View Full Version : lucru in spitale
caut pe cineva care lucra in sanatate si mai ex asistent medical, asta pentru a afla ceva detalii din interior, stare de spirit, conditii de munca etc. Acum fac inregistrarea!
Ce inseamna "inregistrarea"?
Esti asistent medical?
Trimite-mi CV-ul in cazul in care cauti de lucru!
Contacteaza-ma pe PM!
mishulyna
23-02-2007, 09:09
Invitatia e valabila si pentru alti asistenti medicali? Ca m-ar interesa si pe mine niste informatii...
vasiletina
23-02-2007, 09:28
pentru inregistrare trebuie sa accesati Irish Nursing Board (care sunt rasisti) eu personal am patit-o dar si altii, bine asta se intampla in 2001/2002
apoi ai nevoia de oferta de munca, ori in acest moment exista un contract cu un nigerian, care obtine in exclusivitate toate posturile vacante in regim de firma de recrutare, el isi ia partea leului, iar cei care muncesc castiga intre € 13-14 ora (adica aproximativ 550 saptamanal / 2300 lunar si circa 26.000 anual ----- cand salariul minim pentru un asistent medical fara bonusuri, overtime incepe pe la € 35.000/an)
in rest plin de colegi din toate natiunile pamantului, mai ales filipinezi.
mai sunt apoi si alte firme de recrutare pentru asistenti medicali insa in general acestea lucreaza cu centrele pentru batrani, recuperari, cei cu handicap in conditii mult mai grele decat in spitalele publice.
cautati pe net si veti gasi aceste firme.
spitalele in mod direct nu te baga in seama (in general)
Irish Nursing Board? A mai avut cineva experiente neplacute cu ei? In sept 2001 mi-au refuzat aplicatia dupa ce au pretins ca s-au pierdut pe posta documente traduse si legalizate .Au sustinut ca sunt prima asistenta medicala din Romania care aplica pentru inregistrare aici si nu ating standardele lor de educatie .Am facut apoi apel si am fost refuzata iarasi .Acum o luna le-am scris si mi-au trimis din nou Application Form.......Ar fi a 3-a aplicatie pe care o fac si nu e usor sa adun toate documentele din Romania cind eu traiesc si muncesc aici....
anducu94
26-02-2007, 11:20
si eu trimit actele pentru inregistrare, insa dupa ce citesc aici ma cam sperii. sper sa fie sanse si pentru noi sa avem de lucru pe aici. stiti cumva cam cat mai dureaza procesarea dosarului -tot 12 saptamani sau 6 luni?mai sunt cazuri de refuz sau intarzieri mai recente?multumesc anticipat
health service executive home ori www.hsi.ie ai putea sa te uiti sa vezi cum stau lucrurile.In privinta joburilor ai un link careers unde ai putea sa-ti trimiti cv-ul.In spitale publice nu ai cum sa te angajezi decat prin hse.Poti sa incerci si prin agentii de nursing dar trebuie sa ai studiile si diploma recunoscuta(echivalata)de autoritatile din Irlanda.Cu agentiile ,pe baza de contract, ai o varietate de posibilitati ,de la transport pacienti, la tratamente,call on duty etc.Mai este si varianta cu serviciile private de ambulanta care ar fi dispuse sa te ia,dar din nou trebuie sa ai studiile echivalate.La serviciile de salvare daca esti familiar cu procedurile ai de facut de la nebulisers la administrare PO a diferitelor medicamente,nu ai de a face cu et-tubs dar se folosesc lma.Incearca www.medicall.ie sau www.lifeline.ie ....multa bafta.
SOLVIT este un birou al UE care rezolva problemele cetatenilor UE impotriva unui departament al statului , doar probleme personale impotriva institutiilor statului
trbuie sa caut formularele si sa gasesc si adresa lor,
numai ce am aflat de ei si serviciile lor
au avut o rata de rezolvare a problemelor de 75%
am citit in ziar cateva saptamani in urma
mishulyna
04-03-2007, 16:22
Acum pe bune, voi ce parere aveti? Daca testul IELTS nu mai e luat in seama si in Irlanda sunt chititi sa nu angajeze prea multi romani ce sanse sunt sa treci de interviu? Eu m-am orientat deja spre un stat francofon dar tot ma framanta grija... ;)
talita3_2
04-04-2007, 12:18
si eu am trecut prin inregistrare cu Irish Nursing Board. Momentan lucrez ca registered nurse in reanimarea de nou-nascuti la Rotunda Hospital. Nu a fost foarte usor dar nici foarte greu. Daca vrei cu adevarat reusesti....Si sa stii ca nu esti privit altfel pentru faptul ca esti roman, esti apreciat la adevarata ta valoare. Si unde nu sti nu ti se da in cap.....esti ajutat! [br]Postet at: April 04, 2007, 02:12:52 PM________________________________________________ _si inca ceva....salariul minim este de 28800 iar maxim 42000 in functie de anii de experienta
Nu stiu daca SOLVIT ar putea rezolva problema.
Criteriile ABA sunt destul de clare si inainte sa aplici e bine sa sti daca corespunzi criteriilor cerute de ei.Scolarizarea pentru nurse in Ro a fost diferita de cea de aici.
In aplicatia trimisa de ei este precizat ca trebuie sa ai minim TREI ani de scoala de nursing /college.
Absolventii actuali indeplinesc conditiile ptr ca programa de studiu este dupa directivele UE de ceva ani buni.
Daca esti insa absolventa de Liceu Sanitar + echivalare de un an nu corespunzi criteriilor pentru ca ei considera doar scoala absolvita dupa liceu ,deci ...doar un an.Daca te incadrezi in aceasta categorie poti profesa in Ro dar nu in UE din pacate .
Cat despre actele pierdute sau ratacite au mai patit si alti si chiar e posibil.
Verifica daca au primit si ce ,sunt foarte stricti si nimic nu se proceseaza pana nu au primit ultima hartie si au bifat ei lista de cerinte.
talita3_2
04-04-2007, 21:27
Ela, permite-mi sa te contrazic. Sunt absolventa de liceu sanitar + acel an de echivalare. Momentan lucrez ca registered nurse si am trecut prin tot procesul de inregistrare cu ABA. Avantajul celor cu postliceala ar putea fi scutirea de "adaptation period" pe care eu a trebuit sa o fac. E adevarat ca cei de la An Bord se misca greu, pierd documente (mi s-a intamplat si mie) si se contrazic pe ei insisi....dar cum am zis mai devreme....daca vrei cu adevarat, reusesti (As mai putea adauga: si daca ai nervi de fier si rabdare de otel ;D)
obliografic
25-04-2007, 20:25
talita, spune te rog cat a durat procesul cu cei de la ABA pana ai ajuns in Irlanda, am aplicat si eu la aceasta firma si m-ar interesa cat de repede ai plecat tu.
Multumesc.
talita3_2
25-04-2007, 21:50
Cat de repede am plecat eu nu este un punct de referinta pentru tine din mai multe motive. Cand am aplicat eu eram in Canada si nu ma grabeam o faceam ca si plan de viitor, deci nu am fost foarte prompta in trimiterea documentelor. La mine s-a mai intarziat procesul si pentru ca a trebiut sa trimit acte din doua parti si cei de la ABA saracii se cam incurcau in ele si ba vroiau ceva din Romania, ba se suceau si ziceau ca o vreau pe cea din Canada...si tot asa.... Dar raspund destul de repede sa stii, partea proasta este ca nu te contacteaza telefonic daca mai vor vreun document, ci numai prin scrisori si se pierde timp. O alta diferenta e ca eu am aplicat pe cont propriu fara a apela la vreo agentie. Asta e cu dus si-ntors: daca e o agentie serioasa care colaboreaza bine cu ABA poate sa iuteasca procesul, daca nu il intarzie...depinde de agentie.
Iti urez succes!
obliografic
26-04-2007, 14:41
talita, eu fac aplicatie printr-o firma din Romania ( sunt in romania acum), din cate am citit eu pe formularul de aplicatie este un intermediar intre ABA si noi iar cei din romania nu fac defapt decat sa centralizeze dosarele si sa le trimita la firma irlandeza, posturile sunt pentru Dablin, dar spune si mie se merita sa lucreze acolo, ca aici in romania nu se mai poate cu sitemul sanitar care este in prezent de aceia optez pentru un job acolo.
Multumesc
salutare,ma intereseaza si pe mine un job in Irlanda de asistent medical.Eu am terminat o postliceala, pe balneofizoterapie,lucrez in Bucuresti...Spune-tzi-mi va rog daca a plecat cineva prin vre-o agentie de plasare din Romania.Si care sunt etapele ce trebuiesc urmate pt.a lucra in irlanda.
Exista oameni acolo care ma pot ajuta sa-mi gasesc ceva job in domeniu?multzumesc
Nu stiu daca e relevanta pt tine experienta mea cu INB .Am aplicat pt recunoasterea diplomei oct 2001 si am obtinut-o in august 2002.A fost un proces destul de lung si o experienta neplacuta deoarece au cerut tot felul de acte ,traduceri ,legalizari ,ce ai studiat,nr de ore...etc.CV-ul scolii trebuie sa corespunda cu cel al tarilor din UE.Am aplicat 4 colegi,2 cu liceu sanitar si 2 cu postliceala.Cei ce au absolvit lieul sanitar nu si-au luat recunoasterea diplomei cu INB ,cu toate ca ,sincer vorbind,ca si experienta de munca ar fi fost mai indreptatiti.Apoi,au fost multe telefoane,au cerut acte pe care stiam ca le-am dat deja....Chiar si prin DHL a fost trimis un act din Ro ,lasat la ei la receptie si ,chiar si atunci ,au spus ca nu au primit.Pe urma si-au cerut scuze...."da,am primit".Oricum,mie tot procesul mi s-a parut extrem de lung si mi-au facut un car de nervi.Am fost bucuroasa cand s-a terminat.De atunci,n-au fost probleme iar de lucru mi-am gasit foarte usor....Am vazut un anunt in ziar,mi-am trimis CV-ul ,m-am prezentat la interviu si de atunci lucrez la sala de operatie.In general ,in spitale ,nu am experimentat probleme de rasism sau sa fiu neindreptatita in vreun fel.Cred ca sant corecti....Asta e parerea mea...pana la proba contrarie:)