View Full Version : Irlanda, noul vis al romanului ?!
Salutare tuturor ! Am citit cam tot ce a fost de citit pe acest site. De 1 an visez sa ajung in Irlanda. Unele posturi mi-au dat speranta ca am sanse de reusita, altele m-au intristat si mi-au facut inima sa-mi bata a jale... @ de 2 ani sunt in italia, nu am facut mare branza aici, lucrez prin sudul italiei unde se castiga exagerat de prost ! Azi, 18/2/2007 am hotarat s-o tai si eu in Irlanda. Mi-a venit nebuneala? Sau mi-a venit picul de curaj de care aveam nevoie? Nici eu nu stiu:p ce stiu cel mai bine e ca voi pleca ! Imi va fi greu, nu cunosc pe nimeni acolo, nu stiu mai nimic despre aceasta tara, dar tot voi pleca ! Oare voi reusi pentru inceput sa imi gasesc o gazda ??? Sunt un tip simplu, modest si fara prea multa scoala:p de muncit, am muncit in mai multe domenii. Sper ca acest post sa fie citit de cineva care a facut ceeace fac eu acum, a fost ajutat, a reusit, si acum e dispus la randul lui sa ajute. Nu impun nimanui sa ma ajute, dar voi lua in considerare toate sfaturile voastre. Va multumesc ca m-ati citit:)
sorinmetea
18-02-2007, 19:06
dacă ai avut suficient cap să găseşti forumul ăsta, te vei descurca.
SorinMetea, traiasca google !:)) daca esti in irlanda, da-mi nr tau pt a obtine cateva informatii 'calde' .
sorinmetea
19-02-2007, 17:22
sunt īn romānia. īncă.
Valentin
19-02-2007, 22:34
Salutare tuturor ! Am citit cam tot ce a fost de citit pe acest site. De 1 an visez sa ajung in Irlanda. Unele posturi mi-au dat speranta ca am sanse de reusita, altele m-au intristat si mi-au facut inima sa-mi bata a jale... @ de 2 ani sunt in italia, nu am facut mare branza aici, lucrez prin sudul italiei unde se castiga exagerat de prost ! Azi, 18/2/2007 am hotarat s-o tai si eu in Irlanda. Mi-a venit nebuneala? Sau mi-a venit picul de curaj de care aveam nevoie? Nici eu nu stiu:p ce stiu cel mai bine e ca voi pleca ! Imi va fi greu, nu cunosc pe nimeni acolo, nu stiu mai nimic despre aceasta tara, dar tot voi pleca ! Oare voi reusi pentru inceput sa imi gasesc o gazda ??? Sunt un tip simplu, modest si fara prea multa scoala:p de muncit, am muncit in mai multe domenii. Sper ca acest post sa fie citit de cineva care a facut ceeace fac eu acum, a fost ajutat, a reusit, si acum e dispus la randul lui sa ajute. Nu impun nimanui sa ma ajute, dar voi lua in considerare toate sfaturile voastre. Va multumesc ca m-ati citit:)
1. Vin Ro nemultumiti de IT de prin 2000 aici. Daca te informai de la inceput aterizai direct aici.
Stiu multe cazuri care au plecat fara mari realizari din IT, si dupa 5-6 ani aici o duc foarte bine.
Acum nu e o regula, totusi nu am intalnit ro care veniti din IT sa dea chix aici.
Daca cineva stie pe vreunul sa ne spuna si noua.
Valentin, acum 2 ani am vrut italia, cand am ajuns aici am stat 3 saptamani la hotel pana mi-am gasit gazda, munca am gasit dupa 2 luni. Am ales italy pt ca stiam limba. @ irlandeza nu stiu, engleza doar cateva cuvinte lol. In prima saptamana din luna martie voi ateriza in Dublin, che sara, sara!
roadrunner
22-02-2007, 09:35
Valentin,
deci mai nou daca esti fara prea multa scoala, dar gasesti forumul si ai auzit de google poti sa lucrezi in IT?
Roadrunner
sorinmetea
22-02-2007, 10:07
nu chiar. cheia e că toţi care au venit din italia nu au dat chix. e o chestie de mulţimi, includeri şi intersecţii. ;D
Valentin
22-02-2007, 22:20
Valentin,
deci mai nou daca esti fara prea multa scoala, dar gasesti forumul si ai auzit de google poti sa lucrezi in IT?
Roadrunner
Apologies Roadrunner,
It was IT for Italy- initials, not IT- professionals.
Sorry for the confusion created.
Vorbeam de Ireland verso Italy!
Cheers!
Rouadrunner, am spus eu ca vreau sa lucrez in IT ?! Nu man, nu am zis asta. In Ro am lucrat finisari interioare, gresie, faianta, zugraveli si tot ce tine de aceasta munca, stiu si zidarie, tencuieli bla bla.
roadrunner
26-02-2007, 10:52
Beyu-le te felicit, asa se fac banii, nu pierzand timpul prin facultati, munca il inoblileaza pe om...(da' nici lenea n-a omorat pe nimeni)
totusi cea mai buna meserie in Irlanda e somer, se invata repede, nu-ti trebuie diploma si ai o gramada de colegi de "munca" irlandezi.
Roadrunner
cristishor
12-03-2007, 12:07
salut all...stau in franta de vreo 1 an..si ma gandeam sa vin in irlanda saptamana asta ....dar nu cunosc pe nimeni si nimic...nu stiu care sunt legile pe acolo...vb bine engleza , credeti ca as avea vreo sansa sa gasesc vreun post de munca ceva????sau puteti lasati niste detalii unde pot cauta de munca sau cat m-ar costa nu prea scumpa prin dublin , locuri frecventate de romani etc..[br]Postet at: March 12, 2007, 01:05:02 PM________________________________________________ _a si ce m-ar interesea mai mult...sunt sistemele sociale...eu cand am venit in franta prima oara am venit la ghici tot fara sa cunosc pe nimeni si am stat o perioada prin hoetele sociale si mancam pe la cantini..asta pana mi-am gasit de munca ...
nu exista asa ceva in Irlanda, din cate stiu eu
Eu nu inteleg o treaba : De ce romanii care sunt de ceva timp in tari ca Franta,Spania,Italia vor sa vina in Irlanda.Ma gandesc ca au deja joburi si nu pot sa imi dau seama de ce vor sa piarda ce au acolo,venind aici unde de munca mai nou se gaseste foarte greu chiar si pentru cei care au drept de munca?
Valentin
25-03-2007, 14:02
Eu nu inteleg o treaba : De ce romanii care sunt de ceva timp in tari ca Franta,Spania,Italia vor sa vina in Irlanda.Ma gandesc ca au deja joburi si nu pot sa imi dau seama de ce vor sa piarda ce au acolo,venind aici unde de munca mai nou se gaseste foarte greu chiar si pentru cei care au drept de munca?
Tu chiar crezi ca pe acolo e chiar bine? De aia si incearca aici. Dar din ce spune Beyu, daca iti dau sociale pana gasesti de munca, e mai marfa Franta!
Eu zic ca mai bine stai in Franta!