View Full Version : Engleza pentru Afaceri - cursuri gratuite in Terenure
vasiletina
09-03-2007, 08:58
Business English
Verbal and Written
Starts: Wednesday 11th April 2007. (4 Mornings 2 ˝ hours per session)
Course time: 10.00 a.m.– 12.30 p.m.
Venue: Terenure Enterprise Centre, 17 Rathfarnham Road, Terenure, Dublin 6W
Cost: Free to participants
Week One
11th April
Telephone Techniques
Introduction
Answering the telephone
Making calls
Leaving messages
Week Two
18th April
Written English Part 1
The Basics
Rules for writing good letters
Principles of Clear writing
Types of Correspondence
Layout of letters
Week Three
25th April
Written English Part 2
Business cards / letterheads – Do’s & Don’ts
Professional layout of quotations and invoices
Fill in forms
Week Four
2nd May
IT in business
Software programmes for business
Hardware
E-business
Tare curios sunt sa stiu citi romani vor participa. De fapt stiu :D
Ovimat,
De ce te intrebi? De obicei participa multi sau prea putini? Si trebuie sa te inscrii? Cine tine cursurile?
Interesanta initiativa, insa trebuie sa fii deja om de afaceri sau sa lucrezi seara pentru a putea sa asisti la cursuri. Pentru cei care lucreaza in timpul zilei 4 saptamani consecutive e cam mult. Stiu ca nu poti multumi pe toata lumea insa ar fi mai tentant pentru multi daca aceste cursuri s-ar tine seara.
Oricum, multumim de informatie.
Cursurile sunt doar o zi/sapt si nu se adreseaza neaparat celor care au afaceri ci celor care vor sa lucreze in domeniu.
De ce ma intreb? Fiindca stiu cit de mult ii intereseaza pe romani cursurile si ii cunosc si pe cei din Terenure care au multe chestii interesante acolo.
Adevarul e ca oricit de mult le dai oamenilor ceva tot vor gasi scuze sau nemultumiri. Pina la urma cine vrea ceva isi gaseste singur.
Ovimat,
Pe mine chiar m-ar interesa. Nu-s om de afaceri, dar cred ca merita un astfel de curs. Si cred ca ma voi descurca de 4 miercuri.
Inca o data intreb, trebuie inscrieri, ceva? Si cine tine cursurile? Oricum initiativa este laudabila. Oricat de multa/putina engleza as stii, totdeauna mai este loc de cate ceva de invatat.
Numai bine,
Dana
P.S. Am scris ieri mai mult, dar cand sa postez n-am mai avut unde, ca v-a crapat server-ul probabil. De ceva vreme nu pot accesa intotdeauna site-ul... dar perseverez.
Suna la 014903237 si intreaba de Michelle Hannon sau daca nu e acolo cred ca oricine iti da o informatie.
Cursurile sunt doar o zi/sapt si nu se adreseaza neaparat celor care au afaceri ci celor care vor sa lucreze in domeniu.
De ce ma intreb? Fiindca stiu cit de mult ii intereseaza pe romani cursurile si ii cunosc si pe cei din Terenure care au multe chestii interesante acolo.
Adevarul e ca oricit de mult le dai oamenilor ceva tot vor gasi scuze sau nemultumiri. Pina la urma cine vrea ceva isi gaseste singur.
Scuze Ovidiu, am inteles gresit cum ca ar fi vorba de patru saptamani consecutive, in fiecare zi. A propos de interesul romanilor, iti impartasesc opinia insa trebuie sa invatam si de la irlandezi cind spun "keep the faith" sau de la Maica Tereza care spunea ca binele trebuie facut chiar cind toti si toate iti par potrivnice si chiar cind binelui i se raspunde cu rau.
Multumim de informatie inca o data. Nu pot sa nu mentionez ca un astfel de curs costa cel putin 300 de euro la Blanchardstown Enterprise Centre si e bataie pe locuri.
Numai bine si poate ne vedem acolo ;)
roadrunner
12-03-2007, 12:45
Am participat in Romania la un asemenea curs predat de un trainer profesionist al DHL, acum vreo zece ani cu cativa membri ai fimei la care lucram pe vremea aceea. Am platit la vreme aia 180 USD de persoana (care a fost un efort finaciar pentru o firma din RO) credti-ma face toti banii.
Am intrat la curs cu atitudinea "da ce BA eu nu stiu sa vorbesc la telefon" si am iesit de acolo "mama ce taran sunt..." din pacate in Ro toti la firma ne purtam civilizat dupa curs, dar cand sunam la administratia finaciara ni se raspundea cu traditionalul "MDA..."
Roadrunner
Cei din Terenure sunt foarte receptivi si adaptabili, au mai multe cursuri si chiar ceva incubatoare de afaceri parca. De asemenea mai ofera, in limita spatiului, birouri pentru afaceri.
Adevarul este ca orice curs iti deschide noi orizonturi, depinde de tine sa stii ce vrei sau sa vrei ceea ce poti.
@Alex
Nu trebuie sa iti ceri scuze ca n-ai gresit cu nimic fata de mine.
Oricum, daca nu mi-as pastra optimismul (din ce in ce mai putin in relatie cu romanii) nu ati mai auzi de mine.
Asa, ghinionul vostru.
Tare curios sunt sa stiu citi romani vor participa. De fapt stiu :D
@ovimat
cred ca te-ai inselat in privinta numarului de romani care au participat la cursurile de mai sus. Au fost 4 romani din 9 participanti. Ce zici? Mai esti asa pesimist?
Da.
[br]Postet at: April 12, 2007, 03:34:35 PM________________________________________________ _@danas
Poti sa-i intrebi pe colegii tai romani cum au aflat de acest curs?
Multam.
A intrebat Geraldine de unde am auzit si parca au zis ca de pe forum. Parca asa am auzit fiindca nu eram chiar atenta (eram in pauza), iar daca este asa inseamna ca trebuie sa multumim celui care a facut reclama. E cam pentru incepatori cursul, dar dupa cum spuneam, oricand mai poti invata ceva. Chestia e ca mie mi-a luat 1,5 ore sa ajung acolo si acum sunt copiii in vacanta. Ma gandesc cu groaza la urmatoarele miercuri...
Tu de ce n-ai dat pe acolo sau erai si tu printre ei?
@danas
Multam, se pare ca forumul are ceva efect pozitiv ;)
Eu deocamdata nu il consider util pentru mine.
Good luck.