View Full Version : echivalarea studiilor terminate in Ro
Buna ziua,
As dori sa-mi echivalez studiile pe care le-am termimat in Ro. De profesie sunt Inginer Peisagist ( Landscape Engineer). Nu stiu exact care e procedura, trebuie sa ma adresez Ambasadei in Dublin? sau Ministerului Agriculturii ?
In 13 ianuarie am ajuns in Cork si am inceput sa-mi caut job, dar nu am gasit nimic care sa ma satisfaca.As fii foarte bucuroasa daca cineva ar putea sa-mi dea un raspuns cat mai exact.
Multumesc,
Diana
http://www.qualificationsrecognition.ie/recognition/
luceta13
28-08-2007, 15:21
Buna Diana,
Voiam sa te intreb daca ai reusit sa iti echivalezi studiile in Irlanda?Sunt si eu pe aici de ceva vreme si m-ar interesa procedura prin care as reusi sa imi fac recunoscute studiile superioare din tara.Multumesc celor care ar putea sa imi ofere un raspuns.
roadrunner
28-08-2007, 15:37
poate spui si ce studii superioare ca sa ne dam seama daca am trecut printr-un proces asemanator, procedura de echivalare a studiilor e dependenta de ce ai studiat.
Roadrunner
luceta13
28-08-2007, 16:27
Universitatea ''Al.I.Cuza'',Iasi,Facultatea de Litere,sectia romana-franceza.
Multumesc pentru raspuns.
Recunoasterea actelor de studii "e de doua feluri"
1 daca vrei sa continui studiile - nu cred ca o sa ai probleme la nici o institutie din Irlanda (eu am trimis doar copiile legalizate si au fost suficiente).
2 Recunoastere profesionala - aici intr-adevar depinde de meserie. Acum in cazul tau nu stiu exact ce meserie ai dori sa practici. Eu unul ma gandesc la 2 meserii posibile: i. profesor - romana/franceza ii. translator
La al doilea studiile trebuie completate cu ceva de engleza ca doar nu o sa traduci din romana in franceza. Similar la primul caz cand pt a preda iti trebuie cunostinte temeinice de engleza. Plus ca eu unul nu as face-o :)
Pentru recunoasterea calificarii ca profesor (de franceza), uita-te la www.teachingcouncil.ie
Insa cum bine zice Innrain, nu e o meserie pe care poate s-o faca oricine! Ca profesor, muncesti mult si cistigi putin, ca si in RO. Muncesti si la scoala, si acasa. Trebuie sa suporti toate magariile elevilor si toanele directorului. Ai in schimb o lunga vacanta de vara, ce-i drept...
luceta13
29-08-2007, 13:29
Iti multumesc , Mihaela.Informatia ta mi-e de mare folos.
psychologist
17-11-2007, 19:14
Buna,
M-ar interesa sa stiu cum imi pot echivala studiile din Ro, pentru a veni in Irlanda.Sunt psiholog si profesor de psihologie la un liceu .Lucrez in prezent cu copii cu disabilitati si alte probleme si fac si terapie de familie.
Daca ma poate ajuta cineva cu o informatie va multumesc si astept cu mare interes.Se gaseste job pe aceasta meserie pe acolo?
Mihaela
vasiletina
17-11-2007, 19:28
ai raspunsul aici:
http://www.qualificationsrecognition.ie/recognition/
in principal:
toate diplomele si certificatele de calificare, copiate si legalizate, traduse si legalizate, si trimise la ei.
meserii si locuri de munca: cauta pe google si vei vedea ce este disponibil.
Pentru meseria de psiholog lucrurile sunt mult mai complicate, decat in cazul celorlalte meserii. Pentru a putea lucra ca psiholog in Irlanda trebuie obtinuta acreditarea de la Department of Health & Children. Ca si in cazul medicilor sau asistentelor, e o procedura birocratica care poate sa dureze luni de zile. Sotia mea a obtinut acreditarea pentru asistent social de-abia dupa 6 luni. Pentru detalii vezi http://www.dohc.ie/public/foreignqualification/foreign_validation.html.
Pe de alta parte, mai sunt si alte variante cu calificarea ta care nu necesita neaparat acreditare, chiar daca ar consitui un avantaj. Teoretic, o sa poti lucra in alte ramuri din domeniul social/educational, inclusiv cu copii cu disabilitati. O varianta ar fi Special Needs Teacher, dar si pentru asta este necesara acreditare de la Teachers Council.
Oricum, sfatul meu e sa aplici cat mai repede pentru validarea studiilor in psihologie, pentru ca s-ar putea sa dureze ceva timp.
santiago
21-11-2007, 12:50
Universitatea ''Al.I.Cuza'',Iasi,Facultatea de Litere,sectia romana-franceza.
La teaching council iti cere si dovada cu numarul de ore si scolile unde ai predat plus si practica facuta .
in cazul sotiei desi i-au recunoscut diploma de matematica au spus ca trebuie sa dovedeasca si ca e pedagog asa ca am mers la Iasi si cei de la AL CUZA erau in tema si i-au elibrat acel college handbook(programa analitica) care e cerut de teaching council.
apoi desi am platit 75 euro taxa de recunoastere cica sa mai platim inca 75 deorece cica matematica e una si profesor e alta..ma rog..platesti ca nu ai ce face
luceta13
30-11-2007, 23:21
Multumesc ,Santiago.Actele mele sunt momentan la qualificationrecoqnition si astept sa vad ce raspuns imi dau astia ,ca mai apoi sa trec la etapa urmatoare.Numai bine va doresc!Mult succes sotiei tale [si tie ,desigur]
santiago
01-12-2007, 12:05
daca astepti de mult nu ar fi rau sa le impingi un telefon si o sa ai surpriza sa ti se spuna ca inca lucreaza la dosar dar apoi o sa primesti imediat email sau/si scrisoare in caz ca mai trebuie ceva acte de adus.Asta in caz ca nu ai trimis de prima data college handbook(programa analitica).
loredanalisca
27-02-2008, 17:54
Eu am trimis CV-ul la cateva firme irlandeze dar nu stiu, ar trebui sa le trimit si copiile dupa studiile facute, sau doar la cererea lor?
Si mai o intrebare pt cei care au mai trecut prin.....
Cum se desfasoara un interviu?
roadrunner
27-02-2008, 17:59
Depinde de la caz la caz, in primul rand cred ca vor sa se asigure ca vorbesti limba, dupa care se asigura ca stii meserie, si eventual iti observa comportamentul (profil phishologic) dar cum am zis depinde de meserie.
Roadrunner
Eu am fost acceptat la firma la care lucrez acum (IT) printr-un interviu telefonic de 30 de minute. Nimic face2face. Depinde si de domeniu, dar se poate ;)
vasiletina
28-02-2008, 09:41
interviu prin telefon sau internet nu este posibil, decat face to face
diplomele sau certificate se trimit la cerere sau se prezinta in ziua interviului
petrece ceva timp pe aceasta pagina si aflii tot ce ai nevoie de la un expert in domeniu: Rowan Manahan
http://www.fortifyservices.com/2Col/Book.html
recomanda aceasta pagina tuturor care va ganditi la munca in Irlanda sau oriunde