View Full Version : Transport bagaj [mobila,diverse] Irlanda - Romania
Salut oameni buni,
Ma bate gandul sa ma intorc in Romania. Sunt in Irlanda de cativa ani si am tot strans diverse chestii la care nu as vrea sa renunt daca gasesc o varianta ieftina de transport.
Intrebarea mea este daca stiti pe cineva care sa se ocupe cu transportul de diverse in Romania si daca preturile sunt rezonabile. Am tot auzit zvonuri dar nu am gasit nimic concret.
Adi
Incearca Alfredo: 0879841237.
Alfredo? Este roman? Multam.
irlandeza
14-02-2007, 19:45
Este roman Alfredo. Eu am avut numai experiente negative cu el, asa ca fi atent.
Mai sunt si altii :
- firma Mora Trans International 087-6924704 sau 087-2847218
- Liviu Trans : 087-6533981 sau 086-3548936
- Petrica : 086-1688432
Mult noroc.
Multam frumos. Tu pe care din ei l-ai recomanda?
noi am trimis cu mora trans, de vreo 4 ori, fara probleme. sunt de treaba, nici o plingere.
eu am trimis prin Petrica, totul a fost ok. Persoana onesta si de cuvant !
Nici eu nu am avut probleme cu Alfredo.
PETRICA... ??? eu am avut probleme cind am trimis prin el ,acum tu decizi.bafta
irlandeza
15-02-2007, 16:10
Cu Mora si Petrica n-am avut niciodata probleme. Firma Liviu este mai nou aparuta, n-am trimis inca cu ei.
Nu sunt sigur dar parca LiviuTrans nu mai opereaza pe piata transporturilor de pachete.Sper sa ma insel, eram destul de multumit cu ei.
PETRICA... ??? eu am avut probleme cind am trimis prin el ,acum tu decizi.bafta
Salut papi. Ce fel de probleme ai avut cu Petrica?
Mai este cineva care este nemultumit de el?
Multam
irlandeza
16-02-2007, 19:06
Catalin, duminica am primit o carte de vizita de la ei, deci cred ca inca sunt pe piata.
Merci de news.
Poti sa imitrimiti numarul lor ca ma gandesc sa pun un pachet in cateva zile.Eu am un numar mai de demult dar de cate ori am sunat era inchis.
adi,
am trimis doua pachete cu el,unul mi-a ajuns dupa circa o saptamina iar celalalt dupa 3 saptamani,fara sa mai zic cite tel a trebuit sa ai dau pina a venit sa ia. BAFTA
irlandeza
17-02-2007, 19:49
Merci de news.
Poti sa imitrimiti numarul lor ca ma gandesc sa pun un pachet in cateva zile.Eu am un numar mai de demult dar de cate ori am sunat era inchis.
Vezi ca le-am scris mai sus .
bogdanutu
17-02-2007, 22:43
petrica si liviu ? ..... :o dezastru
petrica si liviu ? ..... :o dezastru
Detalii, te rog. ??? Ce probleme ai avut cu ei?[br]Postet at: February 18, 2007, 12:41:06 PM________________________________________________ _ :o
Dragi romani,
Insist sa nu va lasati pacaliti de Petrica - pentru ce si-o fi facut omul asta firma de transport nu stiu, numai probleme ne-a cauzat. Stam cu bagajele impachetate de 2 saptamani si, ce ma doare cel mai tare este ca imi doarme copilul intr-un travel cot in loc sa doarma in cot bed-ul lui imens si confortabil, tocmai din cauza acestui om rau intentionat. Desi a stiut de la bun inceput ca ii va fi imposibil sa se deplaseze pana in Galway si stiind ca avea de coletat lucruri de-ale copilului (a stat copilul fara leagan, fara majoritatea jucariilor, patut, etc.), si-a facut un foarte mare pacat... ne-a mintit zilnic la telefon, spunandu-ne vin, vin, vin... In momentul in care nu noi il mai sunam (cand am realizat ca este las), a invocat motivul ca "e pe drum insa se teme ca nu incap lucrurile in masina", masina fiind Matiz. I-am zis ca are o problema oricum, cum putea sa invoce asa motiv, in loc sa recunoasca faptul ca ii era nerentabil sa vina de la Dublin pt 100 kg produse... Initial ii spusesem ca are de transportat patut de copil, lucruri voluminoase, nu?
Ma rog, poate nu ar trebui sa va pierdeti vremea citind toate amanuntele de mai sus insa, ceea ce as dori este sa va determin sa apelati la un profesionist, nicidecum la acest Petrica. Are o placere sadica sa minta, nu am inteles de ce a facut asta, caci nu il fortasem cu nimic sa vina, nici macar sa promita. Mare pacat si-a facut chiar in postul mare!
Totusi, ma consolez cu ideea ca nu tine de faptul ca este roman deoarece am deja o saptamana de cand astept raspuns de la o firma irlandeza, pe aceeasi tema.
Am sa revin cu vesti, sper foarte bune, despre Mora Trans - m-au sunat sa imi spuna ca vor veni sa colecteze.
Toate cele bune tuturor,
Adela.
P.S. Nici sa nu va ganditi ca as demara vreo afacere in domeniul transporturilor, nu de-asta am dat feedback negativ lui nea Petrica ;)[br]Postet at: March 22, 2007, 05:54:13 PM________________________________________________ _Mora Trans este o companie foarte profesionista - servicii rapide si de calitate buna.
Adela
roadrunner
20-04-2007, 08:37
Adela,
de ce nu inchiriati un van (microbuz) intr-un weekend si faceti chiar voi drumul e vorba de maxim jumatate de zi. e arox 75 Eur/zi un van.
Roadrunner
PS- vorbesc despre Galway-Dublin
ceciliabasu
07-05-2007, 22:25
Buna Adi,
Am citit chat-ul ref al transport spre Romania. Ai reusit sa te muti? La ce firma ai apelat?
Buna tuturor,
Sunt si eu in situatia lui Adi (care, daca s-a mutat deja in Romania, nu cred ca mai citeste acest site :-( ); vreau sa ma intorc in Romania si as avea efectele personale de transportat. Am contactat firme irlandeze, care au niste preturi cam mari.
Ati putea sa imi recomandati pe o firma sau pe cineva, va rog? Puteti sa imi scrieti direct pe email, ceciliabasu@yahoo.com
Va multumesc mult,
Cecilia
Buna Cecilia... Intradevar am rezolvat cu mutatul.... Am apelat la Mora Trans si ii recomand cu caldura.
ceciliabasu
07-05-2007, 22:48
Iti multumesc mult, Adi. Ii voi suna si eu maine si sper sa rezolv si eu.
Apropos, poate ai putea sa imi dai niste info ref la recuperarea PRSI pe perioada lucrata in Irlanda. Tu ai reusit sa iti recuperezi sumele retinute? Cat a durat? Care a fost procedura?
Ti-as fi recunoscatoare daca ai putea sa imi scrii pe privat la ceciliabasu@yahoo.com
Cu multumiri,
Cecilia
Iti multumesc mult, Adi. Ii voi suna si eu maine si sper sa rezolv si eu.
Apropos, poate ai putea sa imi dai niste info ref la recuperarea PRSI pe perioada lucrata in Irlanda. Tu ai reusit sa iti recuperezi sumele retinute? Cat a durat? Care a fost procedura?
Ti-as fi recunoscatoare daca ai putea sa imi scrii pe privat la ceciliabasu@yahoo.com
Cu multumiri,
Cecilia
Cecilia, nu am rezolvat nimic cu recuperarea PRSI. Ceea ce incercam acum este recunoasterea vechimii de aici si trecerea experientei in cartea de munca romaneasca. Pentru a face asta trebuie sa iei si sa completezi un formular de la EU Records din Dublin. Formularul il gasesti daca nu ma insel si pe internet.
Succes,
Adi
adi, scuza-mi ignoranta: da la ce trebuie vechime in cartea de munca din ro, daca nu ai recuperat PRSI-ul ? contributia la casa de pensii nu e echivalentul prsi-ului de aici...sau ? la ce altceva mai ajuta vechimea ? intreb fiindca nu stiu ...
multu'
ceciliabasu
13-05-2007, 14:15
Cecilia, nu am rezolvat nimic cu recuperarea PRSI. Ceea ce incercam acum este recunoasterea vechimii de aici si trecerea experientei in cartea de munca romaneasca. Pentru a face asta trebuie sa iei si sa completezi un formular de la EU Records din Dublin. Formularul il gasesti daca nu ma insel si pe internet.
Succes,
Adi
[/quote]
Multumesc mult, Adi. Am citit si eu intre timp pe net si se pare ca nu se recupereaza PRSI pt cei cetatenii europeni, insa exista perioada pt care s-a platit PRSI in Irl se considera si pt Rom.
Info pt cei interesati:
'If you move to live or work in a country covered by EU Regulations, this means that for social security benefits/services, you are entitled to be treated in the same way as the nationals in the EU Member State/EEA country that you move to. On a practical level, this means that you and your family are entitled to apply for any benefits or assistance available in the country in which you reside. If you are applying for insurance-based payments, any contributions made in other EU Member States/EEA countries should be taken into account.
Countries covered by EU/EEA Regulations. The countries covered include: Austria, Belgium, Denmark, Finland, France, Germany, Greece, Iceland, Ireland, Italy, Liechtenstein, Luxembourg, Norway, Portugal, Spain, Sweden, Switzerland, the Netherlands, the United Kingdom (excluding the Channel Islands and the Isle of Man), Bulgaria, the Czech Republic, Cyprus, Estonia, Hungary, Latvia, Lithuania, Malta, Poland, Romania, Slovakia and Slovenia,
If you move to another country covered by EU/EEA regulations, you then be will be insured under the social security laws of that country.
Before you leave Ireland, you should obtain forms E104 and E301if you are moving within the EU/EEA. These forms provide details of your Irish social insurance record and you will need them in order to claim sickness or unemployment benefits abroad. Details of what are required for the forms and the information contained on them is available from the International Records Section in the Department of Social and Family Affairs.'
Mai multe la http://www.citizensinformation.ie/categories/moving-country/moving-abroad/leaving-ireland/leaving_ireland_and_your_social_security_entitleme nts
Atentie, formularul nu se poate completa online.
Bafta tuturor.
Cecilia
Sal si eu sunt nemultumit de Petrica
Incearca cu LIviu,nu am avut probleme cu el!