View Full Version : Sedinta comuna de lucru a CRI - SRI
vasiletina
02-02-2007, 09:45
Buna,
aseara a avut loc sedinta comuna de lucru a celor doua organizatii.
agenda sedintei a fost:
1. Statutul organizaţiei CRI – în final suntem “charity”
2. Analiza acţiunii “memorandumul” 2006
3. Noua legislaţie în domeniul Imigraţiei
4. Noua legislaţie în domeniul Muncii
a. permisul de muncă
b. green cardul
c. alte scheme disponibile
5. Agenda unificării celor două organizaţii
a. De preferat până la alegerile din vara 2007 la CRI
6. Ziarul de limba română
a. Editat şi publicat de cele două organizaţii
7. AGM-ul CRI în cursul lunii Februarie 2007
8. Situaţii apărute în ziarele din IRL
a. Rromii
b. PPS-ul
9. Alte discuţii
A fost invitat si presedintele Federatiei Romane de Oina, prezent in vizita in Irlanda
Ca urmare a disctutiilor:
- vom avea un ziar in maxim doua saptamani
- vom avea AGM Comunitatii in Joi 1 Martei 2007 la orele 19.30
- vom incepe procesul de unificare a celor doua organizatii in mod concret incepand cu luna Martie 2007
vasiletina
03-04-2007, 23:51
Sumarul AGM-ului din 1 Martie 2007
AGM - RCI si RSI – unirea celor 2 organizatii
- Alegerea comitetului de conducere (Inainte, dupa sau in timpul…???)
- Prezentarea raportului de activitate (a celor 2 organizatii)
- Lansarea ziarului
- Planuri de viitor
- Finantari, cotizatii pt cei ce doresc
- Program artistic
- Mancare traditionala romaneasca
- Invitati toti romanii din Irlanda (implicit Ambasada)
- Invitati de la Dep. Rom. de Pretutindeni (Ro)
- Invitat de onoare (Ministrul de Justitie….:)….) care sa lanseze comunitatea
- Media coverage (Irish Times)
Urmatoarea intalnire de discutat agm-ul propus – tbc
Şedinţa Comună de lucru a Comunităţii şi Societăţii Române din Irlanda
Marţi 3 Aprilie 2007 in 19 Belvedere Place, Dublin 1
Tema acestei şedinţe de lucru a fost următoarea:
- Decizia Comitetului Executiv al Societăţii Române din Irlanda de săptămâna trecută de a aproba unirea Societăţii Române cu Comunitatea Română din Irlanda
- Unirea organizaţiilor
- Alegerile în cadrul Comunităţii Române (unite)
- Cotizaţia de membru al Comunităţii Române (unite)
- Festival de promovare a Românilor şi Comunităţii Române (unite) din Irlanda
- Şcoala de duminecă pentru copii români
1. În primul rând salutăm decizia Comitetului Executiv al Societăţii Române de ratificare a unirii celor două organizaţii.
a. Ca urmare a acestei decizii, se vor efectua modificări de organizare după cum urmează:
- Denumirea noii organizaţii va fi: Comunitatea Română din Irlanda (Ltd.)
- Conducerea executivă va fi dublată temporar de funcţiile din ambele organizaţii
- Statutul, constituţia şi forma de organizare juridică vor fi cele prezente în acest moment ale Comunităţii Române – societatea caritabilă (non-profit) înregistrată
b. Din acest moment se vor opera următoarele modificări:
- Vom avea o nouă siglă comună, o nouă ştampilă, şi un nou timbru
- Vom avea doar o singură pagină de internet www.romaniancommunity.net
- Vom avea o aducere la zi a membrilor
- Vom introducerea unei cotizaţii anuale fixe
2. Alegeri generale: În plus cele două organizaţii vor organiza în comun alegeri generale în data de 11 Iunie 2007 în 19 Belvedere Place, Dublin 1. Detaliile de promovoare şi desfăşurare a acestor alegeri vor fi finalizate până la 23 Aprilie 2007, şi vor fi prezentate pe pagina web www.romaniancommunity.net şi în ziarul Informaţia IRL.
3. Cotizatia anuala: Pentru buna organizare şi funcţionare a organizaţiei, este necesară introducerea unei taxe anuale de membru (pe un an calendaristic Ianuarie – Decembrie), care se poate plăti online.
În acest moment, taxa va fi percepută astfel:
- Familie (soţ şi soţie) € 30.00
- Persoane singure € 20.00
4. Sectiunea dedicata membrilor: Vom crea în cadrul paginii de internet o secţiune dedicată membrilor plătitori, care vor putea accesa şi beneficia de prioritate în obţinerea informaţiilor necesare. Celelalte persoane vor putea accesa doar sectiunea publică a paginii de internet.
5. Festival Romanesc: Un proiect propus şi discutat iniţial pe pagina de internet este organizarea unui festival de promovare a Românilor şi Comunităţii Române în Irlanda.
În acest sens s-a ajuns la un consens în ce priveşte forma în care acest proiect va fi prezentat.
Astfel dorim să lansăm festivalul românesc în Dublin (City Centre) având invitaţi oficiali (politicieni, oameni din mediul de afaceri şi mediul academic, organizaţii non-guvernamentale, mass media) şi publicul larg.
Astfel vom avea o festivitate de deschidere al acre vom avea invitaţii şi o scurtă prezentare, continuată cu expoziţie de pictură, icoane, artă populară (costume tradiţionale), postere cu Discover Romania, fotografii, îmbinate cu dansuri populare şi o degustare românească.
Expoziţia va continua pentru 2 saptămâni in Dublin City Centre, după care o vom prezenta în Blanchardstown, Tallaght, şi dorim să mergem în Cork, Limerick, Galway şi posibil alte locaţii.
Încheierea acestui festival se va face de 1 Decembrie 2007 când vom organiza un spectacol dedicat Zilei Naţionale a României.
Perioada de desfăşurare este propusă pentru mijlocul lui Septembrie până la 1-2 Decembrie 2007 (9-10 săptămâni).
În acest sens, vom finaliza detaliile proiectului, vom obţine aprobarea pentru spaţiile de prezentare şi vom căuta sponsori pentru festival.
6. Şcoala de Duminecă
Există dorinţe din partea părinţiilor de a le oferi copiilor educaţie în limba română (fie pentru familiarizare cu limba română sau reâmprospătarea cunoştiinţelor pentru copii născuţi în România) şi ca urmare dorim să rulăm următorul proiect:
- Cursuri de limba română
- Cursuri de geografia României
- Cursuri de istoria României
Proiectul va fii lansat oficial în Blanchardstown Library (vizavi de Centrul Comercial) pentru perioada Iulie – Septembrie 2007, dumineca între orele 11.00 şi 13.00 şi se adresează în special copiilor cu vărste cuprinse între 4 - 10 ani.
În tot acest timp părinţii se pot bucura de o plimbare prin Centrul Comercial fără a avea grija copiilor.
Pentru detalii ale proiectelor propuse vă rugăm să ne
inteleg ca inca nu sunt mai multe detalii despre paypal ... dar a propos, poate ca multa lume nu foloseste paypal (sau poate ma insel ??? ). in fine, io vreau sa imi transfer cotizatia pe anu asta ...aaa adica sa ma inscriu. cum fac asta?
si mi se pare ca ce ati discutat despre event-ul artistic de lansare e mult mai realizabil decat alte chestii. deci septembrie. chiar ambasada nu poate gazdui nimic in cazul asta, macar sa nu se plateasca inchirierea spatiului.
iar despre scoala de duminica, cum ati hotarat: o sa fie ceva voluntariat, sau doar "personal specializat" ???
mva
pt scoala de duminica e nevoie si de cine sa o frecventeze
am incercat o intalnire intre cei care doresc sa-si trimita copii si a venit exact nimeni
am stat in centrul comercial din Blanchardstown vreo 2 ore si nu s-a aratat nimeni interesat
asa ca.....................................
pai (@chris) inca nu am primit nici un feedback despre faza cu paypal ...daca inca nu e implementat, cum stiu ca am mai transferat ceva airo o data in contrul CRI, teoretic vb-ind pot sa mai fac o data chestia asta, pentru o cotizatie, numa sa aiba vreme cineva sa ma inscrie ...
Din pacate faza cu Paypall dureaza mai mult decat ne-am asteptat, din doua motive: preconizam sa mutam tot site-ul pe un alt hosting (datorita unor probleme cu accesarea) si al doilea motiv este securitatea.
Imi cer scuze ca nu am raspuns mai devreme, dar voiam ca raspunsul meu sa fie defapt transpunerea in fapte, dar iata ca nu s-a realizat. Pentru moment aceasta cotizatie se poate face la sediul comunitatii in Belvedere Place, sau eventual contactati pe domnul presedinte Vasile Ros care va poate da mai multe detalii.
no worries, m-am gandit ca e o chestie de durata.