PDA

View Full Version : va rog dati-mi o idee

diana_hat
04-02-2007, 17:44
Buna,
O sa fiu foarte la obiect: vreau sa plec in Dublin la sfarsitul lui februarie, voi avea ceva bani la mine (vreo 1200 de euro), dar habar nu am unde sa ma stabilesc, sa mi caut chirie si ceva de munca. in ce parte a Dublinului? asta ma macina foarte mult, habar nu am unde sa merg. Limba engleza o stiu (am terminat filologie 4 ani), de muncit am ceva experienta in usa, cred ca m as decsurca. Va rog dati mi o sugestie, astept......Va rog.Multumesc. diana

cama
04-02-2007, 22:10
Buna Diana,

Numele meu este Camelia.
Nu fi speriata de ideea de schimbare. Si eu vreau sa plec ca si tine, singura, n am nimic aranjat.
Dar am motivare.
Diferenta e ca eu nu am inca suficienti bani stransi si o sa mai astept pana in mai.
Pentru cazare mi a fost si mie recomandat site ul: www.daft.ie
Gasesti ceva pentru toate buzunarele.
Sfatul meu e ca macar pana pleci sa incerci cu un CV pe Jobs.ie.
Poate ai noroc si prinzi un job ca sa ai ceva cat de cat sigur.
In rest Bafta! Iti doresc sa gasesti ceea ce cauti!

maria akhtar
05-02-2007, 09:35
buna diana.sunt maria si sunt din tr.severin.ca si tine si eu voi pleca pe la sfarsitul lui februarie.am ceva mai multe informatii decat tine in sensul ca , ca locatii , cele mai bune sunt dublin 1 , dublin 3 , dublin 11.sunt zone mai acceptabile ca pret.insa sa nu te astepti ca vei gasi ceva deosebit.adica vei locui intr-o camera si vei imparti baia si bucataria cu inca cateva persoane.preturile difera cam de la 400 - 500 in sus si trebuie platit in avans 2 luni sau 3.iar pt ati gasi o slujba mai intai trebuie sa ai absolut toate diplomele si calificarile traduse si legalizate , cartea de identitate si certificatul de nastere.lb engleza te va ajuta mult in gasirea unei slujbe.citeste inainte pe net cum sa intocmesti un cv pt irlanda pt ca este putin diferit.daca mai doresti inf te rog sa ma contactezi

irlandeza
05-02-2007, 16:54
Maria, cine a zis ca trebuie sa platest in avans pt. 2-3 luni? Se da chiria pt. luna in curs si depozitul care are aceeasi valoare ca si chiria.
Eu stau in D6 ( in sudul Dublinului), fac 15 min. pana in centru, pe jos. Si gasesti studiouri ( garsoniera ) la 550-650 e/luna cu baia ta, fara sa o impartie cu nimeni. Sau apart. cu un dormitor la 850-950e/luna. Si mai au si caldura inclusa in chirie. Cladirile care au baile comune sunt oribile, am fost la cineva si mi s-a facut greata. Ai grija unde stai.

maurelsson
06-02-2007, 00:26
Dragele mele,
pe www.daft.ie gasiti intr-adevar sute de case, apart si studiouri. Problema e ca la o vizionare merg cateva zeci de persoane !
Asa ca poate in 3 luni sa ai abia sansa sa gasesti ceva. Si inca ceva..........e foarte greu si pentru cei ce lucreaza deja acolo, au niste referinte bune de la job ! daramite pentru ceilalti.........
E o invazie de bulgari, tigani, romani, rusi si altii........
Plus ca sper ca ati citit legea noua a muncii scoasa pe 1 februarie...........se pare ca s-a strans rau de tot menghina pentru romani.........eu personal cunosc oameni care au plecat la rude in Irlanda si care s-au si intors deja in RO pentru ca nu au gasit nimic de lucru !!!!!

eric75
06-02-2007, 19:35
Parerea mea este sa iei in calcul ca acesti bani iti ajung pentru o luna .Cazare 350Euro/luna(varianta cea mai buna - pt o locatie departe de centru , baia impartita cu cei din casa) + 350 depozit +100 euro transport /luna + minim 200euro mancare(daca nu manaci prin oras) +100 euro internet + telefon / prima luna . Trebuie sa stii exact ce ai de facut pentru ca 1 luna inseamna f putin. Nu ai timp sa stai sa te interesezi pe aici unde sa cauti si cum.Trebuie sa stii de asemenea unde stai cand vii. Nu vei gasi cazare posibil chiar si dupa o saptamana.Ai grija ca pe daft.ie sa te uiti la timpul scurs de cand a fost verificat anuntul .Care au mai mult de 7 zile nu prea mai trebuie luate in considerare.
Iti urez multa bafta.

diana_hat
06-02-2007, 22:20
Buna, va multumesc la toti pt sfaturi. Ma sperie gandul, intr-un fel, dar, nu stiu de ce, sunt si foarte increzatoare, hotarata. Poate si asta conteaza. Mersi inca o data.Diana