PDA

View Full Version : Organizatiile Romane din Irlanda

vasiletina
04-01-2007, 13:17
asteptam voturile voastre.

danas
04-01-2007, 18:43
Care ar fi diferenta dintre dintre prima si a treia optiune? Ca unificarea SRI cu CRI ar duce la o singura organizatie reprezentativa sau trebuie facuta alta organizatie - noua? Oricum majoritatea romanilor stiu de cele doua (CRI si SRI).
P.S. Intrebarea nu-i ironica, vreau sa ma lamuresc doar...

vasiletina
04-01-2007, 20:32
diferenta ai sesizat-o deja.

am pus aceasta intrebare pentru a nu spune unii ca nu suntem deschisi pentru o schimbare majora (desi asa cum ai spus si tu sunt pentru unificarea celor doua organizatii intr-una singura mult mai bine reprezentata in cadrul tuturor romanilor din Irlanda.

chris
04-01-2007, 22:05
Eu cred ca suntem prea entuziasmati :) chiar daca se vrea Unire, trebuie stabilit locul unde se joaca Hora ;D

vasiletina
04-01-2007, 22:18
pe teren neutru - in O'Connell Street in fata la GPO cu prelungire pe Burg Quay la nr 13/14 :D

sfinx
04-01-2007, 22:21
la ce ajuta acest poll ca din cei de pe forum sunt doar cei cativa care se chinuie sa tina in viata cele doua organizatii la SRI suntem 4-5 si la CRI tot cam atatia asa ca nu pre-si are rost
parerile celor de pe forum sunt doar ca sa fie luate in seama ca oricum nu vad o implicare din partea lor
nu vreau sa jignesc pe nimeni dar prefer sa spun lucrurilor pe nume
daca cineva se simte ofensat il rog sa vina cu argumente

vasiletina
04-01-2007, 22:37
vin alegerile prin primavara ;)

sfinx
05-01-2007, 20:01
nu vad nici un rost sa aduni la sedinta 30-40 de persoane care sa voteze, dupa care sa nu-i mai vezi pe la nici o sedinta sau actiune.
o spun din proprie experienta, la ultimele alegeri de la SRI au fost vreo 27 sau 30 de persoane care au fost invitate la alegeri, au venit , au raspuns la invitatie -un gest excelent din partea lor -le multumesc pentru asta
dar dupa alegeri am mai vazut pe la sedinte doar 3-4
eu personal nu mai am curaj sa invit acele persoane la urmatoarele alegeri.

am umblat zilele astea pe la toate departamentele din Irlanda pentru a obtine informatiile necesare.. pentru ce toate astea ? sa ma sune un "roman" si sa ma intrebe: "ce esti asa fraier de pierzi timpul -castigi ceva?" si i-am raspuns ca se pregateste soclu pt statuie

mishulyna
05-01-2007, 20:31
Pai numai un roman putea sa te intrebe asa ceva, spiritul romanesc nu s-a pierdut! :D
Ma gandesc ca daca nu v-ati descurajat pana acum veti continua...
Mult succes!

vasiletina
05-01-2007, 21:59
mi-au ramas ceva saci cu ciment si pietris, ii pot imprumuta la soclu.

presupun ca statuia este din marmura sau bronz ;D

sfinx
06-01-2007, 16:06
@ Vasile
doar soclu e din ciment
statuia nu o sa fie nici din marmura nici din bronz
s-a ajuns la concluzia ca e mai ieftin impaiat-ul

nu ne-am descurajat pana acum dar nu se poate la nesfarsit.
toate vizitele pe la Departamentele de Munca, Justitie ,etc trebuiesc facute in timpul zilei , implicit mai trebuie sa ne desfasuram si activitatile care ne aduc beneficii financiare

- a crescut traficul pe site cu ocazia acestor decizii legislative , ca altfel era aceeasi amorteala
sa vedem ce se intampla si dupa ce se rezolva situatia majoritatii?! o sa-si vada fiecare de activitatea lui

zdragon
06-01-2007, 19:01
optiunea cu capra e tare de tot...

vasiletina
06-01-2007, 23:44
sa ridice mana cei care au votat "capra vecinului" la anunturi mortuare ;D

"Vasile & Vasile"

sa stii ca imi place chestia asta.

incepusem sa ma plictisesc inainte de Craciun ca eram doar noi doi pe forum. Acum nu mai incapem.

chestia cu mersul la justitie si pe la tv, etc, este ca ne cunosc acum pe noi si avem permis de libera trecere ;D, poate pe viitor vor trimite dupa noi cu elicopterul, sau cel putin um maybach, lamborghini.

in doua saptamani o sa intram in concediu pana pe la pasti daca nu mai dau anunturi pe care sa le traducem, pe limba noastra.

pana atunci, am ceva formol acasa in Romania, poate mai este valabil ;)

sfinx
07-01-2007, 00:47
din fericire nu trebuie sa mergem pentru interesele personale
sper ca dupa toate aceste demersuri sa se inmulteasca si membrii platitori de cotizatie la organizatia unica reprezentativa a romanilor din Irl.

eu propun sa incepem demersurile pentru a forma singura organizatie reprezentativa si cu aceasta ocazie sa pregatim un program pt anul 2007, tot suntem la inceputul anului

vasiletina
07-01-2007, 11:23
cu placere Vasile.

CRI va avea AGM in luna Ianuarie (la final - nu avem inca o data) si le-am propus celor din conducere sa unificam organizatiile noastre in una singura. Pana la AGM vom obtine si statutul de organizatie caritabila si va fi un plus pentru noua organizatie.

In plus, CRI va trebui sa organize alegerile generale pana la finalul lunii Iunie 2007, si daca am reusi unificarea celor doua organizatii pana atunci am avea nevoie doar de alegeri generale la nivelul noii organizatii.

Ne intalnim in saptaminile urmatoare sa discutam programul unificarii si pasii ce trebuie facuti.

Numai bine.

romania
07-01-2007, 15:22
Eu nu vad sensul acestei 'uniri'...Ma gandeam doar ca daca mai apar vreo 10 comunitati romanesti atunci cine detine monopolul sau cum o sa ne mai unim atunci??
Eu zic ca fiecare sa-si vada de treaba si oricum cea mai slaba o sa se elimine singura din peisaj.
Parerea mea...

tatiana
07-01-2007, 15:45
:) Domnilor,
Poate nu e locul meu:abia am descoperit site-ul.
Dar nu am impresia ca va displace aceasta activitate ;)

sfinx
07-01-2007, 18:03
cand feedback nu este nu sunt motive sa pierzi timpul , fiecare e multumit daca i se rezolva problemele fara sa faca cel mai mic efort,
si sunt gata sa critice si sa reproseze daca nu i se rezolva

mishulyna
07-01-2007, 18:46
@romania & tatiana: parerile voastre, dealtfel tipic romanesti fac din noi ceea ce suntem: o suma de conationali urmandu-si fiecare interesul propriu.
De ce cele doua organizatii sa nu-si consume fortele incercand sa se elimine reciproc in loc sa colaboreze?
Si mai ales de ce sa nu stam sa ne uitam de pe margine si sa facem pariuri a cui capra moare prima (eventual comentand ironic)? ;D

sfinx
08-01-2007, 08:13
organizatiile nu se elimina una pe alta din simplul motiv ca fiecare organizatie face altceva:
CRI se ocupa de cursurim scolarizare
SRI se ocupa de partea culturala
si impreuna incercam sa ajutam pe cei care stau pe margine si incearca sa puna pariuri pe capra vecinului
asa ca mi pare rau ca nu o sa ai pe ce sa pui pariu

mishulyna
08-01-2007, 08:47
Nici n-as incerca, fii linistit, nu pariez din principiu!
In ce priveste statul pe margine nu e din vina mea deocamdata! :(

Octopus
08-01-2007, 13:13
Toata admiratia si stima mea pt cele doua organizatii!!! Aceasta ampla actiune care sa concretizat in creearea Memorandumului catre Guvernul Irlandez si Roman cu rezultate demne de toata lauda, demonstreaza ca este nevoie de o singura organizati ce cred ca va fii mai puternica si mai fiabila in toate actiunile ce le va intreprinde in viitor indiferent de natura lor.

Felicitari!!!

sfinx
08-01-2007, 19:35
treaba ne-am facut-o chiar daca suntem doua organizatii
ca e una sau doua tot aceeasi vor fi care alearga

mva
09-01-2007, 11:40
poate se schimba situatia asta: si dat fiind faptul ca numarul romanilor de aici va creste, poate ca cineva la bucuresti realizeaza ca trebuie sponsorizate proiecte si in irlanda ... nu ma refer la cele asa numit culturale (=organizare de evenimente, astea poate ca isi mai scot banii din biletele vandute), sunt o gramada de probleme sociale ce exista/o sa apara de-acu. si sper sa existe recunoasterea alergaturii/telefoanelor ... timpului personal pierdut in beneficiul altora si prin o oarecare recompensa.
ce astept io de la o organizatie: sa fiu informata despre problemele celor ca mine aici: se schimba asa de repede legile astora si trebe sa tinem pasul.

si mai ce: se poate vota prin corespondenta, nu ?

ovimat
09-01-2007, 15:00
Pina nu o sa existe cel putin o persoana angajata la comunitate raminem la capitolul Do it yourself.

mishulyna
09-01-2007, 15:30
@mva: nimeni de la Bucuresti nu va misca un deget daca asta nu aduce avantaje materiale sau voturi, nu-i framanta pe ei problemele sociale ale romanilor din tara, daramite ale celor din diaspora...

mva
09-01-2007, 17:50
pai ar trebui atunci careva din organizatii sa se alinieze politic atunci (adica sa promoveze interesele puterii) ... si daca is doua (uite la asta avantaj nu m-am gandit pana acu) sa joace pe rand rolul de putere/opozitie ...ce ziceti ???

si a propos de votul prin corespondenta, am citit de ceva vreme ca d-l ungureanu ar fi interesat de asa ceva pentru alegerile din Romania ... asa ca daca o sa fim cu sutele de mii aici, o sa vrea sa ne stimuleze si pe noi sa ii votam cumva. adica parerea noastra o sa conteze din patru in patru ani ...cel putin.

de acord ca si cu juma de norma da cineva ar trebui sa fie remunerat pentru asa ceva ...

sorine, aici citesc ca sunt si membri cotizanti ...numa de pe forum stiu ca unii mai stramba din nas daca e vba sa plateasca cotizatii... m-as inscrie si io intr-una din organizatii ...

http://www.romaniancommunity.net/index.php?categoryid=15

sorinmetea
09-01-2007, 18:07
scuzată-mi fie ignoranţa, dar există vreo cotizaţie, vreo afiliere oficială la oricare din organizaţii? pe de altă parte, e dificil să spui că reprezinţi românii care îţi plătesc cotizaţie, sună fals şi incorect în actele formale. dar totuşi, aceste aspecte sunt clarificate? eu dacă vreau să susţin cu 1 Euro pe cineva, unde plătesc?

sfinx
10-01-2007, 08:47
la SRI au platit cotizatia € 10 doar cei din Comitetul Executiv in numar de 7pers + inca 4-5 pers care nu sunt in CE dar participa la fiecare actiune si sedinta a SRI

vasiletina
10-01-2007, 11:02
la CRI nu exista momentan cotizatie, insa daca vom continua cu doua organizatii va fi greu de adunat ceva bani.

probabil ca ideea unei singure organizatii (chiar compusa prin unificarea celor doua existente) va aduce un leu in fondurile organizatiei din cotizatii.

analizam aceasta posibilitate.

sfinx
11-01-2007, 00:50
de la cine?

cine vrea sa fie membru cotizant si doreste sa primeasca informatiile proaspete se putea inscrie sau macar putea sa incerce sa gaseasca formularul de inscriere si sa-si plateasca cotizatia

se unesc cele doua organizatii si se strang aceeasi bani plus cei de la membrii CRI adica VAsile, Ovimat , si inca vreo cativa, asa ca..............

eu sunt mai realist si zic ce a zis orbul.............................
sa vad!

sorinmetea
11-01-2007, 07:39
eu unul aş contribui la această organizaţie, cel puţin la RCI, că pe-aici mi-am făcut veacul. măcar pentru cât ajutor am primit de la acest site/forum şi pentru a vorbi 5 minute româneşte, atunci când mergi să dai cei 10 Euro cotizaţie. nu pot să cred că românul odată ce ajunge acolo uită cum era când împingeau 3-4 inşi 1300-le unui necunoscut, ad-hoc pe stradă. nu pot să pun împreună devotamentul acţiunii de la sfârşitul anului trecut cu scepticismul tău, sfinxule, deşi probabil că ai/aveţi motivele cele mai întemeiate.

mva
11-01-2007, 10:10
si io vreau sa ma inscriu tot in CRI. primim pe mail ceva formulare de inscriere?

presupun ca se poate transfera o cotizatie in cont.

vasiletina
11-01-2007, 12:37
in curand vom avea si formulare si vom folosi pentru toti varianta de direct debit sau depunere in cont.

putina rabdare, chiar daca sunt placut surprins de succesul muncii noastre in general (incluzand colegii de la SRI cu care colaboram foarte bine in ultimele 6 luni).

mirela
13-11-2008, 18:50
dar de romanii care nu sunt in dublin,cui i pasa?

admin
13-11-2008, 19:02
mirela, tu chiar esti persistenta... nu vreau sa fiu uricios dar daca te uiti mai atenta, topicul ala e din 11-01-2007 si noi suntem in 2008.

Si acum ca sa fiu uricios, forumul asta e despre Romanian Community of Ireland, ai prins ideea... Ireland, deci din toate orasele. daca ai ceva ofuri spune-le cu voce tare. Daca cineva te poate ajuta sunt sigur ca o va face cu bunavionta.

Innrain
13-11-2008, 21:31
admin, tu chiar esti intr-o pasa proasta azi

puidemorosan
06-09-2010, 13:41
Eu nici nu stiam de cele doua organizatii. Nu stiu mai nimic de niciuna din ele, insa as dori sa ma implic pe parte sportiva. Viata sportiva face parte dintr-un mod de viata sanatos si am putea sa ne organizam din cand in cand si sa iesim la o miscare. As dori sa stiu parerile voastre si poate cineva imi explica si mie care e diferenta concreta intre cele doua organizatii. Multumesc!

sfinx
06-09-2010, 13:45
diferenta concreta
e numele

ultimul post a fost facut in nov 2008

activitate sportiva este vinerea cand jucam basket

puidemorosan
06-09-2010, 13:47
Unde anume jucati baschet?

admin
07-09-2010, 00:41
Vezi la rubrica de sport...