PDA

View Full Version : acte necesare intrare Irlanda

bend
22-01-2007, 18:49
Trebuie sa fac o calatorie scurta la Galway de doar 3 zile (2 dus-intors + 1 zi de stat in Galway). Vreau sa stiu de ce fel de acte am nevoie ( ex asigurare medicala, etc.)

mishulyna
22-01-2007, 19:09
Calatoresti din Romania spre Irlanda? Presupun ca-ti trebuie o asgurare medicala pe durata calatoriei, in rest, cu cardul de identitate...

bend
22-01-2007, 19:15
Da, din Romania. Stiu ca de la intararea in UE a fost mare inghesuiala cu acele carduri de sanatate necesare in pentru calatorii in UE. E suficient sa am o asigurare privata cum se facea si pana acum?
Multumesc.

mva
22-01-2007, 19:48
probabil ca asigurarea privata o obtii oricum mai repede decat cardul ala european ...

Daisy
23-01-2007, 12:10
nu inteleg de ce ar fi nevoie de un card de asigurare daca calatoresti in UE? eu am calatorit de multe ori in UE si nu mi-a cerut nimeni nici un card de sanatate sau asa ceva.

sorinmetea
23-01-2007, 12:20
cardul european de sănătate documentează faptul că purtătorul este angajat īn romānia, se plăteşte pentru el contribuţia la asigurările de sănătate şi, pe o perioadă de pānă la 6 luni de la emiterea cardului, īn caz de probleme de sănătate īn UE, acoperă din punct de vedere al cheltuielilor, tratamentele primite de purtător. probabil că există limitări īn ceea ce priveşte suma şi tipul tratamentelor.
cu alte cuvinte, dacă īntr-un concediu pleci puţin peste hotare, cu ăsta te simţi cu ceva mai acoperit. atāt. costă vreo doi lei şi ceva şi īţi vine acasă īn cāteva zile.

Daisy
23-01-2007, 14:19
mersi pentru info :)
si daca esti student si nu ai job cum faci rost de el?

sorinmetea
23-01-2007, 15:14
pānă īn 26 de ani, sau aşa ceva... ai asigurare somehow default de la stat. cert e că dacă eşti student, beneficiezi de asigurare de la stat (probabil prin deducere de la unul dintre părinţi). cred că se eliberează şi atunci card. trebuie prezentat la direcţia de sănătate documentul necesar pentru a demonstra calitatea de student. un telefon la direcţia de sănătate din oraşul tău te va lămuri.

Mihaela
23-01-2007, 17:44
@daisy

Citeste la http://www.ehic.ie/faqs.htm - daca esti rezident, ai automat dreptul la EHIC - European Health Insurance Card (gratuit), indiferent daca lucrezi sau esti studenta. Trebuie doar sa ai PPS. Dar cum bine zici, ai calatorit deja UE si nu te-ai imbolnavit de ceva care sa nu sufere aminare. Presupun ca in caz de accident/ranire etc, te trateaza la Urgenta in orice tara, fara sa-ti caute in portofel cardul de asigurare... Iar daca pica avionul, ce sa mai zic? ;D

@bend

Acum sase luni, cind in RO nu se auzise de EHIC, nu ti-ai fi pus problema asta, nu-i asa? O excursie de 3 zile la Galway, IE, e probabil mai putin periculoasa decit una la Baia de Arama, jud. Mehedinti, RO. Nu-ti cere nimeni asigurare, n-avea grija. Iar daca ai deja una privata, cu atit mai bine pentru tine, n-are ce sa-ti strice.

Bafta la interviu!

sfinx
23-01-2007, 20:19
nu te intreaba nimeni de asigurarea medicala

cand vii la aeroport te intreaba de pasaport sau carte de identitate