View Full Version : Perspective
Buna,
Numele meu este Camelia, am 24 de ani si sunt din Bucuresti.
Am absolvit ASE -Management si lucrez de la 18 ani in diverse activitati (televiziune, resurse umane, call center, administratie resurse umane, etc.). In prezent lucrez in cadrul Metro in vanzari.
Pe scurt un viitor fara prea multe perspective.
As vrea in luna mai sa vin in Irlanda (singura, n am copii...sau alte obligatii). Citind pe forum am inteles cam de cati bani as avea nevoie pentru prima luna. Am vazut si site urile cu oferte de joburi si cam ce se cere.(nu ma incadrez in joburile avizate de Ministerul Muncii, asa ca voi lucra cu siguranta la negru)
Cate sanse am sa mi gasesc ceva din prima luna?
Probabil ca suna cam aventuroasa dorinta mea, dar am nevoie de o viata noua.
Va rog daca este posibil sa mi dati un indiciu, unde as putea gasi cazare si sa mi spuneti cam cum sunt conditiile.
Multumesc.
viata e o aventura.
e nevoie de o schimbare? cum altfel daca nu fara riscuri si aventuri?
altfel nu e palpitant
scuze ca am revenit asa tarziu...
Multumesc mult pentru informatii!Au fost pe masura a ceea ce cautam!
Inca o intrebare..
Am citit pe forum despre vize si cum pot ajunge in Irlanda..totusi..de la 1 ianuarie 2007 nu s a mai simplificat..adica nu pot veni in Irlanda doar cu cartea de identitate si pasaportul(eventual), ca in orice tara a Uniunii Europene?
Si as vrea sa stiu daca imi depun CV ul pe site ul Jobs.ie si primesc un raspuns, exista posibilitatea ca in cazul in care angajatorul este multumit de pregatirea si experienta mea sa mi faciliteze in vreun fel obtinerea vizei de munca chiar daca nu ma incadrez in activitatile avizate de Ministerul Muncii?
Multumesc
gasesti informatii pe aceste teme pe site-ul asta, numa sa vrei sa cauti.
pentru intrebarile din postul initial: mi se pare accesibil sa vii aici in 3 conditii: singura, cu un job; singura, fara job, multi bani ca sa te poti intretine pana gasesti ceva (la asta as zice ca iti trebuie cateva luni pana obtii job+workpermit, parca pt workpermit se asteapta ceva) sau singura, nu prea multi bani, dar ai unde sa stai (ruda/viitor sot/prieten). altfel mai bine stai acasa, ai stres mai putin.
despre experienta ta in resurse umane de acasa ...asta ar fi o portita de intrare cred ...insa daca nu stii sistemul lor de aici ("Good knowledge of Irish employment law") sansele sunt minime, dupa mine.
si ma gandesc ca ii greu de ales romani, cand ai alti est-europeni cu drept de munca implicit.
vasiletina
02-02-2007, 19:20
NU ai nevoie de viza (de intrare sau sedere)
AI nevoie de permis de munca.
citeste postul cu ghidul permisului de munca.
in rest succes.
Multumesc pentru raspunsuri!
Sincer cred ca ma incadrez undeva intre prima si a doua varianta.
M am abonat deja la site ul de joburi.
Daca pana in mai cand voi avea suficienti bani stransi pentru a veni nu gasesc ceva...voi trece la varianta a doua.
Sper doar sa merite eforturile, sa am mai multe sanse de a mi construi o viata mai buna..decat aici,..sa am mai multe perspective.
Valentin
25-03-2007, 14:15
Multumesc pentru raspunsuri!
Sincer cred ca ma incadrez undeva intre prima si a doua varianta.
M am abonat deja la site ul de joburi.
Daca pana in mai cand voi avea suficienti bani stransi pentru a veni nu gasesc ceva...voi trece la varianta a doua.
Sper doar sa merite eforturile, sa am mai multe sanse de a mi construi o viata mai buna..decat aici,..sa am mai multe perspective.
Cama si eu am facut ASE Bucuresti-Management. Promotia 1997.
Aici se pare ca fetele au un ascendent fata de baieti. Sunt mult mai multe posturi calificate pt femei.
Sotia care si ea a absolvit a doua ASE Management, s-a angajat prima aici, si acum este Managera la un Hotel central, castigand foarte bine!
In cel mai rau caz poti sa incepi ca ospatarita, unde nu se castiga rau deloc, poti sari de 600 eur/saptamana, la restaurante.
Sunt restaurante la care nici nu-ti trebuie PPS, adica contract legal si carte de munca!
Succese daca vii aici!Poti sa-mi dai un email si pot verifica daca sotia are la restaurantul care apartine firmei lor un post disponibil.
La ora asta, restaurantul, care e central, langa Trinity College in Dublin, are nevoie de 1-2 waiter-ite, fete.
Daca e vreo fata interesata, pot sa o trimit la owner-ul businessului pt interview.
Deasemenee au nevoie de un bucatar, experimentat!Ma puteti contacta pe PM.