PDA

View Full Version : INTERMEDIERI CUMPARARI-VANZARI PROPRIETATI ROMANESTI

Valentin
01-03-2007, 17:22
Buna,

Vreau sa informez Comunitatea , ca ofer , prin firma mea infiintata in IRE, ROMANIAN BLACK SEA PROPERTIES INVESTMENT LTD, servicii de intermediere si reprezentare prin Power of Attorney, pt cumpararea/vanzarea de proprietati romanesti pe litoralul romanesc.
Ofer servicii complete de achizitionare/vanzare de proprietati (teren/vile/apartamente) pt judetul Constanta.
In Romania , reprezint cea mai mare firma de pe litoral. Arcada EuroImobiliare cu filiale incepand cu Constanta, Eforie Nord/ Sud, Costinesti, 2 Mai,Mangalia, etc.
Aceasta presupune ca toate informatiile necesare pot fi fie cercetate si downloaded de pe www.arcadaeuro.ro, fie prin intermediul firmei mele.Preturile sunt vizibile pe website-ul amintit.
Prin Procura de Reprezentare, pot reprezenta orice cumparator/vanzator interesat in achizitionarea/vanzarea unei proprietati, pot furniza informatii suplimentare si customer service, nefiind necesare deplasarea titularului.
Bineinteles in schimbul unui comision.
Pentru informatii suplimentare ma puteti contacta la nr.01-4409487 sau mobil: 087 7931357.
Firma vrea sa vina in intampinarea investitorilor irishi dar si a romanilor, care nu gasesc flexibila deplasarea si pierderea timpului in tot acest proces de cumparare/vanzare de proprietati.
Avand un sistem format, ofer aceste servicii, care scutesc timp cu deplasarile si vizionari, birocratie RO,costuri de deplasare/cazare.
Cele mai cautate zone pt Litoral par sa fie Costinestiul, unde se afla si sediul firmei mele din Ro si a Agentiei Arcada Euro , pe care o reprezint in Irlanda.
Pt orice alte clarificari, ma puteti contacta deasemenea pe PM or email: cabaua@msn.com

Regards,

Valentin

danas
01-03-2007, 20:17
Valentin,
iti doresc mult succes si cat mai multi cumparatori.

Valentin
01-03-2007, 20:30
Valentin,
iti doresc mult succes si cat mai multi cumparatori.

Merci Dana!

Vali

Liviu.Onofrei
01-03-2007, 23:41
Poate putin off-topic,dar daca esti in 'branch' spune-mi si mie de ce atata Irish reclama la proprietatile din estul Europei dar mai putin la cele ...romanesti ??
Multam...

mva
02-03-2007, 09:39
si mie mi se pare ca bulgaria e mai cautata. si-au facut oare "brand" inaintea RO ? sau deja in RO alte nationalitati au intrat in bransa de mult (italienii in zona mea de ex)...si nu mai e "businness" rentabil la ora asta?
din alt punct de vedere ...am citit mai demult despre ceva englezi care s-au apucat de imobiliare in BU ...poate ca tot de acolo bate vantu si in cazul asta.
chiar, valentin, poti sa ne impartasesti parerile tale despre asta?

PS: (si offtopic de tot) la lucru am auzit o colega irlandeza vb despre stomatologii din Ungaria (de care stiam si eu) si Bulgaria ...ca cica si acolo sunt buni si ieftini ...era sa ii zic cateva cu Bulgaria ei, numa ca nu o cunosteam pe tipa si n-as fi vrut sa isi faca pareri despre mine asa dintr-o data. pierdem teren si la cabinete stomatologice vreau sa zic ;)

eric75
02-03-2007, 14:41
Pai cred ca e normal sa se indrepte spre Bulgaria unde preturile pentru imobiliare sunt cel mult la jumatate fata de cele din Romania si in plus turismul din Bulgaria este mult inaintea celui din Romania(calitate superioara + preturi inferioare) .In Bulgaria poti cumpara un apartament nou cu doua camere,pe litoral la aprox 40.000 euro.Care este pretul pentru unul de 2 camere pe litoral in Romania.

chris
02-03-2007, 18:25
E simplu vor profit dar nu vor sa faca publicitate. Firmele care ofera intermedieri sunt inca mici, si de obicei sunt exact cum se numesc "intermediari", nu developeri care vand case noi la cheie in zone special construite, si nu isi permit publicitatea agresiva (publicare de brosuri, clipuri tv, radio). Pe de alta parte Irlanda din punctul de vedere al ministerului Turismului din Romania nu prezinta interes, costurile de deplasare pana in Romania sunt mari nefiind linie directa catre Romania, turistii evita aceasta destinatie.

Valentin
02-03-2007, 22:55
Pai cred ca e normal sa se indrepte spre Bulgaria unde preturile pentru imobiliare sunt cel mult la jumatate fata de cele din Romania si in plus turismul din Bulgaria este mult inaintea celui din Romania(calitate superioara + preturi inferioare) .In Bulgaria poti cumpara un apartament nou cu doua camere,pe litoral la aprox 40.000 euro.Care este pretul pentru unul de 2 camere pe litoral in Romania.

Am sa raspund pe rand. Situatia nu e relevanta! Aprecierea imobiliara in BG este minima,( Dupa cum observati la 40K sunt super apartamente de 2 camere, pe plaja sau in munti, Bansko, etc ) de cativa ani!
In timp ce in RO avem o apreciere de 15-20% numai de la inceputul anului.( IN Bucuresti).Una din regulile in Imobiliare este ca proprietatea sa aiba "exit strategy", adica ca in caz in care investitorul strain ar vrea sa se retraga si sa vanda, sa gaseasca un localnic sau alt investitor la care sa o dea. Aici in IRE, se cheama " Don't be Paddy last!", adica sa nu ramai cu o proprietate blocat, sa poti scapa de ea. Aici RO, care are putine developmenturi noi si 23-30 Milioane posibili cumparatori( incluzandu-i si pe romanii care inca cumpara acasa ca investitie), Bulgaria cu cei 8-9 mil, pt ca multi BG nu sunt plecati ca romanii, este mai putin atractiva investitorilor.
Impresia noastra aici, in IRE, este ca Bulgarii vand in draci, apartamentele alea d 40K. Fals. Se fac mai multi bani cu proprietati RO decat cu cele BG.
In Bucuresti, South Pacific Group ofera 7% rental guarantee pe niste terraced houses de 136K+VAT, adica vreo 950 eur/luna chirie garantata, in timp ce in BG se ofera maxim 5%, si nu are capacitate de apreciere a proprietatii, exceptand rent-ul, ca in RO.
Asta pt ca daca in BG s-au construit 200 de cladiri de peste 10 etaje, gen Hotel cu cazinou, retail outlets, piscina, plaja privata, in RO nu sunt decat vreo 3 in constructie in Venus/Olimp.
Daca la BG s-au investit 300 mil euro in partii, la noi exista testari pt un proiect de 100 mil euro pt o partie, care e inca la stadiul de forari.

BG este net mult mai cunoscuta aici, pt ca multi developeri, vanzand cladiri noi, au intrat cu oferta aici de cativa ani.
Si 2, pt ca nu s-au gasit multi care sa promoveze RO aici. RO este foarte atractiva.
Investitorul nu e interesat daca e cu plaja si piscina si bufet suedez, el vrea profit! Se pot face profituri frumoase din imobilare in RO, peste nivelul celor din BG.
Da, se poate gasi o vila, peste Dunare de Giurgiu, cu 2 etaje si 1000 m2 teren, super, la 33000 eur.
Va spun si unde este o agentie BG care vinde in Dublin.
Cred ca se cheama IBP.com, si e in Lucan, care este cuplata ca si mine cu o agentia mama din BG, si care are propretati pe site-ul firmei mama incepand cu 10000 eur o casa.
Problema nu e ca nu ai putea sa o cumperi, ci daca ai cumpara-o , daca se va aprecia, ca banuiesc ca nu va mutati acolo.
1. Coruptia si Violenta intre bande/cartiere e mare in BG
2. E mai mare ca in RO.
3. Sanse de apreciere ale valorilor sunt mai mici ca in RO.
4. Nu stiti limba.
5. Eu am fost in BG in 1987, prin Tolbuhin, Varna, Sofia. Daca ii intrebai de un Toilette- habar nu aveau ce-i aia.
La noi banuiesc ca un strain totusi ar gasi una... asta daca mai exista, ca stiu ca in Bucuresti le facusera pe cele publice din Parcul Circului, depozit de piese auto, boutique, chiar bar am vazut!

Asa cum iti poti da seama dupa nume, BG nu e RO, iar aprecierile si chiriile nu sunt asa bune ca in RO.
Pt cine vrea sa se mute in BG...asta e alta treaba.!
Succese![br]Postet at: March 02, 2007, 11:13:11 PM________________________________________________ _

si mie mi se pare ca bulgaria e mai cautata. si-au facut oare "brand" inaintea RO ? sau deja in RO alte nationalitati au intrat in bransa de mult (italienii in zona mea de ex)...si nu mai e "businness" rentabil la ora asta?
din alt punct de vedere ...am citit mai demult despre ceva englezi care s-au apucat de imobiliare in BU ...poate ca tot de acolo bate vantu si in cazul asta.
chiar, valentin, poti sa ne impartasesti parerile tale despre asta?"
Asa cum am spus in postul anterior, este o falsa impresie.Dpdv al total vanzari, e cam adevarat. Dar cantitativ, adica apartamente de 40K, pt ca sunt 200-300 de blocuri/complexe noi in ultimii 2 ani, in timp ce in Ro, doar 2000 apartamente noi in BUc, 3000 pt anul asta, 8000 in 2008.
Valoric, RO vinde mai bine. la noi metrul2 incepe de la 5 eur in camp.Sunt zone in Costinesti unde ajunge la 340-430 eur/m2, langa plaja. mai scump ca in Londra.
Am adus un Builder din Uk sa vada Costinestiul, si a venit cu 40K GBP sa cumpere "un site" sa construiasca 10-15 vile.
Cand a vazut ca de banii aia nu-si lua decat 1500 M2, i s-a cam facut rau.
Romania nu a valorificat potentialul care il are, nici nu a inceput constructia masiva de apartamente, si deja s-a ajuns la plafonul superior al pretului la apartamente.
In Bucuresti, ca si in Venus, sau Constanta, m2 de construit a ajuns la 1300+ VAT si peste.Si inca se spune ca la nivelul de lux, preturile astea sunt minime in EU.

BG e mai cautata pt ca e bine reprezentata in Dublin si UK.
Daca in UK sunt cateva companii RO, si companii UK in RO( www.investmentromania.com), www.romaniarevealed.co.uk,www.romanianpropertieslt d.co.uk, www.transilvaniaproperties.co.uk, etc, in Dublin nu avem reprezentare deloc.
In afara de David Howe, care e irish solicitor, care are www.investromania.ro/com, si care s-a mutat in Ro de cativa ani, si de MacAnthony Real Estate INternational, in Waterloo Lane, care vinde noi developmenturi South Pacific Group in Nord Bucuresti, o firma in Cork si eu care deabia incerc sa deschid acum, nu se ingramadeste nimeni sa promoveze RO.
Daca exista Balkan Tourism in Georges street, nu exista nici o Romanian Tourism promovat, ca nici un alt produs ro.
De ce? Pt ca nu suntem buni intreprinzatori.
Ati auzit de concursul din RO pentru descoperirea de Branduri RO. Ce branduri? Ele nu exista!
Pai:
1. Pufuleti, halvita,rahat, muraturi- suntem slabi si nu prea sunt ale noastre- BG sau saturat de vandut conserve pana acum. Rahatul e turcesc ca si halvita.
Branza, vinul,ala care a mai ramas, nu stim sa-l promovam la export. Restul marcilor de vin sunt luate de investitori straini.
2. Singurul produs promovat la export- De Renault- e Dacia, care e sustinuta de Guvern prin Taxa de Inmattriculare pt second hand mare.
Asta e singurul lucru bun al lui Tariceanu, dar va fi obligat sa-l scoata de catre EU.
Daca numar cate agentii imobiliare 100% Bulgare sunt in Dublin, probabil peste 10. Multe sunt facute de UK, irishi, care vand proprietati UK.

3.Mamaliga cred ca ne reprezinta, dar am cam facut-o...de mamaliga!
Eu cred ca daca ne-am pune fiecare Roman un steag la masina, sau ca polonezii, un steag cu Polska in piept la haina, ar mai invata irishii cei cu noi pe aici.
[br]Postet at: March 02, 2007, 11:35:54 PM________________________________________________ _[quote=neXus ]
Poate putin off-topic,dar daca esti in 'branch' spune-mi si mie de ce atata Irish reclama la proprietatile din estul Europei dar mai putin la cele ...romanesti ??
Multam...

Asa cum mentionam, ca si Cris, datorita faptului ca nu avem developmenturi noi multe, piata second-hand, desi foarte eficienta( In ultimii 8 ani am avut o crestere de 1500%), nu face mare tam-tam si publicitate.
Pt Developmenturile noi RO, in special cele din Olimp, Venus,Constanta,Bucuresti, exista reprezentare aici, MacAnthony Real Estate International- Waterloo Lane, Dublin, ca si Romania Revealed care vinde in UK si IRE, www.daft.ie.
Pt second hand, firme dedicate, sunt o firma de real estate din Cork, care vinde site-uri de 400 Ha si mai mici in Timisoara, Arad Braila TL, CT, etc.

Totusi nu avem prezenta BG care si-au facut nume cu "proprietati bune si ieftine", adica investitii "clean", dar care nu au potential si nici risc ca RO. Suntem inca considerati cu risc in Imobiliare, dar mult mai tentanti pt investitori, noi ajungand la 7-8% rental margins, in timp ce bulgarii sunt la 5%.
Exista o tendinta de reducere a profitului marginal in inchirieri in toata Eu, dar inca stam bine, pt ca cererea este mult peste oferta si asa va fi in urmatorii 5-6 ani.
2000 de locuinte noi se vor da in folosinta 2007, 8000 in 2008, in conditiile in care cererea este de 300000 locuinte noi.
De aceea in Bucuresti s-a ajuns repede la 1300+VAt/m2 pt ca ofertele sunt limitate si preturi mari, pt cei cu venituri mari/investitori.

Mac Anthony au inceput in Iunie anul trecut sa faca reclama la proprietati RO si zic eu fac treaba buna cu proprietatile RO. Sunt profesionisti, numai ca ei ofera contract de cumparare off-plans still irish, adica iti vand o idee.
Exista alta firma care vinde si terenul pe care e casa( numai la case) la propretatile off-plan RO, si iti cesioneaza autorizatia de constructie pe numele tau, tu semnand cumpararea terenului si Contract de Constructie pe terenul tau, cu Constructorul, la cheie, pe suma negociata.
Pentru Ro asta e super, pt ca ai terenul, de sa zicem 167 m2 , la momentul inceputului lucrarilor tu achitand 35% din valoarea cladirii finale, restul 65% la sfarsit.
In momentul in care ai acte de V-c pe teren si contract de constructie dormi mult mai bine.
Deci atentie, cand dati avansul e bine sa aveti acte pe terenul de sub casa, facute cu constructorul, altfel, nu se stie, dar RO e RO, sa nu uitam cate Caritasuri, Sorin Ovidiu Vantu,Gabriel Bivolaru, sau altii , am lasat acasa cand am plecat.
Toate cele bune!

sfinx
03-03-2007, 00:12
a fost cineva la MacAnthony sa vada care sunt conditiile?

mishulyna
03-03-2007, 11:58
Locuiesc in Suceava, intr-un bloc turn din BCA, un etaj sub mine un apartament cu aceeasi suprafata (75 m patrati) s-a vandut la 50.000 euro. Sa inteleg ca-s in posesia unei bune investitii?

anducu94
03-03-2007, 13:30
In Valcea, daca anul trecut (prin oct-nov) mai gaseai un apartament cu 30000-35000 de euro, anul acesta sub 45000 sa nu te gandesti, nici in cele mai rele cartiere.Intradevar, imobiliarele sunt , in momentul de fata si , probabil si in viitor , cea mai rentabila afacere in Romania( si nu numai, cred).Cat despre BG, nu cunosc amanunte despre locativ, insa cu turismul sunt in fata.

sfinx
03-03-2007, 21:44
pai daca nu au un Mazare, fratii Micula, Hrebenciuc,Iacobov, Vantu si lista continua, cine sa le ia hotelurile si statiunile in locatie sau sa le privatizeze prin metoda MEBO?
ei (cei care eu luat statiunile si hotelurile prin diferite metode) nu sunt capabili sa gestioneze asa afaceri, asteapta sa vina investitorii straini ca sa le vanda

mishulyna
03-03-2007, 21:57
CORECT! Doar ca-n timpul asta turismul in Romania se duce de rapa...
Dar la cate s-au dus de rapa in tara asta pe care nu voiam s-o vindem si-am dat-o de pleasca... Speranta moare ultima, mai putem inca spera la mai bine, sa ne ajute Dumnezeu pe toti sa speram in strainatate!!!
Un week-end placut tuturor!

Valentin
24-03-2007, 12:32
a fost cineva la MacAnthony sa vada care sunt conditiile?

Sunt similare cu a cumpara prin Romania Revealed UK, cu singura diferenta ca la cumpararea casei ti se prezinta un contract tip irish, care prevede un avans de 35%. restul de 65% ii dai la terminarea casei, si cand platesti si 4% taxe notariale si iei cheile.
Romania Revealed UK, vinde aceleasi case, dar iti vand terenul de sub casa la plata avansului de 35% si iti cesioneaza autorizatia de constructie a vilei, care mi se pare mult mai bun!
Singura problema este ca trebuie sa platesti cei 4% la suma totala a casei, la inceput, intrucat actele notariale de vanzare a casei la cheie si a terenului se fac la plata avansului de 35%, motiv care trebuie sa platesti 35%+ 4%= 39%, dar macar dormi mai linistit, ca in cazul celui mai rau scenariu, adica daca constructorul fuge , ramai cu terenul si il poti vinde sau construi casa pe care ai deja autorizatia de constructie, pe cand in varianta McAnthony, ramai cu nimic daca se intampla ceva.. prin RO.

roadrunner
24-03-2007, 13:18
pai deja cu faza cu "daca constructorul fuge" pe mine unul nu ma mai intereseaza... decat sa-mi bat cuie-n talpa cu investitia asta mai bine fac ce stiu sa fac mai bine (adica meseria mea) si fac bani pe partea aia.
Roadrunner

Valentin
24-03-2007, 14:09
pai deja cu faza cu "daca constructorul fuge" pe mine unul nu ma mai intereseaza... decat sa-mi bat cuie-n talpa cu investitia asta mai bine fac ce stiu sa fac mai bine (adica meseria mea) si fac bani pe partea aia.
Roadrunner

Vezi ca pana la urma, e bine sa facem fiecare ce se pricepe mai bine!
Asa cum spuneam,la afacerile astea imobiliare este bine sa cunosti si pregatire juridica( in ce priveste amendamentele pe care le poti cere la contracte ), ca si pregatire economica.
Dar noi Romanii, asa cum suntem "buni " si la fotbal, consideram ca si investitiile astea imobiliare sunt "fumate", adica stim totul despre ele, cand cel mai bine e sa intrebi pe cineva care se pricepe, si dupa ce iei ceva sfaturi, apoi sa iei o decizie de a investi, care iti poate aduce bani frumosi.
In Bucuresti, pt Melbourne- South Pacific, se ofera rental guarantee de 7%, adica la o renta lunara pe primii doi ani, dupa finalizare in Noiembrie 2008 maxim, de 950 eur, in conditiile in care mortgage-ul ar fi de 740 eur sau mai mult, depinzand de cati ani de rambursare alegi, 10 sau mai multi/putini.
La Sydney-South pacific, se ofera chirii de 8% pe primii 2 ani, casele fiind mai scumpe, incepand de la 180.000 eur si sar peste 220K.
Deci poti face bani frumosi, dar trebuie sa ai bani ca sa faci bani!

sfinx
24-03-2007, 23:54
de cand sunt preturile si la ce sunt preturile care le afisezi pt MacAnthony
eu cand am fost in august -sept la Melbourne o casa cu 3 dormitoare, 165 mp era numai € 465K
pretu de € 180k era pt un apartament cu un dormitor
pe lista lor erau irlandezi numai din Castleknock printre care si un roman (Burlacu) care locuia la Dublin tot in Castleknock
probabil a fost o coincidenta ...... ( ei avand adresele noastre de cand am facut programarea cu ei)

au scazut preturile ori ne-a arata Lavinia (reprezentanta pt Ro a firmei MacAnthony) si cu nepoliticosul acela olandez (din fericire i-am uitat numele) care este seful agentie de la Bucuresti

daca nu vand si terenul o data cu casa, cui apartine acest teren?
apartine primariei si trebuie concesionat pe 49 sau 99 de ani?

sa nu apara aceeasi cacealma pe care tocmai o au in Bulgarai la un complex de blocuri unde Ministerul Ecologiei a anulat autorizatia de constructie si MacAnthony sau MRI s-au scuzat traditional: we are sorry
fiecare investitor irlandez poate sa piarda cam € 165K (sursa: metro de sapt trecuta) sau toata investitia acolo unde apartamentele au fost date la cheie

Valentin
25-03-2007, 11:47
de cand sunt preturile si la ce sunt preturile care le afisezi pt MacAnthony
eu cand am fost in august -sept la Melbourne o casa cu 3 dormitoare, 165 mp era numai € 465K
pretu de € 180k era pt un apartament cu un dormitor
pe lista lor erau irlandezi numai din Castleknock printre care si un roman (Burlacu) care locuia la Dublin tot in Castleknock
probabil a fost o coincidenta ...... ( ei avand adresele noastre de cand am facut programarea cu ei)

au scazut preturile ori ne-a arata Lavinia (reprezentanta pt Ro a firmei MacAnthony) si cu nepoliticosul acela olandez (din fericire i-am uitat numele) care este seful agentie de la Bucuresti

daca nu vand si terenul o data cu casa, cui apartine acest teren?
apartine primariei si trebuie concesionat pe 49 sau 99 de ani?

sa nu apara aceeasi cacealma pe care tocmai o au in Bulgarai la un complex de blocuri unde Ministerul Ecologiei a anulat autorizatia de constructie si MacAnthony sau MRI s-au scuzat traditional: we are sorry
fiecare investitor irlandez poate sa piarda cam € 165K (sursa: metro de sapt trecuta) sau toata investitia acolo unde apartamentele au fost date la cheie

Preturile pt o casa cu 3 bed si 3 bai, 2 locuri de parcare, 178.000 eur, http://www.macanthonyrealty.com/mri-regions.aspx?CountryCode=RO
Ei le mai au doar pe cele din Sydney, care incep cu 184.000.
pe Romania revealed:www.romaniarevealed.com au si Melbourne, case insiruite, incepand de la 164000 eur.
Suna si vezi.
Ma refeream la teren, ca cei de la Mac Anthony iti fac actele pe teren la sfarsit, cand dai si ultimii bani, in timp ce Romania Revealed iti vinde terenul cand dai avansul de 35%, ceea ce mi se pare mai atragator, chiar daca platesti taxele notariale de 4100 eur, la momentul platii avansului, dar macar esti sigur ca ai acte pe teren.
Preturile erau si pe site-ul Mac anthony ca si Romania Revealed, ambii fiind agenti ai South Pacific Group.
www.southpacific.ro. Daca nu crezi, intra pe site-ul South pacific, si verifica preturile la constructor, care vinde si el.

sfinx
25-03-2007, 13:50
am fost personal la Bucuresti cu macanthony am platit noi biletele de avion ca nu stiam de ei
dupa o vizita la expozitia lor de la Cornelscourt am profitat de ocazie sa obtinem o cazare gratuita la Intercontinental ca tocmai aflasem ca e summit-ul francofoniei la Bucuresti
cand am ajuns la Bucuresti, de la aeroport am fost preluati de o asiatica cu pasaport britanic Lavinia (initial am crezut ca e romanca) care conducea un BMW seria 3 nou nout inchiriat
am fost dusi la hotel, unde ni s-a prezentat programul, foarte incarcat de altfel, ca sa nu poti sa mergi sa vezi si alte oferte de la agentii concurente

au venit cu cataloage ale celor trei proiecte , am fost dusi de maimuta aceea asiatica se ne arate locul unde vor fi construite casele nu aveau nici macar gardurile amplasate, nici un semn ca acolo vor fi santiere
(dupa care ni s-a prezentat lista cu preturile si o lista cu nume a celor care au achitat deja 35%
dupa ce am incheiat turul asa ziselor viitoare santiere am mers la sediul lor din Primaverii unde am intalnit seful din Romania un olandez ipocrit si nepoliticos, care dupa zece minute de discutie ne intreaba cum platim cei € 3000 ,ca asa era stipulat platesti 3 k dupa care in max 6 sapt trebuia platita suma cuvenita in proportie de 35% din care facea parte si cei 3000

preturile era pe listele lor cam asa:
one bedroom apart € 180.000
two bedroom apart € 240000
3 bedroom house, 165 mp locuibil si gradina € 416000

(la care irlandezii au spus ca pretul e mai mare ca la Dublin, plus ca ei nici macar nu au sapat fundatiile, e greu sa dai banii doar pe imagini din catalog , facute pe calc)
noi aveam si alte oportunitati de terenuri, cumparate direct de la vanzator , fara intermediar

cand a fost refuzat politicos de prietenul meu care este avocat a luat foc olandezul si e devenit ipocrti instantaneu
o jigodie de agent imobiliar

din punctul lui de vedere eram cumva obligati sa cumparam , desi am intrebat de mai multe ori la Dublin , ca daca mergem la Bucuresti suntem si obligati sa cumparam

Valentin
25-03-2007, 14:25
@ Sfinx,
V-au aratat alte development-uri, nu pe cele ale South pacific, care erau mult mai acceptabile la preturi.
Eu am negociat direct cu South Pacific, care e constructorul developmenturilor Melbourne, Sydney si Adelaide.
Adelaide e singurul development cu blocuri , si incep de la 60000 eur garsoniera.
Poti cere informatii direct de la www.southpacific.ro.

sfinx
25-03-2007, 22:43
am fost la cel de langa padurea Baneasa si la cel din Balotesti nu am fost in Tunari
la care au spus ca South Pacific este doar constructorul
ce e drept nici nu am insistat la detalii ca noi nu eram interesati de oferta lor, mergeam prin intermediul lor ca sa avem cazare ca era peste tot ocupat
ce e drept ei incercau sa arda pe cel care nu era in cunostinta de cauza cu situatia din Bucuresti, cel putin asta e parerea mea cat si a irlandezilor

Valentin
26-03-2007, 01:23
am fost la cel de langa padurea Baneasa si la cel din Balotesti nu am fost in Tunari
ce e drept nici nu am insistat la detalii ca noi nu eram interesati de oferta lor, mergeam prin intermediul lor ca sa avem cazare ca era peste tot ocupat
ce e drept ei incercau sa arda pe cel care nu era in cunostinta de cauza cu situatia din Bucuresti, cel putin asta e parerea mea cat si a irlandezilor

Daca vroiai sa cumperi ceva pana in 170.000 se gasea. Puteai lua off-plans o casa decenta de 138mp, pe teren de 167mp, 3 camere, 3 bai, 2 locuri de parcare- 25mp, finalizare noiembrie 2008 max,cu 161840 eur( TVA inclus). 3000 avans, 53644 la semnarea actelor de vanzare cumparare teren si a contractului de constructie iar restul de 65% in Noiembrie 2008 cand se predau cheile.
De preturile de care vorbesti probabil sunt de la alte developmenturi.
Eu nu am fost cu Macanthony, pe cont propriu, m-am intalnit cu constructorul, firma South pacific la seciul lor din Baneasa, si am vazut si showroom-urile caselor, la sediul firmei lor, am vorbit si cu australienii, care sunt CEO si Director Constructii- Andrew si George Prelea, si am verificat preturile si cu agentii lor de vanzari. care erau la acea vreme 136000+TVA= 161840 eur pt casa mea.
Pretul a crescut la 1 octombrie , la 178.000 eur, incluzand TVA. E normal ca cei ce cumpara off-plan, la inceputul proiectului, sa fie rasplatiti cu un 10%, la maturizarea proiectului.
Pt alte informatii, nu ezita sa ma intrebi![br]Postet at: March 26, 2007, 02:52:27 AM________________________________________________ _

Abia acum m-am prins ca tu de fapt te-ai dus sa-i arati irish-ului Romania pe biletele macAnthony de avion, care includeau si cazare gratuita la hotel, dar downturn-ul situatiei a fost ca a trebuit "sa suporti" si prezentarile agentilor lor, care chiar au incercat sa va vanda ceva!
Singurul meu zambet , este pt ca nu ai retinut nici preturile exacte la Melbourne, care sunt decente, si nu sar de 180.000., timp in care eu chiar iti argumentam ca nu sar de 180000, cand tu fiind acolo cu agentul, nu ai retinut mai nimic, nefiind interesat sa cumperi.
Daca imi spuneai de la inceput puteam intelege mai bine!
regards,

sfinx
27-03-2007, 06:33
esti pe undeva pe aproape
-biletele de avion le-am cumparat noi, am aflat de expozitie dupa ce am cumparat biletele
-hotelul a trebuit sa-l platim ca ne-am luat in raspar cu idiotul acela de olandez (ce-i drept am platit mai putin de jumatate din pret € 134.00/zi la Inter)
-preturile sunt acele pe care le-am prezentat -stiu ca a replicat irlandezul ca pretul e ca la Dublin , chiar mai mare)
irlandezul era la a 4a vizita in Ro

antonctin
14-01-2008, 20:35
caut sa inchiriez un spatiu pentru birou in Dublin. Max.50mpAnton
anton_paradis@yahoo.com

roadrunner
15-01-2008, 09:44
Antoane,
Daft - comercial
succese maxime
Roadrunner

sfinx