PDA

View Full Version : CV-ul pentru un job in Irlanda ( in IT )

catalin_can
11-03-2007, 20:26
Buna ziua,

Poate cineva sa-mi spuna daca in Irlanda CV-ul are un format particular si daca poza este obligatorie ? Eu acum sint in Canada si aici CV-urile sint destul de stufoase, cu multe detalii si fara poza. Mentionez ca pe mine m-ar interesa sa am informatii pentru un CV in IT.

Multumesc mult,
Catalin T.

Oliviu
11-03-2007, 22:06
nu trebuie poza, data de nastere, stare civila si alte chestii.

mishulyna
12-03-2007, 07:14
Da un search pe Google (CV IT Ireland), iti trimit primul de pe lista: http://www.bestjobs.ie/em-cv-ma2My8by.htm , te poti inspira la nevoie... ;)

Mihaela
12-03-2007, 12:16
O chestie care pe mine m-a frapat (experiente proprii): indiferent de ce pregatire profesionala/universitara/post-universitara ai - mai putina, mai multa sau foarte multa - irlandezii se asteapta sa vada in CV ce liceu ai terminat (si unde!), cu ce tip de bacalaureat si cu ce nota/calificativ/etc. Daca nu scrii in CV nu-i bai, dar e destul de probabil sa te intrebe.
O chestie care nu trebuie uitata: explica foarte clar ce statut ai in privinta dreptului de munca.

roadrunner
12-03-2007, 12:21
Ce mai tare chestie care au auzit-o vreodata depre CV-uri, o firma de contabilitate cere sa-ti scrii CV-ul "de mana", si sa-l trimiti prin posta. Si uite asa au exclus automat pe cei ce nu prea au chef de scris (munca) si care nu-si doresc asa de tare un jobul respectiv. (ca sa nu mai zic cate poti afla despre personalitatea cuiva daca analizezi scrisul)
Roadrunner

ovimat
12-03-2007, 13:34
Fiecare cu pasarica lui.
Adevarul e ca tre sa ai un CV beton, adaptat jobului ca altfel nu te cheama la interviu. Cel mai indicat e sa stii ce face compania si cam ce intentii are. Pe net gasesti o groaza de info iar pentru CV specific unui job in Irlanda e un pic mai mult de lucru, cred ca cei din HR sau recruitment pot furniza informatii clare.
Tre facut nu mai lung de 3 pagini, 2 daca e posibil si sa faci sa le sara in ochi calitatile/calificarile care le cauta ei, altfel se plictisesc si il arunca la cos.
o colega care a lucrat in recruitment zicea ca fac un "skimimg" fiindca primeau peste 80 Cv-uri zilnic si daca ceva nu era clar prefera sa il arunce decit sa isi piarda timpul cautind clarificari.
Good luck Catalin.

ancuta
12-03-2007, 18:49
De multe ori e foarte important ''cover letter'' pentru ai face sa-ti citeasca CV-ul 8)

catalin_can
13-03-2007, 15:47
Multumesc mult.

Daca cineva vrea sa se intereseze de Canada va las email-ul meu: catalintomoiu@hotmail.com

trance
13-03-2007, 16:37
REFERENCES ,din cate mi s-a spus e foarte important sa ai asa ceva

sorinmetea
13-03-2007, 16:52
employment application. am completat şi eu aşa ceva. este un gathering de informaţii pe un schelet propriu al fiecărei firme. se practică uzual īn employmentul de azi, pentru a-ţi face o idee despre profilul potenţialului angajat.
cam acelaşi lucru e bine să-l facă şi candidatul pe spinarea potenţialului angajator, doar că se face verbal, iar liniile cheie e bine să se transforme īn contract.
e bine să ai pregătit un portofoliu din lucrările proprii, cānd īl verşi pe masă, la modul figurat, să producă impresie solidă şi să ştie ăla că a strāns māna unui meseriaş.

PS: iată scheletul care mi-a plăcut mie cel mai mult: http://www.itmbucuresti.ro/CVeuropean.pdf . l-am adaptat, tradus şi i-am pus o poză, cea care e şi aici pe forum. din ce hunting am făcut īn irlanda, pot spune că a fost ok.