PDA

View Full Version : PPS Number

Inox
04-11-2005, 17:08
Intrebare de intrebare... ???

Deunazi, mi-a spus cineva ca e suficient sa ai PPS ca sa poti fi platit si sa ti se opreasca la randul tax taxele cuvenite.
Deci.... se poate munci numai in baza numarului PPS fara a avea contract cu angajatorul?

Legea spune ca 1 non-EU nu poate lucra decat in baza unui permis de lucru eliberat ca urmare a unui contract de munca.
E treaba asta cu PPS-ul o gaselnitza care sa ocoleasca legea?
Ori e considerata tot munca la negru - sau mai bine zis la gri, pt ca de bine de rau ti se opresc taxe si impozite.

Multzumesc anticipat oricui e dispus sa ma (i)lumineze!

roadrunner
04-11-2005, 17:42
Este obligatia angajatorului sa aplice pentru work permit, cei de la PPS nu au nici o obligatie.
deci angajatorul incalca legea (de multe ori din nestiinta) nu cei de la PPS
Roadrunner

admin
05-11-2005, 23:06
Da, suficient sa ai PPS ca sa poti fi platit si sa ti se opreasca la randul tax taxele cuvenite dar asta nu inseamna ca esti si legal. Pe cei de la Tax Office nu prea ii intereseaza statutul tau in tara asta atata timp cat ai un pasaport valabil. Cel putin asa era cu nu mult timp in urma. Se potea obtine un ppsn nr. foarte usor. Din punct de vedere "comercial" esti legal dar nu si din cel "legal"... din pacate.

chris
06-11-2005, 14:13
sa nu cumva sa faci prostia sa mergi la munca pe un PPS number care nu iti apartine, decat daca ai si P45-ul

trance
26-02-2007, 15:14
am si eu o intrebare daca am pps number si fac un curs de engleza angajatorul trebuie sa imi obtina un work permit? din cate am aflat eu as avea voie sa lucrez 20 de ore pe saptamana

catalin
26-02-2007, 15:38
Si eu tocmai la aceiasi situatie incerc sa caut un raspuns.Pentru ca in lege nu se face nici un fel de specificatie la acest aspect.
Inainte se elibera o Sudent Visa care iti dadea dreptul sa lucrezi acele 20 de ore .Acum in situatia in care noi nu mai avem nevoie de viza??!!... nu stie nimeni ce ne-ar mai trebui in plus ca sa putem lucra legal.

Daca afli ceva inaintea mea. please let us know !

Multumesc

sorinmetea
26-02-2007, 20:11
situaţiile īn care un romān poate lucra legal īn irlada se găsesc exclusiv aici : http://www.entemp.ie/labour/workpermits/ . din punctul lor de vedere, alte "situaţii" nu există. din punctul tău, eşti liber să īncerci, fie pe wp, fie pe gc sau pe drept de muncă după 12 luni cu acte.

sfinx
26-02-2007, 22:40
ca sa lucrezi 20h/sapt ca student trebuie sa fii inscris la un curs full-time, adica minim 20 de ore pe sapt, si in momentul in care esti inscris la curs full-time de engleza sau orice ar fi el primesti o legitimatie de student cu care poti lucra 20 de ore part-rime, poti avea reducere la abonamentul de autobuz, reducere la zoo, cinema, teatru, etc, etc

ovimat
27-02-2007, 11:59
Si daca nu ma insel cursul tre sa fie de minimum un an full time.

catalin
27-02-2007, 14:27
10x Lads !
Stiti la ce colegii as putea apela?

trance
27-02-2007, 15:54
Nu vad de ce nu am avea voie sa lucram legal in irlanda fara WP din moment ce tot restul lumii care fac un FULL TIME Course are acest drept ,pe mine ma intereseaza daca in afara de scrisoarea pe care am sa o primesc de la scoala o sa mai fie si altceva de facut sau doar sa o prezint la angajator si cu asta basta :D
Am postat eu ceva colegii la Student Visa ,anyway nu stiu la ce colegiu sa ma duc ,cu prea multi chinezi nu e bine deoarece nu vor sa invete engleza si fac cursul doar de dragul de a sta legal aici(locuiesc impreuna cu o fosta profesoara de engleza si asta a fost sfatul ei:)) ,in alta parte e prea scump ,la vreo doua au cursuri numai de dimineata ,daca stie careva vreunul care sa nu fie in categoria celor de mai sus pls help me :)
AA si foarte important e sa fie recunoscut de ACELS

eric75
27-02-2007, 18:30
www.thejoyce.com

curs 1 an cu drept de munca part-time, recunoscut ACELS ,15 ore pe saptamana, 2200 euro (inclus 4 saptamani cazare).are 3 obtiuni pentru orele la care vrei sa faci cursurile. Daca te intereseaza alte amanunte da-mi un mesaj .Cred ca se poate discuta la pret daca nu ai nevoie de cazare.
[br]Postet at: 28-02-2007, 03:16:32__________________________________________ _______Cursul trebuie sa fie recunoscut ACELS, de durata minima 1 an , minim 15 ore pe saptamana .
Cursul pe care l-am amintit (2200 euro/an) are 52 saptamani conf contract(1 an scolar) dar 25 saptamani sunt scoala si 27 vacanta.In timpul scolii se poate lucra legal 20 ore / sapt iar in timpul vacantei se poate lucra legal 40 ore / sapt.Dovada ca faceti cursul consta in contractul cu scoala.Daca vreti mai multe detalii ma puteti gasi la tel 0857280768.

[br]Postet at: 28-02-2007, 03:27:58__________________________________________ _______Scolile de alte profiluri decat cele de limba engleza pot fi accesibile doar romanilor care au luat testul IELTS.