View Full Version : Asigurare la masina
mihaimilk
06-01-2007, 21:46
Salut,
Vrem sa luam o masina, si am obtinut cateva 'quotes' de la www.bestquote.ie si www.quinn-direct.ie ; variaza intre 800 si 1200 de euro in functie de marimea motorului.
Cei care sunteti asigurati in Irlanda, ce companie folositi si cat platiti (pt ce masina)? In general, am vazut ca se cere rezidenta pt minim 5 ani in irlanda (pe care o am, dar herself e aici doar de 5 luni).
Alta intrebare: Am vazut ca nu se schimba asigurarea daca adaug un 'named [additional] driver', asta inseamna doar ca nu-i creste NCB-ul, in rest e asigurat(a) la fel ca mine? Si daca are un accident, mi se anuleaza mie NCB-ul?
vasiletina
06-01-2007, 23:36
mai incearca FBD, AIG, AA, Eagle Star, Allianz.
nu se cere rezidenta din cate stiu dar se cere "NO CLAIM BONUS" de maxim 5 ani (care este o adeverinta de la fosta companie de asigurari prin care se certifica ca nu ai avut accident din vina ta in ultimii ani)
Exemplu: motor 1.8l benzina, masina 1998, 5+ ani NCB, permis full irish, € 485.00 - varsta 35 ani, mascul, fara al doilea sofer = Quinn Direct
El nu are direct NCB dar are si el scrisoare de referinta la asigurare ca a fost second driver timp de x ani, si ca nu a avut accidente.
Daca are accident esti bun de plata (si la propriu si la figurat - ti se scade tie din NCB).
citeste si aici http://www.romaniancommunity.net/portal/smf1/index.php?topic=996.msg9704#msg9704 s-a mai dezbatut pe forum chestia asta, poate te ajuta.
Cat despre a doua chestiune, nu mi se pare corect ca tu sa pagubesti daca named driver are accident...sa-l afecteze pe el/ea daca el a facut accidentul,nu? La urma urmei cand asiguri named driver te intreaba daca a mai avut accident deci mi s-ar parea corect sa-l afecteze mai mult pe el/ea si nu pe tine...
Unele firme au promotii pentru cei care aplica on line-hibernian;
nu cere nimeni dovada de rezidenta.Unele companii nu asigura decat cu full driving licence,
iar pentru rate mai ieftine iti trebuie dovada de ncb de la fosta companie de asigurare. :)
mihaimilk
07-01-2007, 19:40
asta va fi prima asigurare in irlanda, accepta ei adeverinta de la firme de asigurari din romania? oricum acolo se asigura masina, nu soferul deocamdata.
La permis de conducere pt obtinerea unui quote am selectat 'Full EU', nu e bun? am full romanesc, si cum suntem in EU... ;) Sau e diferit cel 'Full EU'?
nu prea cred dar puteti incerca,s ar putea sa gasiti una care sa accepte dar cu rate mai scumpe.
De obicei cer full Irish si ncb de la o companie irlandeza.Succes. :)
de la 1 ian - carnetul romanesc este full EU - aici nu cred ca este loc de interpretari.
Si NCB din romania trebuie sa fie acceptat - suna si vorbeste cu tupeu.
mai dureaza vreo 8 sapt pana cand se vor putea preschimba permisele romanesti in full irish driver licence
nu sunt definitivate actele de recunoastere intre cele 2 guverne :asa mi s-a raspuns de le ghiseul Motor Taxation Office
Mie mi-au zis ca de la 1 februarie se pot preschimba permisele din Ro. O sa la mai trimit un email.
mihaimilk
08-01-2007, 12:51
deci permisul full EU e altul, cel care va unifica permisele din toate tarile EU in 10-15 ani. In aceste conditii, posibil ca nici cel full Irish sa nu fie full EU deocamdata.
Ok, mai trebuie sa astept un pic sa-l preschimb cu unul full irish, no problem.
Noi am inchiriat o masina intr-un weekend si a fost acceptat permisul romanesc fara nici un fel de rezerve, de la enterprise rent-a-car.[br]Postet at: January 08, 2007, 01:41:20 PM________________________________________________ _gasit aici (http://www.transport.ie/roads/licensing/licence/index.asp?lang=ENG&loc=1836#Exchange_Driving_Licence):
The holder of a driving licence issued by the competent authority of another member state of the European Union or of the European Economic Area (i.e. EU + Norway, Liechenstein and Iceland) may drive in Ireland on that licence for the duration of its validity. However, if you wish, you may apply for exchange to an equivalent Irish licence. Application for exchange must be made within ten years of expiry of the licence.
08-01-2007, 17:51
adevarat.
Am obtinut un quote de la AXA, 1157 pe nevasta, eu named driver :), cu permisele romanesti, cica le recunosc acum, fiind in EU... pt un peugeot 307 1.4 din 2003.
sadiq cum fetele au cu vreo 200 de euro mai putin asigurarea...
cu full irish platesti mai putin
raspunsul l-am primit de la ghiseu, intamplator persoana respectiva - o dmna, cunoaste destul de bine situatia romanilor din Irlanda
Eu am asigurare cu FBD cu permisul romanesc de 2 ani. Eu si sotia pentru 2 masini(1.6l si 1.3l, 2 asigurari- comprehensive),platim in total €900.
Asigurarile expira luna aceasta si AXA mi-a trimis o propunere chiar mai avantajoasa. E adevarat am si 3 ani no claimes discount.
mihaimilk
13-01-2007, 20:28
ce scumpe-s masinile aici (in comparatie cu romania). Tatal meu si-a luat acasa un nissan primera saptamana trecuta (nou) cu 15800 de euro; aici poate il gasesti cu vreo 20k.
Si pentru amarate de opel corsa, toyota yaris samd cu motoare de masini de tuns iarba, vechi de 6 ani, 6k+ euro.
Cand le-am spus colegilor de la servici ca as vrea sa-mi iau o masina, au sarit cu totii ca mai bine mi-as lua una in Romania, si dupa 6 luni sa o aduc fara VRT. Daca mi-as lua in Irlanda, "I'll be pi$$ing money away" (expresia lor).
Acum sa vedem, ma duc maine la autoXchange sa le cer cea mai ieftina masina pe care o au :).
Aici sint scumpe si sarac doate cu optiuni comparativ cu multe tari din europa din cauza VRT.
Asta este politica fiscala a guvernului si un mod de taxare a bogatiei. Multe lume merge in UK si le inscrie apoi in Irlanda platind VRT-ul. Sa aduci masina inscrisa si asigurata in Romania iarasi este o optiune(s-a mai discutat aici) dar te expui la unele riscuri, etc.
P.S. Sfat personal: Dupa parerea cu cit treci mai repede peste faza: "ce ieftin este XXXXXXX in Romania si ce scump este in Irlanda", cu atit mai bine. Preferi Romania unde sint masini ieftine dar stai si te uiti la ele ca nu ai bani ?
tatal tau a luat un nisan in romania cu 15800 pentru ca a beneficiat de legea si faradelegea lui tov tariceanu de a taxa masinile noi cu cateva sute la inmatriculare, lege care este impotriva legilor U sa fie fericit si bucuros
de aceea Romania a aderat la UE in2007
legile sunt facute in functie de interese
daca nu era asa nu eram nevoiti sa fugim din Ro
mihaimilk
15-01-2007, 12:18
P.S. Sfat personal: Dupa parerea cu cit treci mai repede peste faza: "ce ieftin este XXXXXXX in Romania si ce scump este in Irlanda", cu atit mai bine. Preferi Romania unde sint masini ieftine dar stai si te uiti la ele ca nu ai bani ?
Altele nu mi s-au parut scumpe pana acum, si-s de 6 ani in Irlanda... dar masinile ma [ex]termina. Chirie platesc f putin deocamdata (printr-o... cum se spune... circumstanta de imprejurari?) In primul an e ok sa iau cea mai ieftina masina posibil (in stare de functionare inca ;) ) si apoi cand mai scade si asigurarea sa ma gandesc la ceva mai bunishor. Cu cat sunt mai scumpe, se devalorizeaza mai repede, am impresia. De exemplu, am vazut audi A6 din 2001 sub 10k euro, dar motorul mare pt un prim asigurat.
tatal tau a luat un nisan in romania cu 15800 pentru ca a beneficiat de legea si faradelegea lui tov tariceanu de a taxa masinile noi cu cateva sute la inmatriculare, lege care este impotriva legilor U sa fie fericit si bucuros
de aceea Romania a aderat la UE in2007
legile sunt facute in functie de interese
daca nu era asa nu eram nevoiti sa fugim din Ro
nu inteleg, spui ca e si asa prea scump in Romania nissanul? Ceva taxe tot tre sa avem, altfel saracul guvern cu ce sa lucreze :'( :P ;D...
sau spui ca le-a taxat prea putin, in defavoarea masinilor mai vechi.
pai ti se pare corect ca o masina de 30-40 000€ sa platesti cateva sute
si pentru o masina care trece toate testele in Germania, daca nu are euro sa platesti vreo 7-8 000?
am vazut un reportaj ieri pe National , desrpe taxarea masinilor de te taia rasuflarea, si mai era ceva in legatura cu trusa medicala
o trusa medicala care se vinde in orice stat din Europa, care e omologata , aprobata, etc, etc, trebuie sa mai fie omologata inca o data de tov din Ro, jenant
Si pentru amarate de opel corsa, toyota yaris samd cu motoare de masini de tuns iarba, vechi de 6 ani, 6k+ euro.
Toyota Yaris e unde dintre cele mai fiabile masini de pe piata ,eu cred ca merita toti banii
Apropo eu cum fac rost de un NCB daca masina a fost asigurata pe numele tatalui meu,am cazierul rutier oare ma ajuta cu ceva? sau trebe sa dau spagi?
roadrunner
27-06-2007, 13:30
Eu personal le-am adus No Claim Bonus certificate emis in limba engleza de ASIROM, si m-am sters cu el la fund ca nu l-au luat in considerare, m-au trimis pe la ambasada sa-l autentific, am sunat la ambasada si m-au trimis la plimbare, asa ca am renuntat ca time is money, si am luat-o de la zero cu asigurarea aici (ca multi altii) oricum poveste e veche asta a fost cu 6 ani in urma, poate lucrurile s-au mai schimbat de atunci. Am suferit in primi doi ani cand plateam ceva de ordinul 2200/an si 1800/an dar dupa cinci ani a scazut la 460/an (1600 cm3) deci sfatul meu e sa incepi cat mai repede ca sa treca cat mai repede primi 2 ani, si bineinteles sa nu faci accidente.
Bafta,
Roadrunner
acum e luat in considerare, dar conteaza in primul rand pe cine intalnesti de cealalta parte a biroului
dupa vreo 2 sapt de umblat pe la toate birourile care aveau pancarta ca face asigurari fara nici un rezultat, am obtinut full irish licence si am intrat la hibernian in Phisboro si am gasit o madama de treaba care a luat in considerare scrisoarea de la Asirom .
dar acum poti incerca pe www.brittoninsurance.com si e cea mai ieftina de pe piata la ora asta
mi-am facut acum o luna la Axa cu No claims bonus pe 2 ani (am carnet Ro de 1 an 9 luni ;D). A luat in considerare fara nici un comentariu adeverintele (cu traduceri legalizate) de la asiguratorii din Romania (BCR Asig si Allianz). Pt un Punto de 1200cc platesc cam 900 pe an. Pretul depinde de masina care o ai si variaza cateodata f mult de un la asigurator la altul in functie de profilul tau si al masinii.
am o scrisoare de la o companie de asigurari romaneasca , doar ca eu nu am fost niciodata asigurat la ei se poate ca ei sa verifice si sa am probleme?
in Ro asigurarile sunt facute pe masini, si pot fi conduse de oricine
doar sa nu se suprapuna perioada de asigurare cu perioada petrecuta in Irlanda