View Full Version : avantaje pentru mama romanca de cetatean UE!?
Sunt impreuna cu un cetean francez care lucreaza de 10 ani in Irlanda si avem o fetita de 2 ani impreuna care are dubla cetatenie, dar nu suntem casatoriti legal;
Am hotarat sa ne mutam in Irlanda pentru o perioada ca sa fim mai aproape , imi puteti spune daca mai am nevoie de work permit pentru a-mi gasi un loc de munca!?
multumesc
vasiletina
15-01-2007, 16:48
in teorie nu cred, dar din cauza faptului ca nu sunteti casatoriti legal, ai putea avea dificultati.
insa pentru siguranta, trebuie sa suni la telefon 0035316313333 sau 0035316313308
Lo Call 1890 201616
ne spui si noua ce ai rezolvat, te rugam.
multumim si succes
maurelsson
06-02-2007, 01:00
Dar o sotie de cetatean UE (deci care nu e nici roman, nici bulgar) are nevoie de work permit ?
Nu e scris niciunde pe nici un site, nici pe entemp, nici pe justice, numai informatii despre sotiile romance maritate tot cu romani .
Eu am vorbit la immigrantcouncil si ce credeti........habar nu au !!!
Daca are cineva o informatie corecta, va rog scrieti-o pe forum.
Multumesc
Nu ai nevoie de work permit daca esti in Irlanda impreuna co sotul.Trebuie totusi sa aplici pentru rezident card dar sub Eu Treaty Rights.
noi nu suntem casatoriti legal insa avem un bebe de 2 ani impreuna, sper ca pot fi considerata dependenta de un cetatean UE ;)
Oricum imi trebuie permis de munca pentru ca nu am fost in Irlanda inainte de 1ian.2007 dar este mai simplu de obtinut daca sunt declarata dependenta de uncetatean UE cu drepturi depline :D, adica nu trebuie sa mai declare fa FAs ceva de genul acesta dar oricum imi trebuie permis!
urati-mi bafta , oricum sunt inca in Romania!
irlandeza
08-02-2007, 17:08
Rony, eu te astept aici, si poate ne intalnim. :-*