View Full Version : salutare
salutare si numai bine la toti,as avea si eu o rugaminte: exista o scrisoare tip pentru long residency sau nu ?
eventual si ce acte ar trebui adaugate la dosar.
mersi mult
Pentru a fi eligibil pentru "long term residency" trebuie sa fi lucrat in Irlanda timp de minimum 5 ani fie pe baza unui work permit, working visa sau work autorisations (exclluzand studiile sau solicitantii de azil.
Pentru aceasta se depune o cerere pentru "long term residency" la General Immigration Division din cadrul Department of Justice. cererea trebuie sa fie recomandata.
Crerea terbuie sa includa:
- numele
- nr de referinta atribuit de departamentul de justitie
- o copie dupa Green Card
- o copie dupa work permit, autorisation sau working visa actuale
- o copie completa dupa pasaportul actual (si dupa pasaportul vechi daca acesta contine vize, stampile din perioada de 5 ani)
Daca e nevoie Ministerul va cere documente suplimentare.
Bafta!
salutare si numai bine la toti,as avea si eu o rugaminte: exista o scrisoare tip pentru long residency sau nu ?
eventual si ce acte ar trebui adaugate la dosar.
mersi mult
Salutare Papi!
Nu exista o cerere tip pentru long term residency.O faci tu cum iti vine in cap si trebuie sa cuprinda ceea ce a zis Admin + in caz ca esti pe work permit - o scrisoare de la locul de munca.
Asa cum spune Admin trebuie sa fi lucrat legal aici minimum 60 de luni dar(atentie) nu de la intrarea in tara,nu de la eliberarea primului permit ci se aduna toate periodele din pasaport in care ai avut dreptul de sedere.Daca unul din permise a intarziat la eliberare sau daca pur si simplu nu te-ai dus la timp sa-ti faci registration-ul, timpul asta e pierdut.
A fost chiar hazliu cand mi-au returnat actele(la 5 ani si doua luni de cand eram aici) spunandu-mi ca ...lucrez in Irl. de 54 de luni numai(nu 60). La inceput m-am bucurat(doar ma intinerisera cu aproape un an) dar dupa asta pur si simplu am ramas blocat.Pana la urma a trebuit sa aplic din nou si...culmea ironiei..acum am in pasaport stampile care acopera 66 de luni(datorita noului permit) desi nu sant intrat in tara de atata timp. ::).
Sunt curios ce raspuns mi-or da acum....banuiesc ca tot ceva distractiv..doar e Irlanda,nu!
Multa bafta cu rezidenta!
sint aici cu contract de munca, primul contract il am din noiembrie 1999 dar eu am intrat in tara in 2 ian 2000 iara de inregistrat la garda am facuto in 2 februarie 2000,iar toate contractele le am eliberate la timp si nu vad nici o problema,dar asa cum ai zis si tu asta este irlanda si cine stie ce raspuns primesc,din ce am inteles de la tine pot sa aplic numai in 2 februarie 2006, nu?
eu iti multumesc pt raspuns si multa bafta
iar daca iti mai amintesti ceva si vrei sa ma anunti iti multumesc anticipat.
papi
sint aici cu contract de munca, primul contract il am din noiembrie 1999 dar eu am intrat in tara in 2 ian 2000 iara de inregistrat la garda am facuto in 2 februarie 2000,iar toate contractele le am eliberate la timp si nu vad nici o problema,dar asa cum ai zis si tu asta este irlanda si cine stie ce raspuns primesc,din ce am inteles de la tine pot sa aplic numai in 2 februarie 2006, nu?
eu iti multumesc pt raspuns si multa bafta
iar daca iti mai amintesti ceva si vrei sa ma anunti iti multumesc anticipat.
papi
asta nu inseamna ca pe 2 febr 2006 faci, deja, 6 ani? - parca dupa 5 poti sa aplici...
Salutare,din nou...
Pai tu in 2 februarie 2006 ai avea ...72 de luni...mai mult decat suficient.
Cel mai bine ia la mana pasaportul (sau pasapoartele avute de cand ai intrat aici) si calculeaza-ti singur perioadele in care apari inregistrat la garda(luna cu luna).
Daca depasesc 60 (de luni) atunci poti baga actele linistit.
Ma mir ca nu ai facut-o pana acum caci dupa ceea ce zici(ca te-ai inregistrat intotdeauna la timp) ai fi putut aplica din...februarie 2005.
Multa bafta oricum si daca mai aflu ceva te anunt!