Ce la moda e munca voluntara pentru "ai nostri" ;D
Oare ei de ce nu o fac sau de ce nu isi doneaza salariile la diferite institutii de caritate?! ???

vasiletina
28-03-2007, 11:51
Dar cu intalnirea CRI/SRI cum ramane Ovidiu? subscrii sau te ocupi de fetite ;)

vasiletina
29-03-2007, 18:37
intalnirea de seara asta, daca se poate sa fie facuta online (Yahoo sau Skype), in jurul orei 8.30pm pentru a salva timp si a fi mai eficienti.

wanted
29-03-2007, 21:11
asta nu e eficienta ,asta e lene mare .intalnire-le raman asa cum se stabilesc

sfinx
29-03-2007, 21:41
cam tarziu anuntul cu skype

eu am plecat de la munca sa vin la intalnire si parte din cei care trebuiau sa participe nici nu stiau

sper ca saptamana viitoare sa va tineti de cuvant

ramane pentru marti seara?????

ovimat
30-03-2007, 09:23
@Vasile
Timpul meu liber s-a redus asa ca o sa ma vedeti mai rar, cel putin in viitorul apropiat.
Good luck.

vasiletina
30-03-2007, 10:15
Marti (3 aprilie) la ora 7pm in 19 Belvedere Place, Dublin 1. Va rugam confirmati participarea.

Decizia de a amana intalnirea de aseara a avut loc ca urmare a faptului ca nu au fost confirmate participarile celor interesati.

sfinx
30-03-2007, 21:55
prezent

funkyfresh
14-11-2008, 23:43
O idee care mi-a venit cand citeam .
Ce parere aveti daca includeti aici si o expozitie de fotografie prin care , indirect se poate promova turismul romanesc

admin
15-11-2008, 01:45
vezi ca e optiunea de blog si poti posta acolo pozele care vrei...

puidemorosan
06-09-2010, 13:00
E o idee buna sa facem undeva o expozitie de fotografii de-ale userilor(a romanilor in general) cu imagini din Romania. eu unul sunt pasionat de fotografie si am cateva poze care ar putea sa arate o alta imagine a Romaniei. Pentru asta s-ar putea cere sprijinul ambasadei, ca doar mai spalam din imaginea de rahat ce o are tara, cu Nuti a noastra...

mariussibianu
01-11-2010, 21:24
Adevarul e ca chiar nu este un loc anume,inafara de biserica romaneasca,unde sa se intilneasca romanii iar cu fotografiile nu e o idee rea am si eu ceva din zona Sibiului,transfagarasanul facute de mine.

roadrunner
02-11-2010, 08:57
Copii tati,
voi vreti sa reparati imaginea proasta a romanilor (facuta de niste indivizi idioti) cu niste peisaje cu apus de soare,
"good luck with that"
RR